IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фрий седмичен анализ на коко

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• адреса на парната баня ще може ли ... не е пълно инфото така ....

Коментар

• Първоначално изпратено от Черкезов
      Понеже виждам че Коко, вече не анализира пазара (дано не е фалирал) ще се заема аз с тази не лека и коварна задача.

Ще ви дам сигнали за дневен скалп.

От утре силелен бай на USD/CAD , издебвате го, като е в положение на коригираща вълна, поемате си въздух, присвивате очи и стреляте в момента на възбуждането на пазарите. Реализация на поне 40-50 пипса, гаранция-95%, стоп лос 100пипса, за да не ви прецака брокерчето.

Паунд - Долар, издебвате корекцията и силен бай, прибирате 50-100 пипса и отивате на парна баня.Достоверност - 85%

Сигналите са на дневна само.

Д-р Черкезов, трейдър аналитик и борсов играч
      Въобще осъзнаваш ли що за глупости си написал
      Тhere is no good direction to trade, short or long; there is only the money-making way to trade.

Коментар

• Понеже виждам че Коко, вече не анализира пазара (дано не е фалирал) ще се заема аз с тази не лека и коварна задача.

Ще ви дам сигнали за дневен скалп.

От утре силелен бай на USD/CAD , издебвате го, като е в положение на коригираща вълна, поемате си въздух, присвивате очи и стреляте в момента на възбуждането на пазарите. Реализация на поне 40-50 пипса, гаранция-95%, стоп лос 100пипса, за да не ви прецака брокерчето.

Паунд - Долар, издебвате корекцията и силен бай, прибирате 50-100 пипса и отивате на парна баня.Достоверност - 85%

Сигналите са на дневна само.

Д-р Черкезов, трейдър аналитик и борсов играч
        Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

• За тези 7 пипа за 7 дни писах преди 2 седмици, че съм на особено мнение. Стремя се да спазвам правилата на Ганн за колебанията и тогава локалното дъно е на 1,3436 по моята графика. Като цяло и тези цели, които споменанаш са много вероятни, но пазарът ме учи, напоследък непрекъснато, - да не избързвам. Целите една след друга... А за другото - никога не съм те приемал за нещо различно.

Коментар

• Първоначално изпратено от GoDim
            Аз го подготвях и писах няколко часа. Време, което съм ти подарил. Някакви аргументи против прогннозата, метода на анализ? Давай по същество за движението на цената.
            Отделих половин час в уважение на труда, който си положил.
            На пръв поглед нищо симетрично и закономерно в цифрите, които си споменал, но това е само привидно, тъй като истината е винаги забулена за незапознатото око.
            Ще се занимая с математическата част, поради факта че ти се справяш прекрасно с художественната.

За да подготвим базата трябва аксиоматично да приемем някои истини, които са добре известни на всеки кадърен трейдър, а именно, че финансовите пазари се движат във вълни, които се съобразяват изключително стриктно с пропорциите производни от златното сечение, познати на масата като числата на Фибоначи. И второ, че на високите фреймове се гледа не линейна, а логаритмична скала (спр. Д.Димов и А.Николов).
            За конкретния случай ще пропуснем ритрейсмънт нивата и ще се съсредоточим върху т.н. extensions, т.е. разширения. Те са 127.2 %, 161.8%, 261.8%, 361.8% и 423.6%.
            Първият спад е 926 пипа, което спрямо началото от 1.5144 е обезценка със 6.11%.
            При вторият спад имаме леки различия с теб, тъй като ти приемаш за дъно спайка до 1.3435, а е коректно да е първото дъно в 1.3444. Така спада става 1.4577-1.3444=1133 пипа, което в проценти спрямо началото 1.4577 е 7.772 %.
            Т.е. отношението на втория спад към първия е 7.772/6.11= 1.272.
            Или вторият спад е 127.2 % от първия, което с изключителна прецизност отговаря на първото Фибо разширение.
            От тук нататък изводът е много прост и лесен.
            Селът от 1.3817 ще бъде точно на второто Фибо разширение (161.8 %) спрямо първия спад (или на първото ФР 127.2 % спрямо втория - което е едно и също).
            или с цифри:
            ще видим поевтиняване със 6.11 x 1.618= 9.885 %, което в номинална стойност ще рече 1365,8 пипа или до ниво 1.24511.
            Всеки сам може да види с какво "по случайност" съвпада на графиката това 1.24511.

Мисля, че с моите математически знания и съобразителност и твоите графични способности ще бъдем прекрасен тандем.

Или както казваше чичо Гърга докато зяпаше любимия си Казабланка:
            Годим, ай тинк дис ис дъ бегининг ъф а бютифул френдшип.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ivkoo
              Пикасо !!!
              А ти "Анти Пикасо" ли си? Кога успя да прочетеш поста ми. Аз дори още не бях го прочел за грешки. 2 минути? Достатъчни ли са за някаква оценка? Какво разбра? Аз го подготвях и писах няколко часа. Време, което съм ти подарил. Някакви аргументи против прогннозата, метода на анализ? Давай по същество за движението на цената. Усмихваш се, ама знаеш, че се нервя от такова отношение.

