If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
За CHF - Швейцария е нетен кредитор, а в момента сме в дългова криза и това го прави привлекателен. Освен това, дълговата криза застрашава глобалния растеж, а франкът е сравнително неутрален към него. Рисковете при франка са, ако някоя от големите, че дори и по-малките, европейски икономики обяви орязване на дълга. Тогава Швейцария може много бързо да се превърне от нетен кредитор в нетен длъжник.
За JPY - Макар и Япония да има най-голямо съотношение дълг/БВП от развитите икономики, повече от 90% от този дълг се държи от самите японци и японски институции, т.е. Япония не зависи от международния дългов пазар и това прави йената имунизирана в моменти на световни дългови кризи.
Бонус:
За USD - Той е валута убежище, защото САЩ са най-големи и почти целият свят работи за тях. Ето и днес - свалиха им рейтинга, а трейдърите се скъсаха да купуват американски бондове.
Още от дядо ми знам ,че хартийките не могат да бъдат никакво убежище и рано или късно се превръщат в подпалки за печката. Затова човека е инвестирал в имоти и дори и след комунистите пак си е богат, а другия ми дядо е имал една торба с хартийки, няколко милиона равняващи се тогава (1945г) на една къща в центъра и през 1996г си купи с тях един хладилник и един телевизор.
П.П През 1971 баща ми искаше да му ги заеме и да закупи 2 ведомствени апартамента в широк център (около 6000 лв единия), но дъртия искал да му шумолят под дюшека и не ги даде. После както казах гризна дръвцето и изпадна в паника.
Кат си толкова отворен, отговори на въпроса: защо швейцареца и йената са валути убежища?
За CHF - Швейцария е нетен кредитор, а в момента сме в дългова криза и това го прави привлекателен. Освен това, дълговата криза застрашава глобалния растеж, а франкът е сравнително неутрален към него. Рисковете при франка са, ако някоя от големите, че дори и по-малките, европейски икономики обяви орязване на дълга. Тогава Швейцария може много бързо да се превърне от нетен кредитор в нетен длъжник.
За JPY - Макар и Япония да има най-голямо съотношение дълг/БВП от развитите икономики, повече от 90% от този дълг се държи от самите японци и японски институции, т.е. Япония не зависи от международния дългов пазар и това прави йената имунизирана в моменти на световни дългови кризи.
Бонус:
За USD - Той е валута убежище, защото САЩ са най-големи и почти целият свят работи за тях. Ето и днес - свалиха им рейтинга, а трейдърите се скъсаха да купуват американски бондове.
Работим малко. по Бс по Созопол по Сл.Бряг на разходки и така!Ама Реде не сам гледал мноо графики аз ама тва верно EUR/USD що не тръгне над 1.50 ама преди тва да тества една долна линия малко под 1.40?
Aмиииииииии,,,,щот като гледам дневна
така си мисля, че ще стане но знам ли
+++++++++++++++++++++++++++++++++++
Яне Сандански строил четата си и казал:
- Дружина строй се в две редици и застани мирно!
Строили се те и застанали мирно. Права редица, кат по конец опънати. Обаче на единия му стърчал малко носа. Войводата извадил сабята, подравнил го с другите и казал:
- Боли ли те юначе?
- Не!
- Що не те боли?
- Щот съм от дружината на Яне Сандански! - казало гордо юначето.
При което воеводата казал:
- Кръгом дружина! - и всички се обърнали. Както ги оглеждал, видял, че на един ухото му стърчи повече. Извадил сабята и го подравнил с другите и казал:
- Боли ли те юначе?
- Не!
- Що не те боли?
- Щот съм от дружината на Яне Сандански! - казало гордо юначето.
Позачудил се воеводата и казал:
- Гащи долу! - и всички се събули. Оглеждал ги той и вижда, че на един му стърчи доста повече от на другите. Извадил сабята и го подравнил с на останалите и казал:
- Боли ли те юначе?
- Не!
- Що не те боли?
- Щот това е уя на Грую от задната редица!!!
--е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg
mateosf чадо,
дека одиш бря
Ке те УТЕПАМ ейййй !!!!
Работим малко. по Бс по Созопол по Сл.Бряг на разходки и така!Ама Реде не сам гледал мноо графики аз ама тва верно EUR/USD що не тръгне над 1.50 ама преди тва да тества една долна линия малко под 1.40?
Че що заради мен
И защо е тоя анализ на едночас, като на петминут и петнасминут е къде къде супер по-ясно. Фаза на корекция, енергии, дезоорганизации, пълни фантасмагории
Я гледай тука младото и се учи тръгнал фантасмагории да ми мъдри, чакай бре, че още 40 нямаш ти на 60 годишен философ се направи http://prikachi.com/images/152/3664152J.gif
баси,
как го нарЕди , дъртият г.з
Тъпкано ще му я върна на РЕДА малката биричка с две големи!!!!!!!!!!!! Някога !!!!!!!
Грийди,
заради теб днес съм инкасирал пропуснати загуби между 30-40 пипса.
Че що заради мен
И защо е тоя анализ на едночас, като на петминут и петнасминут е къде къде супер по-ясно. Фаза на корекция, енергии, дезоорганизации, пълни фантасмагории
Я гледай тука младото и се учи тръгнал фантасмагории да ми мъдри, чакай бре, че още 40 нямаш ти на 60 годишен философ се направи http://prikachi.com/images/152/3664152J.gif
Тhere is no good direction to trade, short or long; there is only the money-making way to trade.
Божее!Аз съм тука!Редее спомняш ли си какво казах преди да изчезна-СКУЧЕН ЛЕТЕН РЕИНДЖ!
Починахте ли си или се лашкахте барабар с графиката >
Почевката продължава още малко!
Идва страхотно нещо!Време е да се потопим във W
ChichoMancho чадо,
тръгнахме за към 1.40 !!!
Летен рвйдж, обаче ми се струва,
че ще е е за последно или предпоследно
за това лято !!!
За справка миналогодишния рейдж
+++++++++++++++++++++++++++++++
Без ПРАСЕТО тука за нищо не става
--е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg
що се отнася до новините като цяло за щатския бюджет смятайте 4е вариант в който долара да пада няма
ако сантимента за дълга им е много зле тогава USD нито ще падне нито ще се ка4и
при сантимент който е само зле - долара ще се качи
при добри новини за ДЦК долара отново ще се качва
фундамента също ще е трагичен тъй че само QE3 в който аз не вярвам може да спре
долара от дългосрочно покачване
Те това са изводи от ФА за което те поздравявам. Нама да питам как си стигнал до тях. Чел съм и противоположни мнвния за 1.59, но ще видим. Времето ще покаже! Успех!
Коментар