IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 12.07.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Грую, мога да кажа само: Never argue with idiots - they will bring you down to their level and then beat you with experience.

Коментар

• Първоначално изпратено от inokentii Разгледай мнение
      Ами сети се само за шоколада, часовниците, туризма, финансовия туризъм, банки и финансови институции, фармацевтика.
      прощавай, но е малко несериозно:
      1. Шоколад - wtf
      2. Часовници - не малка част от производството е изнесена в чужбина, т.е. във франкове са още по-евтини, а останалата част от часовниците е лукс производство - цената не е от значение, да же е по-добре да е скъпо
      3. Туризъм - луксозна стока, специално техния, вожи това, което написах по-горе
      4. Банки и т.н. - написах в предишното си мнение защо е добре да държат силна валута
      5. Фармацевтика - е, да, за тук съм съгласен, но наистина не знам колко им е силна фармацевтиката, за да се налага заради неящ да си сривата валутата

С две думи - франка има всички белези за балон, но май-май още ще се надува, защото е згордно за самите швейцарци да поддържат мита за хипер, ултра, мега стабилния франк
      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
        подкрепям мнението, че е балон, но имам 2 въпроса:
        1. каква икономика имат Швейцария, че да им е нужен слаб франк?
        .........
        всичко, свързано с ...кравите ) - шоколади, млека, субстанти от тях и т.н.
        химия
        фармацевтика
        почистващи препарати
        консултантски услуги
        малко часовници
        а "Гленкор" не знам къде да я напъхам ) май приходите й са 1/4 от Бг БВП
        все им се намира за к'во да се шашкат

п.п...опс, сори, малко съм дублирала Инокентий, но нещо само ми се бъгва сайта

И още:
        Докато е действала Бретънуудската система, 35$ са гарантирали 1 тройунция злато
        Днес, ако трябва да се въведе пак този стандарт колко $ или коя е другата валута, която ще застане срещу златото?

По-назад в темата прочетох интересни мнения, защо ново табу "In GoLd we trust" не е вероятно
        Last edited by съни(тя); 13.08.2011, 16:36.

Коментар

• Ами сети се само за шоколада, часовниците, туризма, финансовия туризъм, банки и финансови институции, фармацевтика.
          Last edited by inokentii; 13.08.2011, 16:04.

Коментар

• подкрепям мнението, че е балон, но имам 2 въпроса:
            1. каква икономика имат Швейцария, че да им е нужен слаб франк?
            2. Не е ли по-добре да поддържат силен франк, а след известно време - 2-3 години/месеца, когато централните банкери тръгнат пак да диверсифицират или пъксе сетят да търсят нова полусветовна валута и не щат злато (ясно защо, нали), а валута, просто да им напечатат необходимото кол. франкове, които никога да не влязат в употреба и всички да са доволни. Та в този ред на мисли, не им ли е по-далаверско да си държат (т.е. да не правят нищо) валутата силна?

Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
            Аз съм аматьор, но ще споделя мнение че швейцарският франк е балон, до толкова че те до момента не участваха в надпреварата между ЕС и Щатите кой ще даде повече причини да му се обезцени валутата, като все пак внимава да не прекали, и в резултат инвеститори и спекуланти ги заритаха по-нагоре, отколкото има фундаментални причини.

За разлика от златото, което уж не можело да се "печата", на швейцарците ще им се наложи да напечатат известно количество франкове, за да си защитят икономиката. Наивното вярване че централните банки не могат да се борят със спекулантите идва от безуспешните примери при опити за поддържане на курса при спад, виж при качване, ако след няколко предупреждения не искат да ядат гъби, винаги може с лопатата.

Поздрави.

П.С. Ако много ги ядосат винаги могат да приложат българския модел, доказал се в турбуленциите.
            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
              Аз съм аматьор, но ще споделя мнение че швейцарският франк е балон, до толкова че те до момента не участваха в надпреварата между ЕС и Щатите кой ще даде повече причини да му се обезцени валутата, като все пак внимава да не прекали, и в резултат инвеститори и спекуланти ги заритаха по-нагоре, отколкото има фундаментални причини.

За разлика от златото, което уж не можело да се "печата", на швейцарците ще им се наложи да напечатат известно количество франкове, за да си защитят икономиката. Наивното вярване че централните банки не могат да се борят със спекулантите идва от безуспешните примери при опити за поддържане на курса при спад, виж при качване, ако след няколко предупреждения не искат да ядат гъби, винаги може с лопатата.

Поздрави.

