IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 12.07.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Златото тепърва ще пада

Първоначално изпратено от Optic Разгледай мнение
    Еее, многото падане вече преключи. Сега следва многото качване до към началото на Януари. Сложи си стопове на късите или си купи колове за да са ти весели празниците
    Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
      QE-тата свършиха още през Юни . Т.ч. ново QE няма да има ... трябваше да слушате Б.Бернанке миналата седмица .

Т.ч. инфлация няма да има... както каза Бернанке "inflation is cooling down" => Златото ще пада много .
      Еее, многото падане вече преключи. Сега следва многото качване до към началото на Януари. Сложи си стопове на късите или си купи колове за да са ти весели празниците
      "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

• QE-тата свършиха още през Юни . Т.ч. ново QE няма да има ... трябваше да слушате Б.Бернанке миналата седмица .

Т.ч. инфлация няма да има... както каза Бернанке "inflation is cooling down" => Златото ще пада много .

Първоначално изпратено от simo.smo Разгледай мнение
        Т.е. според теб икономиката на САЩ и политиката на ФЕД ще доведат до сваляне на цените на златото? Смяташ, че няма да има повече QE?
        Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от stkv Разгледай мнение
          Не съм казал токова нещо, колегата мечибоков спомена, че фундамента бил негативен. Според мен, цените за златото са тук точно защото е имало ( и вероятно ще има QE). Може да се спори ( поне аз си мисля така), дали цените трябва да са тук дори и да има рунд 3, но моето мнение е че това е пазар, който не се търгува като функция на търсене и предлагане.. ОК, или по-просто казано, търсенето може да варира много, правейки бъдещите цени трудно предвидими.
          Да в момента се търгува изцяло като алтернатива на хартиените пари и залагайки на предположението, че печатането на пари ще продължи.

Към момента официално печатат: Английската, Швейцарската, Японската и Китайската централни банки (ако забравям някой ме поправете).

ФЕД и ЕЦБ никой не ги знае какво правят, но има много силни предположения, че и те печатат зад кулисите и правят какво ли още не. Освен това до колкото помня имаше огромно количество пари, което седи вързано в банките като резерви, защото ФЕД им плаща лихва върху тях. Та стига едно малко решение за намаление или отпадане на тази лихва и тия пари също ще се излеят в световната икономика.

Имаме предложение МВФ също да почне да печата, което май са го приели на срещата на Г-20.

Та такива работи

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
            Да
            Окей

Иначе за ЕЦБ: http://www.zerohedge.com/news/actual...ing-hyperinfla

Коментар

• Първоначално изпратено от simo.smo Разгледай мнение
              Т.е. според теб икономиката на САЩ и политиката на ФЕД ще доведат до сваляне на цените на златото? Смяташ, че няма да има повече QE?
              Да
              Баба ме научи на много неща.
              tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от simo.smo Разгледай мнение
                Не съм казал токова нещо, колегата мечибоков спомена, че фундамента бил негативен. Според мен, цените за златото са тук точно защото е имало ( и вероятно ще има QE). Може да се спори ( поне аз си мисля така), дали цените трябва да са тук дори и да има рунд 3, но моето мнение е че това е пазар, който не се търгува като функция на търсене и предлагане.. ОК, или по-просто казано, търсенето може да варира много, правейки бъдещите цени трудно предвидими.

Коментар

Икономиката на САЩ и политиката на федералния резерв

То не че инвеститорите не са способни на чудеса, но все пак

Коментар

Проблема със златото и друг път съм казвал, не предлагането - знаем продукцията за години наред. Търсенето в голяма степен, особено за бижута, е също предвидимо. Каквото е непредвидимо е поведението на големите институции и централни банки. ФЕД няма да вдига лихвите скоро и няма да продава злато, така че аз не виждам какво негативно има за фундамента тук.. Аз се притеснявам, че има централни банки в Азия, където пет души могат да решат да купят огромни количества злато. Ето тези вариации са непредвидими, но не невъзможни.
                    Last edited by stkv; 10.11.2011, 16:56.

Коментар

• Първоначално изпратено от stkv Разгледай мнение
                      Ами не знам за какъв фундамент говориш..

tnm

Коментар

• Ами не знам за какъв фундамент говориш.. Златото отдавна не се търгува фундаментално. Ако инвеститорите решат да купуват злато, те ще купят, ако не няма. Просто търсенето има много вариации, и това прави цените непредвидими фундаментално...Поне според мен.

Коментар

• Първоначално изпратено от andi Разгледай мнение
                          ми техниката
                          Sell and hold докато не се промени фундамента
                          tnm

Коментар

Фундамента е за надоле според мен.
                            ми техниката
                            Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко

Коментар

• голям балон е тва злато в момента

Коментар

• Първоначално изпратено от andi Разгледай мнение
                                привижда ми се пробна атака на предградие 1900 в близко време
                                Фундамента е за надоле според мен.
                                tnm

Коментар

Working...
                                X