IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 12.07.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
    понеже нямам един час за да слушам лекции за това що е то пари и каква е функцията им , би ли ми посочил на коя минута професора казва ,че златото се води паричен знак и защо само златото ,а не и други метали....
    Ами ти питаше защо не картофи, ами злато и за това ти пратих цялата лекция. Ако ме беше питал дали професора казва, че златото и среброто са най-добрите пари и на коя минута, щях да ти пратя точната минута. Все пак въпроса защо не картофи, а злато, очевидно е неизяснен за много хора, включително и светила в икономиката, за това и надявам се не очакваш отговора да е даден в рамките на 5 минути.
    Силно ти препоръчвам да изслушаш цялата лекция (тя всъшност е 38 минути, след това човека отговаря на въпроси от публиката). По мое скромно мнение всяка дума, която се казва в лекцията си заслужава да бъде чута.

А иначе той не обяснява, че само златото става за пари от металите, среброто, платината, паладия също стават. Всъшност всичко, което отговаря на изискванията за пари, които историята е наложила става за пари.

Едно нещо между другото е малък плюс в полза на златото и това е, че то има много малко индустриално приложение, което значи, че и при ръст на икономиката и при рецесия, индустрията не оказва влияние върху златото в обръщение. Така или иначе няма идеален вариант, просто има по-добри и по-лоши пари .

Иначе ако изгледаш лекцията ще откриеш, че според изискванията за пари, които професора изброява в момента и златото не покрива едно от изискванията - да бъде широко прието като платежно средство, да се приема като платежно средство от хората без да се замислят. Това естествено е благодарение на политиката провеждана от почти всички правителства по света, но все пак бях длъжен да го спомена

Коментар

• Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнение
      началника им и той ми каза че в момента манипулират цените на банковите акции по цял свят за да изкупят после евтино всички банки
      Следващият път като го срещнеш не забравяй да го питаш, защо манипулират акциите в посока нагоре щом искат да ги купуват евтино?
      Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
        Тези Извънземни купуват ли акции?
        Да купуват предпочитат банковия сектор онзи ден се срещнах с началника им и той ми каза че в момента манипулират цените на банковите акции по цял свят за да изкупят после евтино всички банки и да заробят човечеството. световните валути ще бъдат арбаджик лук и кромид лук щото предпазват от микроби и нежелана бременност това последното не е сигурно леля гинка от село изяде цял самосвал с кромид пък взе че за десети път наду корема ебати глупостите сътворих ама как да отговоря по друг начин на такъв въпрос

Коментар

• Тези Извънземни купуват ли акции?

Първоначално изпратено от bingo Разгледай мнение
          Схема ти не гледаш ли National Geographic Channel
          Извънземни са колонизирали Земята преди 6000 години, и са прибрали по голяма част от златото.
          За това сега е толкова скъпо
          Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
            Аз нямам депозити и левове.
            I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
              Лихвите по моите левови депозити ми ги плащат с левове. Не зная защо твоите ги плащат с лихвоточки. Ти в коя банка си?
              Аз нямам депозити и левове.

Коментар

• Абсолютно поддържам Forex Master. Парите в банка - защото няма такава лихва каквато тук се дава а лихвите в злато - защото балона на лихвите и хартиените пари рано или късно ще изгърми. Времето ще покаже кой крив, кой прав. Все пак си Ви препоръчвам да се замислите - тези лихви (6-7%), за държавно гарантиран депозит, как точно мислите, че ще се изплащат. Колко време ще продулжи тази работа и най-важното - как ще свърши?

Коментар

Да те открехна - злато не се купува с лихвоточки.
                  Лихвите по моите левови депозити ми ги плащат с левове. Не зная защо твоите ги плащат с лихвоточки. Ти в коя банка си?
                  Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Събрала се е тлъста лихва в лева и чакам с нетърпение прогнозата на шемата да се сбъдне за да я обърна в злато.
                    Ти още живееш в соц времето.
                    Да те открехна - злато не се купува с лихвоточки. Щото на бая хора им изгоряха лихвоточките. Гледай пак да не те попари сланата и през "демокрацията". Преди 20+ години хората горяха от ограничения, сега горят от глупост и самонадеяност.

Коментар

• Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
                      паричен знак - банкнота , билет , грийнбак , левче , монги , кинти , кеш ....още да обяснявам ли ...
                      А какво точно си обяснил, ако не е тайна? Да попитам по-простичко като за теб, какво е общото между кеш-а и билета?
                      Last edited by Forex Master; 18.04.2012, 16:31.

Коментар

Би ли пояснил въпроса си?
                        - що е то паричен знак?
                        - кой да го води като такъв?
                        - къде да го води?
                        паричен знак - банкнота , билет , грийнбак , левче , монги , кинти , кеш ....още да обяснявам ли ...

ти чул ли на коя минута го казва професора ,че и аз да го чуя точно какво казва...

Коментар

Най-добре я гледай в бразилски реали или индийски рупии.
                          Кое е необичайното, не разбирам? Ако живеех в Бразилия или Индия при всички случаи щях, но живея в България и от левов депозит получавам лихви в лева.

Събрала се е тлъста лихва в лева и чакам с нетърпение прогнозата на шемата да се сбъдне за да я обърна в злато.

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
                            Много скъпо това Злато!
                            Схема ти не гледаш ли National Geographic Channel
                            Извънземни са колонизирали Земята преди 6000 години, и са прибрали по голяма част от златото.
                            За това сега е толкова скъпо

Коментар

Депозита ми е в левове. Не ми се вижда никак цената на златото в лева да е промоционална. Ти къде я гледаш?
                              Най-добре я гледай в бразилски реали или индийски рупии. За резерва може да си оставиш спота и през някоя африканска валута... Все пак, трябва и да пописваш тук от време на време. Такъв капацитет като теб не е за изспускане.

Коментар

Днес изглежда пак ще купуваш злато на промоция. Останаха ли хартиени парички по депозита?
                                Депозита ми е в левове. Не ми се вижда никак цената на златото в лева да е промоционална. Ти къде я гледаш?

Коментар

Working...
                                X