IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX Архив 2.8

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mos70 Разгледай мнение
    ... Никакви стопове, особено "плитки" ...
    Рукииии, къде си ...

Коментар

• Първоначално изпратено от mos70 Разгледай мнение
      Абсолютно! И в средносрочен и дългосрочен план, печелят винаги акулите. Цаците обикновено има краткосрочен успех, който ги опиянява колкото да продължат да играят...и в крайна сметка да загубят. Ако вероятността, цацата да печели, беше голяма, нямаше да ги има многобройните фирми посредници, предлагащи форекс търговия! Замисли се!
      Точно така е! Най ми харесва зарибявката (не мога да я нарека "реклама") на един букет шоп дето се пита "Искаш ли да разбереш как George Soros направи 1 милиард $ за един ден?" Цъкаш и ... няма обяснение, но пък можеш да поцъкаш още из страницата на букета и кой знае може да се главозамаяш от "възможността" да спечeлиш 1 милиард $ за един ден и да си откриеш сметка. Разбира се, зарибявката не споменава това например (от Википедия):

Insider trading conviction

In 1988, he (Soros)was asked to join a takeover attempt of the French bank Société Générale. He declined to participate in the bid but later bought a number of shares in the company. French authorities began an investigation in 1989, and in 2002 a French court ruled that it was insider trading, a felony conviction as defined under French securities laws, and fined him $2.3 million, which was the amount that he made using the insider information.
      Last edited by shamangibi; 25.08.2010, 14:19.

Коментар

• Първоначално изпратено от bisert1 Разгледай мнение
        Това някаква изградена и проверена във времето стратегия ли е или просто субективно мнение?! Между другото от колко време си на пазара?
        Наличието на "стопове" ти гарантира, че ако загубиш, предварително знаеш колко...но...има едно голямо НО! Стоповете рязко увеличават вероятността "по принцип" да загубиш, ако не следиш директно пазара, а си оставил открити позиции...както се е случило днес с колегата @Jason_Thorn. А вероятността това да се случи е много голяма! Стоповете обикновено се удрят от "сянката" на свеща, без реално да има пробив.
        Затова:
        1. Трябва да се влиза в пазара само при сигурен тренд
        2. Бързо прибиране на печалба от 20-40 пипса, не повече
        3. Никакви стопове, особено "плитки". Или ако има стопове, то те да са за фундаментално ключови нива от по-голям фрейм, но не и за локални интра-часови или интра-минутни. Стопа, ако го има, трябва да е поне 10-15 пипса след ключовото ниво, за да се елиминира удара от "сянката"
        4. Директно следене на търговията

Коментар

• Първоначално изпратено от liyan Разгледай мнение
          Аз продадох на 1.2650 малко и една чакаща на 1.2715 се пусна.На двете стопа им е на 1.2740. Ще трябва да се чака амариканската сесия за на юг, но не се знае знае ли се

Затворих едната на 0 другата на +65п Сигурно избързах, но докато съм на + да го прибера. Някой може ли да каже какво се очаква от американците днес според фундамента, че са ми мъгла?
          DJ сватба

Коментар

• до мос70

Първоначално изпратено от mos70 Разгледай мнение
            Другото закопаване са "стоповете"! Слагането на стопове е равносилно на хара-кири! По-разумно е да не се лакоми човек за много печалба, да изчака за ясен сигнал за тренд, да влезе по посока на тренда, и да прибере за 20-30 пипса....но не повече, защото може да изгори! Но никакви стопове- това е самоубийство! Малка печалба, но с минимален риск, то е формулата за успеха...според мен!
            Това някаква изградена и проверена във времето стратегия ли е или просто субективно мнение?! Между другото от колко време си на пазара?

Коментар

• Първоначално изпратено от shamangibi Разгледай мнение
              ... форексът е океан - има риба всякаква - много цаци с малко пари от които нищо не зависи и малко акули, които в определени моменти притежават паричния ресурс да движат цената за кратко време, а то колко време му трябва да удариш един стоп....
              Абсолютно! И в средносрочен и дългосрочен план, печелят винаги акулите. Цаците обикновено има краткосрочен успех, който ги опиянява колкото да продължат да играят...и в крайна сметка да загубят. Ако вероятността, цацата да печели, беше голяма, нямаше да ги има многобройните фирми посредници, предлагащи форекс търговия! Замисли се!

