IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX архив 2.2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
    Верно по БТВ-то на културата са голям майтап. И аз чух коментара. А и Бен-Ладен не е това, което беше преди 7-8 години. Спомням си тогава всеки път когато пръднеше - пазарят се насираше
    И по Нова - повториха го поне няколко пъти, че май и по Първа Върха на сладоледа бе като питаха Хърсев дали това ще даде отражение на цените на храните
    Да ти кажа приятелю, мисля, че на пазара никога не му е пукало много от муджахидинеца. Дори на 11 септември няма голямо движение, нито следващите дни, а и на Уолстрийт движенията са много слаби отколкото например последното голямо суркане на 06 май 2010, или големия срив от февруари 2007 когато кихна председателят на китайската централна банка.

ПС: сега се сетих, на 11 ти.. Събуждам се по никое време през деня. Пускам ТВ и тъкмо си сърбам кафето и гледам едната кула гори и нещо обясняват, а аз мисля, че дават някакъв филм, направен като действителен случай.. Обаче колкото повече гледам, толкова повече си мисля, че май не е филм.. А тия говорят, че не знаят още какво става, дали е взрив, или ракета - тогава залепнах за екрана, защото те се чудиха дали това не е започване на война.. Тогава май някой спомена за самолет който се разбил.. Още нямаше записи.. и както си гледаме горящата кула и хората които скачат от етажите да се спасят и бу-ух, втори самолет .. в другата кула.. Тогава вярвай направо ми олекна, защото мислих че е почнала война и добре, че е било самолет, а не ракета. Опитах да се свържа с една позната в Манхатън по телефона да питам какво става, ама нъцки.. А един приятел, (дано е добре във вечните ловни полета, пълни с блондинки и брюнетки не е вече жив) тогава точно бе отсреща и пред очите им са се забили и двата самолета, защото заведението им гледаше точно към кулите. Тогава си бях помислил, че спада в дотком балона ще получи шут за засилка. То така и стана, но пазарът и без това си е мечи тогава.
    Last edited by Jay Gould; 02.05.2011, 09:02.
    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
      Много са ми смешни по новините. Цяла сутрин обясняват, как убийството на Бен Ладен качило веднага долара. Като гледам графиката обаче, е нужно да се утрепят поне още 10-тина с ранга наБен Ладен + Муамър Кдафи, или поне няколко десетки хиляди обикновени камикадзета, за да се размърда сериозно долара така, че човек да може да напълни малко сметката.
      Верно по БТВ-то на културата са голям майтап. И аз чух коментара. А и Бен-Ладен не е това, което беше преди 7-8 години. Спомням си тогава всеки път когато пръднеше - пазарят се насираше

Коментар

• Валутна търговия - FOREX архив 2.2

Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
        И Бен Ладен не можа да ни извади)
        Много са ми смешни по новините. Цяла сутрин обясняват, как убийството на Бен Ладен качило веднага долара. Като гледам графиката обаче, е нужно да се утрепят поне още 10-тина с ранга наБен Ладен + Муамър Кдафи, или поне няколко десетки хиляди обикновени камикадзета, за да се размърда сериозно долара така, че човек да може да напълни малко сметката.
        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• И Бен Ладен не можа да ни извади)

Коментар

• Добрутро Рейнджъри)) Ще излезем ли нанякъде от 4770/4870?

Коментар

• Първоначално изпратено от Алън Разгледай мнение
              Тези програмки имат живот до промяна в някой от макроикономическите показатели, заложени за тяхното функциониране. А те се променят ежеседмично.
              Я се замисли, ако имаше подобна работеща сиситема, банките щяха ли да дават по 1000-2000 заплати на служителите си в дилинг офисите (заплатите са 6-7 цифрени) или щаха да си купят Хбр. компютри и те само да бичат кинти за банките? Без бонуси, без места за паркинг, без телефони и всчкакви други съпътстващи разходи
              Това е като търсенето на формулата за превръщането на ололово в злато от алхимиците в средните векове.
              Пешка, малко ти е мозъчето. Запомни едно, нещо от мен. Няма невъзможни неща. Един програмен продукт, може да бъде написан така, че да извършва абсолютно всички неща които ти правиш за вземане на решение за покупка и продажба, и то много по добре и много по бързо и верно. Друг е въпроса, че програмист не може да го напише защото не разбира професионално форекса, а брокер не може да го напише защото не разбира от програмиране. Убеден съм ,че един екип от програмисти и брокери могат да напишат такъв експерт, (но не от 100 реда) който да работи перфектно. Сигурен съм даже ,че големите банкови институции ползват такива. Говорили сме за това и в тази тема и са поствани немалко статии. Успехи! Спорен ден на всички!
              П.П Или този експерт трябва да има един огромен модул за технически анализ и един не чак толкова голям модул за търговия. Спарта е прав, че не може да се постигнат успехи със механична система за търговия която ползва само индикатори. Експерта е това което първо анализира и след това търгува по зададените му алгоритми. Ако в този експерт са заложени твойте методи на търговия, то значи не може да се напише печеливш експерт!
              Last edited by 4un4o; 02.05.2011, 07:17.

