IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Работещ динамичен FOREX Експерт!!!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от phillips
    иначе с превода на квантов език имах предвид,.....
    Аз викам ( казвам ) да минаваме към симетрични пазари, да се оборудваме със изчислителна мощ, да намърдаме оптиките на една ръка отстояние от пода на някоя борса и да почваме на мачкаме със високочестотни трейдове братята Американци
    Тогава да разберем и намажем от автоматизирани абракадабри и ние

Форекс, MQL-и, ЕА-МЕА.......файда нанайси, направо по горната схема и това е.

Ай наздраве и на Вас :P
    Безмоторен форекс птеродактил говорещ за себе си в 3-то ЛИЦЕ, със непостоянна маниакална депресия, п

Коментар

• Първоначално изпратено от xemus
      ...ета ти не е ли фсъщност па ? ...
      да, абсолютно... в ета съм описал елементарни похвати за четене на ПА... както и някои други елементи от търговията... ПА е анализ, не търговско решение, надявам се не бъркаш понятията ...

за фурнаджийската лопата си тотално прав... няма нищо случайно в това че не всеки може да търгува интрадей по ПА например... просто за едни търговци е по-лесно да не се обвързват с предварително мнение за посоката и да реагират на пазара, за повечето това е невъзможно... именно разнообразието от психологически профили прави пазара изобщо възможен, и съответно икономическия напредък...

иначе с превода на квантов език имах предвид, че ще опиша как с тези и/или други похвати за четене на ПА могат да се създадат много силни квантови решения ... не е задължително да са автоматизирани... могат да се търгуват и ръчно ... един фалшив пробив например може много лесно да се превърне в 100% механизирана система ... и то печеливша на всичкото отгоре ...

благодаря ти за хубавите думи ... светата чашка си е в мен така е ... което разбира се съвсем не означава че и на мен не ми се схваща трибуквието или не ме болят очите понякога... от време на време и аз минавам покрай ада, докато стигна положителния баланс на края на деня/месеца/годината ... но както е казано в книгата, не е възможно да посееш излежаване на плажа и после да пожънеш сглобени мебели или дори верига мебелни магазини... за щастие реалността е друга ...
      trades better because of
      [url=http://www.youtube.com/watch?v=K7cUP97Psyw]a-ha - crying in the rain[

Коментар

• Първоначално изпратено от phillips
        както и може би да "преведа" ЕТА на квантов език ...
        филипсе .... за ... ета ти не е ли фсъщност па ? ... аз от твоята тема се зарибих по па-то де ... тъй чи мирси ... ако ета е па де ... ако не е ... немерси ... ама пак мерси щото имаше един сайт дето си го гледах за па и си беше па ...

инак за автоматизматизирано па ... аз пак ще кажа че съм против ... според мен има твърде много фалшиви пробиви и твърде много фалшиви пробиви на фалшивите пробиви ... затова и казах че един трейдър трябва да е фурнаджийска лопата ... по графиките дето постваш се вижда сякаш че граала е в теб и си го доиш доста прилично .... конгратюлейшънс за което ... ама ... друго си е тъй да ти се схване трибуквието от седеж пред пецето и да се оплетеш у суинговете ....

Поздрави !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от srs
          ...къде ще се местиш...
          както беше казал един бледолик заблуден тип от британско-германски произход - когато му дойде времето ...
          нали го коментирахме преди време... чакам да го пуснат и на лични ще си призная къде е ...
          trades better because of

Коментар

• защото съм се настроил да се местя в нов форум, а ако започна тук после темите там ще седят непълни, а да съм активен в повече от един форум е абсурд Wink...
            Fhillips , къде ще се местиш ! Пиши на лични, ако не искаш тук.

