IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX - архив до 21.10.11

Collapse
Заключена.
X
This is a sticky topic.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
    Не ми говори за Мур, Чур или който и да било там.
    Не се заяждам.
    Просто трябва да провериш в Нета какви машини се продават в диапазона 2-4К долара.
    Виж им размерите, теглото.
    По-нагоре в цените няма смисъл, защото и аз не съм се интересувал от тях.
    ОК,и аз не се заяждам,много си чел,много знаеш,но не винаги си прав в своята категоричност:

Движещата сила зад пророческите мечти на Уайзър е нещо, наречено закон на Мур – практическо правило, водещо компютърната индустрия вече повече от половин век и определящо като хронометър темпото на съвременната цивилизация. Законът на Мур гласи, че изчислителната мощ на процесорите се удвоява на всеки 18 месеца. Формулирано за първи път през 1965 г. от Гордън Мур, един от основателите на „Интел“, това просто правило помогна за революционизирането на световната икономика, създаде приказни богатства и завинаги промени начина ни на живот. Ако начертаете графика на падащите цени на чиповете и все по-голямата им бързина, изчислителна мощ и обем използвана памет, ще получите изненадващо права линия за 50 години назад. (Графиката е начертана на логаритмична крива. Всъщност, ако я продължите, за да включва ламповата технология на вакуумните тръби и дори механичните смятащи машини, тя може да обхване повече от 100 години назад.)
    Експоненциалният ръст често е труден за схващане, тъй като умовете ни мислят линейно. Той често започва измамно бавно и е толкова постепенен, че понякога изобщо не можете да доловите промяна. Но за няколко десетилетия той е в състояние напълно да промени всичко около нас. Според закона на Мур всяка Коледа игровите ви конзоли са почти два пъти по-мощни (от гледна точка на памет и скорост на процесора), отколкото са били предишната година. Нещо повече – през годините този натрупващ се ръст става наистина монументален. Например, когато получите поздравителна картичка за рождения си ден, тя често съдържа чип, който ви пее „Честит рожден ден“. Заслужава си да се отбележи, че въпросният чип има повече изчислителна мощ, отколкото са имали всички съюзнически сили през 1945 г. Хитлер, Чърчил или Рузвелт не биха се спрели пред убийство, за да се доберат до подобно нещо. А днес какво правим с него? Изхвърляме го в кошчето. Днес клетъчният ви телефон е по-мощен от всичко, с което е разполагала НАСА през 1969 г., когато изпрати астронавтите си на Луната. Игрите, които консумират огромни количества компютърна мощ, за да симулират триизмерни ситуации, използват повече изчисления, отколкото са можели да направят суперкомпютрите от предишното десетилетие. Една съвременна конзола „Сони Плейстейшън“, която струва 300 долара, има мощта на военен суперкомпютър от 1997 г., струващ милиони долари.
    Можем да видим разликата между линейната и геометричната прогресия на компютърната мощ, когато анализираме как хората са гледали на бъдещето на компютъра през 1949 г., когато списанието „Попюлър Меканикс“ предсказало, че изчислителните им способности ще нарастват линейно и може би само ще се удвоят или утроят след време: „Докато ЕНИАК се състои от 18 000 електронни лампи и тежи 30 тона, компютрите на бъдещето може би ще имат само 1000 и ще тежат около тон и половина“4.
    (Майката природа оценява по достойнство силата на ръста в геометрична прогресия. Един-единствен вирус може да проникне в клетка и да я принуди да произведе няколкостотин негови копия. Умножавайки се стократно за едно поколение, вирусът може да създаде 10 милиарда вируса само за пет поколения. Нищо чудно, че един вирус може да инфектира човешкото тяло с трилионите си клетки и да ви докара грип само за няколко дни.)
    Според закона на Мур се променя не само изчислителната мощ, но и самият начин, по който се доставя тя – и това има огромни последици за икономиката. Можем да проследим това развитие десетилетие по десетилетие:

50-те години на 20 в. Ламповите компютри са гигантски, тромави уреди, заемащи цели зали, същински джунгли от кабели, намотки и стомана. Само военните са разполагали с достатъчно средства, за да финансират подобни чудовища.
    60-те години на 20 в. Електронните лампи са сменени с транзистори и компютрите постепенно излизат на пазара.
    70-те години на 20 в. Печатни платки със стотици транзистори позволяват създаването на миникомпютри с размерите на голямо бюро.
    80-те години на 20 в. Чипове, съдържащи десетки милиони транзистори, довеждат до появата на персонални компютри, които могат да се поберат в куфарче.
    90-те години на 20 в. Интернет свързва стотици милиони компютри в една глобална компютърна мрежа.
    Първо десетилетие на 21 в. Вездесъщата компютризация освобождава чипа от компютъра и чиповете са навсякъде около на
    Фибо-мибо-грънци....

