IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX архив 2.2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Голяма сеч е имало тук
    Много добре изглеждащо средностатистическо българско прасе, мутирало по време на чернобилската радиа

Коментар

• Хи хи очаквах че ще се включиш Аз останах с впечатлението че се е отказал от търговията на маржин и цъка 1към 1 а това предполага сериозни суми
      Pip master

Коментар

• Първоначално изпратено от Четв.21.05.2011 , 2:34 am Дон Карлос Разгледай мнение
        ..
        Изхождайки от текста, който си написал, веднага си вадя заключение, че ти не си човек, подходящ за валутна търговия...
        Първоначално изпратено от Сря Авг 18, 2010, 3:57 am Дон Карлос във Форекс-фрийзон
        ...
        отдавна приключих с акаунтите и спота, съобщих това своевременно на почитаемото форумно общество...
        Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Подкрепата е седмичният връх на които точно сме кацнали Може да слезе и още надолу когато се гледат големи графики плюс минус някоя фигура няма значение
          Pip master

Коментар

• Първоначално изпратено от trade Разгледай мнение
            Забравих да пиша и нещо по темата според мен оттук насетне в ЕUR/USD по дневна наи вероятно ще се развие някаква корекция още повече че сме и на седмична подкрепа За по малките графики не знам
            По седмична наистина сме много близко до МА 200 на 1.4000, а на дневна къде я виждаш подкрепата?
            На 1 час и половин час за мен картината е супер меча - цената пропадна под МА 200 и на двете перфектно поднови спада пак от там. Всъщност в момента сме под МА 200 на всички графики без седмична и дневна.

Коментар

• Забравих да пиша и нещо по темата според мен оттук насетне в ЕUR/USD по дневна наи вероятно ще се развие някаква корекция още повече че сме и на седмична подкрепа За по малките графики не знам
              Pip master

Коментар

• Добро утро значи според мен всичко зависи от психологическият профил на търговеца Някои са дългосрочни държеики позиции с дни и повече съответно с по малък обем а други дебнеики на минутни и 5 минутни графики влизат с повече обем но задължително със стоп инак сметката си заминава В тези случаи стопът е необходимо зло инак ако го няма брокерът пак ще те е обрал Абе всичко е много практика и опит
                Pip master

Коментар

• krosov, никой не плюе. Само се показват фактите и когато те са небивалици, някои решават, че това било плюене и заяждане.
                  A дали някой е стар или не, е без значение
                  Познавам хора от 10 години в този бизнес познавам и от 5 и няма пряка зависимост между по-старите и по-младите. Дори младите са и по-добри от старите не рядко пъти.

Приятно гледане на формулата Фицка.
                  Приятни почивни дни на останалите.
                  Тhere is no good direction to trade, short or long; there is only the money-making way to trade.

Коментар

• Здравейте,хубаво е да има хора с всякакви гледни точки и стратегии,така че приветствам Дона най вече защото взаимствах и изградих стратегията си и начин на търговия от него и последните 2 години може да се каже че са добри за мен Би било добре да не се плювате един друг а да взимате под внимание опита на по старите търговци защото той идва след много грешки които може да си спестите във времето. Приятна почивка на всички и дано е добро времето че да метна няколко тояги на гьола

Коментар

• Първоначално изпратено от anonimen komardjia Разгледай мнение
                      Део,
                      дали съм лалджия незнам, но знам че съм се докоснал до народната любов. Доказателството е всичките благодарствени писма които получавам.

Нестава да си обясняваш методите започвайки "от тебе трейдър нестава" (по памет). Нормална реакция от моя страна, защото човека е от групата на моите приятели..... друго няма да кажа, понеже се подготвям за барбекю.

Да са живи и здрави всички именници!!!

Лек ден на всички!!!

пп
                      Део
                      и за да бъда докрай обективен, меко казано темата е заприличала на "таратор без краставици"
                      +1024
                      Много добре изглеждащо средностатистическо българско прасе, мутирало по време на чернобилската радиа

Коментар

• Брях, баманово маймунска работа. Иначе за F1 - тази седмица - далече, другата - скапо))

Коментар

• Първоначално изпратено от deo Разгледай мнение
                          "Дали", "Ako", "принципно" , "щях да си позволя" и още много брътвежи, които не са нищо повече от чиста проба ляляджийство, което няма нищо общо с темата. Дона си има метод, който не е задължително да е одобряван, но за много хора е интересен. Ако имаш такъв или мнение за пазара просто го сподели. Бъди здрав
                          Део,
                          дали съм лалджия незнам, но знам че съм се докоснал до народната любов. Доказателството е всичките благодарствени писма които получавам.

Нестава да си обясняваш методите започвайки "от тебе трейдър нестава" (по памет). Нормална реакция от моя страна, защото човека е от групата на моите приятели..... друго няма да кажа, понеже се подготвям за барбекю.

