IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX архив 2.2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
    Какво стана на 5/5/2011 ?

От три седмици Goldman Sax съветваше клиентите си да продават суровини
    а Morgan Stanley преди 4 дни каза: не вярвайте на Goldman Sax - купувайте суровините. Вчера Goldman беше още по-категоричен със съветите си, и стана тя каквато стана - hedge funds започнаха да разпродават, суровините (петрол, злато, сребро и т.н.) се срутиха и така Goldman Sax нокаутира Morgan Stanley. Разбира се, освободените ресурси се пренасочиха към долара.
    Злите (но добре информирани езици) твърдят, че причината за този боксов мач е пренебрегването на Goldman Sax от GLENCORE (царете на търговиятя на суровини) http://blogs.wsj.com/source/2011/05/...ogle_news_blog ) при организирането на въвеждане на борсата на GLENCORE точно на 5/5/2011 (за няколко милиарда).
    Така че внимавайте с макро- и микро-анализите, това което става зад кулисите е по-важно
    За 3 седмици подтикване към къси в стоките, предполагам доста марджин колове е имало. Така, че един съвет има стойност само когато бъде даден в Точното време.

Коментар

Така че внимавайте с макро- и микро-анализите, това което става зад кулисите е по-важно
      Аз след малко ще отиграя 100к, 200к или 300к нови работни места или всяко друго число, което извадят.
      Какво ме бърка ставащото зад кулисите, когато не го знам. Както се споменава и в статията - аз нямам "кристална топка".

For investors in Glencore, which makes its money marketing, producing and distributing commodities around the world, it begs the question—if the smart guys are selling, should you really be buying?

Without the benefit of the crystal ball, the answer is, more than likely, yes.

Eй това more than likely е много хубаво и подходящо за отиграване на реална сметка.
      Браво на автора.

Коментар

• Честит имен ден на всички именяци. Да сте живи, здрави и усмихнати и да почерпите подобаващо довечера

Коментар

Какво стана на 5/5/2011 ?

а Morgan Stanley преди 4 дни каза: не вярвайте на Goldman Sax - купувайте суровините. Вчера Goldman беше още по-категоричен със съветите си, и стана тя каквато стана - hedge funds започнаха да разпродават, суровините (петрол, злато, сребро и т.н.) се срутиха и така Goldman Sax нокаутира Morgan Stanley. Разбира се, освободените ресурси се пренасочиха към долара.
          Злите (но добре информирани езици) твърдят, че причината за този боксов мач е пренебрегването на Goldman Sax от GLENCORE (царете на търговиятя на суровини) http://blogs.wsj.com/source/2011/05/...ogle_news_blog ) при организирането на въвеждане на борсата на GLENCORE точно на 5/5/2011 (за няколко милиарда).
          Колега от къде ги черпиш тези информации ?освен ако не си им клиент разбира се .

Коментар

• Какво стана на 5/5/2011 ?

Last edited by barbaron; 06.05.2011, 16:05.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
              Имат и още как. Важно е посланието, а не реалните данни.
              Ако ни "подадат" очакваните или над очакваните данни - смятай QE3 за "мисия невъзможна". Това пък ще насочи валутите в съответната посока.

Иначе си прав, че се манипулират, но е важно да отиграваме подадените данни, без значение дали са реалните.
              Много правилно !

Хайде разпуснете доде излезнат данните

http://www.youtube.com/watch?v=IKYYgJEtQ6k
              Много добре изглеждащо средностатистическо българско прасе, мутирало по време на чернобилската радиа

Коментар

• Първоначално изпратено от студен_сок Разгледай мнение
                Аз ли съм със малко опит, но от пейста на копирания разговор, Хелп съпорта ми се струва на ниво.
                Незнам дали е правилно да споменавам името на платформата на моя хелп съпорт, но за сега съм нямал забележки.
                Просто не съм взискателен и не обръщам внимание на детайлите...
                И на мен ми се стори доста адекватен хелпа.

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                  Такъв род данни вече нямат никаква стойност за сериозните анализатори... От няколко години насам всичко е нагласено и подправено да накара тълпата да действа по определен начин. Само едно примерче... В момента САЩ отчитат безработица около 9%. Ако обаче се приложи методиката за изчисление на безработицата от времето на Клинтън, то тя ще е 21%. Сами си направете сметката за какво иде реч!!!
                  Имат и още как. Важно е посланието, а не реалните данни.
                  Ако ни "подадат" очакваните или над очакваните данни - смятай QE3 за "мисия невъзможна". Това пък ще насочи валутите в съответната посока.

Иначе си прав, че се манипулират, но е важно да отиграваме подадените данни, без значение дали са реалните.