Коментар

• Първоначално изпратено от greedforsuccess Разгледай мнение
                Пазара не е съгласен с теб
                Случва се.
                На каква база взимаш решения ?
                Пивоти, Болинджъри, тренд линийка, и пълзящи средни. Проблема е че за да си намирам входове и изходи по моята схема е нужно да зяпам чертането на по горните, конкретно във момента. Лошото е че нямам достъп до платфрма денем, и си правя пендинги малко на база къде би могло да иде и до къде ще стигне. Очевидно е грешка. Да не говорим че като не съм на компа, при ревизия на прогнозата не мога да открия контра позиция в момента. Вече ще търгувам само на Американската сесия, само като съм на компа. Тва е.
                Last edited by Jason_Thorn; 25.08.2010, 12:24.
                Bulls make profits, bears make profits, only the hungry pigs get slaughtered. Don't be a hungry pig!

Коментар

• Аз продадох на 1.2650 малко и една чакаща на 1.2715 се пусна.На двете стопа им е на 1.2740. Ще трябва да се чака амариканската сесия за на юг, но не се знае знае ли се
                  DJ сватба

Коментар

• Първоначално изпратено от Jason_Thorn Разгледай мнение
                    Добре де, какво е сега това нещо. По всичко ЕУР/УСД си е за надоле според мен. Скъсих си днес като пич, и изведнъж бум нагоре, прас стопа. И сега ако не слезе 2-3 фигури надолу ей ме на. От днес спирам да търгувам с всякви пендинги, мендинги и други простотии, не съм ли пред платформата, никва търговия, баси.
                    Пазара не е съгласен с теб
                    Случва се.
                    На каква база взимаш решения ?
                    Тhere is no good direction to trade, short or long; there is only the money-making way to trade.

Коментар

Добре де, какво е сега това нещо. По всичко ЕУР/УСД си е за надоле според мен. Скъсих си днес като пич, и изведнъж бум нагоре, прас стопа. И сега ако не слезе 2-3 фигури надолу ей ме на. От днес спирам да търгувам с всякви пендинги, мендинги и други простотии, не съм ли пред платформата, никва търговия, баси.
                      Е как какво е това нещо? Ти сам си го каза "прас стопа"! Някои експерти ала ПК-то го наричат "обиране на стопове", а виж ти си се изразил още по-хубаво - "прас стопа". Евро/долар е за надолу, така е но форексът е океан - има риба всякаква - много цаци с малко пари от които нищо не зависи и малко акули, които в определени моменти притежават паричния ресурс да движат цената за кратко време, а то колко време му трябва да удариш един стоп....

Коментар

• Такава е картинката при еврото всеки сам да преценява как да търгува
                        Last edited by bokogega; 25.08.2010, 12:08.
                        "църна му земя - невеста, тънка му пушка - зълвица, я чифт пищови - девери"

Коментар

Аз преди 2-3 седмици като писах, че форекса е пързалка, която в 95% от случаите води към то надолу, всички скочихте... Търгуването на малките фреймове е много опасно, с много голям риск! Търговията с вероятност за по-малка печалба, но и по-малък риск и от H4 и на горе! На големите фреймове е и по-верен, и по-добре сработва техническият анализ, на който повечето разчитат. Късите фреймове са по-чувствителни към икономическите новини, а точно там е пързалката, която води за надолу!
                          Другото закопаване са "стоповете"! Слагането на стопове е равносилно на хара-кири! По-разумно е да не се лакоми човек за много печалба, да изчака за ясен сигнал за тренд, да влезе по посока на тренда, и да прибере за 20-30 пипса....но не повече, защото може да изгори! Но никакви стопове- това е самоубийство! Малка печалба, но с минимален риск, то е формулата за успеха...според мен!
                          Last edited by mos70; 25.08.2010, 11:54.

Коментар

• Добре де, какво е сега това нещо. По всичко ЕУР/УСД си е за надоле според мен. Скъсих си днес като пич, и изведнъж бум нагоре, прас стопа. И сега ако не слезе 2-3 фигури надолу ей ме на. От днес спирам да търгувам с всякви пендинги, мендинги и други простотии, не съм ли пред платформата, никва търговия, баси.
                            Bulls make profits, bears make profits, only the hungry pigs get slaughtered. Don't be a hungry pig!

Коментар

• Щвейцареца разби всичките ми прогнози вчера, и продължава да мачка еврото, поставяйки нови и нови рекорди! до кога бе...?

Коментар

• EUR/GBP отново за шорт?

http://bfb.bg/?p=301

шорт, ако пробие коридора си ревърс

Коментар

Working...
                                X