Да са живи и здрави всички именници!!!

Лек ден на всички!!!

пп
                          Део
                          и за да бъда докрай обективен, меко казано темата е заприличала на "таратор без краставици"

Коментар

• Ха здравейте и на останалите колеги ! Ще ви зарежа 2 дена , щото отивам да си гледам формулата
                            Умната и да ми пазите Ефчето

Коментар

• Първоначално изпратено от Дон Карлос Разгледай мнение
                              Здравей, колега!
                              Не те познавам, не и с този ник, ако ти е единствен. Тъй че нищо лошо не искам да кажа за тебе, не бих си го позволил. Приеми написаното по-долу от мене като принципни разсъждения относно тази толкова интересна, трудна и прекрасна материя, каквато е валутната търговия.
                              Изхождайки от текста, който си написал, веднага си вадя заключение, че ти не си човек, подходящ за валутна търговия. Най-малко по-две причини:
                              1. Притеснява те, че трябва да се държат отворени позиции през нощта. Колега, истинската валутна търговия изисква позициите да се държат отворени толкова, колкото трябва - нощи, дни, седмици, години. Докато бъде постигната поставената цел. Ти, надявам се, си чел, че Бъфет например /и аз избрах един пример - майка плаче!/ е започнал да затваря позициите си, отворени миналата или по-миналата година. Останалото е "разцъкване", т.е. хазарт. Не е толкова важно дали печелим или губим, важното е рулетката /ротативката/ да не спира да се върти, за да не спираме да си чешем крастата и да подхранва мъртвородената надежда.
                              2. Второто ми, не по-малко притеснение е, че говориш за стопове. Много съм писал по този въпрос, колега, тогава, когато имах нещо общо с този и друг един форум, преди много години. А то е - най-сигурният начин да загубиш, са стоповете. Не забелязваш ли, как всички ИП се надпреварват да те убеждават, че ще си добър играч, само ако поставяш стоп-лосове. Защо? Защото в противен случай ставаш за тях непредвидим и те не могат да ти смъкнат кожата от гърба, обирайки ти поднесените на тепсия стопове. Нима някой наистина може да мисли, че брокерът има интерес клиентът му да печели? Да, има и такива случаи, но те са 1:10000. Когато брокерът забележи такъв клиент /Сорос или Бъфет напр./ зарязва всичко и започва да копира позициите му в десетократен размер. Всичко останало минава под ножа. Че кой би могъл да допусне, че ИП, вложил толкова средства и труд в идеята да спечели, би допуснал ти да печелиш, казвайки ти как? Че като капак милостиво ти предлага анализи и какви ли не помии.
                              Има и друго. Много спорове и полемики са водени по въпроса дали валутната търговия е търговия като всички останали. Да, като всички останали е. И да те питам, ако търгуваш не с валута, а със зеленчуци или дрехи втора употреба, къде слагаш стопа? Или ако сменяш валута в обменното бюро или преди 25-30 г. на Магурата, което също е валутна търговия пар екселанс, макар и не най-удачната, къде слагаш стоп-лоса? Ама ще кажеш "да, но това е 1:1, няма лостов ефект, няма риск". Да, така е, но нали това е една от коварните измислици, за да те оберат? И ако искаш да правиш истинска търговия с валута, търгувай 1:1, но не чрез обменно бюро. Има си и други начини, дал Господ, в които спредът е такъв, на какъвто си навикнал.
                              Има и нещо друго което предполагам, но не съм сигурен. Щом не можеш да контролираш позициите си през нощта, дори и чрез звукови сигнали, които да те будят при нужда, това ми говори, че работиш и нещо друго. Което потвърждава абсолютната ти непригодност за валутна търговия. Тя изискава пълно отдаване и себераздаване. А ако по някаква причина е невъзможно да го правиш, си длъжен да си наемеш помощник или помощници, с други думи - екип, който да работи за тебе, който да следи ежесекундно всяка информация и който или да ти докладва на секундата всичко, което се случва или да е обучен да взема самостоятелни решения за по-леките казуси. Сега ти /и с право!/ ще ми кажеш "Чакай бе, аз да не съм Сорос или Бъфет?!". Но аз пък ще ти припомня поговорката, че пари при пари отиват. Твоите също.
                              И ако нямаш капитал с шест нули или поне пет, но първата цифра да е над петица - хич и не се захващай. А по-малкият капитал изискава майсторлък. Всъщност, не е кой знае какъв - никога да не правиш сделка с повече от 1% от акаунта. Останалото съм го казал отдавна.
                              А, да! Приложенито, което публикуваш, ми прилича на демо. В това няма нищо лошо, напротив. Сигурно ще го кажа за 101-и път, че аз повече от 6 месеца се учих на демо и години след това го ползвах, когато разработвах ново хрумване. В случая при тебе има обаче нещо, което ме смущава - нарастването на капитала от 10 000 до 145 000, ако съм видял правилно. Това ми мирише на състезание. Конкурс или нещо подобно, поне като стил на търговия. Ето това е също една от големите уловки на ИП. Срещу 100 - 200 долара, които ще ти дадат за зарибяване, после да им ги върнеш десетократно и отгоре. Защото ще се помислиш, че си велик, а колко още новобранци ще последват "светлия" ти пример, да не говорим.
                              Не ти пиша всичко това, за да те отчайвам. Напротив. Но всеки е длъжен да погледне истината в очите. Дано ти вече да си го направил, много бих се надявал, да е така!

