IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 12.07.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от andi Разгледай мнение
    след 200 години ще ти посоча поне три валути.
    в заложна къща не съм влизал.ако я докарам до там да продавам злато в заложни къщи,няма да пиша тук.

имам дълги злато от 1680,1700,1750,1850 и днес от 1795.понеже злото взе да тропка на място и шемата ми вкарва лоши мисли ти като си толкова наясно с историята 200 години назад погледни поне 3 месеца напред и ми кажи да стискам ли златото
    или да го продавам за турски лири,озита,грах или боб...без долари
    айде отговори ми де.забравих тая вечер да купя за малкото анди сиеееене(сирене)
    know how аз имам злато ама ми е кът сииееенето.я си погледни платформата дали няма сирене за злато да направим врътка .да си гледам спокойно пазара сутринта да не мисля за сиене
    Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко

Коментар

• Първоначално изпратено от know how Разгледай мнение
      Анди, би ли ми посочил някоя валута която да е на повече от 200г ? А колко империи е имало до сега.....като почнеш от шумери и египтян, минем през финикийците, които въпреки, че не са имали империя са измислили парите, елада, рим, картаген и т.н.т...... парите им ги няма, но златото е продължава да бъде мерило на благоденствие и покупателна способност.
      Акциите ти ги дадох само за пример какво е истински БАЛОН - да си спомним например за ЕНРОН (сетих се за тях, че се римуват )

П.П. и кой ти каза, че златото се мери в $ ? Я иди утре да купиш или продадеш в първата заложна къща да видим какви пари ще ти искат или дадат ?
      На моята платформа имам котировки на злато и сребро в $, евро, паунди , суисита, озита, рандове и турски лири
      след 200 години ще ти посоча поне три валути.
      в заложна къща не съм влизал.ако я докарам до там да продавам злато в заложни къщи,няма да пиша тук.

имам дълги злато от 1680,1700,1750,1850 и днес от 1795.понеже злото взе да тропка на място и шемата ми вкарва лоши мисли ти като си толкова наясно с историята 200 години назад погледни поне 3 месеца напред и ми кажи да стискам ли златото
      или да го продавам за турски лири,озита,грах или боб...без долари
      Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко

Коментар

по тази логика аз съм нов тук.и като нов си питам за себестойности ,щото това съм прочел.
        не измервам аз златото по себестойност.ама щом някой го мери така ,искам да знам как мери и долара
        щото златото се мери в долари.не в себестойност на акции
        за кви себестойности на акции и циганки ми пишеш тук
        златото има алтернатива.поне аз така мисля-китайска валута ,която има зад себе си пак злато
        Анди, би ли ми посочил някоя валута която да е на повече от 200г ? А колко империи е имало до сега.....като почнеш от шумери и египтян, минем през финикийците, които въпреки, че не са имали империя са измислили парите, елада, рим, картаген и т.н.т...... парите им ги няма, но златото е продължава да бъде мерило на благоденствие и покупателна способност.
        Акциите ти ги дадох само за пример какво е истински БАЛОН - да си спомним например за ЕНРОН (сетих се за тях, че се римуват )

П.П. и кой ти каза, че златото се мери в $ ? Я иди утре да купиш или продадеш в първата заложна къща да видим какви пари ще ти искат или дадат ?
        На моята платформа имам котировки на злато и сребро в $, евро, паунди , суисита, озита, рандове и турски лири
        www.finance5.bg

Коментар

Колега Анди. Ми то печатането на 1 акция колко ли пари струва по тази логика?
          То и производствената стойност на 1м2 жилищна площ не струва повече от 300лв. ама хората и по 2500 евро за м2 плащат.
          Защо ли свирка на околовръстното циганките въртят за по 2-3лв, а класните курви ги правят за 100лв или 1000лв?

Златото няма алтернатива в човешката история, не е имало, няма и да има.
          по тази логика аз съм нов тук.и като нов си питам за себестойности ,щото това съм прочел.
          не измервам аз златото по себестойност.ама щом някой го мери така ,искам да знам как мери и долара
          щото златото се мери в долари.не в себестойност на акции
          за кви себестойности на акции и циганки ми пишеш тук
          златото има алтернатива.поне аз така мисля-китайска валута ,която има зад себе си пак злато

Коментар

То и производствената стойност на 1м2 жилищна площ не струва повече от 300лв. ама хората и по 2500 евро за м2 плащат.
            Защо ли свирка на околовръстното циганките въртят за по 2-3лв, а класните курви ги правят за 100лв или 1000лв?

