IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX Архив 2.28

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от IVO_
    Здравейте !
    Искам да ви споделя , че днес си нулирах първата реална сметка !
    Е не беше голяма сума ! Играх дълго евро-йена , защото имаше анализ в сайта на Делтасток , че еврото ще гони рекорд от 172 !
    Да ама не ! То взе , че падна с две фигурки ! Вече ще знам да не
    се доверявам на чужди анализи ! Иначе съм добре и продължавам борбата с форекса ! Вие как сте ?
    един съвет ако позволиш...форекса не ти е враг, не трябва да се бориш с него! врагът си самия ти, твоя начин на мислене, действие, възприятие и т.н. самия факт че се доверяваш на чужди анализи означава че не си вярваш...посмисли заслужава лис и да хвърляш още пари...ако продължиш...бори се със себе си...научи се да си пазиш капитала...със стопове...управлението на капитала е най-важното нещо, а не да затваряш на печалба всяка сделка...прочети още книжки, статити, форуми за технически анализ...не си прави кумири...не игарай чужди мнения и сигнали защото не знаеш толерантността към риск на този който ги дава и колко пари може да си позволи да загуби...и т.н.
    Това е просто мнение. Това не е предпоставка за търговия.

Коментар

• Първоначално изпратено от IVO_
      Здравейте !
      Е не беше голяма сума ! Играх дълго евро-йена , защото имаше анализ в сайта на Делтасток , че еврото ще гони рекорд от 172 !
      се доверявам на чужди анализи ! Иначе съм добре и продължавам борбата с форекса ! Вие как сте ?
      Имаш ли добър мъни мениджмънт, приятелю. Явно ти куца що с една сделка си нулирал сметка
      Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• ivo прочети поста на форксов
        "..може би защото предимно интрадейно търгувам и понякога оставям някои позиции по тренда. Дългосрочното търгуване обаче има някои огромни предимства, но и някои недостатъци, ..Не е задължително да се слага стоп, но е желателно. Предпазва от фалит."
        може и със закъснение но дано да е полезно за в бъдеще..
        лека и успехи

Коментар

• Здравейте !

Коментар

• Първоначално изпратено от 4x_technik
            10 фигури не, но 9 си ги взех на 4280, като пропуснах още 4, но здраве да е
            Между другото имам подозрения, че на тези нива ще оформим връх, като за целта не трябва да имаме седмично затваряне над 4730.
            4хтехник, ти беше един от 'заподозряните' - тези, които биха държали 10 фигури профит. Аз не съм имал профит над 5 фигури, може би защото предимно интрадейно търгувам и понякога оставям някои позиции по тренда. Дългосрочното търгуване обаче има някои огромни предимства, но и някои недостатъци, които обаче е безпредметно да обсъждаме, защото са ясни

От поста на Блейката се сетих за Опасния и тактиката СУАПЬОРСТВО, която сега ще претърпи своя крах, заради очакваната промяна на лихвите в сащ. Спрягат се нива от 3.5%, към които трябва да добавим и брокерското парче от суапа. И старателно трупания суап през дългите месеци на покачване на еврото, ще бъде изконсумиран от новия отрицателен суап за три пъти по-кратко време.

Не е задължително да се слага стоп, но е желателно. Предпазва от фалит.

Коментар

• Всичко според мен зависи от това как подхождаш към търговията с квото и да е.Аз например с долара го давам инвеститорски и съм си къс от 1.36 и си добавям постоянно и ще си добавям ако ще до 2.00 и даже се кефя ,че купувам евтини долари.Това обаче не е трейдърство
              и блято е прав ,че за краткосрочни печалби и ограничен акаунт липсата на стоп е смърт.На други двойки и аз си слагам стопове дето се чеша по трейдърската тиква.
              А за долара все пак си има некой фундаментални нива и долар/франка достигна днес такова .И да се вика оттук само нагоре според мен е същото ,като да се вика само надолу.
              И паунд йената като си стигна едни такива нива от 92 и98 г и некой демосамурай викаха нагоре ,а то си се срути ,не казвам ,че и с долара ше е така ,но от тези нива и дългите по евро трябва да са много внимателни ,щото световната икономика се пак е затворена система и
              требва неква циркулация, не може да тече само в една посока.
              Имам един познат дето от 20 и кусур години си влага сичко в злато ,в златна тел, от Турция купува,Аз го бъзиках много преди ама нещо сега ми приседна и завиждам даже неблагородно...