Коментар

• Първоначално изпратено от Пенчев Разгледай мнение
      Щом ти казваш,няма да се дърлим за глупости сегаЧувал ли си за закона на Мур?
      Не винаги си прав в споровете,ако го осъзнаеш,ще живееш в по-голям мир със себе си.
      Не ми говори за Мур, Чур или който и да било там.
      Не се заяждам.
      Просто трябва да провериш в Нета какви машини се продават в диапазона 2-4К долара.
      Виж им размерите, теглото.
      По-нагоре в цените няма смисъл, защото и аз не съм се интересувал от тях.

Коментар

Четеш много книжки.
        По-малки стават за потребителите - аматьори.
        Професионалните машини не са смалили и на йота размерите си.
        Щом ти казваш,няма да се дърлим за глупости сегаЧувал ли си за закона на Мур?
        Не винаги си прав в споровете,ако го осъзнаеш,ще живееш в по-голям мир със себе си.
        Фибо-мибо-грънци....

Коментар

... Имам доста накупени оригинални дискове и като имаш предвид, че покупните им цени варират от 10 до 25 евро, то те би трябвало да имат някаква стойност. С времето смятам, че тя ще се увеличава и мисля за хората, които идват след мен.
          Аз съм меломан, слушам доста музика и реших да спестя амортизация на тези оригинални дискове.
          Да, разбрахме се мисля !

Обаче ще ти кажа че няма как оригиналите да се амортизират - тъй че бъди спокоен , слушай си ги колкото искаш ако трябва и нон-стоп ..Никакви амортизации няма да имаш, освен ако не са служебни(дисковете) и ти трябват разходи за амотизации по линейния метод за годишния счетоводен отчет ....
          -----------------------------------------------------------------------

Комарджи имах казус подобен на твоя - 3 години карах форекса на едно HP - сглобявано отвън в малка кутия която позволяваше да го разнасям почти като лаптоп .Беше слабичко откъм параметри(харда го помня 8 ГБ) и аз сигурно му бях 10-я ползвател но XP SP1 още си му стои и си му работи без проблеми - дори имаше периоди с месеци да буха нон-стоп от понеделник до събота денонощно ....Е, не мръдна машинката купена за 80 долара 2002 г. от някакъв PC-секън хенд магазин в София .
          Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Първоначално изпратено от Пенчев Разгледай мнение
            А,бре,чичо,при компютрите принципът е-колкото по-голям,толкова по-стар.Ех,че ме развесели-огромно дъно.
            Четеш много книжки.
            По-малки стават за потребителите - аматьори.
            Професионалните машини не са смалили и на йота размерите си. Само с теглото им се борят, но според мен - безуспешно.

П.П. Подготви виртуален портфейл за покупка на компютър от 2000-4000 долара. Разгледай предложенията и тогава се изказвай присмехулно.
            Last edited by anon6706; 01.09.2011, 19:11.

Коментар

• А,бре,чичо,при компютрите принципът е-колкото по-голям,толкова по-стар.Ех,че ме развесели-огромно дъно.
              Фибо-мибо-грънци....

Коментар

• Първоначално изпратено от ChichoMancho Разгледай мнение
                Ще разкажа една история.
                Преди 7-8 годи ми се разваля ПС-то. В това време работя по един проект, а да купя ново ми трябва време, защото трябва да огледам какво има на пазара в насипна форма, т.е. една седмица ми трябва да се чудя за компонентите.
                Звъня на един приятел и питам го какво да правя. Той ми каза взимай някакъв втора употреба за да си завършиш работа и после го мисли. Отивам там където ме прати. Вадя (срамежливо) едни 120 лефа и насреща взимам една щайга Компакт от някаква немска банка. Прибирам се отварям го и онемявам, такава архитектура не бях виждал. Верно кутията по-голяма от обикновено, но толкова огромно дъно не бях виждал... ОГРОМНО. .Стабилна работа под Виндоус, без актуалните сини екрани характерни за онова време... чак 2-3 години след това се сетих да го сменя, а уж бе за седмица взет.
                Ти говориш за моделите от 94-96-та. Сигурно е било и HP. Железни машини, но за съжаление не можеха да се ъпгрейдват хардуерно след 2000г.
                Моите са на 4 години, но няма хардуер, който да не мога да им вържа сега. Има някакъв заговор - в по-скъпите машини се проектират архитектурно и ресурсно такива неща по дъното, че дори напълно неизвестни по времето на покупката им и излезли 2-3 години след това продукти могат да се интегрират безпроблемно с тях.

