IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX Архив 2.10

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Re: 2007 г.

Първоначално изпратено от Дон Карлос
    Добра нощ, колеги - приятели!
    Добра нощ, европейци!

Отдавна минава полунощ, а мене сън не ме лови. Броени часове остават до Новата
    2007-ма година и до едно невероятно, Велико събитие.
    Всеки ще се досети - приемането на България в Европейския Съюз. Там където й е
    мястото от векове насам. Навярно много сънародници биха казали точно това.

Аз обаче поглеждам нещата от малко по различен ъгъл. И ми е чудно, че за сега не
    съм чул и други подобни мнения. Може и да съм ги проспал.
    Поглеждам фактите.
    Малко след началото на миналия век Ал. Стамболийски гласеше България за...
    американски щат. Сензационно, нали? Но самата истина!
    По тази причина Европа задружно уби Стамболийски. Никой не можеше да допусне
    Америка по този начин да стъпи в Европа.
    Десетки години по-късно Т. Живков гласеше България за съветска република. Е, не
    се случи, но...
    А преди стотици, че и повече години, когато бреговете на България се миеха от три
    морета, цяла Европа искаше да се сроди с българския цар. Франция, Германия,
    Англия, десетки други - къде бяха те тогава?
    А славните български владетели, да не ги изброявам, оставиха незаличима следа в
    историята на Европа. Да, имахме мигове на възход и на падение. Ние сме страна на
    кръстопът, за добро и за лошо. Кой ли не е минал оттук, кой ли не е....
    Е, затова пък сме красиви - мъже и главно жени .
    Но изглежда нещо е ударило и манталитета ни. С голяма болка трябва да си признаем,
    че ние предадохме Левски! Ние го и обесихме, нито един турчин не подписа смъртната
    му присъда.
    Затова настъпващото след часове събитие ни призовава към равносметка, то непременно
    трябва да ни направи по-добри хора. И по-добри Българи.
    И с нужното самочувствие, което сме позагубили през вековете.
    И с нов поглед към занаменитата шопска сентенция, която вече трябва да звучи така:
    "НЕ Е ВАЖНО Я ДА ИМАМ, ВАЖНОТО Е ВУТЕ ДА ИМА!!!"
    Тогава ще имаме всички, вярвайте ми.
    И станали вече хора, каквито винаги е трябвало да бъдем, е крайно време да
    погледнем истината в очите.
    Да проумем какво всъщност ще се случи след броени часове.
    Предупреждавам, че хич не ми е до шеги. Говоря напълно сериозно:

И така. От векове европейците мечтаят да се сродят с българските владетели.
    С България.
    След часове тази им мечта ще се сбъдне - Европа ще се приобщи към България!
    Това е велик миг за цяла Европа.
    И за нас мигът е велик - бреговете на Родината ни ще се мият вече не само от
    много морета, а и от океан.

А за тези, които може би се подсмихват снизходително, ще разкажа една история.
    Преди доста години попаднах в Болоня. Посетих един от най-старите медицински
    университети не само в Италия, но и в Европа, а може би и в света. Не съм сигурен,
    но може би и най-стария. Заведоха ме в т. нар. кръгла аула. Парапет в кръг с диаметър
    около 10 - 20 метра. В средата - падащ под с механизъм. Свалиха пода и се откри
    зала за дисекция на трупове - упражнения по анатомия. Подът е бил падащ, защото
    Великата инквизиция е забранявала дисекцията. Ако към университета се приближавали
    инквизитори, съгледвачите съобщавали, теренът моментално се вдигал и всичко било
    като обикновена лекция на наредени в кръг студенти. Това е 17-и век. 1600 и някоя година.
    Ректорът на университетът, който лично ме развеждаше, ми каза като интересен факт, че в
    онези далечни години упражненията по анатомия се водели от професор, чието име е
    записано със златни букви в университета.
    Професорът се казвал Булгарели, с доказано български произход /тази фамилия и досега
    съществува в Италия/.
    Болонският университет се гордее със своя велик професор Булгарели.
    А аз се гордея, че съм българин!
    А вие?

ДОБРО УТРО БЪЛГАРИ - ЕВРОПЕЙЦИ!
    БЪДЕТЕ ДОСТОЙНИ ЗА ИМЕТО СИ, КАКТО, НАДЯВАМ СЕ, ЕВРОПА ЩЕ Е ДОСТОЙНА ЗА НАС.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Тъй като някои новоизлюпени форумджии, нямащи и една година стаж във
    форума и явно незнаещи много неща за колегите си, се опитват да ме учат
    на родолюбие, счетох за необходимо да цитирам този свой пост, публикуван
    в неделя, 31 декември 2006 година в 5:20 часа сутринта.