Коментар

• Много е вероятно сегашното покачване на Еврото спрямо Долара да продължи до началото на месец Март (02-05-ти) 2008 година. В случай, че пазарът не отбележи връх то той ще направи задължително такъв около 19 Юли 2008 година. (По-слабо вероятно е връх да отбележим на 25 Януари 2008 година.)
                Можем към 22 Март 2008 година да отбележим пазарно дъно след което отново да последва движение на Север за известен период от време.
                Други по-близо разположени дати като върхове са, около 21-24 Декември или 07 Декември и 13 Ноември 2007 година.
                Върха от 02-05 Март или 19 Юли 2008 година, дава известна предпоставки да се смятам, че ще бъде връх при Еврото от 2000 година насам, след което ще последва няколко годишен тренд на Юг, но ако бъде подминат то Еврото ще запази възходящия си тренд до средата на лятото на 2010 (Края на 6-ти и началото на 7-ми месец).
                Според един от сценариите върха ще бъде 2008 година, като следващия голям връх при подобното на зиг-заг пропадане ще е в 2010 година, а според предходния вариант централния и главен връх ще е разположен в лятото на 2010 а върха в 2008 ще е само междинна спирка по пътя на еврото на Север.

Този път пускам в малко по-изчистен вариант това което вече не веднъж съм писал тук.

Тези са целите от чата блога ми, но не по Ф, а по Ган (20 Septemvri ... ostavat oshte : 1.4510 - 1.5190 - 1.5600 - 1.6240 ...)
                на 22 сеп. съм писал "Средносрочно погледнато е вероятно сегашното покачване да отиде до средата на Декември, а в по-дълъг срок, до началото на месец Март

....

Около 09 Петък чакам пречупване на сегашния възходящ тренд, а сегашния връх е важно ниво на Ф можещ да бележки края на сегашната 3 вълна (на часова графика).
                http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• 10 фигури не, но 9 си ги взех на 4280, като пропуснах още 4, но здраве да е
                  Между другото имам подозрения, че на тези нива ще оформим връх, като за целта не трябва да имаме седмично затваряне над 4730.

Коментар

• Първоначално изпратено от Форекс Форексов
                    Първоначално изпратено от kiril123

утре ще си купя канадец на 0.90 с цел 10 фигури и стоп 1 . и така

а сега е време за по бира .
                    Аз май не се сещам за никой от тоя форум, който да е държал 10 фигури ПЕЧАЛБА. Но държане на загуби от 10 фигури, че и по 30, знам че е редовен номер.

За бирата си прав обаче 8)
                    Прав си батка!! Влеза ли в "+", затварям и на 5 пипа. А когато съм на "- " го чакам с дни, белким влезе в +совата зона. Но мине ли 50 пипа на "-" го затварям, та ако ще след туй да се върне и с 2 фигури. С две думи, загубеното за 2 дни го възстановявам 2 месеца. Важното е тръпката!
                    http://georgipiskov.blogspot.com

Коментар

• Re: Извънредно

Първоначално изпратено от Дон Карлос
                      - Слизане под 1.03 ще бъде сигнал, а под 1.02 доказателство за
                      силно низходящо движение.
                      - Препоръчвам в този диапазон отваряне на пълен хедж с пълзящ стоп на отстояние около 70-80 пипса.
                      Вярно е, че да се говори със задна дата е лесно, но след като при курс 1.06/1.07 си имал 1.02/1.03 за критично ниво, защо не купи от там (1.0250) със стоп 100 пипса (инвеститорски), под който да обърнеш? Вече щеше да имаш над 10 фигури печалба! Защо са ти хеджове, които после да се чудиш къде да развържеш и тн? Целта е всяко едно отиграване да е максимално простичко. Така само осложняваш нещата. За психологическия товар да носиш губещи позиции с години, изобщо не смятам да отварям дума... Дори и да го направя, ефектът пак ще е нулев...

