IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX Архив 2.30

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Re: Хоската

Първоначално изпратено от OPASEN
    Кажи го точно и ясно (не като предишния път! ;-) ) защото това, което виждам аз в момента, е, че балонът се е надул бая и шансът да се спука е над 50 % ;-)
    Кажи си честно тия неща и нека после времето да покаже...
    Много ли искам от теб?? :-)
    Успехи! :-)
    Аз съм си казал текущите позиции,но на теб явно трябва специално да ти се повтаря.Към момента съм затворил всички позиции в паундйена,като оставих само една от 10к,която е отворена на 228.00 ,която ще затворя на 248 или на 247 ,ако тръгне надолу от текущото ниво.Освен това имам отложен ордер за покупка на 50к на ниво 245.00,след това ще добавя още 50к при тест на жълтата линия от последната картинка,след това ако продължим надолу ще добавям по 10к до оранжевата линия,а ако пробием и нея и синята линия на канала ще отворя хеджираща позиция.Разбира се,добавките ще ги отработвам по познатия начини така ще подобрявам средната цена на общата си позиция.Това е общо взето,въпроси имаш ли?

Коментар

• Хоската

Добре, бе, Хоската, като си толкова пич на място, кажи в момента какви са ти позициите, какви са ти целите, при кои нива започваш да губиш и кога ще изгърмиш сметката, каквато и да е тя! ;-)

Кажи го точно и ясно (не като предишния път! ;-) ) защото това, което виждам аз в момента, е, че балонът се е надул бая и шансът да се спука е над 50 % ;-)

Кажи си честно тия неща и нека после времето да покаже...

Много ли искам от теб?? :-)

Успехи! :-)

Коментар

• ОПАСЕН,като ти чета писаниците се сещам за народния лаф "Едно си баба знае,едно си баба бае" .Пак ще ти повторя,че нямаш потенциал да разбереш системата ми,освен това продължаваш да ме изумяваш със слънчасалите си коментари-добре би било като сядаш да размишляваш за форекса да си слагаш мокра кърпа на главата,белким ти освежи малко мисълта.

Пламене,за точен връх не мога да кажа,но очаквам поне 260,максимум 273.50
        В петък не можахме да тестваме 248 за няколко пипса,което ми говори,че най-вероятно в понеделник ще отворим с гап надолу и в близките дни ще продължим към 245,където съм поставил ордер за покупка на 50к

Коментар

• За да започнем седмицата позитивно, ще кажа, че пожелавам успех на всички в този форум, а и изобщо на всички! :-)

Няма смисъл да се дразним един друг когато някой губи или да изсипваме помия върху спечелилия! ;-)
          Логиката е много проста - в този свят има няколко милиарда човека и от тях няколко милиона са супер богати! Не виждам смисъл в това ние тук да си завиждаме един на друг, че някой е спечелил, докато тези няколко милиона си живеят живота. По тази логика трябва да завиждаме и на тях, а това пък вече е турбо безсмислено... ;-)

За това УСПЕХ на ВСИЧКИ, ако е възможно това! :-)

Коментар

• Re: Хоската

Първоначално изпратено от OPASEN
            Хоската, определено нямам проблем, по който ти да си компетентен да ми помогнеш! ;-) хехех

Виж сега, горното е бъзик и нямам намерение да се заяждам с теб или с Пешко (той, според мен, използва обстоятелствата, за да се популяризира малко ;-) ).

Малко градивен коментар - системата ти е коренно различна от моята, няма база за сравнение (kritelin, това беше за теб), защото аз продавам EURUSD, като нивата са исторически връх, а ти упорито купуваш върховете в GBPJPY. Приликата е, че и двамата сме по суапа, но при теб рискът е огромен, защото ти купуваш нива, които може да не видим с десетилетия, а търгуваш без стопове!!! ;-)

Критиката ми към теб е, че ти казваше преди това какво би направил, а сега казваш какво си бил направил - това няма никаква стойност, защото по време на онзи кризисен за "системата" ти период, тебе те нямаше да кажеш какво правиш, при все, че доста хора тук те търсехме упорито и се питахме къде си и какво става с теб! ;-)
            Каквото и да пишеш сега, камъните са си и ще си останат в твоята градина...

Успешна търговия! :-)
            Приемам забележката по системите :-) Аз не съм фен нито на едната нито на другата,но не ги отричам,защото не съм ги пробвал :-)
            Успех и на двамата

Коментар

• следващата седмица съм nzdusd http://forexfactory.com/calendar.php
              .. и малко gbpusd

Коментар

• Хоската

Хоската, определено нямам проблем, по който ти да си компетентен да ми помогнеш! ;-) хехех

Виж сега, горното е бъзик и нямам намерение да се заяждам с теб или с Пешко (той, според мен, използва обстоятелствата, за да се популяризира малко ;-) ).

