If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Това ще рече ли ,че шортваш? Не ти е аргументирано мнението , би ли обяснил на съфорумниците защо смяташ така или да приемаме това като shot in the dark .
Пичове,
златото е било и все още е 'safe heaven' инструмент/актив (както искайте го наричайте)
Умните пари го харесват за убежище при сериозни кризи. Кризата започнала 2007 е типичен пример. Но умните пари са умни, защото знаят кога да влязат в защитна позиция (злато, франки,долари и тн), но знаят и кога е момента да излязат.
Тук пишат една банда дето за разлика от умните пари мислят, че е изгодно да се набият със скъпи сейф хевън инструменти има няма 3-4 години след събитието стресирало пазарите. Такива хора са нужни на умните пари, защото без тях exit стратегията ще бъде фиаско..(срив на цената под входните нива 2007 примерно)... затова анализи и тн . и тн.. се пускат , за да хранят мечтите на тъплите , които са убедени, че да имаш злато в шкафа е висша форма на инвестиране.
Поздрави и успех на всички.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Едва ли ще се устискам. Нямам толкова дебели нерви и ще започна да го купувам още на тези нива! Пък аке слезе още малко по-надолу, берекет вересим...
Цената още е добра ! Мине ли 35.5 стабилно отново ще имаме 37 в рамките на няколко дена ,а от там до 40 единственото , което го спира е "невидимата ръка" на картела
Алонсо, прегледай си пак учебниците. Криза през 80-те не е имало. Кризата бе в средата на 70-те когато се разпадна Бретън-Уудската парична система след отмяната на златния стандарт от САЩ през 1971 г.
Кризата сега не е циклична, а системна. Дълбоката причина е невъзможността да се разреши поредната циклична криза като се намали цената на нефта по съпоставими цени. Вижда се и вече се усеща че нефта не е неограничен ресурс с който да се изхранва постоянно растящото население на планетата Земя.
ПП - Абе това сребро пак започна да качва, а аз не успях да си купя на евтинкото...
Това са подробности без никакво значение в случая, май началото на 80-те беше свършила та затова така бях писал.
Това дето казваш за петрола и аз мисля често за него, ама не виждам никаква връзка с действащата парична система и златото. Ако се стигне до там да свърши петрола логиката е че много ценна ще бъде земята а не златото. Ще паднат много добивите на декар. плюс това че ще има нужда и от храна за добитъка нужен за обработка на земята. При тази ситуация за която говориш предпочитам да съм собственик на 1000 декара земя с няколко коня и крави, вместо на 10 кила злато в трезора . Еднакво струват в момента приблизително.
ПП - Абе това сребро пак започна да качва, а аз не успях да си купя на евтинкото...
Спокойно Майсторе, другата седмица ще имаш възможност да си вземеш доста по - ниско. Стига да ти стиска.[/QUOTE]
И каква ще е според теб причината да падне? Аз не откривам такава.
Майсторе, би ли обяснил разликата между сегашната криза и тази от 80-те на миналият век? Защо още тогава не се е разпаднала световната парична система според теб ?
Алонсо, прегледай си пак учебниците. Криза през 80-те не е имало. Кризата бе в средата на 70-те когато се разпадна Бретън-Уудската парична система след отмяната на златния стандарт от САЩ през 1971 г.
Кризата сега не е циклична, а системна. Дълбоката причина е невъзможността да се разреши поредната циклична криза като се намали цената на нефта по съпоставими цени. Вижда се и вече се усеща че нефта не е неограничен ресурс с който да се изхранва постоянно растящото население на планетата Земя.
Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Верно е смешно това с дупките, обаче физическото притежание май си остава единствения сигурен начин да се отделиш от банковата система да не те повлече надолу при един евентуален колапс... колкото и невероятно да звучи...
Тези които се запасяват със физически актив също си носят риска. И там не е толкова лесно колкото изглежда.
Тъй си е. Копаш дупки, заравяш дупки, правиш карти на съкровището, че после някой ден трябва да се откопава. Особено със среброто не е за разправяне, какви трапища трябва да се копаят! Хе, дядо ми, не беше си направил карта, като деца колко пъти сме прекопали двора не е за разправяне, а той до последно се не сети къде го е заровил
Коментар