Коментар

Не са чак толкова. А и когато купувам компютър, давам пари, за да ми служи поне 5-8 години. При PC-тата това е почти безкрайно много време.
                  Ще разкажа една история.
                  Преди 7-8 годи ми се разваля ПС-то. В това време работя по един проект, а да купя ново ми трябва време, защото трябва да огледам какво има на пазара в насипна форма, т.е. една седмица ми трябва да се чудя за компонентите.
                  Звъня на един приятел и питам го какво да правя. Той ми каза взимай някакъв втора употреба за да си завършиш работа и после го мисли. Отивам там където ме прати. Вадя (срамежливо) едни 120 лефа и насреща взимам една щайга Компакт от някаква немска банка. Прибирам се отварям го и онемявам, такава архитектура не бях виждал. Верно кутията по-голяма от обикновено, но толкова огромно дъно не бях виждал... ОГРОМНО. .Стабилна работа под Виндоус, без актуалните сини екрани характерни за онова време... чак 2-3 години след това се сетих да го сменя, а уж бе за седмица взет.

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
                    Нали знаеш,че това е запазена марка на всяка БГ-дискусия - първо квалифицираме , пък после питаме ...

Честно казано не знам какво да ти отговоря

И аз съм фен на музиката от грамофонни плочи,но тяхната трайност не е като на DVD(CD)-тата каквито и грижи да полагаш .....Доколкото знам има фрий-програмки които до голяма степен могат да ти съхранят оригиналния плоча-звук и върху DVD-диск ...

Ако имаш оригинални дискове-музика , филми или програми няма значение(това не съм го прочел одеве) - нямаш ядове и няма смисъл да прехвърляш нищо !

Всъщност помислих че имаш някъде по разни компове качени файлове (музика и филми,програмки) и искаш да си ги съхраниш надеждно . И за тях ти предложих варианта с професионално прехвърляне върху DVD - носител . Но ти казах че няма как да стане заради липсата от твоя страна на авторски права .Все пак става дума за фабрика с масово производство (която изпълнява и единични поръчки безпроблемно) с обем 70 000 диска на смяна при 100% натоварване на мощностите !
                    Започнахме да се разбираме....
                    Ти говориш да ми изработват "матрица" от източника и да ми правят диск по нея.

Аз този проблем го нямам. Имам доста накупени оригинални дискове и като имаш предвид, че покупните им цени варират от 10 до 25 евро, то те би трябвало да имат някаква стойност. С времето смятам, че тя ще се увеличава и мисля за хората, които идват след мен.
                    Аз съм меломан, слушам доста музика и реших да спестя амортизация на тези оригинални дискове.

Коментар

...
                      Питай първо да ти кажа за какво говоря и после квалифицирай.......
                      Нали знаеш,че това е запазена марка на всяка БГ-дискусия - първо квалифицираме , пък после питаме ...

Честно казано не знам какво да ти отговоря

И аз съм фен на музиката от грамофонни плочи,но тяхната трайност не е като на DVD(CD)-тата каквито и грижи да полагаш .....Доколкото знам има фрий-програмки които до голяма степен могат да ти съхранят оригиналния плоча-звук и върху DVD-диск ...

Ако имаш оригинални дискове-музика , филми или програми няма значение(това не съм го прочел одеве) - нямаш ядове и няма смисъл да прехвърляш нищо !

Всъщност помислих че имаш някъде по разни компове качени файлове (музика и филми,програмки) и искаш да си ги съхраниш надеждно . И за тях ти предложих варианта с професионално прехвърляне върху DVD - носител . Но ти казах че няма как да стане заради липсата от твоя страна на авторски права .Все пак става дума за фабрика с масово производство (която изпълнява и единични поръчки безпроблемно) с обем 70 000 диска на смяна при 100% натоварване на мощностите !

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение

Що си дал 6000 долара за железа, дето ги ползваш 2%.....?

Кво са чудя кът дърво... с тези пИчалби на форекса, всичко можеш да си позволиш. ( дай Боже и 2 мерцедеса S-класа да си купиш, картофи да караш...)
                        Не са чак толкова. А и когато купувам компютър, давам пари, за да ми служи поне 5-8 години. При PC-тата това е почти безкрайно много време.

