IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фрактали

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от alex1001111
    Happy68 ти с на кой "автор" схемите търгуваш та си все на + от всичко? Айде нека тези дето се изтрепаха да влачат от форекс да даряват поне 0.01% ще захраните клетите деца само със шпек при тези колосални печалби дето ги въртите.
    Нека уточним, че никога и никъде не съм коментирала сметката си. И не виждам, какво общо има с разискваната тема.

А аз по чия схема търгувам? - по моя си. Използвам стандартна логика и съответните ценови модели за отделните състояния на пазара. Много простичко, но много трудно и бавно се стига до там.
    Безплатен обяд няма!

Коментар

• Ако целта е посредством фрактал да се опише пазара, не мисля че скоро ще стигнете до "формулата" на пазара. Вълните на Елиът са такъв опит - всяка импулсна се състои от 5 вълни, всяка коригираща от 3, всяка от тях се подчинява на същия принцип и така до безкрайност. На някой им допада Елиът на други не.

Изхождайки от виждането че е невъзможно да се опише пазара като цяло и допускайки че той все пак е фрактал, търсенето на фрактали според мен може да се изпозва в откриването им на ниско ниво (малък мащаб, нисък TimeFrame) с оглед на повечето налични данни и прилагеното им на по-високо ниво (голям мащаб, висок TimeFrame). Как ще бъде описан пазара с вълни ли, индикатори ли, свещи, барове обеми и т.н. си е въпрос на позания, продпочитания и най-вече стремеж към по-точно представяне на пазара.
      От друга страна ако се постигне определянето дори на една част от този фрактал, приложението му на ниско ниво би следвало да носи значително по-голямо "разстояние" (печалба) отколкото на по-високо.

Иначе Бил Уилямс праща публиката в девета глуха лепвайки на своите индикатори име (може би съзнателно, а може и преводите така да са го докарали, знам ли) с което се означава нещо съвсем друго.

alex1001111, доколкото схванах от твои предишни постове, считаш че пазара е случаен и търговията хазарт. Ако е така се замисли върху обстоятелството че резултат от "хвърлената монета" на пазара зависи от обема на залозите - когато залозите са с превес откъм едната страна, самите те предопределят изместването на цената, т.е. на коя страна ще падне "монетата". Не знам за хазарт при който по-големия залог да предопределя изхода в своя полза.
      Извинявам се, ако не съм те разбрал правилно.

Коментар

• Теория на хаоса е математически апарат опериращ на базата на поведението на някои нелинейни динамични системи и описващ явление известно като хаос — още известно като термина „чувствителност към началните условия“. Примери за подобни системи са атмосферата, турбулентните потоци, биологичните популации и икономическите системи.

Това което Бил Уйлямс е поднесъл на публиката в своите книги е много ама много далеч от реалната теория на хаоса, която се опитва да опише поведението на нелинейните динамични системи. Не видях в тези книги последоваделно разработена концепция нито дефинирана еднозначно аксиоматика. Имено поради тая причина онова което е поднесъл на публиката е пълно с противоречия и е сведено на доста примитивистично ниво.

Теория на хаоса работи с няколко основни понятия. На първо място това е Атрактора - просто казано това е "равновесното състояние" или "геометрична област" към което се стреми всека нелинейна динамична система /НДС/. Фазово пространство - или това са степените на свобода на НДС. Бифукация - Характерно е за нелинейните системи е това, че те могат да имат повече от един атрактор. В този случай във фазовото пространство можже да се оформи граница, разделяща два атрактора, която се нарича бифуркация. Поведението на НДС в областа на бифукацията е крайно нестабилно и малки изменения във началните условия могат да предизвикат срив към един или друг атракторен басеин. И тук стигаме до Теория на катастрофите.
        Ако ви е интересно търсете по скоро Математическия апарат на теория на хаоса и теория на катастрофите, а не някакви опити за приложението и върху пазара направени от хора които не разбират математика.