Това изобщо не е вярно, имало е много алтернативи, всичко опира до представа че нещо е ценно, а в днешно време знаем кой произвежда представите.

Ето един пример, за хора които много активно са добивали и използвали злато, (а за тези които не са добивали и не са виждали е ясно колко е било "ценно"):

Ацтеките не са имали метални монети. За разменни средства са използвани зърна от какао, памучни платове и сол
            .
            http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%...B5%D0%BA%D0%B8

ПС а за 300 лева себестойност на м2 (без стойността на земята под него) можеш да построиш луксозна кошара, дори и в евтина дестинация като България, но за жилище на което да искаш 2500.. ще ти трябват в пъти повече

Коментар

Shemata

09.09.2011, 11:07

Колега Алън,

днес по-рано отбелязах, когато цената беше около 1880$, че ако Златото днес падне под 1840$...то другата седмица ще пада много. .
              Какво да се аргументирам??? аз съм написал много в темата. Мисля, че балона е очевиден.
              Само едно ще кажа:
              Златото има производствена стойност около 300-500$ средно. Т.ч. е нормално цената да си отиде до около производствената. Който е икономист по образование сигурно 1000 пъти го е учил, че най-точният анализ е този на себестойноста .

уважавам твоето мнение.сега ако ми обясниш колко е себестойноста на долара и си закривам дългите

www.finance5.bg

Коментар

• Обработка на злато преди 5000 години в Стара Загора и Варна
                http://mmmm.bvu-bg.eu/uploaded_files..._Boyadjiev.pdf И с най съвременни научни методи не са открити балони

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
                  Е, няма само инвестиралите в акции да са подтиснати

Малко и на златото да му е кисело
                  Че защо да им е кисело? За желаещите да си купят злато това е дюшеш... Иначе как щяха да си пазаруват евтино златце?!
                  Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                    Ще ти обясня аз защото Шемата явно не знае... Производствената цена на една доларова банкнота, независимо дали е един долар или 100 долара, е 7-8 цента. Печатането на банкноти в САЩ отдавна е бизнеса с най-висока рентабилност. Например за банкнота от 100 долара тази рентабилност е 1250 пъти или в проценти това е 125000%... За такъв бизнес кръв ще се лее на поразия...

При златото разбира се няма как да се приложи QE1, QE2, QE3 и т.н. Затова и кръв пикаят, че не могат да го утрепят като пари! Какво ли не опитаха вече...
                    А не така, самото печатане е ненужен разход и затова не печатат много, но правото да си измисляш световните пари струва доста скъпо, всъщност съмнението е дали разходите ще се избият. Аз съм оптимист по въпроса

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                      Ще ти обясня аз защото Шемата явно не знае... Производствената цена на една доларова банкнота, независимо дали е един долар или 100 долара, е 7-8 цента. Печатането на банкноти в САЩ отдавна е бизнеса с най-висока рентабилност. Например за банкнота от 100 долара тази рентабилност е 1250 пъти или в проценти това е 125000%... За такъв бизнес кръв ще се лее на поразия...

При златото разбира се няма как да се приложи QE1, QE2, QE3 и т.н. Затова и кръв пикаят, че не могат да го утрепят като пари! Какво ли не опитаха вече...
                      няма как да се приложи QE1, QE2, QE3 и т.н-май няма да закривам днес

Коментар

• Първоначално изпратено от kostas19 Разгледай мнение
                        Голдман сакс призна, че правителството държи златото подтиснато.
                        Е, няма само инвестиралите в акции да са подтиснати

Малко и на златото да му е кисело

Коментар

уважавам твоето мнение.сега ако ми обясниш колко е себестойноста на долара и си закривам дългите

Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Shemata

09.09.2011, 11:07

Колега Алън,

днес по-рано отбелязах, когато цената беше около 1880$, че ако Златото днес падне под 1840$...то другата седмица ще пада много. .
                            Какво да се аргументирам??? аз съм написал много в темата. Мисля, че балона е очевиден.
                            Само едно ще кажа:
                            Златото има производствена стойност около 300-500$ средно. Т.ч. е нормално цената да си отиде до около производствената. Който е икономист по образование сигурно 1000 пъти го е учил, че най-точният анализ е този на себестойноста .

Коментар

"Блумбърг": Китай ще направи юана напълно конвертируем до 2015 г.

2015-смърта на злото
                              Абе то ........ и тате ще ми купи колело, ама някой друг път.....

Коментар

почна да пишеш фантастични романи тука.
                                Не. Говори си като луда с путката си. Но това е характерно за отчаяните.

Коментар

Working...
                                X