Коментар

• Първоначално изпратено от shamangibi Разгледай мнение
                    Що се занимаваш с FXCM? Trader-а (Саксо) са далеч по-добри.
                    Мноооого са добри Саксо Какви неща съм виждал да стават на платформата им преди години
                    Много добре изглеждащо средностатистическо българско прасе, мутирало по време на чернобилската радиа

Коментар

• Аз ли съм със малко опит, но от пейста на копирания разговор, Хелп съпорта ми се струва на ниво.
                      Незнам дали е правилно да споменавам името на платформата на моя хелп съпорт, но за сега съм нямал забележки.
                      Просто не съм взискателен и не обръщам внимание на детайлите...
                      Last edited by студен_сок; 06.05.2011, 13:03.
                      Мисионер

Коментар

• Първоначално изпратено от pk Разгледай мнение
                        Моля, изчакайте за връзка с оператор.

Вие разговаряте с 'Георги'

Георги: Здравейте, с какво мога да Ви бъда полезен?
                        Вие: може ли да разговаряме а не да пишем
                        Вие: пише ви реален клиент
                        Георги: В чата не е възможно да се извършва разговор. Ако искате, обадете се на някой от стационарните телефони в офиса.
                        Вие: добре ще пиша
                        Вие: имам няколко въпроса
                        Вие: 1.преди малко ми отвори селлимит на цена 1,4570беше поставен ,а реалната цена в момента беше1,4550приблизително как се получава това
                        Георги: Понеже отложената поръчка е била погрешно отменена от платформата, я пуснахме ръчно
                        Вие: 2 заща маржина от7,50 стана 8,00
                        Вие: защо
                        Вие: я пуснахте ръчо
                        Георги: Но понеже цената в момента, в който я пуснахме, беше по-неизгодна за Вас от цената, на която сте поставил поръчката, я пуснахме на по-добрата цена (тази, на която сте поставили поръчата)
                        Вие: и как като пазарната цената е друга
                        Вие: а аз вече ако не я желая?
                        Георги: Къса позиция за 1.4570 не е ли по-изгодна за вас от 1.4550?
                        Вие: нежелая ти да решаваш кое е по изгодно за мен
                        Георги: Не се познаваме, така че ще Ви помоля да ми говорите на "Вие"!
                        Вие: за мен това е нереално вие постоянно да манипулирате
                        Георги: Добре, просто с колегите видяхме, че поръчката е отменена погрешка и затова я пуснахме ръчно, понеже и цената беше значително по-добра за Вас от пазарната тогава.
                        Вие: не приемам това за отговор, защото в момента няма такава пазарна цена
                        Георги: Добре, какво желаете да направим в тази ситуация - да извадим тези 1.56 долара, които сте спечелил от тзи позиция ли?
                        Георги: Разбирам, ако Ви бяхме ощетили по някакъв начин, но при положение, че в момента сте на плюс от цялата ситуация, ми е странно защо водим този разговор.
                        Георги: Ако не желаете, повече няма да пускаме сделки, ако бъдат отменени погрешка от платформата.
                        Вие: не ми отговорихте как отворихте на друга паз цена
                        Георги: Напротив, отговорих Ви. Нали сте искал късата Ви позиция да бъде от 1.4570. В момента, в който я отворихме, пазарната цена беше около 1.4550-55, тоест с около 15-20 пипса по-лоша от тази, която сте задал първоначално.
                        Георги: Понеже чакащата поръчка е била отменена погрешка, според мен клиентът (в случая Вие) нямате вина за това. Ако бяхме отворили късаа позиция на пазарна цена, това означаваше да Ви ощетим с около 15-20 пипса. Затова и я отворихме на първоначално зададената от Вас цена (1.4570).
                        Вие: по тази тема според мен е безмислено да говорим имам други въпроси заща е увеличен маржина
                        Георги: И според мен е безсмислено да говорим. Кой марджин е увеличен?
                        Вие: от 7,50 на 8,00
                        Георги: Сега ще проверя.
                        Вие: много дълго време проверявате при условие че знаете всичко за позициите ми и ми отговаряте веднага
                        Георги: Пиша в един чат с FXCM, за да разбера на какво се дължи тази промяна. Относно позициите знаех какво се е случило и затова Ви отговорих по-бързо. Сега не знам защо марджинът е 8 долара, а не 7.50 и се опитвам да разбера, затова и ми отнема повече време.
                        Вие: ок
                        Вие: кога се "разтваря" спреда: при волативен пазар или при някакви други пазарни условия
                        Георги: При волатилен пазар и когато няма достатъчно ликвидност.
                        Вие: а защо при "заспал" пазар спреда се увеличи на 12
                        Георги: Сега ли?
                        Георги: И за коя валутна двойка става въпрос?
                        Вие: не в един определен ден в който нямаше предпоставка да бъде увеличен
                        Вие: евро долар
                        Георги: Кой е този ден?
                        Георги: И по кое време на денонощието?
                        Вие: аз съм от 10 год на пазара
                        Вие: защо не се спазват часовете на отваряне и затваряне /понеделник-петък/
                        Георги: Може ли да бъдете малко по-конкретен?
                        Георги: Кога е имало разширение на спреда, кога не са се спазвали часовете и т.н.?
                        Вие: искате да Ви изпратя съобщението получено от Вас ,че пазара ще отвори в 00.15 а отваря в 23.52
                        Георги: За да мога да Ви помогна, ми е необходима повече информация от "един ден, в който нямаше предпоставки за увеличение на спреда"?
                        Георги: Това веднъж ли се е случило или се случва постоянно?
                        Вие: два пъти но защо изобщо трябва да става
                        Вие: получехте ле вече отговор за маржина
                        Георги: Все още не.
                        Вие: къде го търсите като по договор е 7.50 и дори да е 8 защо не съм уведомен и никъде не е упомената промяната
                        Георги: Казах Ви, че разговарям с FXCM в техния чат.
                        Георги: Трябва да изпратя е-мейл до друг отдел относно марджина, което значи, че отговорът най-вероятно ще се забави с няколко часа.
                        Георги: Ще Ви пиша веднага, щом получа такъв.
                        Вие: целия този разговор не го водя за да търся помощ "За да мога да Ви помогна,"а за да получа конкретни и коректни и логични отговори
                        Георги: Отговорите не са ли логични?
                        Вие: не
                        Георги: Ако говорим за отварянето на позицията, Ви казах защо сме я отворили на различна, по-добра цена. Ако говорим за марджина, Ви казах, че аз също не съм наясно защо е променен и разследван случая с брокера, с който работим.
                        Георги: Ако говорим за разширението на спреда, няма как да Ви дам по-конкретен отговор, при положение, че сам използвахте "един ден", без да ми кажете в кой ден и в колко часа.
                        Що се занимаваш с FXCM? Trader-а (Саксо) са далеч по-добри.

