IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 12.07.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Alan20 Разгледай мнение
    Чудно ми е, че ти точно си заложил на неблагоприятно развитие за гръцкият дълг с частните кредитори? Ще им опростят 100милиарда , гърците няма да допуснат да изпаднат от ЕЗ защото чудесно осъзнават, че немогат да си го позволят. А кредиторите пък ще получат нови преференции и така до следващата криза с гръцки дълг след около 30г. Но това е много време и всички страни са доволни , така че всичко ще е О.К. - вЕрвай ми.
    Този път не ти вервам...

Въпросите вече не опират до това кой какво иска и какво не иска. Въпросите опират до това че не може да се спре лавината! Аз също съм песимист като анонов за сделката с гръцкия дълг. Ситуацията ще е хем има хем няма сделка... Проблемът е че има доста голям финансов интерес в дериватите застраховащи гръцкия банкрут... И сега опираме до въпроса е ли намалянето на дълга със 70% фалит или не е? Един казва не е фалит защото има споразумение за замяна на един дълг с друг. Друг казва има споразумение, защото фалитът на Гърция е факт... кой прав и кой крив?

Една новина през миналат седмица мина доста незабелязана. В Холандия се създаде специализиран съд, който ще решава имено такива финансови каузи... Въпросът е чий ще е този съд, на тези които искат да покрият факта на фалит съответно да не пращат по дадените гаранции или на тези които искат да го озаконят и да си приберат компенсацията по настъпилото застрахователно събитие...

Но каквото и да стане най-големият проблем е, че се заформя опашка. Щом Гърция намали дълга си със 70% защо Португалия да не го направи? А Ирландия? А Испания и Италия? ... Така че лавината потегля. Борбата не за това да се спре. Борбата е да се спечели време и да се спаси и премести повече ценно имущество от пътя и!
    Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Чудно ми е, че ти точно си заложил на неблагоприятно развитие за гръцкият дълг с частните кредитори? Ще им опростят 100милиарда , гърците няма да допуснат да изпаднат от ЕЗ защото чудесно осъзнават, че немогат да си го позволят. А кредиторите пък ще получат нови преференции и така до следващата криза с гръцки дълг след около 30г. Но това е много време и всички страни са доволни , така че всичко ще е О.К. - вЕрвай ми.
      Мен друго ми е чудно - защо скъсявате бичи пазар .. Шемета явно от години се пробва ..и..
      I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
        Така може да е по техника. Аз залагам на неблагоприятно развитие на сделката между Гърция и кредиторите й. Трябваше да има новина поне преди 6 часа, а все още мълчат.
        Все пак - на 33 ще затворя.
        www.finance5.bg

Коментар

На дневна резистънса е на 32.90 но вероятно ще тестнем 33.25/35 преди да корегира до 31.30....... ?
          Така може да е по техника. Аз залагам на неблагоприятно развитие на сделката между Гърция и кредиторите й. Трябваше да има новина поне преди 6 часа, а все още мълчат.
          Все пак - на 33 ще затворя.

Коментар

Аз не съм казал, че ще се пенсионирам с днешното ми късо сребро. Просто смятам, че цената може и да върне (а и изпуснах възходящото движение). Ако не стане - живи и здрави - ще преглътна загубата.

П.П. Да "катастрофирам"?!?! Как ви идват такива?! Може пък и да умра, малко преди катастрофата.
            На дневна резистънса е на 32.90 но вероятно ще тестнем 33.25/35 преди да корегира до 31.30....... ?
            www.finance5.bg

Коментар

• Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнение
              Ти сериозно ли мислиш че има хора, които са скъсили среброто??? При тази цена на златото среброто трябва да е 60 долара. Ще катастрофираш. Скоро четох една глупост на Пректър как ниската цена на среброто спрямо златото показвала че пазара на акции ще пада.... е сега за 2-3 седмици може да стане 37-38 долара и тогава какво ли ще измисли
              Аз не съм казал, че ще се пенсионирам с днешното ми късо сребро. Просто смятам, че цената може и да върне (а и изпуснах възходящото движение). Ако не стане - живи и здрави - ще преглътна загубата.

