IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX - архив до 21.10.11

Collapse
Заключена.
X
This is a sticky topic.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Може да се разгледа и от друга позиция.

Пазенето на 1.20 е стоп-а на SNB . Опази ли го , загубата няма да се увеличи.

Аз съм убеден, че тоя път швейцарците са напълно сериозни и ще "напечатат" колкото е "търсенето"

Не мисля, че досегашните загуби от курсови разлики са нещо страшно за национална банка , рано или късно курса ще се върне.

Не знам защо доста хора се съмняват в SNB, колкото и да е голям пазара и да са луди спекулантите , със печатницата не могат да се борят. А и вероятно цялата галимация е координирана с ЕЦБ , щот и еврото беше скъпичко напоследък.

Австралийците например , най редовно интервенират при големи отклонения , в повечето случаи тихомълком . Сигурен съм, че над 1.00 редовно са продавали aud/usd.

Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
    Като цяло, статията не дава много информация. Може би това е най-важното от нея и обяснява много от действията на SNB за тези, които могат да мислят:

Последните две години опитите на SNB бяха насочени главно към намаляването на основната лихва в страната до нулата и дори предоставянето на извънредни депозити на търговските банки, за да стимулират харчене, което да обезцени франка. Тези мерки обаче нямаха друг дълготраен резултат освен 20 млрд. франка загуба за банката през 2010 г., което сериозно разклати постовете на мениджърите й. Все пак, макар и национална, SNB e частна банка. Нейни акционери са швейцарските кантони, които държат 55% от капитала й, и частни инвеститори. Всички те разчитат на доход от разпределението на печалбата на банката. А такава просто няма - за първото полугодие на 2011 г. загубите й са пак големи - 10 млрд. франка.
    Last edited by SStoilov; 10.09.2011, 03:58.

Коментар

• Първоначално изпратено от SStoilov Разгледай мнение
      Има резон, може да върне дори фигура, щот днеска беше кърваво.

Ама аз не бих рискувал , затворих си няколко позиции на 1.3660 с лека надежда да селна пак ако върне.

Тая надежди за редовото 1.3333
      НАДЕЖДА винаги има !!!
      Особенно като го гледам
      как и в момента го навеждат надоле
      Айде леука нощ и приятна почивка уикенда !!!!!!

П.П>Днеска направи малко повече от 300 пипа,
      а колко е между другото рекорда
      Last edited by bgg_red; 09.09.2011, 23:46.
      --е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
      http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg

Коментар

• Има резон, може да върне дори фигура, щот днеска беше кърваво.

Ама аз не бих рискувал , затворих си няколко позиции на 1.3660 с лека надежда да селна пак ако върне.

Тая надежди за редовото 1.3333

Коментар

рано е .....
          Това е краткосрочно. Ако с Гърция не се случи нещо лошо, то понеделник очаквам да отворим с 50-60 пипа гап нагоре. Това ще ми е и целта.

Коментар

Логиката му си е много правилна.

Еур се срути и заради защитата на 1.20
            Има нещо вярно в това ,последният път долара го гледах на този курс миналата година.А имаше доста поводи да стартира към 1,30 примерно...
            Аз заредих сметката на 1,62 и ще чакам да се качи шоколада ...

Коментар

• Първоначално изпратено от bgg_red Разгледай мнение
              Повече от половин година не е малко по принцип !!!!
              Да ама малко стари ракети се изтреляха ........ а арсенала требе да се поднови ..... естественно не срещу вятъра требе да се стреля а само ако Щатите могат да спечелят нещо някъде .... я петролец я територийка на влияние
              Това което аз построих , вие не може даже да го боядисате

Коментар

• рано е .....

Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                Хммм.....

*CFTC: Net US Dollar Short Position $5.5 Billion, Decreases 65%
                *CFTC: Smallest Short Dollar Position Since Jan 4

Я да взема да пусна едни дълги евро/долар (1,3660) и да разчитам, че Гърция няма да обяви фалит през уикенда.

Успех и приятна почивка.

Коментар

• Логиката му си е много правилна.

Еур се срути и заради защитата на 1.20

Първоначално изпратено от Han Krum Разгледай мнение
                  Няма такава логика като твойта, ти верно ли мислиш, че може да се издънят........да, ако ЕС се разпадне, ама иначе, ся тва са догатки....

Коментар

• Първоначално изпратено от ТАТО Разгледай мнение
                    таз война в Либия много бързо свърши ....................................... може да се наложи да започнат нова някъде ...... а требе да има нов голем атентат в Щатите затова
                    Повече от половин година не е малко по принцип !!!!
                    --е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
                    http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg

Коментар

• Първоначално изпратено от zloblivi_podritvaniq Разгледай мнение
                      същия номер не ми се вярва да го повторят -
                      ве4е си имат оправдание да бомбардират близкия изток

но дърдорене по въпроса ще има несъмнено
                      таз война в Либия много бързо свърши ....................................... може да се наложи да започнат нова някъде ...... а требе да има нов голем атентат в Щатите затова

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                        Този сега не е член на FOMC. Член на FOMC не може да се изрази така категорично, но аз следя тези шефове на банки от ФЕД, защото те прокарват политики.
                        мерси

Коментар

понеже не следих внимателно пазарите тези дни искам да те питам това което
                          си подчертал потварди ли се тези дни и от други членове на фед
                          Този сега не е член на FOMC. Член на FOMC не може да се изрази така категорично, но аз следя тези шефове на банки от ФЕД, защото те прокарват политики.

Коментар

• Първоначално изпратено от ТАТО Разгледай мнение
                            ами да не чува дявола ама ако вземат ЦРУ пак да спретнат един атентат както го спретнаха на 11.09.2001 ?????????? по случай "пак ще се срещнем след десет години " ко ше стане ????
                            същия номер не ми се вярва да го повторят -
                            ве4е си имат оправдание да бомбардират близкия изток

но дърдорене по въпроса ще има несъмнено

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение

Аз и на долното рачитам:

NEW YORK -(Dow Jones)- The leader of the Federal Reserve Bank of St. Louis told a Canadian news channel Friday that growing the central bank's balance sheet via new asset purchases would be the most potent way to add stimulus to the economy.

In an interview with the Business News Network, James Bullard said "I still think our most potent weapon is to do more QE3 if necessary," in a reference to the QE2 bond buying program that ended in the summer.
                              понеже не следих внимателно пазарите тези дни искам да те питам това което
                              си подчертал потварди ли се тези дни и от други членове на фед

обикновенно изказване на един от 4леновете не е достатъчни
                              освен ако не е бернанке
                              Last edited by zloblivi_podritvaniq; 09.09.2011, 22:57.

Коментар

ако спекулациите около евентуален терористичен акт в щатите се засилят ще излетиш
                                ами да не чува дявола ама ако вземат ЦРУ пак да спретнат един атентат както го спретнаха на 11.09.2001 ?????????? по случай "пак ще се срещнем след десет години " ко ше стане ????

Коментар

Working...
                                X