If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Майсторе, ще ми препоръчаш ли и подходящи куфарчета за отливките, разбира се от МЕЖДУНАРОДНО ПРИЗНАТА КОМПАНИЯ ЗА КУФАРЧЕТА, в която да си сложа отливките от МЕЖДУНАРОДНО ПРИЗНАТАТА ЛЕЯРНА?
А може ли и да ме запознаеш с леяра, отлял моят Прешъс в куфарчето? Ако имаш време и възможности, разбира се......
отиди до парламента да ти дадат един партиен куфар и да се успокоиш най.накрая
Тоест на борсата за злато не се търгува злато... Този който е сложил ръка на доларовата печатарка може да манипулира цената тъй като дори и да загуби просто ще пусне печатарката и ще плати на камилчетата...
Да, и среброто. При цена на среброто над 50 долара Голдмъните са във технически фалит!
Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Майсторе, ще ми препоръчаш ли и подходящи куфарчета за отливките, разбира се от МЕЖДУНАРОДНО ПРИЗНАТА КОМПАНИЯ ЗА КУФАРЧЕТА, в която да си сложа отливките от МЕЖДУНАРОДНО ПРИЗНАТАТА ЛЕЯРНА?
А може ли и да ме запознаеш с леяра, отлял моят Прешъс в куфарчето? Ако имаш време и възможности, разбира се......
Присъединявам се към становището, че сравняване (поставяне на равенство) на ФЕД и ЕЦб не е много подходящо. Гледам на ЕЦБ като на централна (в класическия смисъл на думата), с голяма доза на условност.
Вече каза колегата. ЕЦБ е кредитор от последна инстнанция за банките от ЕЗ, но по статут не е и при този политически строеж на Европа не може да е кредитор от последна инстнанция за правителствата. Има там някакви изключения, но със сигурност те са покрити перфектно юридически със съответни решения и документи.
После, как може да си представим "суверенна (самостоятелна)" емисионна политика н а ЕЦБ. През главата на Германия. Няма как да стане.
Вярно е, че ресурсът по LTRO e значителен, но в някои дни овърнайт деозитите на тб от ЕЗ в ЕЦБ дори надвишават 500 млрд. Е. Това при положение, че парите са заети на 1 %, а отлежават в ЕЦБ на 0,25 %.
Което пък иде да покаже, че има съображения за предпочитане на отрицателна доходност пред "сигурния" марж между лихвата на ЕЦБ и бондовете.
Не е така в мандата на ЕЦБ е че те са кредитор от последна инстанция на БАНКИТЕ. това което прави ЕЦБ е много, ама много по-изгодно за банките от това което направи фед. Защото ФЕД сваля лихвите по държавните облигации и така всъщност ограничава печалбите на банките. ЕЦБ го прави само косвено, и така доста по неефективно за правителствата, но затова пък доста по ефективно за банките.
По този начин сметката в европа ще е платят чичо Пауло и леля Есмералда, дето ще плащат данъци за да покриват лихвите по 6% на държавния дълг, а печалбите ще отидат в уникредит, сантандер, банка интеса. Които вече правят пари от въздуха.
това е вярно!!!
Европа е превърната във финасово чудовище
Ето защо препоръката ми е ако инвестирате в злато купувайте само физическо инвестиционно злато със съответните сертификати за произход от международно призната леярна!
На кюла, дето съм си подпрял краката пише ОЦЗ.....? Това сертификат ли е ???
Тъй-тъй - на БАНКИТЕ!!!! ФЕД и ЦБанка на Китай се кредитор от последна инстанция на ПРАВИТЕЛСТВОТО!!!! ФЕД купува ДИРЕКТНО Трежърис, а търговските банки са само посредници за покупките, т.е. ФЕД им нарежда да купят.
В Европа БАНКИТЕ РЕШАВАТ дали да купуват облигации, не ЕЦБ. Т.е. ЕЦБ не е кредитор от последна инстанция за държавен дълг на европейските държави.
ти пак ли говориш свободни съчинения на наизуст???
и ФЕД и ЕЦБ са кредитор от последна инстанция - ЗАЩОТО ТЕ ПРОИЗВЕЖДАТ ПАРИТЕ И ГИ ОТДАВАТ СРЕЩУ ЛИХВА
ПС - вземи се образовай малко как функционира паричната система вместо да дрънкате ала-бала портокала
От сигурен източник знам, че Големите замислят два варианта:
1. Да наложат на златото доларово покритие
2. Да наложат осмийя като заместител на златото на световните борси и така да се определи точната цена на златото когато всички го разпродадат за да купят осмийй. Когато се набалончи осмийя ще измислят друг метал и така нататък докато се оберат свободните парици.
Ето защо препоръката ми е ако инвестирате в злато купувайте само физическо инвестиционно злато със съответните сертификати за произход от международно призната леярна!
Невежите не знаят, че преди няколко години правилата на КОМЕКС бяха променени. Забраниха реалната доставка при изтичане на фючърсните контракти /хартията/. Когато настъпи падежа и не е закрит ти го револвират служебно към следващия контракт. И така резултатът от търговията със злато винаги се изчиства чрез друга хартия /долари/...
Т.е. при борсата е станала бъкет и играе срещу спекулантите и смята че те ще си загубят парите ако останат достатъчно дълго на пазара на злато, а ти препоръчваш да се купува злато.
Тези на борсата дето са купили злато на хартия нямат кинти да платят реална доставка.
...
Навсякъде бъка от невежество, превърнало златото във фетиш.
Невежите не знаят, че преди няколко години правилата на КОМЕКС бяха променени. Забраниха реалната доставка при изтичане на фючърсните контракти /хартията/. Когато настъпи падежа и не е закрит ти го револвират служебно към следващия контракт. И така резултатът от търговията със злато винаги се изчиства чрез друга хартия /долари/...
Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Тъй-тъй - на БАНКИТЕ!!!! ФЕД и Банката на Китай се кредитор от последна инстанция на ПРАВИТЕЛСТВОТО!!!! ФЕД купува ДИРЕКТНО Трежърис, а търговските банки са само посредници за покупките, т.е. ФЕД им нарежда купят.. В Европа БАНКИТЕ РЕШАВАТ дали да купуват облигации, не ЕЦБ. Т.е. ЕЦБ не е кредитор от последна инстанция за държавен дълг на европейските държави.
Коментар