IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 12.07.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от El Guapo Разгледай мнение
    Е да де ама като си плащаш данъците ще ги платиш с пари (злато)
    Ще ги платиш с каквото искаш стига да е равно на количеството злато което дължиш.
    www.finance5.bg

Коментар

• Първоначално изпратено от El Guapo Разгледай мнение
      Е да де ама като си плащаш данъците ще ги платиш с пари (злато)
      Това е една друга много широка тема ...
      I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Първоначално изпратено от Alan20 Разгледай мнение
        Къде видя да се пише/говори за монети? Спора е от друго естество.
        Ами нали говорите как на заветните 100кг. злато съответстват някакви сертификати. Тези сертификати все трябва да имат някакъв номинал или някакво базово сравнение, напр. единица от определена стока. Та променяйки съотношението злато/ номинал (стока) те ти гражданския плод.
        Точно както и кралете - хващаш 100пари с номинал 1 по 1грам, топиш ги правиш 200 пари със същия номинал от по 0.5 грама и вече имаш същото количество злато, с което можеш да си купиш два пъти повече неща.
        В един момент селяците ще се досетят, че не може вечно така, ще изнамерят книжните пари . . . много, много години по-късно техните наследници ще спорят по вашата тема.

Коментар

• Е да де ама като си плащаш данъците ще ги платиш с пари (злато)

Коментар

• Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнение
            Хехе - че сръгай го и ти кво..понякога като искаш да те чуят трябва и да крещиш Сори чиче, ама от ей такива теории, че вечно няма достатъчно ликвидност в системата сме на тоя хал и не мисли, че ми харесва въпреки, че е благодатно време за спекуланти. Така не се прави нормален прогрес - нито технически, нито духовен...нито има спокоен живот
            Добре го вмъкна това "чиче".

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
              Ето и ти започваш, без да искаш, да виждаш недостатъците на Златния стандарт.
              Хората се плодят, но разпалщателното средство остава на едно и също количествено ниво. Следователно - родовообщинен строй.
              Грешиш. Казах ти че разплащателно средство може да бъде всичко.В твоят пример и при златният стандарт, златото е ЕТАЛОН за стойност. Но разплащане има и със ябълки, круши, петрол, вода , жито, месо и всичко което е полезна и необходима стока.
              Просто 1 унция или 1 грам злато е равен на Х ябълки, Y круши, Z петрол и т.н.т.
              В момента 1$ или 1евро са равни на Х ябълки, Y круши, Z петрол и т.н.т.
              www.finance5.bg

Коментар

Добавената стойност не е само при продуктите. Такава има и при услугите.
                Ето ти и пример от селото със 100 жители. След 20г. в затворената систем, дисбаланса в притежание на злато вече е 95% без злато и 5% със злато.
                В един прекрасен ден, на една булка от селото много и се приискало да и направи масаж "козметично-фризьорско-берберският" салон. Отишла тя, но нямало с какво да си плати и туй-онуй спазарила се тя със чорбаджията. Получила си тя това което искала, получил си чорбаджията неговото, а след 9 месеца булката след освежително-разкрасителният масаж и процедури била с толкова голяма добавена стойност, че Оооо.... чудо - жителите станали 101 !

Та в тази връзка да те попитам - какво се случва със 100кг. злато, когато жителите на селото станат 200? Ами като станат 300, 500 или 1000 , к'во правим тогава ???
                за това в червеното трябва да се разберете с Майстора - той твърди, че по всяко време трябва да можеш да отидеш със златния си сертификат и да си отнесеш златото. В случая: След 100 години - с каруца. Дано поне ти си каруцаря, а Майсторът магарето.

Коментар

Та в тази връзка да те попитам - какво се случва със 100кг. злато, когато жителите на селото станат 200? Ами като станат 300, 500 или 1000 , к'во правим тогава ???
                  Ето и ти започваш, без да искаш, да виждаш недостатъците на Златния стандарт.
                  Хората се плодят, но разплащателното средство остава на едно и също количествено ниво - изкопаното злато. Следователно - родовообщинен строй.
                  Last edited by anon6706; 18.01.2012, 22:49.

Коментар

Знаех си, че ще подпалиш моторетката. Затова и ти "ръгнах" П.П.-то.

Гледай ме мен - Майсторът ме обиди няколко пъти, пък аз си трая.

Младо и зелено си още.
                    Хехе - че сръгай го и ти кво..понякога като искаш да те чуят трябва и да крещиш Сори чиче, ама от ей такива теории, че вечно няма достатъчно ликвидност в системата сме на тоя хал и не мисли, че ми харесва въпреки, че е благодатно време за спекуланти. Така не се прави нормален прогрес - нито технически, нито духовен...нито има спокоен живот

Коментар

Оххххх.... Знаеш ли какво е продукт с добавена стойност? Изобщо - какво е добавена стойност?
                      Добавената стойност не е само при продуктите. Такава има и при услугите.
                      Ето ти и пример от селото със 100 жители. След 20г. в затворената систем, дисбаланса в притежание на злато вече е 95% без злато и 5% със злато.
                      В един прекрасен ден, на една булка от селото много и се приискало да и направи масаж "козметично-фризьорско-берберският" салон. Отишла тя, но нямало с какво да си плати и туй-онуй спазарила се тя със чорбаджията. Получила си тя това което искала, получил си чорбаджията неговото, а след 9 месеца булката след освежително-разкрасителният масаж и процедури била с толкова голяма добавена стойност, че Оооо.... чудо - жителите станали 101 !

www.finance5.bg

Коментар

Седя си аз ама ти имаш не капаци ами кофа на главата Не знам къде си живял последните години ама никога не е късно да се осъзнаеш ...може и тука - обещавам, че ще те поздравя
                        Знаех си, че ще подпалиш моторетката. Затова и ти "ръгнах" П.П.-то.

Гледай ме мен - Майсторът ме обиди няколко пъти, пък аз си трая.

Младо и зелено си още.

Коментар

Сега май ти се превърна в "чукча писатель", щото не е читатель !
                          Прочети пак какво съм написал, по това за което коментираш.
                          Оххххх.... Знаеш ли какво е продукт с добавена стойност? Изобщо - какво е добавена стойност?

Коментар

Ти си седни на задника и не пречи на дискусията.

П.П. Имаш желание, но все още ти липсват възможности.
                            Седя си аз ама ти имаш не капаци ами кофа на главата Не знам къде си живял последните години ама никога не е късно да се осъзнаеш ...може и тука - обещавам, че ще те поздравя

Коментар

Тогава за какъв Златен стандарт говорите?!?!? Вие визирате родовообщинния строй, в който циганите съществуват в последните години.

Ако нямам диаманти, злато, камъчета, тогава ще си плащам за свирката/хляба с децата си ли?!?!
                              Сега май ти се превърна в "чукча писатель", щото не е читатель !
                              Прочети пак какво съм написал, по това за което коментираш.
                              www.finance5.bg

Коментар

Аз не мисля, че човек със знания и опит може да твърди сериозно, че няма ли ново навлезли пари в системата, няма кой да купи продукцията. Ми да му припомня 1990 когато всички имаха средства да купуват а никъде нямаше месо по магазините
                                Знаеш ли каква е разликата между комунизма и сега? (това е лично моя трактовка)

През комунизма пари имаше - стока нямаше. Сега стока има - пари няма

Всичко е следствие от монетарната политика на системата.
                                www.finance5.bg

Коментар

Working...
                                X