Коментар

• Първоначално изпратено от RedBot
              Смятам че за 3-4г се случват голяма част от събитията на пазара, а за 10г почти всичко. Имам в предвид като фигури, подскоци гмуркания и тн. Освен това важно е за мен как се държи системата при пускане в произволен момент в рамките на периода. Бе пълен съм с мръсни номера когато опре до тестове
              А иначе съм фен на по-големите фреймове. 1/2ч нагоре, но не по-големи от 1д. Но тези дни се заиграх със системката която си описал в началото на темата "Елементарен технически анализ" на 5мин разбира се. Естествено картинката не я докарах до тази дето си постнал долу. Но за една вечер поне влязох в час с проблемите. И понеже съм изпаднал в безидейност напоследък смятам да опитам да я подкарам като код.
              аз те питах за периода, за да пусна алгоритъма върху колкото време кажеш ... иначе за мен времето е без значение... само броя барове... защото на дневна графика 10 години са доста по-малко от 2 години на 1-часова например ... освен това на малките графики много по-често идва страховития "черен лебед" ... така че по-подходящи са според мен за тестове... разбира се, факторът "разходи" трябва да се отчита адекватно... но пък на дневните се намират по-лесно "работещи" системи... изобщо, дилеми ...

и си напълно прав за мръсните номера ... и аз съм така... когато се тества, се тества на всякакви пазари и периоди... различни времеви интервали се подбират за бектест и форуърдтест, след това се размесват и т.н.... важното е хамалогия да има ...

сега, в ЕТА се опитах да обясня един основен похват, който ползвам и с който всеки би могъл да постигне добри резултати... но по-скоро с дискретна търговия... ако искаш да я направиш 100% механична са необходими директиви и настройки... нищо чудно да има загуба в превода и за това кривата да е наобратно ...

безидейността е чума за нас търговците, прав си ... за сега имам идеи за години напред и съм спокоен ... може би ще е добре да отворя една тема, където да споделя търговски идеи и най-различни разработки на отделни компоненти от търговията, както и може би да "преведа" ЕТА на квантов език ... само ми дайте малко време, защото съм се настроил да се местя в нов форум, а ако започна тук после темите там ще седят непълни, а да съм активен в повече от един форум е абсурд ...
              trades better because of

Коментар

Първоначално изпратено от xemus
                боте ... ами какво ще кажеш за оптималното Ф ... един експерт не трябва ли да има срок на действие ... де да знам .... мисля си че една система (до колкото прайс ейкшъна може да се нарече система ) може да бъде печеливша цял един човешки живот ... не мисля обаче че един експерт може да бъде печеливш цял един човешки живот ... и двете твърдения всъщност са недоказуеми ... така че ... как да е ...
                Оптималното Ф може да се сметне само за минал период за съжаление. Но ако този минал период е достатъчно дълъг вероятността да се движим по оптималното Ф в бъдеще нараства. А за срока ... може би времето на действие трябва да е поне между 2 върха на месечна графика. Ако отделим системата/алгоритъма/ от изпълнителя, защо единия /човека/ да може цял живот , а другия /комп/ да не може?
                теоретично това наистина няма уборванка ...
                като цяло си мисля че човек е съпътстван от много много вътрешни и външни фактори които го обогатяват през времето и един вид човек би могъл да се развива ... мисля си че може да се напише също и алгоритъм който сам да се учи от грешките си и да се саморазвива само че никак не съм навътре в точно тази сфера на компютурзнанието и ми звучи леко като научна фантастика ... но пък предвид темповете на развитие дето наблюдаваме последните педесетина години .... мога да кажа само защо не ?! .... незнам .... почва да ме наляга романтика чак ... .... и все пак си предпочитам да си седя и да си се радвам пред платформата ....

Поздрави !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от xemus
                  боте ... ами какво ще кажеш за оптималното Ф ... един експерт не трябва ли да има срок на действие ... де да знам .... мисля си че една система (до колкото прайс ейкшъна може да се нарече система ) може да бъде печеливша цял един човешки живот ... не мисля обаче че един експерт може да бъде печеливш цял един човешки живот ... и двете твърдения всъщност са недоказуеми ... така че ... как да е ...
                  Оптималното Ф може да се сметне само за минал период за съжаление. Но ако този минал период е достатъчно дълъг вероятността да се движим по оптималното Ф в бъдеще нараства. А за срока ... може би времето на действие трябва да е поне между 2 върха на месечна графика. Ако отделим системата/алгоритъма/ от изпълнителя, защо единия /човека/ да може цял живот , а другия /комп/ да не може?

