IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX Архив 2.30

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 4x_technik
    За да вляза на по-добри нива, Хане. Скоро вятъра пак ще е северен
    хехх... успех! Ината не е добро качество на пазара.
    Да беше изчакал поне малко да поосмислиш нещата,
    можеше да ти дойде нещо друго наум.
    Така само си правиш лоша услуга, дано да ти излезе по-скоро позицията, но не мисля че вземаш адекватно решение след като ти е надрънкало стопа...

Коментар

• Първоначално изпратено от Facts
      Първоначално изпратено от na4inae6
      Приятели , може ли да ме ориентирате от кой сайт мога да следя индекс Dow Jones и други американски индекси на живо !
      http://www.bloomberg.com
      Благодарско.Жив и здрав!

Коментар

• За спада на EUR/USD

Първоначално изпратено от Valesh
        Дайте някво обяснение за рязкото спадане на евро/долър, че не го вдявам нещо

Колега, обяснението нито е просто, нито е еднозначно, но все пак ще опитам с
        няколко думи, пък колкото успея.
        Тази сутрин се появиха няколко завоалирани изказвания /Кваден, Трише, Пул
        и др./, които с думите си наведоха инвеститорите на мисълта, че едно споразумение,
        което беше публична тайна, вече е на път да изпълни мисията си и съответно ще
        бъде обезсилено. Става дума за споразумение между ЕЦБ и ВОЕ от една страна
        и ФЕД от друга. Европа и Англия имаха нужда от силна валута, което да им
        помогне да се справят с инфлацията си, без да вдигат прекалено лихвите, поради
        опасност за икономиката, а САЩ имаха нужда от слаба валута, за да си оправят
        проблемите в икономиката.
        Днес по пазарите усилено се коментира, че вече е дошъл края на споразумението,
        което провокира рязкото оскъпване на долара по всички фронтове.
        Това беше добре дошло и от друга гледна точка - пазрът отдавна имаше крещяща нужда
        от корекция. Емисарите на ЕЦБ ежедневно наливаха масло в огъня с това колко силна
        била европейската икономика и как силното евро не само не пречело , но и помагало.
        И всички се натискаха да купуват евра, но дойде момент, в който няма кой да
        продава /не става дума за дребни спекуланти/. Нали не мислиш, че маркетмейкърите
        могат до безкрайност да финансират мераклиите за евра и паунди, отваряйки им
        насрещни позиции, поради липса на достатъчно обратни сделки за покриване?
        Значи беше назряла нуждата от корекция, на която изкуствено се пречеше и която
        днес се отпуши.
        Дали това ще бъде плитка или дълбока корекция или обръщане на тренда, не се
        наемам да кажа, а и едва ли някой ще се ангажира с това засега.
        Но ситуацията много ми напомня на ноември - декември 2004 г. Тогава доларът падаше
        стремително и всякакви анализатори и стратези пророкуваха 1.40/50. Дори някои се
        кълняха, че виждали някакъв триъгълник, съгласно който 1.3830 не ни мърдало до
        няколко дни. Е, да стана това 1.3830, но след близо 3 години и след разходка до 1.16
        за по-кратко.
        Капак на всичко беше, че на 13 декември 2004 Фед вдигна лихвата за пети пореден
        път и лихвеният диференциал вече беше в полза на долара срещу еврото. И какво
        мислиш стана? В последния работен ден на годината евро/долар чукна 1.3665,
        абсолютен рекорд и връх. Всички дружно плачеха на гроба на долара и американската
        икономика, но потриваха ръце за нови висини. Точно както сега.
        Да, ама не. Още в първите пет работни дни на 2005-а доларът поскъпна с шест фигури.
        Куриозното беше, че дори и тогава някои не успяха да забележат новия тренд.
        А пропо, тогава също имаше специална причина за слаб долар - това беше
        отплатата на Буш за подкрепата на корпорациите за втория му мандат. Това
        съм го обяснил подробно в аванс още в началото на август 2004 г., когато
        започна предизборната кампания. Прогнозирах падането на долара, макар
        че увеличението на лихвите набираше скорост /то започна на 30 юни с.г./,
        а курсът гравитираше около и под 1.20 и мнозина бленуваха паритет.
        Но да не се повтарям.
        Само ще кажа, че тогава Грийнспан извади от ръкава фаталния дефицит.
        Сега наследникът му наблегна на ипотечните кредити. Все неща, които ги е
        имало винаги и пак ще ги има, ама стряскат и паникьосват.
        Но, всеки си има номер.
        Както и всичко си има край.
        Желая ти успех!

ПП. Далече съм от мисълта, че съм засегнал всички причини, но за съжаление
        свободното ми време изтече.

Коментар

• Първоначално изпратено от na4inae6
          Приятели , може ли да ме ориентирате от кой сайт мога да следя индекс Dow Jones и други американски индекси на живо !
          http://www.bloomberg.com

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader
            Къде си? Чудя се да добавя ли вече още късо? Какво са една две фигури , нищо работа...
            Zuppertrader, ако правилно си спомням, беше писал, че продаваш от 3836 с близък стоп. При хай 3852 този близък стоп не си ли замина, хехе?