Коментар

• Колеги...съфорумници...отдавна нямам желание да пиша тук...но понякога се забавлявам...при това искренно !
          И няма как иначе !
          Та вие изкарахте Всевишния, Бащицата...ила там както го наричате - СПЕКУЛАНТ !
          Опомнете се !
          С доброто познаване на фракталите по-скоро ще се доближите до Всевишния....отколкото до печалба на борсата

Коментар

• Happy68 ти с на кой "автор" схемите търгуваш та си все на + от всичко? Айде нека тези дето се изтрепаха да влачат от форекс да даряват поне 0.01% ще захраните клетите деца само със шпек при тези колосални печалби дето ги въртите.

Коментар

• ле-лееее, в 06,17ч сутринта ни казваш "Наздраве" ти това пиене вече за нищо го нямаш Само не казвай, че е било преди лягане

Много дълъг стана спора вече, не е за форум. Идеята ми е, че "бутаме къща, за да построим барака". Някой си е създал нещо, публикувал го е. Добре, ако на друг му харесва, да чете и да се възползва. Ако не му харесва - да го обори и да предложи нещо по-добро. Или ... да замълчи.
              Не ми харесват всички философствания тук против авторите на книги за търговия. Защото не е само Бил. За когото и да стане тема, все ще е същото.

Който е запознат с теорията на Бил, ще ме разбере какво искам да кажа с това, че логиката е нормална. Има някои недостатъци, но .... всек сам си знае. Никой не е притиснат до стената да използва този метод.

За пиенето няма проблеми - вече има няколко кръчми в списъка, няма да ти стигне времето.

Хайде, лек ден на всички.
              Безплатен обяд няма!

Коментар

• Първоначално изпратено от Happy68
                Сега - по сериозните неща - не мисля, че така наречения от вас чичко Бил (а вас как ли да наречем ( интересно) е имал идеята да изчислява фрактална геометрия. Ако се настроите малко по-позитивно към авторите на книги за форекс, може би ще откриете идеите и основите на раличните системи.
                Мараба Happy68

На мен след 35-40 години могат да ми викат дядо Стефчо (като онзи стар герой от телевизията който много обича женичките )
                Ясно е Hapрy68, че идеята му за фракталите не се доближава и бегло до истината.
                Просто е сложил много грешно наименование, ама много грешно.
                Толкова грешно колкото и модела на този москвич от картинката

Aз поне съм настроен изключително позитивно към авторите на книги.
                Обаче в един момент се оказва, че много от авторите на книги (разбира се не всички ), не представят много значима информация.
                Т.е. тя е значима докато не я надскочиш
                И идеите са открити, и основите.На форекс основите върху които лежат всички стратегии са времето и цената !!!

Първоначално изпратено от Happy68
                Много е лесно да се плюе и критикува.
                Изобщо не е лесно.Дори е по-трудно да критикуваш, задължително обосновано и с подходящ тон.
                За мен е чест да го правя при добронамерен "противник" насреща си.

Комбинацията на фракталите с алигатора си е съвсем логична, има си определени правила, които също са логични.
                Ако ви допада, използвайте я, ако не - измислете нещо по-добро и го публикувайте, за да не сте голословни.
                Изобщо не е толкова логична комбинацията Happy68, дори и 3-и пъти официално си е променял стратегията за безстресова търговия
                Пък неофициално кой знае как си търгува
                С цялата ми почит към тежките му и сериозни публикации на тема психология на трейдинга, останалото е боза.
                Самия факт, че препоръчва официално в системата си добавяния какво означава ?
                Изобщо не съм голословен даже......направо си карам точно и ясно по темата

Освен това, прекалено много се вживявате според мен - света и нещата в него не са толкова сложни
                Какво общо имат тиковете, ако фрактала е дневен или на 4-часова графика.
                Не мисля, че си права Happy68.
                Ще те опонирам и тук, въпреки заслужения ми респект към теб.
                Ако наистина говорим за фрактална структура, а не за "фракталите" на Бил Уилямс, то потиковите стойности са крайно и критично важни.
                Само, че е безпредметно да се скъсам от обяснения от които не разбирам половината.Математиката е ужасно тежка и трудна.
                Според знанията си виждам около 10-ина страници обяснения по вероятности и геометрия ( даже ме съмнява че ще са двойно повече ).

