If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Подкрепата е седмичният връх на които точно сме кацнали Може да слезе и още надолу когато се гледат големи графики плюс минус някоя фигура няма значение
Забравих да пиша и нещо по темата според мен оттук насетне в ЕUR/USD по дневна наи вероятно ще се развие някаква корекция още повече че сме и на седмична подкрепа За по малките графики не знам
По седмична наистина сме много близко до МА 200 на 1.4000, а на дневна къде я виждаш подкрепата?
На 1 час и половин час за мен картината е супер меча - цената пропадна под МА 200 и на двете перфектно поднови спада пак от там. Всъщност в момента сме под МА 200 на всички графики без седмична и дневна.
Забравих да пиша и нещо по темата според мен оттук насетне в ЕUR/USD по дневна наи вероятно ще се развие някаква корекция още повече че сме и на седмична подкрепа За по малките графики не знам
Добро утро значи според мен всичко зависи от психологическият профил на търговеца Някои са дългосрочни държеики позиции с дни и повече съответно с по малък обем а други дебнеики на минутни и 5 минутни графики влизат с повече обем но задължително със стоп инак сметката си заминава В тези случаи стопът е необходимо зло инак ако го няма брокерът пак ще те е обрал Абе всичко е много практика и опит
krosov, никой не плюе. Само се показват фактите и когато те са небивалици, някои решават, че това било плюене и заяждане.
A дали някой е стар или не, е без значение
Познавам хора от 10 години в този бизнес познавам и от 5 и няма пряка зависимост между по-старите и по-младите. Дори младите са и по-добри от старите не рядко пъти.
Приятно гледане на формулата Фицка.
Приятни почивни дни на останалите.
Тhere is no good direction to trade, short or long; there is only the money-making way to trade.
Здравейте,хубаво е да има хора с всякакви гледни точки и стратегии,така че приветствам Дона най вече защото взаимствах и изградих стратегията си и начин на търговия от него и последните 2 години може да се каже че са добри за мен Би било добре да не се плювате един друг а да взимате под внимание опита на по старите търговци защото той идва след много грешки които може да си спестите във времето. Приятна почивка на всички и дано е добро времето че да метна няколко тояги на гьола
Део,
дали съм лалджия незнам, но знам че съм се докоснал до народната любов. Доказателството е всичките благодарствени писма които получавам.
Нестава да си обясняваш методите започвайки "от тебе трейдър нестава" (по памет). Нормална реакция от моя страна, защото човека е от групата на моите приятели..... друго няма да кажа, понеже се подготвям за барбекю.
Да са живи и здрави всички именници!!!
Лек ден на всички!!!
пп Део
и за да бъда докрай обективен, меко казано темата е заприличала на "таратор без краставици"
+1024
Много добре изглеждащо средностатистическо българско прасе, мутирало по време на чернобилската радиа
"Дали", "Ako", "принципно" , "щях да си позволя" и още много брътвежи, които не са нищо повече от чиста проба ляляджийство, което няма нищо общо с темата. Дона си има метод, който не е задължително да е одобряван, но за много хора е интересен. Ако имаш такъв или мнение за пазара просто го сподели. Бъди здрав
Део,
дали съм лалджия незнам, но знам че съм се докоснал до народната любов. Доказателството е всичките благодарствени писма които получавам.
Нестава да си обясняваш методите започвайки "от тебе трейдър нестава" (по памет). Нормална реакция от моя страна, защото човека е от групата на моите приятели..... друго няма да кажа, понеже се подготвям за барбекю.
Да са живи и здрави всички именници!!!
Лек ден на всички!!!
пп Део
и за да бъда докрай обективен, меко казано темата е заприличала на "таратор без краставици"
Здравей, колега!
Не те познавам, не и с този ник, ако ти е единствен. Тъй че нищо лошо не искам да кажа за тебе, не бих си го позволил. Приеми написаното по-долу от мене като принципни разсъждения относно тази толкова интересна, трудна и прекрасна материя, каквато е валутната търговия.
