IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 12.07.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
    Цената на златото измерена в хартия ще върви все нагоре. Причината е проста. Няма как да се спре печатането на пари, с които да се обслужват иначе необслужваемите планини от дългове.
    но за сметка на това цената на златото измерено в понички Донът ще върви на долу .... хората трябва да се хранят , а златото не става за Едене все още....

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      ако цената на златото не върви все нагоре. Което очевидно няма как да стане.
      Цената на златото измерена в хартия ще върви все нагоре. Причината е проста. Няма как да се спре печатането на пари, с които да се обслужват иначе необслужваемите планини от дългове.
      Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от sel4o Разгледай мнение
        Пример: Австралийско кенгуро
        "Основните монети се произвеждат в строго определен тираж всяка година, за да увеличат нумизматичната стоийност за напред."

Тегло Тираж
        1 Kilo Без лимит
        10 oz Без лимит
        2 oz Без лимит
        1 oz 30 000
        1/2 oz 40 000
        1/4 oz 60 000
        1/10 oz 80 000
        1/20 oz 100 000

При ограничен тираж 30000 на година и всяка година промяна на дизайна, монетите от 1 унция са обект на колекции. Разбира се не качват цената си в пъти, но се търгуват над цената на произведените в настоящата година и носят допълнителна печалба на собствениците при евентуална продажба.
        Има си каталози на нумизматични монети, лесно може да се види каква стойност може да се очаква над метала при различните подобни монети. При тези златни монети специално направени с инвестиционни цели трудно може да се очаква значителен марж над метала. по-вероятно е мапжа който може да се очаква да е по-нвисък от този който си платил за да я купиш. А тъй като и в самите каталози стойностите са по-скоро пожелателни отколкото реални, то ако нещо не е наистина ценно само по-себе си, от монети най-вероятно всъщност ще се загуби. защото нормално се продават с надценка над ценния метал, а ако ти решиш да ги продаваш ще ти ги купят в най-добрия случай на цената на която ти си ги купил - по-вероятно всъщност да е отдолу. така че като цяло купуването на инвестиционни златни монети си е набутвация ако цената на златото не върви все нагоре. Което очевидно няма как да стане. Т.е. към момента си е набутвация

Коментар

Не сме се карали бре Аноне, но не ми се спори повече за глупости. Аз например бих предпочел 6 монети от 1 лев, наместо да получа една банкнота от 5 лева
          И ти не си прост.
          Аз пък предпочитам 4 банкноти от 5 лева, вместо 4 монети от 1 лев.

Коментар

• Пример: Австралийско кенгуро
            "Основните монети се произвеждат в строго определен тираж всяка година, за да увеличат нумизматичната стоийност за напред."

Тегло Тираж
            1 Kilo Без лимит
            10 oz Без лимит
            2 oz Без лимит
            1 oz 30 000
            1/2 oz 40 000
            1/4 oz 60 000
            1/10 oz 80 000
            1/20 oz 100 000

При ограничен тираж 30000 на година и всяка година промяна на дизайна, монетите от 1 унция са обект на колекции. Разбира се не качват цената си в пъти, но се търгуват над цената на произведените в настоящата година и носят допълнителна печалба на собствениците при евентуална продажба.

Коментар

Лично аз не виждам смисъла. Кюлчетата не са по-ликвидни от монетите, сечени в най-известните монетни дворове и гарантирани от тях, дори обратното - атрактивни като цена са тези от над 100гр, което си е над 3 унци. А от естетична гледна точка монети като орела, песото, кенгурата и т.н. са направо произведения на изкуството. Някои от тях след години имат дори нумизматична стойност. Ако визираш единствено сертификата на кюлчетата - безмислено е. Да спомена и възможните фалшификации при големите грамажи...........
              Няма да имат нумизматична стойност

Коментар

• Не сме се карали бре Аноне, но не ми се спори повече за глупости. Аз например бих предпочел 6 монети от 1 лев, наместо да получа една банкнота от 5 лева, само защото на нея има отпечатан сериен номер, а монетите нямат. За мен това са пари с различна стойност, но всеки сам си решава в крайна сметка!
                П.П. .......а злато няма за всички - това поне е сигурното в тази тема
                Last edited by sel4o; 25.04.2012, 23:24.

Коментар

Ти май се отнесе нещо? Аз не продавам, а купувам човече! Нищо не те кандърдисвам, само исках да обсъдим въпроса. Няма да ти губя ценното време вече, пожелавам ти успех!
                  Абе, еййй, Златарите....

Що се изпокарахте?! Злато има за всички.

Селчо, той си е такъв Майстора - кажеш ли му нещо напреки и веднага те почва.....

Коментар

Що, да не би холтчето да е отишло на 1,50 пък аз да не съм разбрал?... Ако слушах всички като теб сега вместо да купувам злато щях да ходя да разнасям пици.
                    Преди няколко месеца беше 1.47 . Пици да разнасяш си струва само в Америка , но там ще трябва да се бориш с Асен да ти отпусне територия , а и философията там е друга ( разнасяш пици за да си купиш злато )

Коментар

• Първоначално изпратено от El Guapo Разгледай мнение
                      Ако ме беше послушал сега щеше да си купиш 2 пъти повече килограми злато .
                      Що, да не би холтчето да е отишло на 1,50 пък аз да не съм разбрал?... Ако слушах всички като теб сега вместо да купувам злато щях да ходя да разнасям пици.
                      Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Човече, аз осребрявам хартията и я продавам за ПАРИ!! Ако ми трябваха произведения на изкуството щях да купувам картини и скурптури!! Парите имат серийни номера! Кюлчетата имат серийни номера. Монетите нямат. Няма смисъл да ме кандърдисваш. Зная много добре какво ми трябва! Ако имаш, давай го. Ако го нямаш, не ми губи времето. Друг ще ми го даде.
                        Ти май се отнесе нещо? Аз не продавам, а купувам човече! Нищо не те кандърдисвам, само исках да обсъдим въпроса. Няма да ти губя ценното време вече, пожелавам ти успех!

Коментар

Там пък започна да ме лъжеш още като падна от 8 на 5 лева, че каквото и да става нямало да падне под 4,50... Как да ти вярвам?!
                          Няма такова нещо . Бъркаш .Изкарай компромат . Ако ме беше послушал сега щеше да си купиш 2 пъти повече килограми злато .

Коментар

са направо произведения на изкуството.
                            Човече, аз осребрявам хартията и я продавам за ПАРИ!! Ако ми трябваха произведения на изкуството щях да купувам картини и скурптури!! Парите имат серийни номера! Кюлчетата имат серийни номера. Монетите нямат. Няма смисъл да ме кандърдисваш. Зная много добре какво ми трябва! Ако имаш, давай го. Ако го нямаш, не ми губи времето. Друг ще ми го даде.

Коментар

• Първоначално изпратено от El Guapo Разгледай мнение
                              За EUBG излъгах ли те?
                              Там пък започна да ме лъжеш още като падна от 8 на 5 лева, че каквото и да става нямало да падне под 4,50... Как да ти вярвам?!

Коментар

• Лично аз не виждам смисъла. Кюлчетата не са по-ликвидни от монетите, сечени в най-известните монетни дворове и гарантирани от тях, дори обратното - атрактивни като цена са тези от над 100гр, което си е над 3 унци. А от естетична гледна точка монети като орела, песото, кенгурата и т.н. са направо произведения на изкуството. Някои от тях след години имат дори нумизматична стойност. Ако визираш единствено сертификата на кюлчетата - безмислено е. Да спомена и възможните фалшификации при големите грамажи...........

Коментар

Working...
                                X