Коментар

• БЕНЧМАРК

Моля, изчакайте за връзка с оператор.

Вие разговаряте с 'Георги'

Георги: Здравейте, с какво мога да Ви бъда полезен?
                          Вие: може ли да разговаряме а не да пишем
                          Вие: пише ви реален клиент
                          Георги: В чата не е възможно да се извършва разговор. Ако искате, обадете се на някой от стационарните телефони в офиса.
                          Вие: добре ще пиша
                          Вие: имам няколко въпроса
                          Вие: 1.преди малко ми отвори селлимит на цена 1,4570беше поставен ,а реалната цена в момента беше1,4550приблизително как се получава това
                          Георги: Понеже отложената поръчка е била погрешно отменена от платформата, я пуснахме ръчно
                          Вие: 2 заща маржина от7,50 стана 8,00
                          Вие: защо
                          Вие: я пуснахте ръчо
                          Георги: Но понеже цената в момента, в който я пуснахме, беше по-неизгодна за Вас от цената, на която сте поставил поръчката, я пуснахме на по-добрата цена (тази, на която сте поставили поръчата)
                          Вие: и как като пазарната цената е друга
                          Вие: а аз вече ако не я желая?
                          Георги: Къса позиция за 1.4570 не е ли по-изгодна за вас от 1.4550?
                          Вие: нежелая ти да решаваш кое е по изгодно за мен
                          Георги: Не се познаваме, така че ще Ви помоля да ми говорите на "Вие"!
                          Вие: за мен това е нереално вие постоянно да манипулирате
                          Георги: Добре, просто с колегите видяхме, че поръчката е отменена погрешка и затова я пуснахме ръчно, понеже и цената беше значително по-добра за Вас от пазарната тогава.
                          Вие: не приемам това за отговор, защото в момента няма такава пазарна цена
                          Георги: Добре, какво желаете да направим в тази ситуация - да извадим тези 1.56 долара, които сте спечелил от тзи позиция ли?
                          Георги: Разбирам, ако Ви бяхме ощетили по някакъв начин, но при положение, че в момента сте на плюс от цялата ситуация, ми е странно защо водим този разговор.
                          Георги: Ако не желаете, повече няма да пускаме сделки, ако бъдат отменени погрешка от платформата.
                          Вие: не ми отговорихте как отворихте на друга паз цена
                          Георги: Напротив, отговорих Ви. Нали сте искал късата Ви позиция да бъде от 1.4570. В момента, в който я отворихме, пазарната цена беше около 1.4550-55, тоест с около 15-20 пипса по-лоша от тази, която сте задал първоначално.
                          Георги: Понеже чакащата поръчка е била отменена погрешка, според мен клиентът (в случая Вие) нямате вина за това. Ако бяхме отворили късаа позиция на пазарна цена, това означаваше да Ви ощетим с около 15-20 пипса. Затова и я отворихме на първоначално зададената от Вас цена (1.4570).
                          Вие: по тази тема според мен е безмислено да говорим имам други въпроси заща е увеличен маржина
                          Георги: И според мен е безсмислено да говорим. Кой марджин е увеличен?
                          Вие: от 7,50 на 8,00
                          Георги: Сега ще проверя.
                          Вие: много дълго време проверявате при условие че знаете всичко за позициите ми и ми отговаряте веднага
                          Георги: Пиша в един чат с FXCM, за да разбера на какво се дължи тази промяна. Относно позициите знаех какво се е случило и затова Ви отговорих по-бързо. Сега не знам защо марджинът е 8 долара, а не 7.50 и се опитвам да разбера, затова и ми отнема повече време.
                          Вие: ок
                          Вие: кога се "разтваря" спреда: при волативен пазар или при някакви други пазарни условия
