IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 12.07.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Това ще рече ли ,че шортваш? Не ти е аргументирано мнението , би ли обяснил на съфорумниците защо смяташ така или да приемаме това като shot in the dark .

Коментар

• Пичове,
      златото е било и все още е 'safe heaven' инструмент/актив (както искайте го наричайте)

Умните пари го харесват за убежище при сериозни кризи. Кризата започнала 2007 е типичен пример. Но умните пари са умни, защото знаят кога да влязат в защитна позиция (злато, франки,долари и тн), но знаят и кога е момента да излязат.

Тук пишат една банда дето за разлика от умните пари мислят, че е изгодно да се набият със скъпи сейф хевън инструменти има няма 3-4 години след събитието стресирало пазарите. Такива хора са нужни на умните пари, защото без тях exit стратегията ще бъде фиаско..(срив на цената под входните нива 2007 примерно)... затова анализи и тн . и тн.. се пускат , за да хранят мечтите на тъплите , които са убедени, че да имаш злато в шкафа е висша форма на инвестиране.

Поздрави и успех на всички.
      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
        Едва ли ще се устискам. Нямам толкова дебели нерви и ще започна да го купувам още на тези нива! Пък аке слезе още малко по-надолу, берекет вересим...
        Цената още е добра ! Мине ли 35.5 стабилно отново ще имаме 37 в рамките на няколко дена ,а от там до 40 единственото , което го спира е "невидимата ръка" на картела

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
          Алонсо, прегледай си пак учебниците. Криза през 80-те не е имало. Кризата бе в средата на 70-те когато се разпадна Бретън-Уудската парична система след отмяната на златния стандарт от САЩ през 1971 г.

Кризата сега не е циклична, а системна. Дълбоката причина е невъзможността да се разреши поредната циклична криза като се намали цената на нефта по съпоставими цени. Вижда се и вече се усеща че нефта не е неограничен ресурс с който да се изхранва постоянно растящото население на планетата Земя.

ПП - Абе това сребро пак започна да качва, а аз не успях да си купя на евтинкото...
          Това са подробности без никакво значение в случая, май началото на 80-те беше свършила та затова така бях писал.

Това дето казваш за петрола и аз мисля често за него, ама не виждам никаква връзка с действащата парична система и златото. Ако се стигне до там да свърши петрола логиката е че много ценна ще бъде земята а не златото. Ще паднат много добивите на декар. плюс това че ще има нужда и от храна за добитъка нужен за обработка на земята. При тази ситуация за която говориш предпочитам да съм собственик на 1000 декара земя с няколко коня и крави, вместо на 10 кила злато в трезора . Еднакво струват в момента приблизително.
          Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от dim11 Разгледай мнение
            ПП - Абе това сребро пак започна да качва, а аз не успях да си купя на евтинкото...
            Спокойно Майсторе, другата седмица ще имаш възможност да си вземеш доста по - ниско. Стига да ти стиска.[/QUOTE]
            И каква ще е според теб причината да падне? Аз не откривам такава.

Коментар

• Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнение
              а ?? що - какво имаш ?
              фиба и монбат основно и малко софарма.

Коментар

Хммм , прав си, че съм се набутал с активи на минус 55 - 60 % ама поне ми стиска да ги стискам. Млад съм , времето ще покаже.
                а ?? що - какво имаш ?
                I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

Абе друго си е да купиш некой актив дето носи доходност ..
                  Хммм , прав си, че съм се набутал с активи на минус 55 - 60 % ама поне ми стиска да ги стискам. Млад съм , времето ще покаже.

Коментар

Спокойно Майсторе, другата седмица ще имаш възможност да си вземеш доста по - ниско. Стига да ти стиска.
                    Едва ли ще се устискам. Нямам толкова дебели нерви и ще започна да го купувам още на тези нива! Пък аке слезе още малко по-надолу, берекет вересим...
                    Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

ПП - Абе това сребро пак започна да качва, а аз не успях да си купя на евтинкото..

Спокойно Майсторе, другата седмица ще имаш възможност да си вземеш доста по - ниско. Стига да ти стиска.
                      Абе друго си е да купиш некой актив дето носи доходност ..
                      I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• ПП - Абе това сребро пак започна да качва, а аз не успях да си купя на евтинкото...[/QUOTE]

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                          Майсторе, би ли обяснил разликата между сегашната криза и тази от 80-те на миналият век? Защо още тогава не се е разпаднала световната парична система според теб ?
                          Алонсо, прегледай си пак учебниците. Криза през 80-те не е имало. Кризата бе в средата на 70-те когато се разпадна Бретън-Уудската парична система след отмяната на златния стандарт от САЩ през 1971 г.

Кризата сега не е циклична, а системна. Дълбоката причина е невъзможността да се разреши поредната циклична криза като се намали цената на нефта по съпоставими цени. Вижда се и вече се усеща че нефта не е неограничен ресурс с който да се изхранва постоянно растящото население на планетата Земя.

Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Верно е смешно това с дупките, обаче физическото притежание май си остава единствения сигурен начин да се отделиш от банковата система да не те повлече надолу при един евентуален колапс... колкото и невероятно да звучи...

Коментар

• Защо да копаш дупки?
                              Няма ли у нас надеждни трезори с 24-часов достъп + застраховка на съдържанието?
                              Или това е само по филмите...

Коментар

Тези които се запасяват със физически актив също си носят риска. И там не е толкова лесно колкото изглежда.
                                Тъй си е. Копаш дупки, заравяш дупки, правиш карти на съкровището, че после някой ден трябва да се откопава. Особено със среброто не е за разправяне, какви трапища трябва да се копаят! Хе, дядо ми, не беше си направил карта, като деца колко пъти сме прекопали двора не е за разправяне, а той до последно се не сети къде го е заровил

Коментар

Working...
                                X