Изхождайки от текста, който си написал, веднага си вадя заключение, че ти не си човек, подходящ за валутна търговия. Най-малко по-две причини:
1. Притеснява те, че трябва да се държат отворени позиции през нощта. Колега, истинската валутна търговия изисква позициите да се държат отворени толкова, колкото трябва - нощи, дни, седмици, години. Докато бъде постигната поставената цел. Ти, надявам се, си чел, че Бъфет например /и аз избрах един пример - майка плаче!/ е започнал да затваря позициите си, отворени миналата или по-миналата година. Останалото е "разцъкване", т.е. хазарт. Не е толкова важно дали печелим или губим, важното е рулетката /ротативката/ да не спира да се върти, за да не спираме да си чешем крастата и да подхранва мъртвородената надежда.
2. Второто ми, не по-малко притеснение е, че говориш за стопове. Много съм писал по този въпрос, колега, тогава, когато имах нещо общо с този и друг един форум, преди много години. А то е - най-сигурният начин да загубиш, са стоповете. Не забелязваш ли, как всички ИП се надпреварват да те убеждават, че ще си добър играч, само ако поставяш стоп-лосове. Защо? Защото в противен случай ставаш за тях непредвидим и те не могат да ти смъкнат кожата от гърба, обирайки ти поднесените на тепсия стопове. Нима някой наистина може да мисли, че брокерът има интерес клиентът му да печели? Да, има и такива случаи, но те са 1:10000. Когато брокерът забележи такъв клиент /Сорос или Бъфет напр./ зарязва всичко и започва да копира позициите му в десетократен размер. Всичко останало минава под ножа. Че кой би могъл да допусне, че ИП, вложил толкова средства и труд в идеята да спечели, би допуснал ти да печелиш, казвайки ти как? Че като капак милостиво ти предлага анализи и какви ли не помии.
Има и друго. Много спорове и полемики са водени по въпроса дали валутната търговия е търговия като всички останали. Да, като всички останали е. И да те питам, ако търгуваш не с валута, а със зеленчуци или дрехи втора употреба, къде слагаш стопа? Или ако сменяш валута в обменното бюро или преди 25-30 г. на Магурата, което също е валутна търговия пар екселанс, макар и не най-удачната, къде слагаш стоп-лоса? Ама ще кажеш "да, но това е 1:1, няма лостов ефект, няма риск". Да, така е, но нали това е една от коварните измислици, за да те оберат? И ако искаш да правиш истинска търговия с валута, търгувай 1:1, но не чрез обменно бюро. Има си и други начини, дал Господ, в които спредът е такъв, на какъвто си навикнал.
Има и нещо друго което предполагам, но не съм сигурен. Щом не можеш да контролираш позициите си през нощта, дори и чрез звукови сигнали, които да те будят при нужда, това ми говори, че работиш и нещо друго. Което потвърждава абсолютната ти непригодност за валутна търговия. Тя изискава пълно отдаване и себераздаване. А ако по някаква причина е невъзможно да го правиш, си длъжен да си наемеш помощник или помощници, с други думи - екип, който да работи за тебе, който да следи ежесекундно всяка информация и който или да ти докладва на секундата всичко, което се случва или да е обучен да взема самостоятелни решения за по-леките казуси. Сега ти /и с право!/ ще ми кажеш "Чакай бе, аз да не съм Сорос или Бъфет?!". Но аз пък ще ти припомня поговорката, че пари при пари отиват. Твоите също.
И ако нямаш капитал с шест нули или поне пет, но първата цифра да е над петица - хич и не се захващай. А по-малкият капитал изискава майсторлък. Всъщност, не е кой знае какъв - никога да не правиш сделка с повече от 1% от акаунта. Останалото съм го казал отдавна.
А, да! Приложенито, което публикуваш, ми прилича на демо. В това няма нищо лошо, напротив. Сигурно ще го кажа за 101-и път, че аз повече от 6 месеца се учих на демо и години след това го ползвах, когато разработвах ново хрумване. В случая при тебе има обаче нещо, което ме смущава - нарастването на капитала от 10 000 до 145 000, ако съм видял правилно. Това ми мирише на състезание. Конкурс или нещо подобно, поне като стил на търговия. Ето това е също една от големите уловки на ИП. Срещу 100 - 200 долара, които ще ти дадат за зарибяване, после да им ги върнеш десетократно и отгоре. Защото ще се помислиш, че си велик, а колко още новобранци ще последват "светлия" ти пример, да не говорим.