                          Георги: При волатилен пазар и когато няма достатъчно ликвидност.
                          Вие: а защо при "заспал" пазар спреда се увеличи на 12
                          Георги: Сега ли?
                          Георги: И за коя валутна двойка става въпрос?
                          Вие: не в един определен ден в който нямаше предпоставка да бъде увеличен
                          Вие: евро долар
                          Георги: Кой е този ден?
                          Георги: И по кое време на денонощието?
                          Вие: аз съм от 10 год на пазара
                          Вие: защо не се спазват часовете на отваряне и затваряне /понеделник-петък/
                          Георги: Може ли да бъдете малко по-конкретен?
                          Георги: Кога е имало разширение на спреда, кога не са се спазвали часовете и т.н.?
                          Вие: искате да Ви изпратя съобщението получено от Вас ,че пазара ще отвори в 00.15 а отваря в 23.52
                          Георги: За да мога да Ви помогна, ми е необходима повече информация от "един ден, в който нямаше предпоставки за увеличение на спреда"?
                          Георги: Това веднъж ли се е случило или се случва постоянно?
                          Вие: два пъти но защо изобщо трябва да става
                          Вие: получехте ле вече отговор за маржина
                          Георги: Все още не.
                          Вие: къде го търсите като по договор е 7.50 и дори да е 8 защо не съм уведомен и никъде не е упомената промяната
                          Георги: Казах Ви, че разговарям с FXCM в техния чат.
                          Георги: Трябва да изпратя е-мейл до друг отдел относно марджина, което значи, че отговорът най-вероятно ще се забави с няколко часа.
                          Георги: Ще Ви пиша веднага, щом получа такъв.
                          Вие: целия този разговор не го водя за да търся помощ "За да мога да Ви помогна,"а за да получа конкретни и коректни и логични отговори
                          Георги: Отговорите не са ли логични?
                          Вие: не
                          Георги: Ако говорим за отварянето на позицията, Ви казах защо сме я отворили на различна, по-добра цена. Ако говорим за марджина, Ви казах, че аз също не съм наясно защо е променен и разследван случая с брокера, с който работим.
                          Георги: Ако говорим за разширението на спреда, няма как да Ви дам по-конкретен отговор, при положение, че сам използвахте "един ден", без да ми кажете в кой ден и в колко часа.

Коментар

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
                            - днеска НФП-то според мен ше е лошо.
                            Такъв род данни вече нямат никаква стойност за сериозните анализатори... От няколко години насам всичко е нагласено и подправено да накара тълпата да действа по определен начин. Само едно примерче... В момента САЩ отчитат безработица около 9%. Ако обаче се приложи методиката за изчисление на безработицата от времето на Клинтън, то тя ще е 21%. Сами си направете сметката за какво иде реч!!!
                            Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Една последна идея от батко ви, преди да се запие много тежко - днеска НФП-то според мен ше е лошо. Айде със здраве и наздраве!!!
                              Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от fickata Разгледай мнение
                                Привет бойци Хайде 200 пипа за биковете днес
                                Айде спартанци, бой по каската!! Но аз днес почивам и се отдавам на пируване защото е Гергьовден!!! Наздраве колеги!!!!!!!!
                                http://www.vbox7.com/play:0276ddbf
                                !!!
                                Custodite sortem vestram

Коментар

Working...
                                X