If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Бинайт, приятелю, колко ти е суапът за ден в % (пип ) и за кой брокер става въпрос? Иначе съм съгласен че щом може да се изкарат пари от нещо, то за предпочитане е да се направи-лонг търм по тренда примерно Но заради тренда, не заради суапа! А и освен това вярвам че и ти си купил долархиена не заради суапът а заради идеята че двойката ще расте.
Успех и кажи суаповите числа, моля, че не ми се смята
В СТС 1.29 пипс-а на вечер Иначе не купих го специално заради слал-а една сряда вечер да си направя експеримент. Той блябля е запознат с детайлите. Но както и да е. Важен е крайният резултат а той е много обнадеждителен. Успех.
Ако си го играл без хедж само заради суапа си луд и си пускал тото, само ща открехна
From Tokyo, to London, to the New York Stock Exchange - We Trade The World!!!
България Над Всичко
Бинайт, приятелю, колко ти е суапът за ден в % (пип ) и за кой брокер става въпрос? Иначе съм съгласен че щом може да се изкарат пари от нещо, то за предпочитане е да се направи-лонг търм по тренда примерно Но заради тренда, не заради суапа! А и освен това вярвам че и ти си купил долархиена не заради суапът а заради идеята че двойката ще расте.
В СТС 1.29 пипс-а на вечер Иначе не купих го специално заради слал-а една сряда вечер да си направя експеримент. Той блябля е запознат с детайлите. Но както и да е. Важен е крайният резултат а той е много обнадеждителен. Успех.
аз съм пропуснал нещо за Northfinance (Популярна каса) или брокерът се е объркал нещо???
Спред:
GBPUSD - 3 пипса (!)
USDJPY - 2 пипса (!)
Демек, намалили са спреда с по 1 пипс!!! :-)
Коментар
Форекс Форексов
Опасен, говорим за позицията и това, че ако съм с подобна позицията точно ме боли пацата за суапа! А и Форексов защити моето мнение - ако имам някакви възгледи, точно последния факт който ще ми ги промени е суапа...
Бате на 08.11 имам открит 1 лот долар/йена от 117.79 със стоп вече на 121.00 и печалба от слап 876$. На 22.12 добавих още един лот този път от 118.31 и стоп 121.00 печалбата ми от слап там е 376$. Та сам смятай дали не си струва тази цялата работа. В общи линии за два месеца ако затворя сега печалбата ми ще е 70% от целият капитал който е 10к $ Е според теб не е ли далавера. Сам разбираш че извадих късмет и имах движение по тренд през това време но като цяло дългосрочно долар/йена винаги върви нагоре. Пример който и да е влезал миналата година когато курса беше пак 121 до сега само от слап щеше да е на луда печалба а след като е извадил и позицията на плюс вече далаверата му е огромна. Успех.
Някой засегна темата за йената... Глобално погледнато хиената показва доста добър ръст за последните 30-тина години... В долар/йена относителните цикли са през 3 ("малките") и 5 години ("междинните") с доста минимални отклонения (до 1 година), така че до края на тази година (септември като ориентир поне на пръв поглед или "малко" по- късно) там ще се формира връх с давност за следващите приблизително 5 години.
Хане, с Аяксчо говорите за съвършенно различен тип игра... Няма значение кой с колко играе, важното е да печелим. А предвид, че играеш с добавяне и без стопове, обема в случая е най- големият ти враг... Форекс Форексов определено е прав...
Коментар
Форекс Форексов
хъхъм, основната ми идея за суапа е че седмичния суап=10 минути скалп със същия капитал.
Успех
Коментар
Форекс Форексов
Леле, то днес няма никакви новини в календара, май затова философствама за суапове-мапове, размери на акаунти и вълчи капани от тип "Трейдърите заради суапа си пеят, пазарът с тренда си върви"....
Опасен, говорим за позицията и това, че ако съм с подобна позицията точно ме боли пацата за суапа! А и Форексов защити моето мнение - ако имам някакви възгледи, точно последния факт който ще ми ги промени е суапа...
From Tokyo, to London, to the New York Stock Exchange - We Trade The World!!!
България Над Всичко
Коментар
Форекс Форексов
Иначе дългосрочни позиции-само по суапа, но това става въпрос за над 6 месеца примерно, или колкото дойде, в зависимост от развитието, идеята да си дългосрочно по суапа е, че няма да си срещу него, което по принцип е нервиращо-цената с 5 фигури отгоре, ама 2 от тях отрицателния суап ти ги ликвидира. А тези дето търгуват просто заради суапът, има не 1 и 2ма такива май, и държат позицията с идеята суапът да им избие загубата просто си блокират част от капитала с тая позиция, вместо да я закрият навреме и да търгуват по удачен начин, който не крие риск от фалит с антитрендово задържане.
Bnigh, ще ти призная нещо - ДОРИ НЕЗНАЯ НА КОЯ ДВОЙКА КАКЪВ И В КАКВА ПОСОКА И Е СУАПА!!!
За да се интересуваш от суапа или трябва да си някакъв.. абе направо институционален инвестиро с тенденция за позиция от 8-12 + месеца или трябва да си с позиция от 10-12млн единици поне... на твойте кирливи 5-10к 0.5 суап незнам какво те бърка... А на кабела като са и в двете посоки отрицателен суапа.. какво правим?! Да не играем може би най-волатилната двойка? Стига дивотии ... че е важен суапа-важен е... ама не за нашите сметки.
Ajax4o , ако ти играеш с 5-10К, то тука играем от 100К до 400К, поне аз, а има и такива който играят с двойно и тройно, за какви 5-10К говориш......:lol:
Май говорите на различни езици - това 5-10 К размер на депозита ли е или открита позиция? ;-)
Han Krum, ако ти имаш сметка 100К, то искам да ти кажа, че си един от няколкото с такава сметка.
Сега схванах, говори ли сме за различни работи. Аз говорих не какъв е акунта на дадена персона тук, а за открити позиции.....
Bnigh, ще ти призная нещо - ДОРИ НЕЗНАЯ НА КОЯ ДВОЙКА КАКЪВ И В КАКВА ПОСОКА И Е СУАПА!!!
За да се интересуваш от суапа или трябва да си някакъв.. абе направо институционален инвестиро с тенденция за позиция от 8-12 + месеца или трябва да си с позиция от 10-12млн единици поне... на твойте кирливи 5-10к 0.5 суап незнам какво те бърка... А на кабела като са и в двете посоки отрицателен суапа.. какво правим?! Да не играем може би най-волатилната двойка? Стига дивотии ... че е важен суапа-важен е... ама не за нашите сметки.
Ajax4o , ако ти играеш с 5-10К, то тука играем от 100К до 400К, поне аз, а има и такива който играят с двойно и тройно, за какви 5-10К говориш......:lol:
Май говорите на различни езици - това 5-10 К размер на депозита ли е или открита позиция? ;-)
Han Krum, ако ти имаш сметка 100К, то искам да ти кажа, че си един от няколкото с такава сметка.
Коментар