If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
А как ще ми обясниш бре че некои скакалци правят по 70-80 % печеливши сделки и само 20-30 % губещи и то за период от няколко години щот ако е за месец два ше кажеш късмет
Това е илюзията, да повярваш че има нещо, което го няма
Нъл тъй равновесен ?
Тhere is no good direction to trade, short or long; there is only the money-making way to trade.
А как ще ми обясниш бре че некои скакалци правят по 70-80 % печеливши сделки и само 20-30 % губещи и то за период от няколко години щот ако е за месец два ше кажеш късмет
Правят, като си приказват само за добрите сделки и си крият лошите при 10 години със 70% възвращаемост на година ако са започнали с 10 х ще имат 2 милиона.
............................................. Почват да правят математически модели с неразбираеми гръцки букви, почват да си говорят на някакъв странен език изпъстрен с вълни, подкрепи, съпротиви и магическите числа 1 1 2 3 5 ... И всичко това, за да не погледнат истината че всъщност си нямат идея какво правят. Скакалците поне само вървят само напред, не се опитват да се оправдават за незнаието си.
Това което аз построих , вие не може даже да го боядисате
royaltherapy, Фицката даде и линк, започвай да пиеш Каза че при него работело, трябва и при теб да подейства.
Стамба туй дето си го отбелязал, ако го свиеш още веднъж и започнеш от горе от върха на планината да се спускаше надолу ще видиш какво хубаво коритце се образува, това коритце може да се окаже дъното на една голяяяяяма чаша, което иде да рече че ако е така то следва едно голяяямо нагоре с много люш-балю.
Извод: както веднъж беше казал хемуса
Тhere is no good direction to trade, short or long; there is only the money-making way to trade.
И все пак по отношение на Валутния Пазар и аз много често съм си мислил, че всичко би трябвало от ЛОГИЧНА гледна точка да се решава според Фундамента като например БВП, Основен Лихвен Процент, Фискален Дефицит, Държавен Дълг vs. БВП.
Но пък съм забелязал от както следя Форекса, че сякаш сички събития се движат по някакъв си там Сценарий,
Наскоро гледах едно филмче за рояците от скакалци. До като са малки те не могат да летят и просто маршируват в една посока по земята и изяждат всичко по пътя си. Направо изглежда че се ръководят от някакъв свръх разум. Все едно всичко е част от някакъв план, в който всеки скакалец участва.
Пък какво се оказва. Всеки скакалец се води от едно елементарно правило. Прави това което правят скакалците на 10/десет/ сантиметра от него. И по този начин без да виждат повече от носа си милиони скакалци правят едно и също. Движат се в една посока и с горе долу една и съща скорост.
Същата работа е на всеки един пазар. Фундаменталните събития може да променят посоката, но самото движение винаги се прави от милиони спекуланти, които си нямат идея какво правят и за това правят каквото правят другите. Даже са си създали правила които да им гарантират че всички ще са част от стадото. Като например "тренда е твой приятел", "тренда продължава докато не се обърне" и така нат. Всяко от тези странни същества се мисли за по-хитро от всички останали - които между другото смята за идиоти, и в същото време прави всичко възможно да прави точно това, което тези други идиоти правят.Медиите които отразяват живота и стремленията на тези животни също си нямат идея какво става и за това ги питат. А те защото не могат да си кажат пряко, че си нямат идея какво става, почват да нагласят външните новини така че да съвпадат по смисъл с посоката на маршируването им. Почат да измислят сложни обяснения на елементарните им инстинкти, намиращи се в еволюцията не много по-високо от тези на скакалците. Почват да правят математически модели с неразбираеми гръцки букви, почват да си говорят на някакъв странен език изпъстрен с вълни, подкрепи, съпротиви и магическите числа 1 1 2 3 5 ... И всичко това, за да не погледнат истината че всъщност си нямат идея какво правят. Скакалците поне само вървят само напред, не се опитват да се оправдават за незнаието си.
Гледам посъбрахте се в темата ми техничарите
,което е много добре
Сега да ви питам ,че нещо не мога
да намеря в учебниците този Pattern
който рисува EUR/USD на часова
нещо разширяващо се между двете
жълти трендлинии -и горната и долната
са стъпили на по четири точки красиво
на което двете сини вълни са равни до няколко пипса
и двете червени също до няколко пипса
Що е то ? Който разбере сега какво е
ще знае след това продължението какво ще е
Аз нямам идея
Тези зависимости при големите средни наистина са доста ефективни и трябва да се наблюдават ..на мен добри сигнали за скалпиране ми дават 75 и 85 перидни МА но с метод Linear Weighted приложен за Low пресечени с 5 минутна експоненциална при close гледани на М30 и потвърдени от MACD за по един 15-20 пипа но комбинирани с по дългосрочните определено изглеждат по -добре ...
ef4e знам, че жените обичате много да си усложнявате живота, ама нужно ли е чак пък толкова много
Коментар