Коментар

• Първоначално изпратено от Дон Карлос

Ваше Благородие, за глухите камбаните не бият два пъти, но хайде за тебе едно
      изключение - дъщеря ми е омъжена за американец, имам и внук, така че
      често съм тук. Иначе често се саморазвеждам и из България.
      Да не говорим че повече от 60 години се "развеждам" из страната си, тъй че
      нямам нужда от твоите услуги, хлапак!
      знаем , знаем.
      един от ония американски pillars of society с милиардите /как беше по американски billions?/, дет само като пуснат на Буш, опс вече е Обама, 'стреличка' и президентчетата че си чупат краката да тичат да пият кафе със зет ти.
      да ти са живи и здрави и зетя и внука.
      и ти още поне 60 годинки да ни радваш с дълбокомислени прозрения за капиталовите пазари и как се търгува на тях без стопове и с РАЗУМНИ добавки в губещи позиции :-)
      на един отказал се вчера/евала за това, спести му на момчето 30к/ има няколко тотално разорени и отказали се от търговията благодарение на уникалната ти система :-)
      P.S. спести си обръщението 'хлапак' към мен , щото съм по-близо до твоята възраст отколкото до 'хлапака' матео :-)
      Тъпкано ще му я върна на РЕДА малката биричка с две големи!!!!!!!!!!!! Някога !!!!!!!

Коментар

• Дон Карлос
        Поздрави на дъщеря ви и внука!Да са живи и здрави, бивш Другарю и настоящ капиталист!
        Нямаш право да ме убеждаваш, че еднинствените щастливи хора живеят в Америка.Аз съм щастлив сега и тук в България, която е част от Европата!
        Оф, безмислено е!
        Лека нощ

Коментар

• [quote="mateosf"]Дон Карлос
          Охх да те разведа аз тебе американецо...
          Само си ела
          "Българин(европеец) да се наричам, първа радост е за мене."

Ваше Благородие, за глухите камбаните не бият два пъти, но хайде за тебе едно
          изключение - дъщеря ми е омъжена за американец, имам и внук, така че
          често съм тук. Иначе често се саморазвеждам и из България.
          Да не говорим че повече от 60 години се "развеждам" из страната си, тъй че
          нямам нужда от твоите услуги, хлапак!

Коментар

• Re: Jay Gould

Че кой е казвал, че Европейският съюз ще се разпадне? Ще се разпадне Еврозоната.
            А това, че сравняваш Еропа със САЩ преди 200 години хич не е добър атестат
            за нея. Язък й за претенциите...Ами казал съм го - видяла жабата, че коват вола
            и тя вдигнала крак...
            Приятен уикенд!
            Бе уй(извинявам се на мода), разпада на зоната е 50% разпад на ЕС. Не виждаш ли манипулаторите като тебе какви ги блещят?Въх шъ избеснея
            Аз живея в България!България е в ЕС!България има цели!Зоната е част от това!Сдърпат ли се, рано или късно ЕС ще се разпадне, защото умните америкаци го желаете. А това ще се отрази и на мен. За това си мий чиниите в бара, където бачкаш и се радвай на богатството си!!!
            Лека нощ и весели почивни дни.
            утре е работен

Коментар

• Jay Gould

Че кой е казвал, че Европейският съюз ще се разпадне? Ще се разпадне Еврозоната.
              А това, че сравняваш Еропа със САЩ преди 200 години хич не е добър атестат
              за нея. Язък й за претенциите...Ами казал съм го - видяла жабата, че коват вола
              и тя вдигнала крак...
              Приятен уикенд!

Коментар

• Дон Карлос
                Охх да те разведа аз тебе американецо...
                Само си ела
                "Българин(европеец) да се наричам, първа радост е за мене."

Коментар

• Jay Gould

И още нещо, колега, много хора говорят за фалит и криза в Калифорния. Гледам
                  ти също. Хайде не се хващай на вестникарски измишльотини! Ела в Калифорния
                  да те разведа из Сан Франциско, да видиш каква "криза" е. Дай боже всекиму
                  такъв "фалит". Ами тук от всякъде лъха на богатство, хората не живеят в стрес,
                  всички са усмихнати, по улицата те поздравяват съвършено непознати хора,
                  шофьорите спират на всеки пешеходец, дори и да не е на пешеходни пътека,
                  няма нерви, клаксони, ругатни! В една държава, която ще фалира не е така.
                  Вярно, има затруднения навсякъде сега, но тук специално хората живеят с пъти,
                  десетки пъти по-добре от другаде. Просто друг свят.
                  И не забравя, че тук е Силиконовата долина, а нея никой не може да я бие. Това
                  е едно приказно богатство.
                  Фалит? Лъжат те. Или преиначават данните и фактите. Финансови затруднения -
                  да, като навсякъде. Но обикновените хора нямат никакви затруднения. От 100
                  души най-много 2-3 да са чували за това. Най-точно си го казват руснаците:
                  "Мало ли что написано?"

