Първоначално изпратено от dddd
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не ? (архив до 12.07.2012 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеИмам въпрос към привържениците на златния стандарт. Какво се случва по време на криза, че производството пада толкова? Заводите са същите, населението е същото, потребностите им се запазават? Защо изведнъж спират да продават? Отговора е много прост. ПОТРЕБИТЕЛИТЕ НЯМАТ ПАРИ. Хората купуват когато има с какво. Това е проста и универсална истина.
Ако печатането на пари беше отговорът, на България нямаше да и се налага да въвежда борд след кризата от 1996 г. Ако печатането на пари беше отговорът, Зимбабве щеше да е най-напредналата икономика в света!!! Защото хартишки ще напечаташ, но няма как да напечаташ нефт и пшеница!Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеИмам въпрос към привържениците на златния стандарт. Какво се случва по време на криза, че производството пада толкова? Заводите са същите, населението е същото, потребностите им се запазават? Защо изведнъж спират да продават? Отговора е много прост. ПОТРЕБИТЕЛИТЕ НЯМАТ ПАРИ. Хората купуват когато има с какво. Това е проста и универсална истина. Кажете как при златен стандарт ще се разреши този проблем. Просто няма начин. Разликата между тази структурна криза и великата депресия е точно гъвкавата монетарна политика. Това което се случи сега е като лека настинка на фона на събитията от преди 80 години. Знам какво ще ми кажете. Да не са харчили на кредит. Замислете се как златния стандарт ще попречи на кредитирането. По никакъв начин. Все пак манията при лалетата е била при златен стандарт. Следователно ползвайки златото за пари ще имаме всички негативи на сегашната система, при това леко засилени. Отделно няма да имаме нито един плюс от днешно време. При златен стандарт единствения начин да се достигне до равновесно положение след поредния балон е тотална разруха. Глад, безработица над 30%, драстичен спад на БВП. Най близкото което има в днешно време до златен стандарт е състояноето на южната периферия на евро зоната. Не случайно там са най-зле, а вие ми обеснявате как ако целия свят стане като тях ще настане едно благоденствие. Отделно тотално не разбирате проблема с движението на паричната маса и начина по който се превръща в инфлация. От три години бълнувате за хиперинфлация в САЩ и тотална разруха. Има нещо тотално нелогично вмисленето ви. Има някаква фиксация, която остава необяснима за мен. Рано или късно публиката ще разбере колко са я лъгали и ще се срути златото. Просто няма на къде да расте. Лично аз наблюдавах хора които купуват физическо злато на 1320 евро на тройунция и кават "да не ни излъжат пак както стана с акциите и имотите".
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеИмам въпрос към привържениците на златния стандарт. Какво се случва по време на криза, че производството пада толкова? Заводите са същите, населението е същото, потребностите им се запазават? Защо изведнъж спират да продават? Отговора е много прост. ПОТРЕБИТЕЛИТЕ НЯМАТ ПАРИ. Хората купуват когато има с какво. Това е проста и универсална истина. Кажете как при златен стандарт ще се разреши този проблем. Просто няма начин. Разликата между тази структурна криза и великата депресия е точно гъвкавата монетарна политика. Това което се случи сега е като лека настинка на фона на събитията от преди 80 години. Знам какво ще ми кажете. Да не са харчили на кредит. Замислете се как златния стандарт ще попречи на кредитирането. По никакъв начин. Все пак манията при лалетата е била при златен стандарт. Следователно ползвайки златото за пари ще имаме всички негативи на сегашната система, при това леко засилени. Отделно няма да имаме нито един плюс от днешно време. При златен стандарт единствения начин да се достигне до равновесно положение след поредния балон е тотална разруха. Глад, безработица над 30%, драстичен спад на БВП. Най близкото което има в днешно време до златен стандарт е състояноето на южната периферия на евро зоната. Не случайно там са най-зле, а вие ми обеснявате как ако целия свят стане като тях ще настане едно благоденствие. Отделно тотално не разбирате проблема с движението на паричната маса и начина по който се превръща в инфлация. От три години бълнувате за хиперинфлация в САЩ и тотална разруха. Има нещо тотално нелогично вмисленето ви. Има някаква фиксация, която остава необяснима за мен. Рано или късно публиката ще разбере колко са я лъгали и ще се срути златото. Просто няма на къде да расте. Лично аз наблюдавах хора които купуват физическо злато на 1320 евро на тройунция и кават "да не ни излъжат пак както стана с акциите и имотите".
