Първоначално изпратено от stamba69
Разгледай мнение
Преди 6-7 месеца исках да дискутираме твойте вълшебни КАКИ. Ти тогава не се отзова. Като си рекъл сега, нека да е сега. Ще ми позволиш обаче да не си качвам платформа от алпари, да не е МТ5 и въобще да нямам твоите МА-та. Нали? Да говорим по принцип.
Първо за швейцарската точност, по принцип. Като мина на М5 върхът 1,4132 е в 18 часа и 10 минути българско време. И твоята вълшебна МА тогава е показвала нещо друго. Знаеш много добре, че пресмята нова стойност на МА-то при всеки нов тик докато не затвори Н1 барчето. А барчето ще го затвори след 50 минути на стойност около 1,4091. Е с тази стойност и след толкова време ти получаваш "швейцарската" точност. Трябва да е в кавички. Добре приемам възраженията ти и преминавам нататък.
Второ. Какво ни показва тази МА? Какъв е този връх 1,4132. За мен, дори на Н1 той не е могъл да стане и локален връх. Ето графика.

Толкова за конкретния случай. Преди исках да дискутираме по принцип правилата за ползване на вълшебните КАКИ. Не ги даваш, а сега пишеш, че дори нямаш все още такива. Пак на конкретната графика виждаме, че цената първо получава подкрепа от МА-то, после я пробива надолу, после има съпротива и накрая (няма го на графиката, но знаем) я пробива нагоре. Според мен трябва да се подходи съвсем елементарно.
Първо да измислим/определим правила за оценка на текущата ситуация при един таймфрейм. След което да усложним задачата и да дадем оценка при няколко. Възможностите на една графика според мен са 6. Или едната МА е отгоре или другата и цената може да е над горната, между и под долната. Тези ситуации трябва да ги оценим от гледна точка на превъзходство на бикове или мечки и да предположим ценовото движение. Но... Но тук веднага възниква въпросът, зная ли аз каква ще е стойността на МА-то примерно на 1.06.2011. За да мога да я използвам за прогноза. Ами не я знам. Крайнта стойност не зависи само от началните условия (МА-то сега, в този момент), но и от пътя на цената до крайния момент. Нещо като "швейцарската" точност. Ето това нещо го няма при лъчите на Ганн. Ветрилото зависи само от началните условия и с помощта на "Правилото за всички ъгли" по-точно можеш да прогнозираш пазара.
Коментар