If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Хубаво де, Майсторе. Да те питам някои неща.
Аз имам в джоба 10 гр. самородно злато, което съм намерил в близката река. Ти също имаш 10 гр. злато, но добито от преработката на 50 тона златна руда. Моето и твоето злато еднаква покупателна сила ли трябва да имат?
Друго. Да кажем, че всичкото злато е изкопано и е по банките (нали казваш, че е краен ресурс и не може да се "печата").
Ти като фен на депозитите, кажи ми банката ще може ли да ти плаща лихва на 1 кг. злато, което си оставил при нея? И ако кажеш, че ще ти я плаща от кредитите в злато на длъжниците им, кажи ми тези длъжници от къде ще намират допълнително злато, за да плащат лихвите по главницата, част от които банката ще плаща по твоя депозит.
Трето. Повечето държави нямат златни находища. От кого ще трябва да си купуват златото за обезпечение и най-вече - с какво ще купуват това злато??
Да не забравяме все пак, че количеството изкопано злато расте. Може да е с 1% но расте.
Аз имам в джоба 10 гр. самородно злато, което съм намерил в близката река. Ти също имаш 10 гр. злато, но добито от преработката на 50 тона златна руда. Моето и твоето злато еднаква покупателна сила ли трябва да имат?
Друго. Да кажем, че всичкото злато е изкопано и е по банките (нали казваш, че е краен ресурс и не може да се "печата").
Ти като фен на депозитите, кажи ми банката ще може ли да ти плаща лихва на 1 кг. злато, което си оставил при нея? И ако кажеш, че ще ти я плаща от кредитите в злато на длъжниците им, кажи ми тези длъжници от къде ще намират допълнително злато, за да плащат лихвите по главницата, част от които банката ще плаща по твоя депозит.
Трето. Повечето държави нямат златни находища. От кого ще трябва да си купуват златото за обезпечение и най-вече - с какво ще купуват това злато??
1. Надълго и нашироко обясних, че никой няма да пазарува със златни монети и кюлчета по джобовете. Ще се пазарува със сертификат за притежамане на това злато. Този сертификат ще е или на хартиен или на електронен носител. Накратко казано, новата валута ще има разплащателна система както настоящите но ще бъде със златно покритие. Всеки който иска може да я занесе до сертифициран трезор/банка и да получи съответното физическо злато... Не зная какво вече трябва да си мисля за теб, след като дни на ред ти се обеснява едно и също... Може би наистина си доста тъпо парче?!
2. Банката ще плаща по моя депозит част от лихвата която получава от кредитополучателя на който е дала кредит! Длъжниците ще трябва да работят и да изкарват пари за да плащат а не да разчитат че някой ще напечата пари и ще им даде зада си върнат кредита! Разбира се, няма да може да ми плаща лихвата с новонапечатани банкноти защото не може да печата злато!
3. Държавите произвеждат и изнасят стоки. Добиват и изнасят суровини. Така те получават злато или пари със съответното златно покритие!
не гледам бикове и мечки,а индикаторите,а когато 9 от 10 индикатора ти кажат strong buy....
Смени си индикаторите значи!
Гледай големите графики (дневна и седмична)- на дневна е ясно, че е надолу, а на седмична вече се вижда "умора" и цената е близко до границата, под която досегашния бичи тренд ще мине в слаба позиция. Ползвай лъчите и каналите на Ган, те показват много добре тенденцията, особено в по-дългосрочен план.
Различно, йоска... Все едно да ме питаш колко струва една кола?!... Моята струва 5 пъти повече от твоята... Така че първо зависи, какви са доматите - качество, сорт, съдържание на полезни вещества, на торове... След това зависи в какво мериш цената им - долари, евро, паунди, левове, монголски тугрици, сръбски динари или злато. Както вече обяснихме надълго и нашироко цената в злато има много големи предимства, защото е универсална и защото златото не може да се печата, когато на някой му кефне, нито може да го изтегля от обръщение за да го замени с нови хартишки когато му кефне!
"Wholesale prices in the U.S. unexpectedly dropped in December,consistent with the Federal Reserve’s assessment that inflation remains tame.
...
"
Е ти ги четеш като дявола евангелието Core PPI ти скача. Провери пък може сезонноста да играе някаква роля в спада
Схема низходящ тренд при златото не търси или пукане на балон или както там му казваш. Тази година явно ще консолидираме там. Причини за това колкото искаш. Ако тази седмица сключат сделка Гърците може да има някакво кротване и да се изсипе до 1600.
Коментар