Коментар

• Пикасо !!!

Коментар

• Здравейте! Много празници тази, че и другата седмица. Затова да свършим със задълженията и да се отдадем на развлеченията.

Миналата седмица все писах за някакъв модел, дето се повтаря. Не зная дали сте обърнали внимание на графиката на колебанията:

Ако разгледаме движението от 1,4577 започва с низходящо колебание от 549 пипа за 6 работни дни. И движението от 1,3815 започва с низходящо колебание от 549 пипа за 6 работни дни. За сега толкова. Тръгнала е някаква корекция. Трябва нов дневен връх над петъчния за да превърне 1,3266 в локално дъно по двудневната графика. Дори и корекцията да се развие по друг начин, според мен по аналогия можем да очакваме движението надолу да продължи защото низходящите движения са продължавали 926 пипа и 19 дни и 1141 пипа и 34 дни, а последното само 549 пипа и 6 дни.
                  Потвърждаващото ниво за отмяна на низходящото движение за сега е 1,3815.

При графиката с лъчите цената проби, както очаквахме, лъча от 1,4717 и после намери подкрепа в лъча от 1,6035. Моите очакваквания са тази седмица да го пробием и него.

Но сега цената се е върнала нагоре и е над лъча от 1,4717, който в понеделник е на ниво 1,3389. Отгоре на ниво 1,3441 в понеделник е лъч 1х5 от 1,2329. Ако по правилото за всички ъгли целта на движението е последния лъч 1х10 от 1,2329 (на чертежа означен с ниво 1,2896), то можем да предположим, че цената ще получи съпротива от лъч 1х5 и ще поеме надолу.
                  Ако имаме дневен връх на петъчния ще строя ново ветрило от 1,3266 нагоре и това ще доведе до промяна на картинката. Т.е. ще се появат малко подкрепи над това ниво.
                  Ако моделът се повтаря може да очакваме цената в края на седмицата да е достигнала до ниво 1,3132.
                  Тук отмяната на спада започва при пробив на нивата 1,3597 до 1,3536 на лъч 1х1 от 1,5046.

Пожелавам ви весели празници и успехи през седмицата!

Коментар

• Изтървах го мамицата му - на 3320 пръста ми беше на спусъка - но нещо се разтрепери и неможах да скоча в джаза
                    Ордери нема да слагам щот съм в командировка до края на седмицата и нема да мога да следя

Успехи на всички ви желая и много профити

Коментар

• Първоначално изпратено от koko
                      от зоната 3357-77 трябва да тръгне за 3315-25 откъдето пък за 3407-37 но да видим

http://golohoro.hit.bg/2503.PNG
                      Затварям двете къси на 1,3325

Услушвам се за дълга в интервала 1,3290-1,3320 със къс стоп под 1,3280 и цел 1,3420

Успех

Коментар

• Гледам ичито пуснал подновена версия на ичимокувският си индикатор http://www.ichi360.com/

Коментар

• Е нали ти казах нивата и времето - точно на 15 мин - значи до 14,30ч трябва да е връх около 3375 после до края на деня требе да ходи некъде в интервала 1,3290-1,3320 - от там мисля че ще иде до 1,3435 но това ми е в утрешните планове - там дето говорихме за нивата на твоя приятел мърлей http://golohoro.hit.bg/25031.PNG

Коментар

• Първоначално изпратено от koko
                            Има още едно слизане което да финишира тази 5та вълна от 3817 и сетне ще корегираме според мен целият спад от 1,51

а иначе шорттерм ако тръгне сега корекция ще корегираме това от 1,35 докъде 1,3435 както писах днес http://golohoro.hit.bg/2503.PNG
                            А, точно за тоз чертеж питам за времето.

А според мен бързаш с таз 5-та. Виж каво недоносче ще стане...

Коментар

• Първоначално изпратено от GoDim
                              Това не го споря. Въпросът е сега почна ли корекция или ще има още едно слизане? И ако има корекция, кое ще коригираме? Целия спад от 1,3815 или само от 1,3567?
                              Има още едно слизане което да финишира тази 5та вълна от 3817 и сетне ще корегираме според мен целият спад от 1,51

а иначе шорттерм ако тръгне сега корекция ще корегираме това от 1,35 докъде 1,3435 както писах днес http://golohoro.hit.bg/2503.PNG

Коментар

• Това не го споря. Въпросът е сега почна ли корекция или ще има още едно слизане? И ако има корекция, кое ще коригираме? Целия спад от 1,3815 или само от 1,3567?

Коментар

Working...
                                X