IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 12.07.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от vinsa Разгледай мнение
    Внимавайте със златото, техническата картина подсказва спад.
    Наблюдава се фигурата двоен връх, която обикновено се вижда след мощни покачвания, след което следва мощна корекция. Освен това има ясна дивергенция на RSI индикатора, добре ще е като коригира да спре в синята зона но може да слезе и по-долу, ще видим как ще се развие движението.
    Не казвам че задължително ще падне, но има голяма вероятност.
    Подобен двоен връх имаше и при среброто, точно преди големия срив в края на април тази година, имаше мощно покачване, двоен връх и мощна и бърза корекция. Вижда се на дневна и 4 часова графика.

После да не кажете че не съм предупредил

Аз мисля, че няма да има голям срив при златото........... но който мисли, че ще има да го скъси и да направи пачки .

Според мен те заблуждава графиката и това не е срив, а е bear trap.

От всички индекси днес златото падна най малко, като би и 3-те големи (Dow Jones , S&P 500, Nasdaq).
    Last edited by Xman1; 22.09.2011, 03:48.

Коментар

• [QUOTE=vinsa;1059149643]Внимавайте със златото, техническата картина подсказва спад.
      Наблюдава се фигурата двоен връх, която обикновено се вижда след мощни покачвания, след което следва мощна корекция. Освен това има ясна дивергенция на RSI индикатора, добре ще е като коригира да спре в синята зона но може да слезе и по-долу, ще видим как ще се развие движението.
      После да не кажете че не съм предупредил [/QUOTE

Трябва да си тъп, че да купуваш злато на двойния връх.

Коментар

• Внимавайте със златото

Внимавайте със златото, техническата картина подсказва спад.
        Подобен двоен връх имаше и при среброто, точно преди големия срив в края на април тази година, имаше мощно покачване, двоен връх и мощна и бърза корекция. Вижда се на дневна и 4 часова графика.

После да не кажете че не съм предупредил
        Attached Files
        Last edited by vinsa; 22.09.2011, 03:32.
        Мнението си е мое, но загубите са за Ваша сметка :P

Коментар

• Да не забравяме също, че Гърция и Италия са фалирали, а Америка държи милярди облигации в тия държави.. Варянт е да ги оставят да фалират и те да излязат от еврото, но според мен това няма да се случи защото Европейския съюз няда да остави еврото да падне с 20 % от стойността си и ще има още кюита = Моментен ъпсайд сток маркета и падане на цените на златото , но след тва следва 3000 $ злато.

Италия се молиха наскоро на Китай за парички , но китайците изкаха много яки дивиденти и нз дали ще има сделка.Според мен до края на десеттилетието златото ще е 5000- 8000$ ,среброто от 150- 400.
          Last edited by kostas19; 22.09.2011, 01:32.

Коментар

• Вероятността златото да започне нов мулти year мечи тренд е много малка, защото Real interest rates са отрицателни в САЩ и Европа( в emerging market не са) и е вероятно да продължат да са отрицателни в следващите години. Целта на долунаписаното е към тези дето го купуват сега, като си мислят, че е safe-haven. Да не забравяме, че от Март 2008 до към Ноември 2008 загуби около 30% от стойността си, а тогава не беше по-малко объркана ситуацията. И последно, обърнете внимание каква е ситуацията при Commodities от 1-2 Месеца насам.

Коментар

• Zvan76,

спокойно си скъсявай Златото с умерн лост и си прави парички. Пред около 1 месеца започна тренда надолу и само надолу... 2-3 години Златото ще пада... Дано все повече хора да осъзнаят, че тренда започна преди месец!!!

Успех и Умната!

Първоначално изпратено от Zvan76 Разгледай мнение
              Здравейте, искам да дадете мнение?

Ако икономиката глобално се забави още повече( влезе в рецесия), как си предсавяте commodities и респективно златото, среброто да поскъпват, независимо че FED и ECB продължат да наливат пари.
              За мен проблемът е следния, при забавяне на икономиката се случва голямо недоверие при институциите( Банки, Държави и Компании). В резултат counterparty risk скача главоломно и всеки започва да редуцира couterparty riska, като затваря позиции. Това натиска risky asstes надолу. Незабравяйте, че повечетето ETF и ETN са swap базирани и при голямо недоверие, никой не е сигурен, че този при които се е swap-нал ще му плати.

Изв. за дългото писане, но Моля дайте мнение!!!
              Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Zvan76 Разгледай мнение
                Здравейте, искам да дадете мнение?

Ако икономиката глобално се забави още повече( влезе в рецесия), как си предсавяте commodities и респективно златото, среброто да поскъпват, независимо че FED и ECB продължат да наливат пари.
                За мен проблемът е следния, при забавяне на икономиката се случва голямо недоверие при институциите( Банки, Държави и Компании). В резултат counterparty risk скача главоломно и всеки започва да редуцира couterparty riska, като затваря позиции. Това натиска risky asstes надолу. Незабравяйте, че повечетето ETF и ETN са swap базирани и при голямо недоверие, никой не е сигурен, че този при които се е swap-нал ще му плати.

Само за златото знам, че ще продължи да поскъпва........... защото златото е истинските пари и всички ще търсят спасение там.

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
                  Успяхте ли да скъсите Златото и Среброто???

срещата на ФЕД мина... надявам се да си извлякохте изводи .

Да окъсяваш златото във възходящ тренд си е самоубийство, може да влезеш и после да нямаш време да излезеш.

Коментар

• Здравейте, искам да дадете мнение?

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
                      Успяхте ли да скъсите Златото и Среброто???

стига се напъва бре
                      злото дебне и чака момента.империята ще отвърне на удара
                      Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко

Коментар

• Успяхте ли да скъсите Златото и Среброто???

Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от tsekata Разгледай мнение
                          Shemata е просто поредния дървен философ объркал форумите, пише само глупости - просто не му се връзвайте и това е.
                          това което си написал са глупости.
                          Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко

Коментар

• ба гу и гадното злато
                            не ще и не ще да пада с по 100$ на ден
                            Тъпкано ще му я върна на РЕДА малката биричка с две големи!!!!!!!!!!!! Някога !!!!!!!

Коментар

• тука имало бая сеч злото не се дало ,засега
                              и продължава да не ме кефи на дневна.схема ти си виновен с тез укъсявания

Коментар

• Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
                                приятелю , доста интересна логика и доста невярна ...Как свързваш дефлацията с печатане на пари ми е много странно, освен това как виждаш след дефлация рязко да отидем към даже не инфлация , а мегаинфлация..и тези трилиони тонове долари къде ще отидат в чии джобове и срещу какво
                                Няма логика в това, но за съжаление е вярно.
                                ФЕД твърди, че ще печата долари, за да се бори с дефлацията. Това и подхранва цената на златото в дефлационна среда, а би трябвало да пада. Антиикономически е, но можем ли да се борим с ФЕД?!
                                Last edited by anon6706; 21.09.2011, 19:38.

Коментар

Working...
                                X