Коментар
-
Имам въпрос към привържениците на златния стандарт. Какво се случва по време на криза, че производството пада толкова? Заводите са същите, населението е същото, потребностите им се запазават? Защо изведнъж спират да продават? Отговора е много прост. ПОТРЕБИТЕЛИТЕ НЯМАТ ПАРИ. Хората купуват когато има с какво. Това е проста и универсална истина. Кажете как при златен стандарт ще се разреши този проблем. Просто няма начин. Разликата между тази структурна криза и великата депресия е точно гъвкавата монетарна политика. Това което се случи сега е като лека настинка на фона на събитията от преди 80 години. Знам какво ще ми кажете. Да не са харчили на кредит. Замислете се как златния стандарт ще попречи на кредитирането. По никакъв начин. Все пак манията при лалетата е била при златен стандарт. Следователно ползвайки златото за пари ще имаме всички негативи на сегашната система, при това леко засилени. Отделно няма да имаме нито един плюс от днешно време. При златен стандарт единствения начин да се достигне до равновесно положение след поредния балон е тотална разруха. Глад, безработица над 30%, драстичен спад на БВП. Най близкото което има в днешно време до златен стандарт е състояноето на южната периферия на евро зоната. Не случайно там са най-зле, а вие ми обеснявате как ако целия свят стане като тях ще настане едно благоденствие. Отделно тотално не разбирате проблема с движението на паричната маса и начина по който се превръща в инфлация. От три години бълнувате за хиперинфлация в САЩ и тотална разруха. Има нещо тотално нелогично вмисленето ви. Има някаква фиксация, която остава необяснима за мен. Рано или късно публиката ще разбере колко са я лъгали и ще се срути златото. Просто няма на къде да расте. Лично аз наблюдавах хора които купуват физическо злато на 1320 евро на тройунция и кават "да не ни излъжат пак както стана с акциите и имотите".
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеВ главата ти с голяма скорост се разминават твоите желания и намеренията на властимащите.Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеОпределено... Въздухът за надуване на балоните не са самите пари, а цената на тези пари... тоест лихвата!
В момента цената на парите, дори не давани а подарявани на виновниците за кризата, е практически нулева. А като се отчете инфлацията тази цена е дори отрицателна!
Ако златото бе само метал, то също щеше да подлежи на дефлация при спукване на балона. Но златото са бъдещите пари!!! А без пари една икономика не може!!!
Дефлация при спукване на балона ще има огромна, но причината за това ще е поголовното обедняване на големи маси от хора! Става въпрос за дефлация на цени измерени в злато... Защото хартишките ще се печатат до последно!... Оркестърът ще свири до последно на потъващия Титаник...
Все пак - пожелавам на теб и последователите ти - светли златни бъднини!
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеБъркам ли някъде?
В момента цената на парите, дори не давани а подарявани на виновниците за кризата, е практически нулева. А като се отчете инфлацията тази цена е дори отрицателна!
Ако златото бе само метал, то също щеше да подлежи на дефлация при спукване на балона. Но златото са бъдещите пари!!! А без пари една икономика не може!!!
Дефлация при спукване на балона ще има огромна, но причината за това ще е поголовното обедняване на големи маси от хора! Става въпрос за дефлация на цени измерени в злато... Защото хартишките ще се печатат до последно!... Оркестърът ще свири до последно на потъващия Титаник...Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнениеЕдинственото, което може да се каже че пак ти липсва план и риска ти е нереално голям.
Аз ли простея????
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеИ така може да се каже....I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнениеИзбягайте от скуката - доверете се на Анон.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеХартиеният балон се надува със страшна сила... Скоро ще чеум едно хартиено ПУУУУККК!
Не са ли "хартишките", които надуват определен балон?
Те надуха имотния, те надуха технологичния, те надуха и Златния.....
тези балони се спукаха, но който остана с "хартишките", той пак поръчваше музиката...
т.е. парите са въздуха с който се надуват балоните и не въздуха гърми, а балонът който са надули.
Бъркам ли някъде?
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеВ момента е 1635. Ако ми повярваш и пуснеш сега 100 унции късо злато, то при пробив на 1600 ще си затвориш петъка с 3500 долара печалба. Е, може и да е с 3500 загуба.I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеТе ако не бяха манипулирани пазарите златото щеше да бъде не повече от 600 долара
Фактите...
В момента в света има деривати на стойност 270 ТРИЛИОНА долара ... А световната икономика е около 45 трилиона... Правете сметка, за какви манипулации става въпрос под прякото диригентство на ЦБ? Целта е да се печатат пари но да се подтиска инфлацията именно чрез тези деривати, като се продават суровини, злато, сребро, нефт които изобщо все още не са произведени...
Хартиеният балон се надува със страшна сила... Скоро ще чеум едно хартиено ПУУУУККК!Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеМоже и да стане но ми изглежда малко вероятно. Импулса за днес ми изглежда доста слаб но в посока нагоре. Надолу все пак вероятно ми изглежда 1625 и в по-слаба степен 1612. но все пак по-вероятно ми изглежда да е леко нагоре спрямо настоящата цена
Коментар
Коментар