Коментар

• Първоначално изпратено от bokogega Разгледай мнение
                ............да си мерим пищовите може би
                Това е първото и задължително условие

Долар вечер !
                Безмоторен форекс птеродактил говорещ за себе си в 3-то ЛИЦЕ, със непостоянна маниакална депресия, п

Коментар

• Първоначално изпратено от Ганчо Юрдечков Разгледай мнение
                  The ideal candidate will have:

...............
                  • Strong programming skills, such as experience with C/C#/C++, R, Matlab or another similar package
                  Ей, Пешка аз съм твоя човек бе!
                  Освен Ц-тата говорим още 10тина езика (т.е. съм продавал код)

А, да, мани Матлаба и пиши Стъкмистиката.
                  Това (Статистиката) е като Матлаб-а, демек софуерен продукт, нямам предвид наУката
                  Купувам наденици!!!!!!

Коментар

• Като цяло, подкрепям Спарта, но .. да започнем от дефиницията на експертна система.

Защото... ако говорим за скрипт на някакъв език за програмиране пуснат някъдеде си, за да изкара 2-3% профит, това НЕ Е експертна система.

Ф4-то освен че иска да спонсорира 2-3ма "девелопери" иска да изгуби и други пари.
                    Купувам наденици!!!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Алън Разгледай мнение
                      Явно си имам причина, да не съм в такъв отдел, но не смятам да го споделям с когото и да било. Но пък съм работил в такъв отдел.
                      А ето и най актуалните обяви за работа в такъв отдел за всеки който е готов да започне работа : http://jobs.efinancialcareers.co.uk/...ey_Markets.htm
                      The ideal candidate will have:

• Previous High Frequency eFX trading experience of 3-4 years, however other asset classes will be considered

• A PhD (MSc will be considered) in a strong mathematical background. Machine Learning, Statistics and Engineering are ideal but not exclusive. This will be accompanied by a strong financial interest and knowledge

• Strong programming skills, such as experience with C/C#/C++, R, Matlab or another similar package

• Experience of analysing large data sets

• Working knowledge of time series analysis, market microstructure, kalman filtering, particle filtering

Това е извадка от обява за работа от линка на Караиванов. Чиста проба - идеи и програмиране на експерти, нищо че Караиванов се прави на сложен.

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
                        Ефче ,послушай Караиванов -- в случая е напълно прав ....

Объркването на тълпата идва от това, че тя не прави разлика между механична система и " експерт " за търговия ! А всъщност между двете понятия , няма никаква прилика .....Не ми се обяснява ,защото в тоя форум сме за друго
                        и за кво сме тук би ли пояснил,да си мерим пищовите може би
                        "църна му земя - невеста, тънка му пушка - зълвица, я чифт пищови - девери"

Коментар

• Първоначално изпратено от ef4e Разгледай мнение
                          Някой в този форум ползвал ли е експертни системи в МетаТрейдър ?И по конкретно дали е създавал свои ?...
                          Ефче ,послушай Караиванов -- в случая е напълно прав ....

Объркването на тълпата идва от това, че тя не прави разлика между механична система и " експерт " за търговия ! А всъщност между двете понятия , няма никаква прилика .....Не ми се обяснява ,защото в тоя форум сме за друго
                          Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

Някой в този форум ползвал ли е експертни системи в МетаТрейдър ?И по конкретно дали е създавал свои ?.....нека ми пише на лични ...благодаря !
                            Прочети малко тук.
                            http://championship.mql5.com/2010/en/users/index

Коментар

А ти от къде си сигурен че не го правят ?Ти като си толкова кадърен що цял ден пишеш тука ами не си в дилинг отдела на някоя банка да получаваш 6-7 цифрени заплати ?още повече че не ти исках обосновка за смисъла от приложенията а дали имаш опит с тях ..ако нямаш просто кажи "нямам "?Пък и както сам каза е една програмка на която параметрите винаги могат да бъдат промемени ....като се промени макроикономическата обстановка .....
                              Явно си имам причина, да не съм в такъв отдел, но не смятам да го споделям с когото и да било. Но пък съм работил в такъв отдел.
                              А ето и най актуалните обяви за работа в такъв отдел за всеки който е готов да започне работа : http://jobs.efinancialcareers.co.uk/...ey_Markets.htm

Коментар

• Първоначално изпратено от Ганчо Юрдечков Разгледай мнение
                                Я, че ми стана интересно, да обясниш как точно 2000 служители с 6-цифрени заплати вършат работата на печеливша експертна система. Какво прави баката, когато служител Номер345 каже нагоре, а служител 755 каже надолу?
                                Мили ми Ганчо......няма какво да ти кажа. Просто незнаеш за какво говориш

Коментар

Working...
                                X