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение

ПС: Ако обаче имаш нужда от запазване на филми и музика в готов вид, е добре да ти ги направят на мастеринг(изготвяне на стампер) и оттам ще ти ги качат професионално на DVD ,което ще те надживее със сигурност ! Лошото е ,че тоя вариант е скъп и вероятно ще ти поискат авторски права за за изготвяне на носителя(стампера) ....Около 500 евро мисля че излиза само изготвянето на носителя (за всеки филм или музика отива един такъв ,демек ако имаш 5 филма - 2500 евро ще ти заминат ) ...Иначе самото качване на DVD e евтино ....Работил съм в тоя бранш преди време и имам добри спомени относно технологията ...

Това което в момента ти се мъчиш да правиш е аматьорски и непрофесионален вариант ,който не ти гарантира запазване на информацията върху носителя по никакъе начин ...Само ще похарчиш пари за нищо - ама ти си знаеш .
                          Чакай, че нещо не те разбирам (освен, че съм аматьор в тази тема).

Купувал съм оригинални дискове, да кажем на Deutsche Grammophon. Знам, че това е пластмаса и с времето старее. Още повече старее, когато съм я набутал тази пластмаса в някой CD player. Решил съм да прехвърля информацията на HDD със същото качество, като след това складирам оригиналните дискове на подходящо за слънчева светлина, температура и влажност място. Ти казваш, че това е аматьорско...... а не е ли аматьорско да слушаш важна музика на 128 килобита от торент?
                          Квалифицираш, но може би не разбираш какво имам предвид.

А и не звучи ли леко аматьорски твоята препоръка да прехвърлям ОРИГИНАЛНИ дискове на DVD-та?!?! каква ще ми е ползата, освен разлика от няколко години в стареенето на пластмасата. Но пък от пластмасата на Дойче грамофон, до тази на твоите DVD-та сигурно има светлинни години разстояние.

Питай първо да ти кажа за какво говоря и после квалифицирай.......

Коментар

При мен това не е проблем. И двете ми машини са workstation и я ги товаря на 2%, я не.

Що си дал 6000 долара за железа, дето ги ползваш 2%.....?

Кво са чудя кът дърво... с тези пИчалби на форекса, всичко можеш да си позволиш. ( дай Боже и 2 мерцедеса S-класа да си купиш, картофи да караш...)

Коментар

...Шасито в случая не ми е важно...
                              Ами извинявай , но не съм те разбрал защото аз филми , музики и пр.залъгалки, не архивирам ...Слушам , гледам и трия ...Ако нещо някъде го има онлайн - добре ! Ако го няма свалям отново или не свалям ....

Форекс-файловете заемат много малко място - 10 годишните ми FX-архиви заемат 8 MB и са разхвърляни из нета по разни пощи . Даже и да се скапят (файловете) не е фатално за мен . Ако пощите изчезнат -също ! Дори и някой случайно да ми ги разпароли и се опита да ползва файловете -няма нищо да разбере защото инфото е във вид който не позволява използване наготово .

На непознати винаги препоръчвам стария и изпитан метод =>съхранение на оригиналите върху хартиен носител ....

ПС: Ако обаче имаш нужда от запазване на филми и музика в готов вид, е добре да ти ги направят на мастеринг(изготвяне на стампер) и оттам ще ти ги качат професионално на DVD ,което ще те надживее със сигурност ! Лошото е ,че тоя вариант е скъп и вероятно ще ти поискат авторски права за за изготвяне на носителя(стампера) ....Около 500 евро мисля че излиза само изготвянето на носителя (за всеки филм или музика отива един такъв ,демек ако имаш 5 филма - 2500 евро ще ти заминат ) ...Иначе самото качване на DVD e евтино ....Работил съм в тоя бранш преди време и имам добри спомени относно технологията ...

Това което в момента ти се мъчиш да правиш е аматьорски и непрофесионален вариант ,който не ти гарантира запазване на информацията върху носителя по никакъе начин ...Само ще похарчиш пари за нищо - ама ти си знаеш .

Коментар

• Първоначално изпратено от ChichoMancho Разгледай мнение
                                Аноне какви са тези ТВ архив. Ти да не си някакво ТД на НАП.
                                Имал съм допир с такъв тип архиви. Знам и че са надеждни, но пък много бавни в сравнение със съвременните.
                                Казвам каквото знам, но искам да знам повече.
                                То е ясно, че сегашните надеждни носители ще са HDD, но ми е интересно марки, модели......

Коментар

Working...
                                X