Коментар

• Jay Gould
                    Поздравления за хубавата дискусия!
                    На 33 съм, видял съм и от онова време, от времето на големите желания да сме в ЕС и сега.
                    Не ми се продължава...
                    Поздрави на всички европейци

Коментар

• Първоначално изпратено от mateosf
                      Три часа да ме няма и....
                      Мечки без работа
                      Мдааа, само рогца и копитца останаха ...

Коментар

• Re: Jay Gould

Колега, с цялото ми уважение към тебе, хайде малко по-сериозно! Какво
                        централно правителство да изковат?! Та те десет години не можаха да си
                        приемат конституцията, накрая я нарекоха договор някакъв си и пак с 300
                        зора мина. И каква нова държава?! Европа не е държава, няма и да бъде.
                        Европа е сбирщина от суверенни държави и всеки дърпа чергата към себе
                        си и е недоволен.
                        САЩ какво са били само преди 150-200 години? Та те дори в началото не са се разбирали много в конгреса, защото едни говорят немски, а други английски, шведски или холандски. Само 3 гласа не са стигнали да се обяви немския за официален език. А после? Централна власт ли? Да бе имаше някакви във Вашингтон, но ние сме си тук и ще правим каквото си искаме. Добре, че Линкълн ги стегна, че ги направи една държава.
                        В Швейцария е било същото. И днес кантоните могат да се отцепят и да си пуснат своя валута, само, че швейцарците като практични не искат. Нищо, че и те са сбирщина от 4 народности и езика. А Белгия? Карат се, псуват се, но пак са си заедно от 1830 година.
                        Четете история.
                        Аз казвам, че нито ЕС ще се разпадне, нито ще отменят еврото. Защото така е по-удобно и по-добре за бизнеса. Една валута, без граници, митници, проблеми и валутни курсове. Всичко това как Европа се разпада, са басни. За САЩ само преди година две приказваха същото
                        Кой е е прав Доне, ще се види, може би след 20-30-40 години.
                        Наздраве на всички. Петък вечер е. Край на работното време
                        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Дон Карлос
                          Къде живеете Дон Карлос?
                          (Задавам Ви този въпрос, не защото ми пука, че еврото ще се обезцени и че след това американците ще дават 3 долара за него)

Коментар

• Jay Gould

Колега, с цялото ми уважение към тебе, хайде малко по-сериозно! Какво
                            централно правителство да изковат?! Та те десет години не можаха да си
                            приемат конституцията, накрая я нарекоха договор някакъв си и пак с 300
                            зора мина. И каква нова държава?! Европа не е държава, няма и да бъде.
                            Европа е сбирщина от суверенни държави и всеки дърпа чергата към себе
                            си и е недоволен. И каква "провинция" се е разгащила? Та това са си
                            държави със собствено политическо ръководство и парламенти. Да не
                            говорим, че един референдум - и до там.
                            И кой на кого ще пляска шамари, не мога да разбера шегуваш ли се?

Коментар

• интересна работа...до преди година всички се взираха в дефицитите на САЩ, а сега сякаш всичко се оправи там и пердашат еврото

Коментар

• Re: още за Еврозоната

Само, че ако си френски производител на вино, тогава пак ще се наложи да правиш горе-долу следното:

1. Да си купиш стъклени бутилки примерно от Ирландия.
                                2. Да продадеш виното си за марки в Германия.
                                3. Да смениш пак парите и да си купиш тор от Австрия
                                4. Пак да сменяш пари за да си купиш корковите тапи от Португалия
                                6. Отиваш в печатницата за етикетите, а те ти казват "Хартията и боите са от Холандия, а гулдена поскъпна.."
                                ... и т. н.
                                Не, че те хората не са го правили така десетилетия и столетия наред, ама то ето на, натресли са им Евро, пък сега пак обратно Франк или Марка и пак - Тичане по банки, сравняване на курсовете, хеджиране ако може, ако пък не може, само псуваш като се обърне курса Франк-Марка-Гулден против тебе.

Умножено по хиляди, милиони икономически субекти в Европа прави много пара.
                                Кой е тоя бизнесмен който ще иска отново да прави всичко това?!
                                http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

Working...
                                X