If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Между другото ето една нова идея за противниците на златния стандарт. По принцип те са против златото, защото смятат, че хората ще си го трупат и ще седят върху него - практиката в мометна показва точно това, тези, които са се панирали и чакат края на настоящатата система си трупат златото и нищо не го правят (както много хора казаха - остават едни пари възани).
Та идеята е следната - да се разреши златото и среброто да се ползват като пари паралелно с настоящите - да се махне ДДС-то върху среброто, да се махнат лимитите за износ в чужбина, да се разреши да се плащат данъци с тях, да се разреши да се сключват договори в злато и сребро (които при съдебно решение да налагат плащане в съответния метал, а не в еквивалента във валута) и т.н. Да се махнат всички пречки и да почнат хората да си ги ползват като пари и да спрат да са вързани капиталите
И какъв ще е кяра на държавата от цялата работа ?
I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
Между другото ето една нова идея за противниците на златния стандарт. По принцип те са против златото, защото смятат, че хората ще си го трупат и ще седят върху него - практиката в мометна показва точно това, тези, които са се панирали и чакат края на настоящатата система си трупат златото и нищо не го правят (както много хора казаха - остават едни пари възани).
Та идеята е следната - да се разреши златото и среброто да се ползват като пари паралелно с настоящите - да се махне ДДС-то върху среброто, да се махнат лимитите за износ в чужбина, да се разреши да се плащат данъци с тях, да се разреши да се сключват договори в злато и сребро (които при съдебно решение да налагат плащане в съответния метал, а не в еквивалента във валута) и т.н. Да се махнат всички пречки и да почнат хората да си ги ползват като пари и да спрат да са вързани капиталите
Около днешното ниво (1600) трябва да се внимава.
Сега е много важно дали Меркел ще "омекне" на тема "спестяване" пред Оланд.
Щото появи ли се дори и намек от Меркел за това, то ще значи печатане на евра от ЕЦБ, а това ще е добре дошло за биковете на златото..
Аз днес ще затворя късите злата и сребра на тези нива и ще чакам политически новини.
П.П. Това ми напомни поста към Равновесие за 100 унции късо злато от 1635 и с цел 1600. Само дето му казах, че ще му излезе в петък, а то се случи днес.
То ако беше толкоз лесно..
I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
Ааааа, така не! Ще ядосаш шемата и ще започне да ти пука всички позиции от тук насетне...
Е, аз няма да минавам на дълги. Ставам неутрален. Може би ще чакам да продам някое рали. Много бързо ми излязоха печалби, в сравнение с целите..... а нещо става ли много бързо, то трябва да има нещо гнило в него.
П.П. Това ми напомни поста към Равновесие за 100 унции късо злато от 1635 и с цел 1600. Само дето му казах, че ще му излезе в петък, а то се случи днес.
Около днешното ниво (1600) трябва да се внимава.
Сега е много важно дали Меркел ще "омекне" на тема "спестяване" пред Оланд.
Щото появи ли се дори и намек от Меркел за това, то ще значи печатане на евра от ЕЦБ, а това ще е добре дошло за биковете на златото..
Аз днес ще затворя късите злата и сребра на тези нива и ще чакам политически новини.
Успех и дано се обърне тренда, че да дочакаш "кеширане"
Аз не бързам за никъде. Кеширането ще е едва след 2017 г. Колкото повече се задържи на сегашните нива толкова по-добре за мен, защото ще успея да обърна повече хартиени лихви в злато!
Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар