If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Сега пак сме на крастопътни нива - като цяло изглежда сякаш имаме недовършена работа нагоре, но едно слизане под 1,32 може диаметрално да преобърне ситуацията.
По вечерно време, след като не виждам признаци хората, които щяха да ми обяснявят нещо – изобщо да го направят, то – ще опитам да обясня “поведението” си, което така шокира колегата – Fair. Той и сега е тук, но чака някой да му извади горещите картофи от огъня – все пак и други не могат да ме търпят тук, но незнайно защо мълчат. Предполагам, че разсъждават като мен…
Все пак, никой не е длъжен да възприема мнението ми на доверие. За какво точно говоря?
В мнението си от 25.07.2013, никът “Графиките” дефакто призовава да се отворят къси позиции в златото, защото “Който разбира от ТА ще му стане ясно кое задържа златото все още над 1150 долара”.
Моята позиция е, че има толкова методи за ТА, че горното изречение няма никакъв смисъл. Авторът трябваше да каже, че – като използва КОНКРЕТЕН метод за ТА – е стигнал до определен извод.
А нашият Калитко Маринкин – “анализатор” /Fair/ - УЖ пое ангажимента да ми обяснява, ама го гледам, че се крие и чака /да изстинат картофите, т.е. - някой друг да му ги извади от огъня/… Та, “анализаторът” така и не ми каза, че може да използва някой от десетките методи за ТА, например – аз бих заложил на Фибоначи, ..., може още да се ползва вилата на Ендрю, пълзящи средни, Болинджър…./някои, от които – за да са приложими – трябва да се вкарат на по-ниските тайм-фрейм графики/…
Следва важното: някой може да каже, че това е параноя, а аз бих го определил като най-обикновена предпазливост - /задължителната/ грижа за акаунта. И – какво ме интересуват мен акаунтите на хората наоколо, за да се грижа за тях? Именно де!
А какво го интересуват акаунтите на хората наоколо – някого си, с ник “Графиките”? В момента златото е над 1300, а той е убеден, че, който разбира от ТА – вече е отворил къси позиции. И, ако утре златото падне – ясно. И защо таргетът е точно 1150 в дългосрочната прогноза? А ако през тая година не се случи? А, ако и след 5 или повече години не се случи? Колко е дългосрочна - дългосрочната - те това няма кой да ни каже от днес за утре..., толкова неща могат да се случат.../и се случват!/...
Така – нека претеглим “за” и “против” – в интрадей търговията нямаме шанс това да се случи до утре, а, ако се нагушим /защото сме повярвали, че Калитко ни прави точни анализи/ и утре тръгне още по-нагоре… Кога не се е случвало – акаунтът отива в небитието…
Кой има полза от отваряне на къси и обръщане на пазара? Някоя финансова институция – със сигурност… Ама коя? Ми – която е заложила вече на късите позиции, ама нещо е пренатоварила сметките…, т.е. - не е преценила правилно риска, а пазарът е сменил посоката /ама - за кратко ли, защото това все пак е злато - набаре ли инерция - не се знае..., знае ли се...
Доста хора ТУК помним как в началото на годината Standard Bank мотивираше клиентите си да отварят дълги позиции в двойката EUR/CHF и как постоянно си поставяше по-високи цели, вероятно са се включвали нови и нови играчи, които са се надявали – щом банката ги води, нещата да вървят добре…, да де, ама това е до време – със сигурност първите не са били прецакани…, все пак - на банките може да се има доверие, нали? Да - ама - НЕ!
И тук е така: някой е заложил на поевтиняване на златото, но в момента нещата не са добрееее… Все пак, ако човек участва в такива схеми, не е достатъчно да му бъде хвърлено едно инфо от вида – абе, нали сте разбирачи??? /кой ще признае, че не е, освен Калитко Маринкин, дето всичко му е ясно!/. Когато директно му се каже на човек: така и така, ние…. /еди кои си/ - СМЕ заложили на такава схема…., от ТАКАВА ДАТА…, казваме СТАРТ – и каквото сабя покаже /за първите!!!/… Това е нещо приемливо, ама някой да ми приказва, че съм бил разбирач – и че – според НЕГОВИЯТ ТА – златото трябвало да е на 1150…, ааааа, мерси!
Маринкин /Fair/ - разбра ли причините да съм по-рязък?
Не ме разбирай грешно – АКО смяташ /има вероятност/ златото да падне – можеш и да опиташ.
Моето не е параноя. Моето е предпазливост. Ама – да се разберем: пука ли ми за вашите акаунти? ОтДЕ накъде?
Дължах ви това обяснение, защото аз рядко съм рязък…, пък и не винаги внимавам в картинката /ако съм обидил някого – Маринкин да му се извинява – той обича да анализира/…
Все пак, ако утре златото падне – ми да сте влезли – лесно е!
Коментар