Бях се зарекъл да не си губя повече времето в писания тук, но подобни идиотщини винаги заслужават да бъдат опровергани по един или друг начин. В кръга на шегата бих предложил да си направим една класация на луузърите... Моите фаворити са Дона и Опасен (къси евра от 1.18++). Евала му на Опасен, че поне си го признава, без да се опитва да бъде гуру на глупаците.

А това да се надявате на интервенции е безмислено. Подобни действия само ще позабавят тренда. Стигнем ли до моментът, когато и ЦБ трябва да си изкупува милиардите долари в обращение, за да осигури ликвидност за тренда, значи работата е наистина сериозна и краят и не се вижда скоро... Поне Дона ще има моралното удовлетворение, че и по- големи от него (то има ли такива?) са в кюпа.

Коментар

• поставям sell limit znd/usd 0.7899 стоп 0.7921 . позицията пускам заради нивините в 23.45 и очакванията ми за откат до там и после около 2 фигури даун .

При паунд/йена имаме низходящ канал , като след като направихме двийно дъно на 227.10 мисля че ще тестваме горната граница на канала с фалшив пробив и макс оувърнайт от 239.50 . после за утре може да чакаме при долар /йена 112.50 и 2.0950 при паунд /долар което ще ни даде някъде от 235.50-60 нивата които идват като съпорт . Мисля че целта която бях поставил преди 1-2 месеца от 2.1250 ще се изпълни до края на седмицата . трудно но като гледам какво става просто ........

многоми е интересно какво мислят големите и каде е нивото което ще изберат за затваряне . дали ще дойде преди психонивото от 1.50 или 1.4850 едно фибо екстеншън . трудно е да се предположи и доре че маханх ония къси евра ония ден че щеше да стане мазало .

Поставям бай линит на 0.9005 стоп 0.8905 и т.п 1.05.

но това е позиция която не ме интересува . важни са да ми се изпълнят таргитете и целите при другите .

Поздрави !
                        Forex , форекс новини и стратегии

Коментар

• Първоначално изпратено от kiril123

Аз май не се сещам за никой от тоя форум, който да е държал 10 фигури ПЕЧАЛБА. Но държане на загуби от 10 фигури, че и по 30, знам че е редовен номер.

За бирата си прав обаче 8)

Коментар

• На моята 100У графика, от неолитика до сега всичко е рейндж. Движиме се все от нула до безкрайност.

Даже сега като се вглеждам по-сериозно на 2В ми прилича! Ако шортна тук и се мумифицирам, или ако се инкарнирам - така ли се казва? - Дончо е срециалист в терминологията - имам шанс да напълня кесията!

Дончо - как да си направя пашкул, че като шортна тук да ми издържи чак до Великият Доларов Тренд? Как става?

Коментар

• Първоначално изпратено от Форекс Форексов
                              В $/кад може и малко да поконсолидираме, но за обръщане на тренда може да си говорим след много време.
                              Имало ли е тренд? Аз мислех, че сме в рейндж!

Коментар

• поставям селл лимит паунд/йена на 239.50 цел 235.50 . дошъл е момента нивото ще го видим за малко според изчисленията ми . после от 235.50 купувам и ще чакам 245.50 . това измъдрих цял ден . Еврото не го пипам .

Весела вечер и много успехи !
                                Forex , форекс новини и стратегии

Коментар

Working...
                                X