IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX -Технически анализ

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Зара, днес пазарЯ опроверга този Анализатор ...........за сметка на титуляра на темата - Стамба69 ...............Посока 1.20 - 1.18...................Освен ако анализатора не извади нещо и за 4-та голяма низходяща вълна ..... Ама нещо много станаха ..........Достатъчно е да погледнем последните две свещи на месечна .............и работата става яснааааааа..................

Коментар

• най-вероятно мнението му се крепи ,на това,че връщане до първото фибо -38% е почти сигурно,което не е далеч от истината.
      Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

• Малко неангажиращ ТА и от мен... Преди години добре помня вариант за анализ, описан някъде. Запомнил съм обосновка на автора: след 3 низходящи вълни следва корекция - ДО около 40% от движението...

Доколко е бил прав - всеки преценява сам, защото парите в сметката не ги управлява никой теоретик...

Опитах да направя някакви разсъждения при горните условия на 4-часова графика. Моите щрихи показват при първото движение - категорично - рязко поевтиняване на съответната валута... При всяко следващо движение - поевтиняването е ВСЕ ПО-колебливо, т.е. - първоначално замисленото общо поевтиняване - губи силата си, което пък БИ ТРЯБВАЛО да означава, че се извършва преструктуриране на позициите и превесът ВЕРОЯТНО е бил на мечките над биковете, но ВЕЧЕ СЕ ПРОМЕНЯ.... Ако вярваме на онова, което е казал някакъв анализатор, в края на 3-тата вълна, БИ ТРЯБВАЛО той да очаква едни 30-40% корекция.

Дали да му вярваме - всеки сам си решава...Успехи!
        Last edited by зарата; 09.07.2013, 11:10.
        If something inspires you, follow it! Henry Ford

Коментар

• Сега е времето за скъсяване ма еврото. През ноща беше високо.
          chef

Коментар

• Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение
            Мда, сутринта едвам се стърпях да не изръся пиперлив коментар с подобна насоченост. Ти барем ги молиш учтиво, ама едва ли ще има ефект. Най- много Дон Карлос (Зарата) да си направи нов ник и да продължи с бисерите...
            Ако искаш да кажеш нещо на Дон Карлос чрез мен - едва ли ще те разбере, а ефектът е нулев, защото нямам общо с него - нито реално, нито пък - виртуално. Преди години ми харесваха най-общо - анализите му за движенията на валутите.

Обръщай се към самият него - иначе с подобни сравнения си гърмиш напразно патроните....

Със здраве! /приеми това като пожелание, а не като някакъв "бисер"/

Коментар

• Първоначално изпратено от Пенчев Разгледай мнение
              Тъй като Стамбето е чиляк кротък и незлоблив,то тогава аз ще ви помоля най-учтиво да не му осирате темата.С извинение.
              Мда, сутринта едвам се стърпях да не изръся пиперлив коментар с подобна насоченост. Ти барем ги молиш учтиво, ама едва ли ще има ефект. Най- много Дон Карлос (Зарата) да си направи нов ник и да продължи с бисерите...

Коментар

• Тъй като Стамбето е чиляк кротък и незлоблив,то тогава аз ще ви помоля най-учтиво да не му осирате темата.С извинение.
                Фибо-мибо-грънци....

Коментар

• Първоначално изпратено от Ichi Разгледай мнение
                  Съгласен съм с теб че фундамента движи пазара ... разбира се техническия анализ ни дава удобен вход и изход ...

Въпросното движение е продиктувано от ОЧАКВАНИЯ за нещо, което трябва да се случи ... а именно повишаване на основния лихвен процент в САЩ ... това което се опитвам от началото на дебата ни да ти кажа ... е че няма фундамент за подобно нещо ... тъй като особено данните последния месец разколебават подобно действие ... виж данните за безработицата, виж брутния вътрешен продукт, виж PMI, виж данните за инфлационните процеси ... така че едно такова очакване е само и единствено възможност за един умен инвеститор да се включи на по-добро ниво .... т.е. да продаде конкретната валута .... не ангажирам никой с мнението си ... пък и все пак съм "новорегистрира" ... а те какво толкова разбират

Мисля да спрем до тук с коментара ... искрено ти желая здраве и много успехи ... хубав ден!
                  Моето мнение е, че едва ли прочитът на някакви новини и отиграването им в правилната посока на форекс - говори за някакви изключителни умствени нива..., а дали "инвеститорът" е наистина умен - това зависи от много различни фактори и по никакъв начин не се изчерпва само и единствено с търговията с валутни двойки.