П.П. Да "катастрофирам"?!?! Как ви идват такива?! Може пък и да умра, малко преди катастрофата.
              Last edited by anon6706; 20.01.2012, 22:08.

Коментар

• Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнение
                Ти сериозно ли мислиш че има хора, които са скъсили среброто??? При тази цена на златото среброто трябва да е 60 долара. Ще катастрофираш. Скоро четох една глупост на Пректър как ниската цена на среброто спрямо златото показвала че пазара на акции ще пада.... е сега за 2-3 седмици може да стане 37-38 долара и тогава какво ли ще измисли
                О..Пректър.. бащата на океана..майката на вълните..

Коментар

Аз вече съм на позиция и леко ме напъва.

Образно казано:
                  Златото е 80% хедж и 20% индустриално.
                  Среброто е 50% хедж и 50% индустриално
                  Медта е 20% хедж и 80% индустриално.

Ако медта не падаше, нямаше и да си помисля за къси при среброто.

Затова и днес ми е много любопитно защо среброто се движи по този начин. Нямам спомен за такава търговия.

Да се надявам, че е само избиване на стопове при скъсилите... и че аз няма да вляза в тази група.

Коментар

• Първоначално изпратено от goldy Разгледай мнение
                    Много добър Краткосрочен Анализ си направил!!!
                    Не че съм "капацитет" но на мен ми харесва това което си написал
                    Аз лично не бих се "заигравал" със среброто - много резки и непредвидими движения прави .....
                    Желая ти Успех ако решиш да го Играеш
                    И да пишеш после
                    Аз вече съм на позиция и леко ме напъва.

Образно казано:
                    Златото е 80% хедж и 20% индустриално.
                    Среброто е 50% хедж и 50% индустриално
                    Медта е 20% хедж и 80% индустриално.

Ако медта не падаше, нямаше и да си помисля за къси при среброто.

Затова и днес ми е много любопитно защо среброто се движи по този начин. Нямам спомен за такава търговия.

Да се надявам, че е само избиване на стопове при скъсилите... и че аз няма да вляза в тази група.

Коментар

• Не чакам а само очаквам
                      шитнах го при 31.70 още

Коментар

• Първоначално изпратено от sel4o Разгледай мнение
                        явно дойде времето на "благородниците". Да наддаваме за среброто ?
                        очаквам до края на март 50$
                        И Форито чака, поне си имаш дружка

Коментар

• Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнение
                          Въпроса е принципиен...Ако Шемета види една златна пара на земята, дали ще я вземе или гордо ще я подмине в знак на убеденост, че няма стойност ?
                          ше я подритне с погнуса, щот ша стане дълъг в злато и ша са набута при пукккккк
                          Тъпкано ще му я върна на РЕДА малката биричка с две големи!!!!!!!!!!!! Някога !!!!!!!

Коментар

• явно дойде времето на "благородниците". Да наддаваме за среброто ?
                            очаквам до края на март 50$

Коментар

Да. Интересно движение прави, защото златото и медта се движат днес в различни посоки. Среброто "избра" да следва златото, но малко е пресилено движението. Според мен де. Аз ще скъсявам оттук (31,50) и ще чакам развръзката с Гърция тази вечер. Стопът трябва да е близък при това контрене, защото при нисколиквидно време, каквото е сега - среброто може да отхвърчи и на 34+.
                              Много добър Краткосрочен Анализ си направил!!!
                              Не че съм "капацитет" но на мен ми харесва това което си написал
                              Аз лично не бих се "заигравал" със среброто - много резки и непредвидими движения прави .....
                              Желая ти Успех ако решиш да го Играеш
                              И да пишеш после

Коментар

Да. Среброто "избра" да следва златото ...
                                Коренът на проблема !

Коментар

Working...
                                X