IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Разумна ли е покупката на USD в момента!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Колеги според вас как ще отвори пазара, ще има ли гап и в полза на кого? Според мен ще има гап в полза на еврото

Коментар

• Соки, днес повече ти се разбира.

Коментар

• Пак ли виждаме тука старите невежи или.
        Може да имат над 100% бюджетни дефицити,но имат положителни Брутни вътрешни продукти,което предполага насочването на капиталовите потоци именно натам.
        А защо имат положителни БВП сами си отговорете.И особенно сега по време на криза.
        И след това питаите уикипедия за Риск апетит и осредняване на риска.
        След това се замислете при периоди на хронични дефицити и разстяща цена на златото,какво следва и в историята какво е станало.И кога е станало.И пак пишете...
        Last edited by SoKoLoV; 06.06.2010, 15:39.

Коментар

• В тая криза най-лошото е да имаш силна валута.
          Прос пример:
          Все едно в тая криза да имаш хранителни стоки и да продаваш 30-40% по-скъпо, сами си правете изводите.

Коментар

• Първоначално изпратено от kostadinat Разгледай мнение
            ...
            Моето мнение е че държава с 13трилиона дефицит, който се увеличава с по 1.6 трилиона на година, с дефицит 90% от БВП изобщо не трябва да съществува.
            .....

[
            А какво ще кажеш за държави като например:
            Италия - дефицит 115.20% от БВП;
            Япония - 192.10%;
            ....
            Не трябва да съществуват!

Понеже ме мързи да преписвам данни, ето и линк:
            http://en.wikipedia.org/wiki/List_of...bt#cite_note-0

Коментар

• В момента според мен разумните опции са няколко:

1) харчиш яко
              2) инвестираш в акции от азия
              3) физическо злато и сребро

При всяко положение хартиените пари в момента са "загуба по подразбиране" (те по принцип са, но сега е много по-изразено). И в Европа и в САЩ печатниците в момента не смогват да печатат - останалите икономики нямат друг избор, освен да ги следват. Инфлацията е неизбежна и съответната ти загуба като покупателна способност в крайна сметка - също.

Краткият отговор на въпроса ти и според мен е НЕ!

Защото дори и долара да поскъпне спрямо лева (еврото) пак ще си набутан, просто защото и двете ще падат яко. Т.е. какво те грее, че доларът ще се вдигне 5% спрямо Еврото, ако след половин година хлябът ще ти е 1 евро? Избираш просто по-малката от две злини ли? А и тия 5% ше загубиш от курс купува продава, в случай, че решиш да притежаваш физически парите, ако те е страх от някакви събития.
              Last edited by Дебнем на замаушка; 06.06.2010, 15:19.

Коментар

• Първоначално изпратено от gtomm Разгледай мнение
                Мисля, че до края на юни долара ще се качи с 4-6%
                1,14

твърде вероятно

Коментар

• Мисля, че до края на юни долара ще се качи с 4-6% Ще има моментен по-голям интерес през този период и това ще доведе до покачването му ....
                  Last edited by gtomm; 06.06.2010, 14:18.
                  Какво ще стане, ако в България останат само цигани и държавни служители?!

Коментар

• Според някои анализатори на водещи банки, годината ще я завършим на нива от 1.25 eurusd. В момента сме 1.20. Други умни глави казват че ще има паритет. Други още по-умни казват ще стане 1.50-1.60. Моето мнение е че държава с 13трилиона дефицит, който се увеличава с по 1.6 трилиона на година, с дефицит 90% от БВП изобщо не трябва да съществува. Добре че си имат печатница за зелено (ФЕД) иначе боже опази. Вярно е че ЕУ също има проблеми, но ЕУ проблемите са просто слънце. За мен един справедлив курс би бил за момента 2.0 eurusd, но най-вероятно ще се случи 1.0. Божа работа, па уживиом па видим.

http://www.investor.bg/news/article/100715/130.html

Вашингтон. Дефицитът на САЩ достигна 13 трилиона долара за първи път в историята, съобщиха от американското министерство на финансите, предаде АФП. След значителните правителствени разходи целящи стимулиране на икономическото възстановяване, дефицита на САЩ достигна 13,050,826,460,886.97 долара към 1 юни. Дългът се е увеличил с около 1,6 трилиона долара през миналата година и е нараснал повече от два пъти през последните десет години. Сега дефицитът на САЩ е около 90% от годишния БВП на страната.

Коментар

• Ами разбери колко години е цикъла на Долара и така ще вземеш лесно решение.
                      Плюс това виж каква формация е нарисувал и я е пробил нагоре. Това е ..

Коментар

• Първоначално изпратено от javcho Разгледай мнение
                        Ако краткосрочна е до 3 месеца, според мен не е момента.

Ако е до края на годината - ДА.
                        И аз така мисля, че до края на годината или малко по-рано, е разумно.....

Коментар

• Първоначално изпратено от gtomm Разгледай мнение
                          Краткострочната инвестиция в USD в момета разумна ли е или не
                          Ако краткосрочна е до 3 месеца, според мен не е момента.

Ако е до края на годината - ДА.

Коментар

• Първоначално изпратено от SStoilov Разгледай мнение
                            Не .
                            абсолютно не.по скъп долара във следващите 1-2 години надали ще бъде.

Коментар

• Не .

Коментар

• Разумна ли е покупката на USD в момента!

Краткострочната инвестиция в USD в момета разумна ли е или не
                              Working...
                              X