IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 12.07.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
    Изчетох го, макар и с усилие....
    (между другото - мен кво ме бъркат моите деца, в решения ми за търговия???? Аз съм се справил сам, нека и те имат "дупе" и също да го направят!!!!) така се прави ЕВОЛЮЦИЯ!!!!!!

Ами тогава защо не купуваш и недвижими имоти за поколението? Това нали също е с графика, подобна на златото......
    Ами........имам си достатъчно

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      Че що пък не. Я виж тук колко години се е качвал преди да вземе да пада

http://dshort.com/charts/timing/Nikk...since-1970.gif
      Тъй ..и ти какво - ще чакаш да стане 20 хиляди унцията и да после да казваш: аз казах ли ви а..Да ти кажа аз съм тука за парите - не ме интересува от какво ще ги изкарам, Но за да изкараш пари трябва да си на правилното място. Правилното място за това сега са ценните метали.
      I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
        Златото няма колебания... Един грам злато ще си е един грам злато и след 10 години. Виж, 1 долар сега обаче няма да е 1 долар след 10 години!

Може би имаш предвид колебанията на цената на долара измерена в златото?!
        Хахаха - гледай сега, аз се придържам към обективната реалност където държавата казва какво са пари. Тебе ако те кефи да живееш в някакъв фентъзи свят ОК. Ама в моя свят златото е рисково като индекс от акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от sel4o Разгледай мнение
          Точно НАСТОЯЩЕТО визирах под синонима "хладилник". Настоящето съм си го подредил, затова сега мисля в бъдеще време. Инвестиции в злато не са за настоящето, те осигуряват евентуална помощ за децата в бъдеще, това е пенсионният фонд на разумните хора, които не желаят да разчитат на други инвестиционни инструменти като акции, наеми от имоти, или дори лихви от банките. Не е нужно да се купува по много, а често. Може по 3, по 5гр, може по унция на месец - зависи от възможностите, но това си е вид безрискова спестовна сметка. Като циганите, като евреите, като селският семкаджия.........но не като даскала, който остава на 200лв пенсия и докато умре ходи с палтото от абитуриентския си бал.
          Изчетох го, макар и с усилие....
          (между другото - мен кво ме бъркат моите деца, в решения ми за търговия???? Аз съм се справил сам, нека и те имат "дупе" и също да го направят!!!!) така се прави ЕВОЛЮЦИЯ!!!!!!

Ами тогава защо не купуваш и недвижими имоти за поколението? Това нали също е с графика, подобна на златото......

Коментар

Колебанията в цената на златото са само една идея по-ниски тези на Софикс.
            Златото няма колебания... Един грам злато ще си е един грам злато и след 10 години. Виж, 1 долар сега обаче няма да е 1 долар след 10 години!

Може би имаш предвид колебанията на цената на долара измерена в златото?!
            Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
              големи дебати и полемика в темата
              Много забавна тема

Коментар

• големи дебати и полемика в темата
                Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

Правилно, равновесенов... Дет се вика Луната може да падне върху Земята или Слънцето да ни погълне... Моя е грешката. Трябваше да уточня, че имах предвид финансовия риск.
                  Да, за това и аз уточних че ако измерваме риска при златото със стандартните измерители за финансов риск, златото е само една идея по-слабо рисково от това да си купиш индексен фонд за БФБ

Коментар

Рискът е навсякъде. Няма безрискови работи.
                    Правилно, равновесенов... Дет се вика Луната може да падне върху Земята или Слънцето да ни погълне... Моя е грешката. Трябваше да уточня, че имах предвид финансовия риск.
                    Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнение
                      И що не спира да се качва 11 години - разбирам ден два ,,седмица...месец да лъжеш някой. 11 години няма падане..500% доходност
                      Че що пък не. Я виж тук колко години се е качвал преди да вземе да пада

http://dshort.com/charts/timing/Nikk...since-1970.gif

Коментар

Думата ХЛАДИЛНИК е синоним на настоящето, а не на ПРАЗНИТЕ ПРИКАЗКИ. Затова и написах думата с главни букви.

....но пък може и да си прав - сега ще хвърля поглед какво има в него.....
                        Точно НАСТОЯЩЕТО визирах под синонима "хладилник". Настоящето съм си го подредил, затова сега мисля в бъдеще време. Инвестиции в злато не са за настоящето, те осигуряват евентуална помощ за децата в бъдеще, това е пенсионният фонд на разумните хора, които не желаят да разчитат на други инвестиционни инструменти като акции, наеми от имоти, или дори лихви от банките. Не е нужно да се купува по много, а често. Може по 3, по 5гр, може по унция на месец - зависи от възможностите, но това си е вид безрискова спестовна сметка. Като циганите, като евреите, като селският семкаджия.........но не като даскала, който остава на 200лв пенсия и докато умре ходи с палтото от абитуриентския си бал.

Коментар

Аз точно "хартишките" се опитвам да им взема...
                          Е па нали това ти редим... Няма как да им вземеш нещо което не е тяхно! Тези хартишки те са ги заменили за злато и те са вече собственост на този, който им е продал златото... Така че най-много да ограбиш този който вече се е набутал, като е продал злато... И той естествено втори път няма и да си помисли да продава злато!

Коментар

Пак нищо не си разбрал... Парите не трябва да носят доходи! Само тогава са истински пари. Само при истинските пари рискът е нулев. А нулевият риск пък не трябва да носи носи доход!

Инвестираният капитал трябва да носи доход... Който иска да печели, нека си инвестира капитала, да рискува, па ако е рекъл Господ да печели съобразно риска който е поел!
                            Рискът е навсякъде. Няма безрискови работи. Златото носи риск като инвестиция на БФБ горе долу. Колебанията в цената на златото са само една идея по-ниски тези на Софикс. И ако на това човек вика липса на риск значи много яко си стиска очите

Коментар

Ти май имаш много грешна представа за значимостта на златото. На никой не му пука за златото освен на шепа златни фундаменталисти. Златото е екзотика дори сред екзотичните начини за инвестиране. Но като има такива мегаретроградни инвеститори защо да не им продадеш скъпо и прескъпо нещо напълно безсмислено.
                              И що не спира да се качва 11 години - разбирам ден два ,,седмица...месец да лъжеш някой. 11 години няма падане..500% доходност
                              I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнение
                                Грешиш - когато цената избие тавана и всичко стане супер евтино спрямо златото, капиталите отново ще се върнат в индустрията и производството, защото цената на труда ще е смешно ниска. Тогава балона ще се спука, но ... дотогава има дълъг път.
                                Ти май имаш много грешна представа за значимостта на златото. На никой не му пука за златото освен на шепа златни фундаменталисти. Златото е екзотика дори сред екзотичните начини за инвестиране. Но като има такива мегаретроградни инвеститори защо да не им продадеш скъпо и прескъпо нещо напълно безсмислено.

Коментар

Working...
                                X