If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
жалък , но опит...ГоДим зачетох се в темата ти и се сетих че ти казах , че съм привърженик на семплия анализ с и сега попаднах на такъв пример та реших да го цитирам :
Спадът от 1.4030 все още тества основната подкрепа в 1.3795, но факта, че преодоля динамичната подкрепа на целия възходящ тренд от 1.2643 сигнализира за евентуален връх в 1.4030 и настъпила реверсия. Фаворизираме низходящата посока за 1.3640 и 1.3508 при критичен интрадневен резистънс в 1.3850.
Да с повечето неща съм съгласен. И е точно това, което и аз искам да кажа. За съжаление явно нямам такъв талант. За мен 1,4025 е вече локален връх. Въпросът е това "надолу" дали ще остане само pullback или ще стане swing.
Съпротивата на 4х1 неиздържа. Цената мина отгоре и сега го тества отново като подкрепа. Да не забравяме, че се включи и новото ветрило. Там в момента актуален е 1х1,
Сега наблюдаваме тест отдолу на пробитата трендлиния -тя е на 3974 - там или малко преди нея е развръзката
Добро утро
3974 е достигнато вече -пробитата трендлиния в момента е на 3993 ,ако теста е неуспешен ,ще последва спад към 3680 ,ако е успешен -следват съпротивите ,които писах вчера
Непосредствена съпротива в момента е доста еластична- 1.3975-1.4038, където са разположени: 6/8 на Н1, 5/8 на Н4, 7/8 на Н1, 7/8 на Н4.
Докато не мине 1.4050, считам, че е опасно да се пипа в тоя диапазон!
Мос гледаш нагоре - там стоповете ще ти бъдат скъпи. В момента е по - евтино да пробваш скъсяване. Аз обаче прибързах малко.
Като гледам графиките...май очакваната корекция ще излезе по-слаба от очакаваната. В момента на дневна база , цената практически се движи от горната страна на възходящият канал от края на май-началото на юни, като го тества
жалък , но опит...ГоДим зачетох се в темата ти и се сетих че ти казах , че съм привърженик на семплия анализ с и сега попаднах на такъв пример та реших да го цитирам :
Ако при евентуален спад, удържим 1.3670, то възходящото движение, ще се поднови! Спад до 1.3700, че и до 1.3670 би било съвсем в реда на нещата- просто това е 23.6% Фибо на покачването, започнало на 10 септември. Тренда няма да е нарушен!
Спадът от 1.4030 все още тества основната подкрепа в 1.3795, но факта, че преодоля динамичната подкрепа на целия възходящ тренд от 1.2643 сигнализира за евентуален връх в 1.4030 и настъпила реверсия. Фаворизираме низходящата посока за 1.3640 и 1.3508 при критичен интрадневен резистънс в 1.3850.
Коментар