IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 12.07.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Dr.Tren4eff
    Защо злато
    Защото има уникални свойства, които нито един друг елемент няма. Медта се окислява. Не става за пари. Времето и влияе както на другите метали. От групата на благородните метали, количеството на златото в земната кора е най-подходящо да обслужва паричния стокооборот на човечеството... Нито е толкова рядко като платината, паладия и прочие нито е толкова разпространено като среброто! Макар че при това количество на хората в момента населяващи планетата, среброто също придобива удобствата на златото!

Скъпоценните камъни не стават, защото не са като златото. Златото може да го отрежеш на 2 и общата стойност на двете части ще е точно толкова колкото е било като цяло. Ако го разтопиш и ги слееш тези 2 части същата закономерност пащ е в сила. Може да го делиш чак на ниво атоми и пак същият закон е в сила. Казах вече, като стока няма дата на годност и не се променя от времето. Като пари и свързаните с това парично-кредитни задължения, при златото няма срок на давност!
    Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Скоро мечетата ще гризнат дръвцето.......... айде няма ли някой да окъсява на 1700$ ?!

Коментар

• Добре, предавам се. Златото ще стане десет бона. Да живее алтруизма, всички желаещи да бъдат донори и да допринесат с това за еволюцията да почват да купуват злато. Честно казано силно ми омръзна да ви пиша вашите домашни. Зърно вяра повдига планини. Очевидно и златото. Само където аз съм атеист.

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
          Не равновесенов. Мисля че идиоти са тези които като дават такива аргументи. Те просто забравят, че тогава парите са били злато... както и сега впрочем!
          Даааа, нали, "сега е различно" Най-честото обяснение на всеки един балон.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
            По времето на манията по лалетата една луковица на скъпите сортове е стигнала до 25000 евро днешни пари. Мислиш ли че тези които са я купували на 10 000 евро днешни пари не са били идиоти.
            Не равновесенов. Мисля че идиоти са тези които като дават такива аргументи. Те просто забравят, че тогава парите са били злато... както и сега впрочем!

ПП - А сега си престави че доларите са лалета... Ти би ли дал една унция злато за 1800 лалета? Хм... може би да ако е за любимата жена, а може би не... А би ли дал 1 унция злато за 18 хартишки /18 х 100 долара/ които и за тоалетна хартия не стават ако някой не ги налага със закон?!
            Last edited by Forex Master; 20.09.2011, 18:07.
            Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• По времето на манията по лалетата една луковица на скъпите сортове е стигнала до 25000 евро днешни пари. Мислиш ли че тези които са я купували на 10 000 евро днешни пари не са били идиоти. А тези които са я купували на 25 000. И те не са знаели до къде може да порастне - също както е и при златото. И та са имали причина да купуват на тези невероятни цени. Все пак и там надуването е продължило с години. също както при златото.

Та как мислиш кое е било разумното поведение при манията с лалетата.

А иначе мисля че с акции се оправям доста добре. Не ме мисли, доходността ми е много по-висока от съвкупната ти доходност на всичките ти депозити плюс инвестциите ти в злато и сребро. Освен ако не си бил набутал там над 80% от спестяванията си, но все пак не вярвам да си направил това

Коментар

Мисля че ме разбра - точно това имах в предвид
                Знам, равновесенов. Отдавна съм разбрал колко ти е неадекватна мисълта за сферата наречена "инвестиционна дейност"... Не зная колко си успешен като инвеститор! Мисля че нямаш особени шансове на успех като такъв не само при златото но и при всички други инвестиционни инструменти... Мисля, че банковият депозит най-добре ще приляга на твоя психологически профил като инвеститор. Там рискът е най-малък...

Коментар

• Айде влакчето тръгна. Кой се вози и кой изпадна в движение ?

Коментар

Ясно... ако вместо 2500 видим 7500... техният идиотизъм ще е с още по-неподозирани висоти... Изобщо идиотизмът им ще е правопропорционален на цената на златото... Аферим, равновесенов... Машаллах...
                    Мисля че ме разбра - точно това имах в предвид

Коментар

Не както казах аз на късо не играя. А не виждам защо да признавам, че съм идиот, само защото идиотизма на някой е достигнал неподозирани висоти
                      Ясно... ако вместо 2500 видим 7500... техният идиотизъм ще е с още по-неподозирани висоти... Изобщо идиотизмът им ще е правопропорционален на цената на златото... Аферим, равновесенов... Машаллах...

Коментар

• Злото е балон и шемета е неговият пророк
                        Пукккк , пссссссс!!!!!!! само да не се нас..е пророка накрая с неговата "тренд следяща система "
                        Тъпкано ще му я върна на РЕДА малката биричка с две големи!!!!!!!!!!!! Някога !!!!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от dosadnik
                          В тоя форум не съм видел човек да си е признал грешката (не че съм много от одавна де). Предполагам просто в даден момент им свършват стинките за нета, а не че нямат доблестта да си признаят грешката
                          Очевидно 169 поста за и три месеца не са достатъчни

Коментар

Добре, уважавам личните мнения на хората... но само ако имат доблеста да признават грешките си.. Ако цената на златото удари 2500 ще признаеш ли че идиотът си ти?
                            Не както казах аз на късо не играя. А не виждам защо да признавам, че съм идиот, само защото идиотизма на някой е достигнал неподозирани висоти

Коментар

Личното ми мнение е че скачащите сега в ценни метали са идиоти.
                              Добре, уважавам личните мнения на хората... но само ако имат доблеста да признават грешките си.. Ако цената на златото удари 2500 ще признаеш ли че идиотът си ти?

Коментар

Ама ти това го говориш още от цена 1500!... Ще познаеш рано или късно няма да се пуашиш... Може би като стигне 9000 ще се срине с 1500... и тогава такива като теб и Шемата сигурно ще се насерете от кеф че сте познали!
                                Ами аз вече съм казал и по-друг повод че винаги залагам че хората са идиоти. За това и не скъсявам златото.

Коментар

Working...
                                X