Относно "новорегистрирането" - споко бе, човек - пиши си с какъвто искаш ник - никой не ти е заплаха..., от друга страна - едва ли пък някой може да ти попречи на това, което имаш наум...

...все още не съм видял техническият ти анализ, което би било причина, за да пишеш в тая тема...

Коментар

• Първоначално изпратено от зарата Разгледай мнение
                    По същество: желанието ти да изкажеш мнение по въпроса - си е останало само едно желание. Сам, така и не казваш нищо съществено. Обикновено фундаментът се отчита като очаквани новини, коментари или изказвания..., които БИХА МОГЛИ да повлияят на пазара.

Ти изобщо - можеш ли да говориш по същество? Попитах те, какви са причините за въпросното движение? Може ли да разкажеш подробно, ако смяташ, че не трябва да се говори за фундаментални фактори в конкретния случай, то коя точно е причината за поскъпването на долара? Изведнъж ли е хукнала валутата нанякъде, според теб - без никакви причини?

От друга страна, как на теб ти звучи определението "новорегистриран" - ако то е отправено към ник с един на брой пост/ове/? Всеки новорегистриран започва с един пост. Тоя първи пост го прави новорегистриран /ник/ в който и да е форум. Не мисля, че някой трябва да е обиден в тоя случай, ако го нарекат "новорегистриран" и същият да раздува и се прави на обиден, като въвежда някакви пронятия като "старши участници".

Последно: ако нямаш какво да кажеш, свързано с технически анализ, защо си чешеш езика точно в тая тема?
                    Съгласен съм с теб че фундамента движи пазара ... разбира се техническия анализ ни дава удобен вход и изход ...

Въпросното движение е продиктувано от ОЧАКВАНИЯ за нещо, което трябва да се случи ... а именно повишаване на основния лихвен процент в САЩ ... това което се опитвам от началото на дебата ни да ти кажа ... е че няма фундамент за подобно нещо ... тъй като особено данните последния месец разколебават подобно действие ... виж данните за безработицата, виж брутния вътрешен продукт, виж PMI, виж данните за инфлационните процеси ... така че едно такова очакване е само и единствено възможност за един умен инвеститор да се включи на по-добро ниво .... т.е. да продаде конкретната валута .... не ангажирам никой с мнението си ... пък и все пак съм "новорегистрира" ... а те какво толкова разбират

Мисля да спрем до тук с коментара ... искрено ти желая здраве и много успехи ... хубав ден!

Коментар

Новорегистриран ... звучи малко нарицателно ... но ще го приема ... все пак трябва да се уважават старшите форумци .... не желая да се заяждам ... просто исках да изкажа мнение по въпроса ... като разбира се също не желая да ангажирам никого ... ни най - малко да засегна някого ... така че ако съм го направил моля да ме извиниш ...
                      По същество: желанието ти да изкажеш мнение по въпроса - си е останало само едно желание. Сам, така и не казваш нищо съществено. Обикновено фундаментът се отчита като очаквани новини, коментари или изказвания..., които БИХА МОГЛИ да повлияят на пазара.

Ти изобщо - можеш ли да говориш по същество? Попитах те, какви са причините за въпросното движение? Може ли да разкажеш подробно, ако смяташ, че не трябва да се говори за фундаментални фактори в конкретния случай, то коя точно е причината за поскъпването на долара? Изведнъж ли е хукнала валутата нанякъде, според теб - без никакви причини?

