IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 12.07.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
    Има, има български турци... И български не знаеш добре, Хасане... Казва се дървено желязо, а не желязно дърво. Защото желязно дърво има. Това е един дървесен вид в Африка на който се казва точно желязно дърво поради здравата му и твърда дървесина...

http://en.wikipedia.org/wiki/Ironwood
    Това се казва внушение. Ако беше прочел целия пост щеше да разбереш, че и аз казвам това, което и ти. Не е коректно да внушаваш, че твърдя неща, които в действителност не твърдя. Въпроса не е дали има или няма желязно дърво, а че звучи грозно.
    Баба ме научи на много неща.
    tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
      Ако си младеж, един съвет. Български руснак, и български турчин звучи като желязно дърво.
      Има, има български турци... И български не знаеш добре, Хасане... Казва се дървено желязо, а не желязно дърво. Защото желязно дърво има. Това е един дървесен вид в Африка на който се казва точно желязно дърво поради здравата му и твърда дървесина...

http://en.wikipedia.org/wiki/Ironwood
      Last edited by Forex Master; 03.05.2012, 19:45.
      Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от UNSS Разгледай мнение
        Мисля че, Мечо загуби спора и се чуди как да излезе...

Имам приятели български турци, които просто имат комплекс на темата Русия, войните помежду им винаги са печелени от Русия...
        Бе аз по принцип нямам приятели, но познавам много поробители и освободители. Не съм чул никой да казва, че не е българин. Ако си младеж, един съвет. Български руснак, и български турчин звучи като желязно дърво.
        Last edited by mechobikov; 03.05.2012, 19:23.
        tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнение
          Общото благоденствие ще бъде като осигури работни места а не като му вземат печалбата за данъци да напълнят бюджета
          Бизнесът му трябва да произвежда достатъчно печлба както да си плаща данъците така и да остава за него... Иначе не е бизнесмен а обикновен рекетьор, който се опитва да рекетира държавата!
          Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Не са изключващи се... Въпрос на закони. А те трябва да бъдат такива, че когато частника преследва частните си интереси да допринася и за общото благоденствие!
            Общото благоденствие ще бъде като осигури работни места а не като му вземат печалбата за данъци да напълнят бюджета, че да си подържат бюрокрацията..
            I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

Ама ти разбираш ли, че това са изключващи се неща ? Във фирмата ще планира частника за неговия си интерес а не за държавния.
              Не са изключващи се... Въпрос на закони. А те трябва да бъдат такива, че когато частника преследва частните си интереси /ще не ще/ да допринася и за общото благоденствие!
              Last edited by Forex Master; 03.05.2012, 19:13.

Коментар

Разбира се, че вярвам... Планирането няма алтернатива! Само че планирането трябва да е преди всичко на равнище фирма, а не на равнище държава. Държавата само трябва да осигури стабилност - бюджетна, данъчна, законова и прочие макро рамки - за да позволи по-успешно планиране на фирмено равнище!
                Ама ти разбираш ли, че това са изключващи се неща ? Във фирмата ще планира частника за неговия си интерес а не за държавния. Силни фирма и частна собственост = ниски данъци, слаба държава, платено обучение и платено здравеопазване.

Коментар

Бе форексе за какво ти е злато тогава като вярваш в плановата икономика.
                  Разбира се, че вярвам... Планирането няма алтернатива! Само че планирането трябва да е преди всичко на равнище фирма, а не на равнище държава. Държавата само трябва да осигури стабилност - бюджетна, данъчна, законова и прочие макро рамки - за да позволи по-успешно планиране на фирмено равнище!

Не може на всеки 2 години да се променят данъчните закони само защото трябва бюджета да се напълни и да очакваме успешна фирмена политика... Сега например, бизнесът отново е в неведение дали Боково правителство няма пак да клекне пред поредния ултиматум от брюксел за унифициране на данъчните ставки... как да кандърдисвам чужд инвеститор да инвестира у нас като утре може да му вдигнат данъчните ставки?
                  Last edited by Forex Master; 03.05.2012, 19:06.

Коментар

• Бе форексе за какво ти е злато тогава като вярваш в плановата икономика. Златото е капитал - трупа се от частника който експлоатира работниците и продава по-скъпо отколкото им плаща. Това показва историята. Плановата икономика всичкото злато е на държавата и тя разпределя кой какво да прави за да има за всички по равно ?

Коментар

• Нека се върнем към темата. Да изчакаме петъчните новини. Но нещо ми говори свисше, че безработицата е нараснала, продажбите на жилища също и се задава поредно /но не и последно/ вливане, колкото и да ни омайва Бернанке, че нещата са цъфнали та вързали. Честно казано го очаквах тези дни, но явно ще се позабави, заговори се за месец юни. Паритетът долар/евро явно устройва хамерика на това ниво, но срине ли се еврото и те ще печатат долари като луди, за да го догонят по наклона. А голямото "наливане" мисля ще е късна есен преди изборите - нали народът трябва да е щастлив и доволен, макар и за кратко. Всъщност съм хепи, защото нямам абсолютно никакво намерение в близките 1-2 години да продавам, а цените на златото и среброто макар и с малко паднаха и стават по-атрактивни за влизане. Явно нивата над 2000$ се отлагат за втората половина на годината, стига да не стане нещо чрезвичайно......война примерно. Но едва ли пък ще си позволят инвазия в Иран преди изборите. Ако някой има други очаквания, моля да ги сподели.

Коментар

Неблагодарен сопол...

Който обича неблагодарниците, да си вдигне ръката?... А... Защо ли не виждам нито една вдигната ръка?
                        Мисля че, Мечо загуби спора и се чуди как да излезе...

Имам приятели български турци, които просто имат комплекс на темата Русия, войните помежду им винаги са печелени от Русия...

Коментар

• Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнение
                          Бунтар а
                          Неблагодарен сопол...

Който обича неблагодарниците, да си вдигне ръката?... А... Защо ли не виждам нито една вдигната ръка?

Коментар

• Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнение
                            Бунтар а
                            Човещинка
                            tnm

Коментар

Разочарование, че златото не ще да пада повече, а?!...
                              Позна от първи път.

Коментар

Не мога да гледам спокойно, как някой е съставил план и се опитва да навреди на България!
                                Ти вредиш на България с изопачаване на историята и с насаждане на национален нихилизъм.
                                tnm

Коментар

Working...
                                X