От сърце ти желая късмет и много успехи!

ПП. Гледай сега какъв майтап ще последва - като ще гракнат едни гарвани - не ти е работа! Някои от тях напускат мършата щом напиша два реда. Ама хич да не ти пука, както и на мене.
                              Чест и почитания колега !
                              Аз също не те познавам, но с удоволствир изчетох поста ти. Това ми е единственният ник, който имам и твърдо заставам зад него и зад думите си
                              Изхождайки от текста, който си написал си вадя заключение, че си мислещ човек, познаваш валутният пазар и.... приджъджваш.( Много хора го правят, така че не е нещо притеснително и не ме обижда.Също така много кандидат-търговци и настоящи такива го правят с пазара, което пък ме радва )
                              1. Съгласен съм с теб и затова моите позиции ги държа отворени толкова, колкото трябва Нека направим един експеримент. Взимаме 5 еднакво, успешно добри търговци. На 1-ят отваряме 1 мин. графика, на 2-ят 5 мин, на 3-ят часова, на 4-ят дневна и на 5-ят месечна. Дали няма да имаме 5 различни мнения, кога трябва да се затвори позиция, открита на една и съща цена. Ако мненията на петимата са различни, кой от тях греши ?
                              2. Също съм съгласен и за стоповете. В реалната си търговия имам стопове само в главата си. Верно, че по някога губиш 1-2 пипа в повече, но не е болка за умиране
                              Като търгуваш със зеленчуци или дрехи, също имаш стоп В момента в който си вложил парите си в 5 тона банани ти си го сложил. Ако станат на каша, защото излезнала информация по медиите, че точно тази партида е заразена с нечуван до сега маймунски бяс, всичко, което ти остава е да ги свариш на ракия и да си поркаш докато си жив.
                              Това, че не мога да контролирам позициите си през ноща, не означава, че работя нещо друго Издържам се само от пазара и градя планове за милион щуротии Човек не трябва да става роб на работата си, а да я подчини на себе си. Аз постъпвам така с всичко. Такъв тип хора са малко, но така е устроена природата. Наистина имам високо мнение за себе си, но е с основание.
                              Търгувам от почти 2 години, без да броя пагубният период На приложението, което, казах, че е демо изпробвам нова стратегия на платформа, която също е нова за мен.Нарастването на капитала е от 100 000 на 145 000, в рамките на 50 сделки. Дори трябваше да е малко повече, тъй като на втората сделка отворих 30, наместо 3 лота и съответно загубата от 5160 $, трябваше да е 516 $ Признавам си, че никога не съм търгувал с тази платформа и така ще продължавам, но за демо е екстра.
                              Така че състезание няма, а има тестване на знания За съжаление брокерът, през когото търгувам не прави никакви промоции и трябва да разчитам само на това, което извадя
                              Още веднъж ти благодаря за това, което си написал, но не ми е от никаква полза. Не съм груб, а съм прям, затова моля да не се обиждаш, че го казвам така директно.
                              Бъди жив и здрав и успехи в начинанията ти !

Коментар

• Първоначално изпратено от anonimen komardjia Разгледай мнение
                                Фицка здравей,

Обикновено Део, когато някой се излее ПРИНЦИПНО за Форекса опитвайки се "челно" да загатне за своите възможности е див лаладжия, който незнае къде се намира.
                                Вчера в съседната тема се нагледах на на двама-трима смехурковци взимайки се на сериозно.

Да ли въпросния Дон е такъв незнам , но ако те познавах, сигурно щях да си позволя да те нарека натегач.
                                "Повече изявления"

Слънчеви дни на всички!
                                "Дали", "Ako", "принципно" , "щях да си позволя" и още много брътвежи, които не са нищо повече от чиста проба ляляджийство, което няма нищо общо с темата. Дона си има метод, който не е задължително да е одобряван, но за много хора е интересен. Ако имаш такъв или мнение за пазара просто го сподели. Бъди здрав

Коментар

Working...
                                X