Не ти пиша всичко това, за да те отчайвам. Напротив. Но всеки е длъжен да погледне истината в очите. Дано ти вече да си го направил, много бих се надявал, да е така!
От сърце ти желая късмет и много успехи!
ПП. Гледай сега какъв майтап ще последва - като ще гракнат едни гарвани - не ти е работа! Някои от тях напускат мършата щом напиша два реда. Ама хич да не ти пука, както и на мене.
Чест и почитания колега !
Аз също не те познавам, но с удоволствир изчетох поста ти. Това ми е единственният ник, който имам и твърдо заставам зад него и зад думите си
Изхождайки от текста, който си написал си вадя заключение, че си мислещ човек, познаваш валутният пазар и.... приджъджваш.( Много хора го правят, така че не е нещо притеснително и не ме обижда.Също така много кандидат-търговци и настоящи такива го правят с пазара, което пък ме радва )
1. Съгласен съм с теб и затова моите позиции ги държа отворени толкова, колкото трябва Нека направим един експеримент. Взимаме 5 еднакво, успешно добри търговци. На 1-ят отваряме 1 мин. графика, на 2-ят 5 мин, на 3-ят часова, на 4-ят дневна и на 5-ят месечна. Дали няма да имаме 5 различни мнения, кога трябва да се затвори позиция, открита на една и съща цена. Ако мненията на петимата са различни, кой от тях греши ?
2. Също съм съгласен и за стоповете. В реалната си търговия имам стопове само в главата си. Верно, че по някога губиш 1-2 пипа в повече, но не е болка за умиране
Като търгуваш със зеленчуци или дрехи, също имаш стоп В момента в който си вложил парите си в 5 тона банани ти си го сложил. Ако станат на каша, защото излезнала информация по медиите, че точно тази партида е заразена с нечуван до сега маймунски бяс, всичко, което ти остава е да ги свариш на ракия и да си поркаш докато си жив.
Това, че не мога да контролирам позициите си през ноща, не означава, че работя нещо друго Издържам се само от пазара и градя планове за милион щуротии Човек не трябва да става роб на работата си, а да я подчини на себе си. Аз постъпвам така с всичко. Такъв тип хора са малко, но така е устроена природата. Наистина имам високо мнение за себе си, но е с основание.
Търгувам от почти 2 години, без да броя пагубният период На приложението, което, казах, че е демо изпробвам нова стратегия на платформа, която също е нова за мен.Нарастването на капитала е от 100 000 на 145 000, в рамките на 50 сделки. Дори трябваше да е малко повече, тъй като на втората сделка отворих 30, наместо 3 лота и съответно загубата от 5160 $, трябваше да е 516 $ Признавам си, че никога не съм търгувал с тази платформа и така ще продължавам, но за демо е екстра.
Така че състезание няма, а има тестване на знания За съжаление брокерът, през когото търгувам не прави никакви промоции и трябва да разчитам само на това, което извадя
Още веднъж ти благодаря за това, което си написал, но не ми е от никаква полза. Не съм груб, а съм прям, затова моля да не се обиждаш, че го казвам така директно.
Бъди жив и здрав и успехи в начинанията ти !
Много добре изглеждащо средностатистическо българско прасе, мутирало по време на чернобилската радиа
Обикновено Део, когато някой се излее ПРИНЦИПНО за Форекса опитвайки се "челно" да загатне за своите възможности е див лаладжия, който незнае къде се намира.
Вчера в съседната тема се нагледах на на двама-трима смехурковци взимайки се на сериозно.
Да ли въпросния Дон е такъв незнам , но ако те познавах, сигурно щях да си позволя да те нарека натегач. "Повече изявления"
Слънчеви дни на всички!
"Дали", "Ako", "принципно" , "щях да си позволя" и още много брътвежи, които не са нищо повече от чиста проба ляляджийство, което няма нищо общо с темата. Дона си има метод, който не е задължително да е одобряван, но за много хора е интересен. Ако имаш такъв или мнение за пазара просто го сподели. Бъди здрав
Коментар