Ето и линкове по темата :

http://www.cut-the-knot.org/Curriculum/index.shtml#f

http://fractalfinance.blogspot.com/s...label/fractals

Добро утро, наздраве, и мисли къде ще ни водиш да пием
                Безмоторен форекс птеродактил говорещ за себе си в 3-то ЛИЦЕ, със непостоянна маниакална депресия, п

Коментар

• Първоначално изпратено от E-Bat-Sedefcho
                  Драго ми е Happy68

Усещаш ли как някой пуска една тема с един въпрос, после се покрива само да чете на готово а ние се впиваме да се правим на умни ?

Ясно е каква функция има Алигатора.
                  Зададох въпроса със саркастична нотка.
                  Ясно е, че на Форекс всичко работи и същевременно не работи, въпрос на време и количество статистически данни е да се установи
                  Не казвам, че теорията не е резонна.Идеята ми беше ( както и на alex1001111 ), че със 10 реда код не можеш да изчисляваш фрактална геометрия.
                  Още повече на Форекс пазара където мащаба е ограничен до самия бар, а не до съставните му тикове
                  Това създава много лоша шега не само за "фракталите" на чичко Бил, ами и на множество от индикатори.

Самата система на чичо Бил е опорочена от идеята, че фракталите са самоподобни обекти.
                  Не всички самоподобни обекти са фрактали !!
                  Плюс това неговите "фрактали" са "достоверни" най малко след 2-а бара.
                  Ами, да сложим един мувинг с малък период и веднага ще имаме локален връх или дъно което можем да кръстим "фрактал".......ама няма да има нищо общо с фракталите, както и неговите нямат нищо общо с идеята за фрактална геометрия.
                  Дори математиката само се доближава до дефиницията за фрактал тъй като има много начини един обект да бъде самоподобен, както и това, че не всеки фрактал може да бъде определен рекурсивно.

Пък като се сетя за индикатора "Fractals " в МТ4 и съм на път да си ударя главата в някой ръбат винкел
                  По интересно е поведението на атракторите като стане на въпрос за Теория на хаоса.

Наздраве !
                  Драго ти е А вчера до колко сутринта спа ???

Ти нали уж не разбираш от технически анализ? Защо заблуждаваш? Аааа... нещо ..

Сега - по сериозните неща - не мисля, че така наречения от вас чичко Бил (а вас как ли да наречем ( интересно) е имал идеята да изчислява фрактална геометрия. Ако се настроите малко по-позитивно към авторите на книги за форекс, може би ще откриете идеите и основите на раличните системи. Много е лесно да се плюе и критикува. Хайде да видим, алекс1000 като е толкова напет, какво е създал? та дори и да не върши работа - нищо.
                  Комбинацията на фракталите с алигатора си е съвсем логична, има си определени правила, които също са логични. Ако ви допада, използвайте я, ако не - измислете нещо по-добро и го публикувайте, за да не сте голословни.

Освен това, прекалено много се вживявате според мен - света и нещата в него не са толкова сложни Какво общо имат тиковете, ако фрактала е дневен или на 4-часова графика.

Малко остричко излезе, ама ... това е положението. нека престанем с това недоволство, оплюване, критика и т.н.
                  Безплатен обяд няма!

Коментар

• Аз за него съм предубеден (за Возний). На времето се учех от него, но после си дадох сметка, че неговата теория е неприложима към практиката. Виждал съм и експерименталната му сметка - отиграните сделки бяха с голям обем за малко пипсове, т.е. нямаха нищо общо с проповядваната от него идеология. Може да е голямо име за повечето от вас, но за мен не предизвиква интерес.

Коментар

• Re: Фрактали

Първоначално изпратено от FisX
                      Здравейте Колеги. Отварям тази тема за да може всеки който търгува чрез фрактали или пък се интересува от тях да споделя полезна информация. Има ли привърженици на този вид анализ?
                      И понеже всички говорят за Били да подскажа, че "совите не са това, което са". И макар и авторът да е Возный мисля, че има какво да се прочете. Той е показал, че може да печели, но явно му отнема много време.

http://www.procapital.ru/showthread.php?t=19164

Коментар

• ... позволете и аз да се изтръцкам тук ...
                        - дали нещо работи или не - единственият съдник е статистиката...