Малко градивен коментар - системата ти е коренно различна от моята, няма база за сравнение (kritelin, това беше за теб), защото аз продавам EURUSD, като нивата са исторически връх, а ти упорито купуваш върховете в GBPJPY. Приликата е, че и двамата сме по суапа, но при теб рискът е огромен, защото ти купуваш нива, които може да не видим с десетилетия, а търгуваш без стопове!!! ;-)

Критиката ми към теб е, че ти казваше преди това какво би направил, а сега казваш какво си бил направил - това няма никаква стойност, защото по време на онзи кризисен за "системата" ти период, тебе те нямаше да кажеш какво правиш, при все, че доста хора тук те търсехме упорито и се питахме къде си и какво става с теб! ;-)
                Каквото и да пишеш сега, камъните са си и ще си останат в твоята градина...

Успешна търговия! :-)

Коментар

• Може би до болка познато но винаги полезно ...

http://www.fxwords.com/j/japanese-candlesticks.html

Коментар

• Пък и лихвения суап....!!!!
                    http://georgipiskov.blogspot.com

Коментар

• Първоначално изпратено от Georgi
                      Дори и при йената прави напъни за обръщани на посоката!
                      Гледай петрола.Той трябва да сигнализира обръщането.Докато е скъп недей да очакваш чудеса от храброст освен ако не видим масово разпродаване при керитата.
                      П.С. Юни месец сме и в Япония ще получават бонуси.Това може да помогне.Наблюдавай кад/хиена

Коментар

• Дори и при йената прави напъни за обръщани на посоката!

Коментар

• Момчета, кажете нещо за CADa. При пунда, долара и еврото демонстрира странно поведение на дневна и седмична! Дали е само корекция, или тренд????? От няколко дни съм на нокти.

Коментар

• Хоска, къде виждаш върха за тази година на паунд-йена?

Коментар

• ОПАСЕН,не си прав,разбира се,защото аз твърде подробно ,нагледно и навреме съм обяснявал каква ми е системата и какво ще направя при всяко едно развитие на нещата.По-долу ти поствам един цитат от 13.02.2007,с картинката към него,в този цитат може да си припомниш каво съм казал две седмици прети прословутото падане,така че всичко е анте-фактум,а не пост-фактум,както ти се опитваш да внушиш.И ако теб не те интересува колко съм спечелил или набутал,то мен ме интересува защо ти изопачаваш фактите и разпространяваш лъжи относно мен тук и в другия форум?Ясно е,че нямаш потенциал да проумееш ситемата ми,но въпреки това не съм си позволил да направя коментар по твой адрес,докато ти се вживяваш в ролята на бодигард на "застрашените" млади трейдъри,вместо да се опиташ да спечелиш нещо от пазара.Ако пък имаш нещо лично към мен,било някакви комплекси,завист или друго,дай да поговорим насаме ,може да решим проблема?

Първоначално изпратено от Хоската
                              Добър ден колеги,уредих се с нова добавка на ниво 236.40,следващата ми чакаща добавка е на ниво 235.40,засега не е активирана(все още нямам цена ask на 236.40).Както казах,поставил съм чакащи ордери до 228.40,според рутинния ми разчет.Към момента имам активни само 4 добавки - 6,8,20 и 21,Изграждането на позицията ми върви повече от добре,от отработените добавки дотук имам общо 1500 пипса,без да броя суапа,част от който и тази година смятам да изхарча на някой екзотичен остров.За либавите овчарчета,чиито стопове на късите им йени вече няколко пъти прибирам ще обясня още веднъж,че системата ми е разчетена за най-лошия сценарий,тоест падане от ниво 238 до ниво 228 по права линия,отвесно надолу.Ако това се беше случило,щях да имам следните варианти:
                              1.затваряне на всичките отворени позици,при което ще загубя толкова,колкото спечелих от последния тренд
                              2.преконфигуриране на системата,без да затварям нищо
                              3.хеджиране
                              Събразно текущото положение и перспективи,ще избера един от тези варианти.Но засега всичко протича спокойно и доста по-добре от най-лошите ми очаквания.
                              Все пак,както спомена и колегата ОПАСЕН,така търгуват само най-добрите и затова всеки,който се интересува от моята система трябва да я упражни на демо и да прецени способен ли е да я прилага с успех или е по-добре да кара по системата на либавите овчарчета,пък там каквото дойде.Това е засега,успех!
                              http://hoskata.hit.bg/gbpjpy13_02_2007_00.gif

Коментар

• Активира ли ми се ордера на паунд-йена от 246,50, ще чакам с тежка позиция и стоп на 248,00, до 23,6%корекция и подкрепа от предишен връх - около 241,50.Аз имам виждането, че Фибоначи новата работят добре, а когато търсиш корекция, правилния вариант е не да се ловят дъна и върхове ( напарил съм си достатъчно от това), а да чакаш на съответно ниво, встрани от колебанията на тренда, началото на корекцията.Защото често и индикаторите подвеждат.
                                Друг въпрос е, че перфектния вариант е да си с позиция по тренда, която ривърсва по тоя способ с плаваща в съответната посока точка.
                                Всичко опира до това, дали преобладава т.нар."опортюнистично"мислене, или психологията ни е да следваме стадото.За съжаление трейдърите са индивидуалисти , предимно залитащи в опортюнизъм.
                                Размисли..............

Коментар

Working...
                                X