IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 12.07.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
    значи е време да се продава
    Много си се разбързал.Преди дни Анон даде ценен съвет ,но не знам някой изобщо обърна ли му внимание.А справката става лесно ,и то безплатно

Коментар

• значи е време да се продава
      Баба ме научи на много неща.
      tnm

Коментар

• ЗЛАТЦЕТО СТАНА ЗЛАТНО !!!!

Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
          Точното място няма да кажа но е на около 150 км от София. Надморска височина 100 метра ако не ме лъже паметта.Градината ми е в Северна България Дунавска равнина слънце колкото искаш и сутрин е топло.Вода в кладенеца бол.Розовите домати са страхотни биволското сърце е още по хубаво червените едри и те.Събрал съм сортове от бабите на всякакви домати.Има едни едри червени подобни на биволското сърце но месести без много вода и с малко семки.Тези най ми харесват но не знам как се казват.Аз съм си ги кръстил баба Надежда,баба Ленче,баба Неда,баба Цеца,дядо Спас и така.Чушките за ядене са големи и месести и повечето вече са узрели.Ядем като невидяли.По 4 кила домати на ден и кило чушки.Имам и такива дето се нижат за зимата и после се прави червен пипер.Вчера нанизах 10 връзки.Като заколим прасе и теле наесен какви пълнени чушки ще станат...............
          Напред си с материала, не може да се отрече. На мен лично също това ми е мечтата
          За съжаление преди нейното постигане трябват определени количествени натрупвания

Коментар

• Аз в четвъртък го забелязах , защото съм в болнични у нас и по цял ден няма какво да ппавя та почнах да играя на форекс на дребно , иначе от около две години играя по дневни графики и чакам по 5 фигури печалба. а сега играя като едно време за по малко ама на често
            И много се чудя каква е причината ?
            Лек и успешен ден на всички

Коментар

• Първоначално изпратено от Novakat Разгледай мнение
              Здравей на всички.
              Мен и друго ми прави впечатление, в цената на златото спрямо еврото.Значи послъпва златото спрямо долара и в същото време пада еврото спрямо долара.Почва да пада цената на златото спрямо долара и евро/долара се качва. От четвъртък и още е така.
              Това означава ли че златото го купуват най-вече европейски банки и институции като продават евро или си е чиста случайност?
              А и при среброто е така( ама те нали си се движат почти заедно със златото)
              Лек и успешен ден на всички.
              абсолютно си прав но е още от по-рано когато златото беше под 1700 долара.Причините може да са много.Не гадая.

Коментар

• Здравей на всички.
                Мен и друго ми прави впечатление, в цената на златото спрямо еврото.Значи послъпва златото спрямо долара и в същото време пада еврото спрямо долара.Почва да пада цената на златото спрямо долара и евро/долара се качва. От четвъртък и още е така.
                Това означава ли че златото го купуват най-вече европейски банки и институции като продават евро или си е чиста случайност?
                А и при среброто е така( ама те нали си се движат почти заедно със златото)
                Лек и успешен ден на всички.

Коментар

• Първоначално изпратено от inokentii Разгледай мнение
                  Прав си. Прав си, че и други книги трябва да се четат ....

Абе къде ги гледаш тези чушки, че вече са червени. Аз на 470 м надморска височина в Софийското поле (което си е планинска котловина) имам само тук таме червени. Но пък доматите са рзкош. Имам едни розови подобни на кесийки. Страшен вкус. И патладжаните вече стават. Ех, ех, кога и аз ще се преселя като тебе
                  Точното място няма да кажа но е на около 150 км от София. Надморска височина 100 метра ако не ме лъже паметта.Градината ми е в Северна България Дунавска равнина слънце колкото искаш и сутрин е топло.Вода в кладенеца бол.Розовите домати са страхотни биволското сърце е още по хубаво червените едри и те.Събрал съм сортове от бабите на всякакви домати.Има едни едри червени подобни на биволското сърце но месести без много вода и с малко семки.Тези най ми харесват но не знам как се казват.Аз съм си ги кръстил баба Надежда,баба Ленче,баба Неда,баба Цеца,дядо Спас и така.Чушките за ядене са големи и месести и повечето вече са узрели.Ядем като невидяли.По 4 кила домати на ден и кило чушки.Имам и такива дето се нижат за зимата и после се прави червен пипер.Вчера нанизах 10 връзки.Като заколим прасе и теле наесен какви пълнени чушки ще станат...............

