If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
ПС:. Отговорите в нея не са зададени коректно и няма да гласувам в нея.
Коментар
Форекс Форексов
Първоначално изпратено от Plamen1967
Форекс Форексов
След като преди 4 седмици представих факторите които вземам впредвид преди да взема решение, може ли ти като опитен традер да споделиш твоя начин на игра (но без заобикалки че не си искал да се повтаряш, че си го обяснил вече във фрее зоната и т.н.).
Please...
От твоята "система" разбрах че следиш фундамент, слухове, изявления. Това нищо не ми говори като нива на пазара, но недей да се опитваш да ми разясняваш - не ме интересува.
Сделките и подробните ми виждания и прогнози за развитието на повечето търгувани инструменти ( валути, злато, петрол, индекси и стокови фючърси) споделям само с един човек.
На въпроса ти за системата ми - не, няма да я разкрия. Само цифрите в паунда, които досега съм посочвал, говорят достатъчно ясно че тя функционира повече от добре. Предполагам няма как да го оспориш, след като в края на миналата седмица казах че следващата цел е 2.0730. Know-how-то винаги струва пари, но засега нямам намерения нито да го продавам, нито да го ползвам в услуга на друг интерес, освен моя собствен и този на най-близкото ми обкръжение.
Можеш да ме смяташ за арогантен капиталист 8) Пък и моята система не ви трябва - справяте се чудесно и без нея.
За мен няма сериозно обяснение този спад на йената спрямо всички валути ! Това е пълен абсурд !
снощи написах че керитата затова са керита да растат нагоре пък и днес е сряда и апетит за покупка бол иенските кросове падат внезапно и светкавишно за кратко време може би поради високия отрицателен суап на късо пък и какво се е променило в япония да не би да са качили лихвите
Не са ги качили, точно обратното. Държът ги ниски за да пада йената. Това е дългогодишна японска политика.
знам 4е не са ги качили и именно затов а вярвам че иената ще пада макар че сме под някои седмични тренд линии на долар иена
За мен няма сериозно обяснение този спад на йената спрямо всички валути ! Това е пълен абсурд !
снощи написах че керитата затова са керита да растат нагоре пък и днес е сряда и апетит за покупка бол иенските кросове падат внезапно и светкавишно за кратко време може би поради високия отрицателен суап на късо пък и какво се е променило в япония да не би да са качили лихвите
Не са ги качили, точно обратното. Държът ги ниски за да пада йената. Това е дългогодишна японска политика.
А за мен няма разумно обяснение че не четеш дневния календар. Днес се очаква ФЕД да смъкнат лихвата с още 0.25%, DJ тръгна на север, най вероятно GBP/JPY и GBP/USD ще расте до небесата.
Аз засега съм +210пипса(GBPJPY) и ще изчакам да видя какво ще реши ФЕД за да преценя дали да ги затворя или да пусна и едни дълги от кабела.
Току що видях че паунда е избушил кочината и е дръпнал еврото с 20 пипа .Въпроса ми е - може ли да стигне ниво 2,12 161% корекция или няма да му стигнат силите.
Крити
В момента никой не се интересува от инфлацията в щатите.Там ги вълнува въпроса да не се скапи банковата система с тази ипотечна криза. Като се оправят с кризата ще му мислят за инфлацията . Така че лихвата може да си пада и още.Днес със сигурност 0,25 че може и направо 0,50 Въпроса е че курса се определя от 2 валути а не се знае дали еврото може да върви още много нагоре за да стигнем 1,50 .Тук може да се намеси йената и нещата да се регулират. В това уравнение неможе да се изключи паунда и йената.Така че нищо не е ясно и сигурно.
Колеги, аз си принавам направо, че нищо не разбирам от валутна търговия. Само от време на време отварям тази тема и се зачитам. Въпреки това ще се осмеля да предположа, че спадът на йената е следствие на ето тази новина:
Началното жилищно строителство в Япония се е понижило до най-ниското си ниво от четири десетилетия насам през септември, в резултат на по-стриктните изисквания в страната към него, показват публикувани днес данни.
На годишна база началното жилищно строителство се е понижило с 44% през изминалия месец, до ниво от 720 000, след като ново понижение от 43.3% бе регистрирано предходния месец.
Резултатът се оказа значително по-лош от средните очаквания на анализаторите, които прогнозираха понижение от 31.2% за месеца на годишна база.
Японската икономика се очаква да регистрира ръст от 1.8% през настоящата година, според оповестени днес прогнози на Централната Банка, което е под прогнозите, направени преди шест месеца за ръст от 2.1% за годината.
До голяма степен забавянето на сектора на недвижими имоти е причина за очакваното забавяне при ръста на икономиката.
По-рано днес банката запази нивото на лихвите в страната непроменено.
Анализатори и инвеститори прогнозират, че ако слабостта на японската икономика се запази поне шест месеца, това би довело до повишение на равнището на безработицата с 1 процентен пункт.
Най-голямо понижение е отбелязало началното жилищно строителство на апартаменти, което е регистрирало спад от 74.8% през септември, посочиха още изнесените данни.
Коментар