П.С. Ако много ги ядосат винаги могат да приложат българския модел, доказал се в турбуленциите.
              Проди, много логично съждение)
              Още повече, че неотдавна швейцарската банка и тя се уреди с една кредитна линия за милиарди от ЕЦБ и това въпреки потока, който е хукнал натам от южняшки спестители

п.п. КОй български модел точно имаш предвид, че май имаме основание книга да напишем с новаторства в какви ли не сфери )

Коментар

• Дядо Коледа дошъл е..., "на езика на ТА" флат се чете флет и е просто един от видовете корекции, самия флет може да бъде експандинг, десцендинг и просто флет...
                Първоначално изпратено от Графиките Разгледай мнение
                тъй като съм в настроение ще ви подаря една важна
                ...тенкс и все таквиз подаръци да праиш и не само като си в настроение!
                пп и да понаучиш "езика на ТА"
                自由西藏

Коментар

• Първоначално изпратено от vilavarna Разгледай мнение
                  капацитети, кво ша кажете, швейцарския франк балон ли е

щото златото в CHF за последната година е кажи речи flat

поздрави

Поздрави.

Коментар

• Първоначално изпратено от vilavarna Разгледай мнение
                    капацитети, кво ша кажете, швейцарския франк балон ли е

поздрави
                    тъй като съм в настроение ще ви подаря една важна двеста годишна графика която по принцип струва пари
                    поздрави и от мен но не се радвай преждевременно защото това което виждаш на малката графика тук е част от по голямата графика по долу
                    Флат на езика на ТА означава корекция преди подновяване на тренда

Разполагам и предоставям голяма база данни от важни графики (над 34000 броя) с голяма времева рамка

Коментар

• Обектижно погледнато

Златото 2000 година май беше 250долара унция до края на 2011 година е възможно да достигне 2000$. Това ви е статистика която сама по себеси показва, че има нещо нередно в системата. Всички го знаят но никой няма желанието да го промени НАЙ - МАЛКО БЕРНАНКИ, които междо другото замрази Лихвения процент до 2013 година което според мен ще стабилизира долара "моментно" ...Проблема е че всички изкаме да забогатеем от днес за утре..Успокоите се бачкайте си нормално заделяйте по някои лев всеки месец за злато или сребро и като погледнете 2015 - 2020 цените им ще се удряте в челото как не сте си купило повече.
                      Last edited by kostas19; 13.08.2011, 01:20.

Коментар

• Саморъчно изработеният трансмутатор запращя зловещо в продължение на десет минути и леко замириса на озон. Асконците се отдръпнаха, като мърмореха, а Фърл отново зашушна настойчиво в ухото на своя владетел. Лицето на Великия магистър беше като вкаменено. Той не помръдваше.

И токата стана златна.

Понйетс я подаде на Великия магистър, като измърмори „Ваше благоговение!“, но старият човек се поколеба, после махна с ръка. Втренченият му поглед се задържа върху трансмутатора.

— Джентълмени — побърза да каже Понйетс, — това е злато. Съвсем истинско злато. Ако искате да се убедите, можете да го подложите на всички известни физически и химически анализи. По никакъв начин не може да се отличи от естественото злато. Всякакво желязо може да се обработи така. Нито ръждата, нито умерени количества проби за благородни метали няма да повлияят….

Но думите на Понйетс само запълваха тишината. Той остави токата в протегнатата си длан и самото злато говореше в негова полза.

Коментар

• капацитети, кво ша кажете, швейцарския франк балон ли е

поздрави

Коментар

• Първоначално изпратено от dani de vito Разгледай мнение
                            Мисля ,че с вдигане на марджина ,пазарът става все повече физически - който купува като инвеститор остава на пазара-затова ефекта днес върху среброто е никакъв Време беше да стане това и за златото с оглед намаление на спекулациите ... То не че сега не могат да станат Даже сега е по лесно да се прогнозира ,че след този спад ще има значителен ръст
                            Напротив, с вдигане на марджина (ти си имал предвид "увеличаване изискванията за марджин (margin requirements)", но аз те разбрах ) пазарът не става "повече физически", както си се изразил. Увеличава се open interest и това започва да става индикация за бъдещи събития.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                              ми той марджина не се ли вдига еднакво за дългите и за късите. аз сутринта питах ама никой не ми обясни
                              маржина е еднакъв и за дълги и за къси.
                              има обаче 4 вида маржин при фючърсите :
                              initial , maintenance , overnight initial & overnight maintenance
                              ако ти е интересно сам ще си изровиш инфото и ще си направиш изводите , защо се закриват позиции, когато маржин изискванията се увеличат
                              Тъпкано ще му я върна на РЕДА малката биричка с две големи!!!!!!!!!!!! Някога !!!!!!!

Коментар

• Мисля ,че с вдигане на марджина ,пазарът става все повече физически - който купува като инвеститор остава на пазара-затова ефекта днес върху среброто е никакъв Време беше да стане това и за златото с оглед намаление на спекулациите ... То не че сега не могат да станат Даже сега е по лесно да се прогнозира ,че след този спад ще има значителен ръст

Коментар

Working...
                                X