Първоначално изпратено от kritelin
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Валутна търговия - FOREX Архив 2.28
Collapse
Заключена.
X
X
-
Купувай при слуховете какво - долари, нали?!?
Първоначално изпратено от kritelinBNBB аз съм на мнение,че свалят ли лихвата с 0,25бп ще има втори тест на 1.4520 нивото
Ако приемем,че пазарът купува слуховете и продава новините и погледнем движенията от последните седмици ще видим,че това поредно сваляне на лихвите вече не се приема,като чак толкова силна меча новина.Бях чел една статия,че идва момент,в който лошите новини спират да въздействат толкова силно и това обикновено са моменти,в които пазарът се намира на някакви много екстремни нива.Както и предполагах канадския долар и паундът са най-слаби в момента спрямо долара,а еврото и озито са стабилни за сега.Аз лично не очаквам ходене над 1.4750,но това е субективно мнение.
Успех
Коментар
-
Първоначално изпратено от kritelinАми интерпретирай ..сигурно ще означава,че следващото сваляне може и да се отложи
Иначе при кът 0,25 най-вероятно доларът ще падне и утре ще върне отново. Нищо чудно и твоят сценарий да се случи, но първо ще падне. Никой няма да крепи долара от раз. Убеден съм!
Коментар
-
Първоначално изпратено от kritelinBNBB аз съм на мнение,че свалят ли лихвата с 0,25бп ще има втори тест на 1.4520 нивото
Ако приемем,че пазарът купува слуховете и продава новините и погледнем движенията от последните седмици ще видим,че това поредно сваляне на лихвите вече не се приема,като чак толкова силна меча новина.Бях чел една статия,че идва момент,в който лошите новини спират да въздействат толкова силно и това обикновено са моменти,в които пазарът се намира на някакви много екстремни нива.Както и предполагах канадския долар и паундът са най-слаби в момента спрямо долара,а еврото и озито са стабилни за сега.Аз лично не очаквам ходене над 1.4750,но това е субективно мнение.
Успех
Коментар
-
BNBB аз съм на мнение,че свалят ли лихвата с 0,25бп ще има втори тест на 1.4520 нивото
Успех
Коментар
-
НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ТЪРГОВИЯ!
Здравейте колеги,
Да си свериме часовниците и сентиментите как ще отиграваме довечера долара след новините от ФЕД. Аз лично нямам отворени позиции. Новината за 0,25 на сто кът на лихвата вече е изконсумирана и сама по себе си тя не може да отприщи никакъв импулс на пазара, т.е. не може да се очакват големи движения от отиграване на новината като такава. Интересно ще бъде какво ли ще е съпътстващото послание на ФЕД към пазара след срещата в официалното стейтмънт комюнике. Няма да отварям позиции докато не чуя и не прочета в прав текст посланието на ФЕД. Какво чакам?
Вариант първи: - 0,25 %! В стейтмънта се набляга изцяло на тезата, че икономиката е стабилна, въпреки продължаващата криза с ипотечните кредити. В стейтмънта се намеква обаче, че с настоящето намаление на лихвените нива нараства проинфлационният натиск и има съществен риск да се отчете още по-голяма инфлация от ревизираните до момента прогнози. Въпреки това обаче ФЕД не дава индикации, че лихвата може или ще бъде намалена отново следващите месеци.
Вариант втори: - 0,25 %! ФЕД набляга, че опасността от ипотечната криза да се разрази в останалите сектори не е отминала или дори по-лошо - предстои рецесия. Маркира макар и бегло, че вследствие на намалението на лихвите ще има увеличаваща се инфлация и още по-голямо забавяне на икономическия растеж - даже наченки на налична рецесия. Въпреки това не се споменава готовност лихвата да бъде свалена още следващите месеци.
Вариант трети: -0,00 % ФЕД не е обезпокоен от макро икономическите показатели, кризата с ипотечните кредити е овладяна, показателите са стабилизирани и няма основания от тревога за проинфрлационен натиск и намаление на икономическия растеж или пък опасност от рецесия. При необходимост ФЕД би предвидил ново намаление на лихвите за да гарантира стабилността на икономиката.
От така изложените варианти - само при № 3 доларът ще избие рибата и ще бъде масово купуван. Но това е мека казано абсурден сценарий и затова не го обмислям въобще. Все пак изненади не са изключени и затова не прибързвайте докато не асимилирате внимателно комюникето на ФЕД. При вариант № 1 и № 2 - които най-вероятно според мене са 90 процента сигурни, доларът отново може да бъде масово разпродаден и да се целиме към нива над 1,50.
Има и четвърти последен вариант - ФЕД намалява лихвата с 0,50 %. Каквото и да каже в стейтмънта еврото до петък ще е над 1,50 долара.
В обобщение - смятам след новината от ФЕД да изчакам няколко минути за да избегна възможен суинг. Това най-вероятно ще се случи и не го пренебрегвайте! След това ще видя анализа от комюникето на ФЕД, ще си прегледам отново удачните нива на съпротиви и подкрепи и при поета ясна посока ще разпродавам долари, ще накупя евра и ще си свиркам. Позицията ще се гради със стоп 30 пойнта и лимит - поне една фигура. Нямам никакви основания да очаквам доларът да бъде купуван и крепен от спекулантите. Просто не чакайте чудо от ФЕД.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Plamen1967krosov
След като ДАУ затвори над 13500 и $ тръгна отново да пада, моите очаквания са (макар фундаментално нещата да не са добре в Америка) да бием върха на ДАУ до края на годината.
Аз бях затворил дългия ДАУ но го отворих отново защото бихме съпротивата на 13 500 много здраво. А и Йената показва че хората са рисково настроени ....http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
krosov
След като ДАУ затвори над 13500 и $ тръгна отново да пада, моите очаквания са (макар фундаментално нещата да не са добре в Америка) да бием върха на ДАУ до края на годината.
Аз бях затворил дългия ДАУ но го отворих отново защото бихме съпротивата на 13 500 много здраво. А и Йената показва че хората са рисково настроени ....
Коментар
Коментар