Коментар

• Първоначално изпратено от :-) Разгледай мнение
                    Аз пък го разбрах да я караме само на хляб и вода.Инак природата няма да ме търпи така алчен, па и простотията ми да търпи.Живеем за някакви,къщи, коли, компютри , вещи ,злато ,а то всичко това не се яде! Срамота!
                    А ти трябва доста да прочетеш едни дебели книги и да понатрупаш житейски опит.Незнам дали си алчен и прост но трупането на имане не може да е целта на живота.Ако това е твоята цел желая ти успех.!Човек сам трябва да се убеди в някои неща.

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
                      идеята на бат пешо е че човек не трябва да си пилее енергията и ресурсите занимавайки се със спекулации
                      Явно ме разбра от половин дума.

Коментар

• What the f..k?
                        Уж пазара не бил отворен, а имаме повече от фигура на север, е как бре? Пак ни обрахте стоповете ейййй!

Коментар

• Първоначално изпратено от kostas19 Разгледай мнение
                          Mи тая графика кат си я изтипосъл там ..на мен лично ми говори, че златото ще е в булл маркет поне до 2017
                          Защо си мислиш че някой те разубеждава да купуваш

Нали го знаеш вица за онзи дето каквато и картинка да му показвал психоаналитика, все едно и също виждал.

Пък и сме на едно мнение че цената е полезно да е висока. Ще стискаме палци, но не можем да помогнем ако ти е притеснено.

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
                            Сега остава да кажете на Форекса, че парите му на депозит, след лихви, са се обезценили с 25% за година

Ако не ме лъже паметта цената на петрола 2008 беше стигнала 140$, пак с такива аргументи. Хубаво, 150% е покачването при златото за 3 години и 300% за 5 години. В момента приличен двустаен апартамент в София струва под 1 кило злато, а преди 4 години същия е струвал към 4 кила, подобно е съотношението при земеделската земя, независимо че приходите от такава са скочили двойно за периода и не се добива в мините

Както и да е, когато нещо скача толкова рязко е резонно да се запитаме кой има най-голяма сметка от това.

World Top 5 by tonnage 2010
                            1/ USA 8 133 tonnes
                            2/ Germany 3 401 tonnes
                            3/ IMF 2 846 tonnes
                            4/ Italy 2 451 tonnes
                            5/ France 2 435 tonnes

http://farringdongroup.com/news/1-la...d-price-bubble

България, с 5,6 грама резерви на човек е на 20-то място в света и на 45-то по резерви в тона, освен това е на едно от първите места в Европа по производство, което ще се качва в близките години, така че имаме сметка от надуването на цената.

А, обяснения защо „този път е различно” вече гледахме при технологичните и при имотите в последното десетилетие, а сега гледаме при акциите, но с обратен знак.

Mи тая графика кат си я изтипосъл там ..на мен лично ми говори, че златото ще е в булл маркет поне до 2017

Коментар

• prodigalе, признавам прав си. Написах го по стари спомени, и хич не си направих труда да проверя в нета.Извинения към всички!
                              http://georgipiskov.blogspot.com

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
                                E, посмали малко за добива

http://www.indexmundi.com/minerals/?...aph=production
                                На мен това ми беше интерсно

венецуела която е във новинтите в последно време е след турция

26 Turkey 12,000
                                27 Venezuela 10,500
                                а ние сме 2 място в евро съюза и не чак толкова мега далеч турция и венецуела

33 Finland 7,000
                                ....................................

41 Bulgaria 4,200
                                42 Spain 3,450
                                ..............................

63 France 1,500
                                70 Poland 814
                                77 Greece 500
                                Last edited by marketleverage; 21.08.2011, 16:26.
                                mWPCloud.com

Коментар

Working...
                                X