Първоначално изпратено от El Guapo
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не ? (архив до 12.07.2012 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от El Guapo Разгледай мнениеЕ да де ама като си плащаш данъците ще ги платиш с пари (злато)I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alan20 Разгледай мнениеКъде видя да се пише/говори за монети? Спора е от друго естество.
Точно както и кралете - хващаш 100пари с номинал 1 по 1грам, топиш ги правиш 200 пари със същия номинал от по 0.5 грама и вече имаш същото количество злато, с което можеш да си купиш два пъти повече неща.
В един момент селяците ще се досетят, че не може вечно така, ще изнамерят книжните пари . . . много, много години по-късно техните наследници ще спорят по вашата тема.
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнениеХехе - че сръгай го и ти кво..понякога като искаш да те чуят трябва и да крещишСори чиче, ама от ей такива теории, че вечно няма достатъчно ликвидност в системата сме на тоя хал и не мисли, че ми харесва въпреки, че е благодатно време за спекуланти. Така не се прави нормален прогрес - нито технически, нито духовен...нито има спокоен живот
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеЕто и ти започваш, без да искаш, да виждаш недостатъците на Златния стандарт.
Хората се плодят, но разпалщателното средство остава на едно и също количествено ниво. Следователно - родовообщинен строй.
Просто 1 унция или 1 грам злато е равен на Х ябълки, Y круши, Z петрол и т.н.т.
В момента 1$ или 1евро са равни на Х ябълки, Y круши, Z петрол и т.н.т.www.finance5.bg
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alan20 Разгледай мнениеДобавената стойност не е само при продуктите. Такава има и при услугите.
Ето ти и пример от селото със 100 жители. След 20г. в затворената систем, дисбаланса в притежание на злато вече е 95% без злато и 5% със злато.
В един прекрасен ден, на една булка от селото много и се приискало да и направи масаж "козметично-фризьорско-берберският" салон. Отишла тя, но нямало с какво да си плати и туй-онуй спазарила се тя със чорбаджията. Получила си тя това което искала, получил си чорбаджията неговото, а след 9 месеца булката след освежително-разкрасителният масаж и процедури била с толкова голяма добавена стойност, че Оооо.... чудо - жителите станали 101 !
Та в тази връзка да те попитам - какво се случва със 100кг. злато, когато жителите на селото станат 200? Ами като станат 300, 500 или 1000 , к'во правим тогава ???
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alan20 Разгледай мнениеТа в тази връзка да те попитам - какво се случва със 100кг. злато, когато жителите на селото станат 200? Ами като станат 300, 500 или 1000 , к'во правим тогава ???
Хората се плодят, но разплащателното средство остава на едно и също количествено ниво - изкопаното злато. Следователно - родовообщинен строй.Last edited by anon6706; 18.01.2012, 22:49.
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеЗнаех си, че ще подпалиш моторетката.Затова и ти "ръгнах" П.П.-то.
Гледай ме мен - Майсторът ме обиди няколко пъти, пък аз си трая.
Младо и зелено си още.Сори чиче, ама от ей такива теории, че вечно няма достатъчно ликвидност в системата сме на тоя хал и не мисли, че ми харесва въпреки, че е благодатно време за спекуланти. Така не се прави нормален прогрес - нито технически, нито духовен...нито има спокоен живот
I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеОххххх.... Знаеш ли какво е продукт с добавена стойност? Изобщо - какво е добавена стойност?
Ето ти и пример от селото със 100 жители. След 20г. в затворената систем, дисбаланса в притежание на злато вече е 95% без злато и 5% със злато.
В един прекрасен ден, на една булка от селото много и се приискало да и направи масаж "козметично-фризьорско-берберският" салон. Отишла тя, но нямало с какво да си плати и туй-онуй спазарила се тя със чорбаджията. Получила си тя това което искала, получил си чорбаджията неговото, а след 9 месеца булката след освежително-разкрасителният масаж и процедури била с толкова голяма добавена стойност, че Оооо.... чудо - жителите станали 101 !
Та в тази връзка да те попитам - какво се случва със 100кг. злато, когато жителите на селото станат 200? Ами като станат 300, 500 или 1000 , к'во правим тогава ???www.finance5.bg
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнениеСедя си аз ама ти имаш не капаци ами кофа на главатаНе знам къде си живял последните години ама никога не е късно да се осъзнаеш ...може и тука - обещавам, че ще те поздравя
Затова и ти "ръгнах" П.П.-то.
Гледай ме мен - Майсторът ме обиди няколко пъти, пък аз си трая.
Младо и зелено си още.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alan20 Разгледай мнениеСега май ти се превърна в "чукча писатель", щото не е читатель !
Прочети пак какво съм написал, по това за което коментираш.
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеТи си седни на задника и не пречи на дискусията.
П.П. Имаш желание, но все още ти липсват възможности.Не знам къде си живял последните години ама никога не е късно да се осъзнаеш ...може и тука - обещавам, че ще те поздравя
I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеТогава за какъв Златен стандарт говорите?!?!? Вие визирате родовообщинния строй, в който циганите съществуват в последните години.
Ако нямам диаманти, злато, камъчета, тогава ще си плащам за свирката/хляба с децата си ли?!?!
Прочети пак какво съм написал, по това за което коментираш.www.finance5.bg
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнениеАз не мисля, че човек със знания и опит може да твърди сериозно, че няма ли ново навлезли пари в системата, няма кой да купи продукцията. Ми да му припомня 1990 когато всички имаха средства да купуват а никъде нямаше месо по магазините
През комунизма пари имаше - стока нямаше. Сега стока има - пари няма
Всичко е следствие от монетарната политика на системата.www.finance5.bg
Коментар
Коментар