От друга страна, как на теб ти звучи определението "новорегистриран" - ако то е отправено към ник с един на брой пост/ове/? Всеки новорегистриран започва с един пост. Тоя първи пост го прави новорегистриран /ник/ в който и да е форум. Не мисля, че някой трябва да е обиден в тоя случай, ако го нарекат "новорегистриран" и същият да раздува и се прави на обиден, като въвежда някакви пронятия като "старши участници".

Последно: ако нямаш какво да кажеш, свързано с технически анализ, защо си чешеш езика точно в тая тема?

Коментар

1. Новорегистриран влиза в сериозна тема, но не по темата?
                        2. Новорегистриран не влиза с въпроса си в момента, в който е актуален поста?

Аз не мога да си обясня по друг начин движението на въпросната валутна двойка по друг начин, освен с определен фундамент. Постът ми е пуснат 20 минути, преди поскъпването на долара с една фигура /100 пипа/.

Ти как наричаш това? Аз го наричам фундамент.

Привърженик съм на това: не - да ми уловят рибата, а - ако може - да ме научат да си я хващам сам...

Както искаш ме разбирай. До тук въпросът ти съм изчерпил напълно и диалог с теб няма да водя! Не ангажирам никого тук с мнението си, а с коментари не се съобразявам.

Бъди здрав!
                        Новорегистриран ... звучи малко нарицателно ... но ще го приема ... все пак трябва да се уважават старшите форумци .... не желая да се заяждам ... просто исках да изкажа мнение по въпроса ... като разбира се също не желая да ангажирам никого ... ни най - малко да засегна някого ... така че ако съм го направил моля да ме извиниш ...

Коментар

Фундамент ... в долара ... фундамент в еврото ... как може на нещо, което се печата ежедневно дори да помислиш за фундамент... ако не греша особено последния месец не се сещам за нещо положително в полза на долара ... ако греша ... моля те посочи ми едно ...
                          1. Новорегистриран влиза в сериозна тема, но не по темата?
                          2. Новорегистриран не влиза с въпроса си в момента, в който е актуален поста?

Аз не мога да си обясня по друг начин движението на въпросната валутна двойка по друг начин, освен с определен фундамент. Постът ми е пуснат 20 минути, преди поскъпването на долара с една фигура /100 пипа/.

Ти как наричаш това? Аз го наричам фундамент.

Привърженик съм на това: не - да ми уловят рибата, а - ако може - да ме научат да си я хващам сам...

Както искаш ме разбирай. До тук въпросът ти съм изчерпил напълно и диалог с теб няма да водя! Не ангажирам никого тук с мнението си, а с коментари не се съобразявам.

Бъди здрав!

Коментар

http://prikachi.com/images/367/6297367G.jpg

Фундаментът говори за движение в полза на долара.

Техниката /поне на мен/ ми показва, че ще има ПОНЕ една /дълбока/ корекция на движението надолу, но дали ще стигне до 50% Фибо - не мога да кажа. За сега - нивото 1.28 ще е сериозният тест - съпротива, или подкрепа на обезценката на еврото.

Няма да е така лесно, дори и ако това ключово /според мен/ ниво - бъде преодоляно, т.е. - ще си ги има връщанията. Коя е причината за това? Прекалено аналитичното подхождане от наша страна към един хаотично движещ се пазар. Все търсим някакви зависимости, а те не влияят на пазара в дългосрочен план...

Неангажиращо.... Успехи!

Фундамент ... в долара ... фундамент в еврото ... как може на нещо, което се печата ежедневно дори да помислиш за фундамент... ако не греша особено последния месец не се сещам за нещо положително в полза на долара ... ако греша ... моля те посочи ми едно ...

Коментар

• Първоначално изпратено от stamba69 Разгледай мнение
                              Привет РЕДЕ
                              Трета вълна очаквам да завърши на около 1,1247
                              след това 4-та ще коригира до около 1,2075
                              и накрая 5-та ще завърши
                              предполагам около март 2014 г.
                              до около 1,0730 или 1,0575
                              Как пресмяташ тези нива?

Коментар

• Първоначално изпратено от noker Разгледай мнение
                                И еврото и долара не ви вижда в своя джоб
                                Това за УЙчо важи в пълна степен нали

Коментар

Working...
                                X