Коментар

• боте ... ами какво ще кажеш за оптималното Ф ... един експерт не трябва ли да има срок на действие ... де да знам .... мисля си че една система (до колкото прайс ейкшъна може да се нарече система ) може да бъде печеливша цял един човешки живот ... не мисля обаче че един експерт може да бъде печеливш цял един човешки живот ... и двете твърдения всъщност са недоказуеми ... така че ... как да е ...

Коментар

• Първоначално изпратено от DB
                      Първоначално изпратено от RedBot
                      Първоначално изпратено от DB
                      RedBot ти разбираш от писане на експерти така ли ?

за момента и аз съм съгласен със СПАРТ, но това може да е защото нямам достатъчно опит с експертите
                      Разбирам е силно казано. Просто хоби. Не ангажирам никого с менията си.
                      Но като се замислиш , ако ти можеш да опишеш един процес с думи, така че някой друг да извърши действията, които искаш , защо този друг да не е комп. И хубавото в случая е, че той не спи, не яде, не му се насълзяват очите, винаги е на кефи итн...
                      Звучи простичко, а и мисля трудно за оборване твърдение.
                      така е естествено съгласен съм - не съм те питал с идеята "ти на голям разбирач ли се правиш", а наистина с мисълта че до сега не съм срещал тук някой който да разбира от писане на експерти, защото аз точно такъв човек търся за да го помоля да сътворим заедно един експерт.
                      Нямам против да опитам. Най-малкото ще видиш нагледно слабостите на стратегията си. А ако излезе нещо ще супер...

Коментар

за момента и аз съм съгласен със СПАРТ, но това може да е защото нямам достатъчно опит с експертите
                        Но като се замислиш , ако ти можеш да опишеш един процес с думи, така че някой друг да извърши действията, които искаш , защо този друг да не е комп. И хубавото в случая е, че той не спи, не яде, не му се насълзяват очите, винаги е на кефи итн...
                        Боте ... щом е за борба винаги .... преди борбежа ще кажа че доста доста ми харесват постовете ти и никак не целя да те засегна ...

като цяло всичките ти аргументи в защита на автоматизираната търговия са верни и предполагам до някъде клиширани ... въпросът е че има няколко неща които пецето няма и никога няма да има ... първото нещо е чувства ... тук веднага ще бъда нападнат предполагам от повечето трейдъри които строго спазват някаква система .... аз обаче си мисля че все пак чувствата по скоро емоциите движат пазарите и ... именно затова един експерт неможе да бъде печеливш дълго време ... другото което е .. експертът неможе да бъде фурнаджийска лопата ... това за мен е .... много ама много основно изискване за един трейдър .... един експерт според мен може да бъде нищо друго освен кон с капаци ... което обаче незначи че неможе да бъде печеливш поне за известен период от време ...
                        Успехи с начинанието ... изглеждаш доста свестен тип ... Успехи !!!

Коментар

така е естествено съгласен съм - не съм те питал с идеята "ти на голям разбирач ли се правиш", а наистина с мисълта че до сега не съм срещал тук някой който да разбира от писане на експерти, защото аз точно такъв човек търся за да го помоля да сътворим заедно един експерт.

Коментар

• Първоначално изпратено от DB

Коментар

• RedBot ти разбираш от писане на експерти така ли ?

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART
                                Първоначално изпратено от RedBot
                                истински добър алгоритъм е онзи който така избира вход и изход без хеджиране , без добавяне, без мартингейл и тн.. , на който доходността е отчетливо нагоре, за период поне мандатите на 2ма амер. президенти.
                                Оценка 10+ за мнението ти !

В допълнение --- >> такъв алгоритъм не може да се вкара в "експерт ". Въпреки ,че експерт може да създаде алгоритъма !
                                Не съм убеден че не може.
                                По принцип израза "не може" се доказва с математика и статистика в случая.
                                А иначе всяко нещо , което може да бъде описано с думи достатъчно прецизно, може да се докара до код. И комп ще го изпълни, както е написано.

Коментар

Working...
                                X