ПП
                        ... и много е важно кой как го ползва ... ... сещам се за онзи майстор, който все режел детайла и той все идвал малък...

пп2
                        не може да се отрече, че фракталите (в заготовката, която ползваме) показват доста добре нивата на съпротива/подкрепа, не че и без тях няма да ги видиш, но те накак си ги подчертават...

пп3
                        ако се чудиш как да ситуираш фибуначито... опъни няколко нива по фракталите и ще си помогнеш ... ако не за друго, то поне за разбора

Коментар

• Драго ми е Happy68

Усещаш ли как някой пуска една тема с един въпрос, после се покрива само да чете на готово а ние се впиваме да се правим на умни ?

Ясно е каква функция има Алигатора.
                          Зададох въпроса със саркастична нотка.
                          Ясно е, че на Форекс всичко работи и същевременно не работи, въпрос на време и количество статистически данни е да се установи
                          Не казвам, че теорията не е резонна.Идеята ми беше ( както и на alex1001111 ), че със 10 реда код не можеш да изчисляваш фрактална геометрия.
                          Още повече на Форекс пазара където мащаба е ограничен до самия бар, а не до съставните му тикове
                          Това създава много лоша шега не само за "фракталите" на чичко Бил, ами и на множество от индикатори.

Самата система на чичо Бил е опорочена от идеята, че фракталите са самоподобни обекти.
                          Не всички самоподобни обекти са фрактали !!
                          Плюс това неговите "фрактали" са "достоверни" най малко след 2-а бара.
                          Ами, да сложим един мувинг с малък период и веднага ще имаме локален връх или дъно което можем да кръстим "фрактал".......ама няма да има нищо общо с фракталите, както и неговите нямат нищо общо с идеята за фрактална геометрия.
                          Дори математиката само се доближава до дефиницията за фрактал тъй като има много начини един обект да бъде самоподобен, както и това, че не всеки фрактал може да бъде определен рекурсивно.

Пък като се сетя за индикатора "Fractals " в МТ4 и съм на път да си ударя главата в някой ръбат винкел
                          По интересно е поведението на атракторите като стане на въпрос за Теория на хаоса.

Наздраве !
                          Безмоторен форекс птеродактил говорещ за себе си в 3-то ЛИЦЕ, със непостоянна маниакална депресия, п

Коментар

• Няма смисъл да се губи време с фрактали. Ако водеха до предимство в търговията едва ли щяха да са толкова широко разпространени. Защо някой ще си публикува труда за жълти стотинки? От алтруизъм ? Не ми се вярва

Да не говорим, че Р/Р при търговията с фрактали е плачевен

Коментар

• Първоначално изпратено от E-Bat-Sedefcho
                              alex1001111 е абсолютно прав за "дебелата работа".
                              Та дори твърдя, че много меко се е изказал със сравнението компот - компютър

Една или две плъзгащи средни и два сетъпа ще ти вършат в пъти по-добра работа от "фрактали" на форекс пазара.
                              След като има написан индикатор работещ върху фрактална геометрия, защо са тези 3-и плъзгащи средни в метода на Бил Уилямс ?

Поздрави и успех !
                              Щом съществуват сигурно има защо - а и го пише Освен това те не са само за тренд - вършат и друга работа.
                              Безплатен обяд няма!

Коментар

• Първоначално изпратено от alex1001111

Ако не ме лъже паметта, тук ще намериш отговора:

http://www.book.store.bg/c/p-p/m-290...&latconvused=0

или поне част от него
                                Мисля, че те лъже. Теория на хаоса е толкова дебела работа с такива диференциални уравнения, че Бил Уилямс това дето случайно го е нарекъл фрактал е просто един ръб по графиката.

Подобна връзка има и между компот и компютър.
                                Не си прочел, но имаш мнение .... Да не говорим, че трябва и да се поразсъждава малко.
                                Безплатен обяд няма!

Коментар

Working...
                                X