Иначе днес ми е ударило стоп профита на 3785 и ако имах възможност да следя пазара бих селнал. С един колега от форума си говорихме в началото на седмицата, че 85/95 са критичните нива, под които започва (най- вероятно) АБЦ на цялото покачване от 3262. Снощи нивото беше на 3790/3800 и падането си е съвсем закономерен според мен след пробива под него.

Естествено, теб, дори и да ти е оцелял стопа, 1-2 фигури не те оправят, защото (поне доколкото помня, а помня доста) си къс от маса време... Но и ти си човек, трябва да вземеш някой лев, хехе.

Успех!

Първоначално изпратено от Han Krum
            Първоначално изпратено от 4x_technik
            Само ти така си мислиш, иначе аз очаквам нива от 1.3250-70 до 2-ве седмици
            Ако само той си го мисли, щеше 100% да спечели. За момента (виж по- горе) падането е в рамките на нещата, но не мисля, че ще е продължително. Всичко това обаче ще го обсъдим след почивката, когато и пазарът "си дойде на мястото".

Коментар

• Приятели , може ли да ме ориентирате от кой сайт мога да
              следя индекс Dow Jones и други американски индекси на живо !
              Някой знае ли в колко часа излизат крайните резултати за деня !?

Коментар

Само ти така си мислиш, иначе аз очаквам нива от 1.3250-70 до 2-ве седмици

Коментар

• За да вляза на по-добри нива, Хане. Скоро вятъра пак ще е северен

Коментар

• Първоначално изпратено от trade
                    daa днес е било весело снощи писах за корекция и тя взела че се получила )точно сме на една дневна трендлиниика която може да даде лек отпор и да опита атака на върха отново като може само да се гадае дали ще го пробие или ще образува двоен връх но еврото не е интересно при долар иена ако затвориме около 120.30 се образува дожи освен това сме почти на 50% фибо и може при сигнал да се откриват дълги позиции
                    Аре пак си помисли за йената а 4е с еврото прави identical three crows на дневна даже и doji да затжори на $/jpy ще е под повота, ипросто ще се намести в болинджера119.50 после 119.00 мисля 4е са целите аз съм къс от 122.06 и мисля да 4акам още макар 4е мноо пара се събра
                    Утре и еврото ако се ка4и което се надявам силно долар/йена е много на юг както казват някои колеги не барзай с дългата според мене но ти си знаеш!!!

Коментар

Такаа, стопа даде фира->отварям нов лонг от 3710 с 2 пъти повече лотове, стопа пак е на 40 пипса, а целта над 1.39!
                      Закакво ти беше стопа, след като го удари, продължаваш да пикаеш срещу вятъра....парите са си твой

Коментар

• daa днес е било весело снощи писах за корекция и тя взела че се получила )точно сме на една дневна трендлиниика която може да даде лек отпор и да опита атака на върха отново като може само да се гадае дали ще го пробие или ще образува двоен връх но еврото не е интересно при долар иена ако затвориме около 120.30 се образува дожи освен това сме почти на 50% фибо и може при сигнал да се откриват дълги позиции
                        Pip master

Коментар

• Такаа, стопа даде фира->отварям нов лонг от 3710 с 2 пъти повече лотове, стопа пак е на 40 пипса, а целта над 1.39!

Коментар

• Първоначално изпратено от Петър Караиванов
                            Първоначално изпратено от Facts
                            Първоначално изпратено от toty
                            Тва значи ли че си купил и с какъв стоп и цели?!?!
                            Тва значи че се изнервил...
                            Силата на това движение според мен показва, че 1,3852 е тавана на летния рейндж. Движението днес още не е приключило... Вече е много вероятно да видим 1,3670 още тази вечер! Ако видим това тази вечер, утре ще е неутрален ден...
                            http://forum._/index.php?topic=2.msg11519#msg11519

И виж другите от сутринта.
                            Петър, защо след като и в твоя форум пишеш, че еврото и паунда ги чака корекция, мислиш че еврото ще коригира само до 23.6% нива? И не мислиш ли, че след като направи тази корекция само за един ден, не трябва да очакваме доста по-дълбока корекция?

Коментар

• Първоначално изпратено от karakondjul
                              Първоначално изпратено от roskata111
                              Какви са ти очакванията за EUR/USD
                              За днес екшъна свърши, очаквам да продължи корекцията, като следя
                              златото и петрола, при 560 аз купувам евро отново.
                              Ами успех тогава.!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от roskata111
                                Какви са ти очакванията за EUR/USD
                                За днес екшъна свърши, очаквам да продължи корекцията, като следя
                                златото и петрола, при 660 аз купувам евро отново.

- Промяна 560 на 660.

Коментар

Working...
                                X