адреса на парната баня ще може ли ... не е пълно инфото така ....
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фрий седмичен анализ на коко
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ЧеркезовПонеже виждам че Коко, вече не анализира пазара (дано не е фалирал) ще се заема аз с тази не лека и коварна задача.
Ще ви дам сигнали за дневен скалп.
От утре силелен бай на USD/CAD , издебвате го, като е в положение на коригираща вълна, поемате си въздух, присвивате очи и стреляте в момента на възбуждането на пазарите. Реализация на поне 40-50 пипса, гаранция-95%, стоп лос 100пипса, за да не ви прецака брокерчето.
Паунд - Долар, издебвате корекцията и силен бай, прибирате 50-100 пипса и отивате на парна баня.Достоверност - 85%
Сигналите са на дневна само.
Д-р Черкезов, трейдър аналитик и борсов играчТhere is no good direction to trade, short or long; there is only the money-making way to trade.
Коментар
-
Понеже виждам че Коко, вече не анализира пазара (дано не е фалирал) ще се заема аз с тази не лека и коварна задача.
Ще ви дам сигнали за дневен скалп.
От утре силелен бай на USD/CAD , издебвате го, като е в положение на коригираща вълна, поемате си въздух, присвивате очи и стреляте в момента на възбуждането на пазарите. Реализация на поне 40-50 пипса, гаранция-95%, стоп лос 100пипса, за да не ви прецака брокерчето.
Паунд - Долар, издебвате корекцията и силен бай, прибирате 50-100 пипса и отивате на парна баня.Достоверност - 85%
Сигналите са на дневна само.
Д-р Черкезов, трейдър аналитик и борсов играчДа се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.
Коментар
-
За тези 7 пипа за 7 дни писах преди 2 седмици, че съм на особено мнение. Стремя се да спазвам правилата на Ганн за колебанията и тогава локалното дъно е на 1,3436 по моята графика. Като цяло и тези цели, които споменанаш са много вероятни, но пазарът ме учи, напоследък непрекъснато, - да не избързвам. Целите една след друга... А за другото - никога не съм те приемал за нещо различно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от GoDimАз го подготвях и писах няколко часа. Време, което съм ти подарил. Някакви аргументи против прогннозата, метода на анализ? Давай по същество за движението на цената.
На пръв поглед нищо симетрично и закономерно в цифрите, които си споменал, но това е само привидно, тъй като истината е винаги забулена за незапознатото око.
Ще се занимая с математическата част, поради факта че ти се справяш прекрасно с художественната.
За да подготвим базата трябва аксиоматично да приемем някои истини, които са добре известни на всеки кадърен трейдър, а именно, че финансовите пазари се движат във вълни, които се съобразяват изключително стриктно с пропорциите производни от златното сечение, познати на масата като числата на Фибоначи. И второ, че на високите фреймове се гледа не линейна, а логаритмична скала (спр. Д.Димов и А.Николов).
За конкретния случай ще пропуснем ритрейсмънт нивата и ще се съсредоточим върху т.н. extensions, т.е. разширения. Те са 127.2 %, 161.8%, 261.8%, 361.8% и 423.6%.
Първият спад е 926 пипа, което спрямо началото от 1.5144 е обезценка със 6.11%.
При вторият спад имаме леки различия с теб, тъй като ти приемаш за дъно спайка до 1.3435, а е коректно да е първото дъно в 1.3444. Така спада става 1.4577-1.3444=1133 пипа, което в проценти спрямо началото 1.4577 е 7.772 %.
Т.е. отношението на втория спад към първия е 7.772/6.11= 1.272.
Или вторият спад е 127.2 % от първия, което с изключителна прецизност отговаря на първото Фибо разширение.
От тук нататък изводът е много прост и лесен.
Селът от 1.3817 ще бъде точно на второто Фибо разширение (161.8 %) спрямо първия спад (или на първото ФР 127.2 % спрямо втория - което е едно и също).
или с цифри:
ще видим поевтиняване със 6.11 x 1.618= 9.885 %, което в номинална стойност ще рече 1365,8 пипа или до ниво 1.24511.
Всеки сам може да види с какво "по случайност" съвпада на графиката това 1.24511.
Мисля, че с моите математически знания и съобразителност и твоите графични способности ще бъдем прекрасен тандем.
Или както казваше чичо Гърга докато зяпаше любимия си Казабланка:
Годим, ай тинк дис ис дъ бегининг ъф а бютифул френдшип.
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvkooПикасо !!!
Коментар
-
Здравейте! Много празници тази, че и другата седмица. Затова да свършим със задълженията и да се отдадем на развлеченията.
Миналата седмица все писах за някакъв модел, дето се повтаря. Не зная дали сте обърнали внимание на графиката на колебанията:
Ако разгледаме движението от 1,4577 започва с низходящо колебание от 549 пипа за 6 работни дни. И движението от 1,3815 започва с низходящо колебание от 549 пипа за 6 работни дни. За сега толкова. Тръгнала е някаква корекция. Трябва нов дневен връх над петъчния за да превърне 1,3266 в локално дъно по двудневната графика. Дори и корекцията да се развие по друг начин, според мен по аналогия можем да очакваме движението надолу да продължи защото низходящите движения са продължавали 926 пипа и 19 дни и 1141 пипа и 34 дни, а последното само 549 пипа и 6 дни.
Потвърждаващото ниво за отмяна на низходящото движение за сега е 1,3815.
При графиката с лъчите цената проби, както очаквахме, лъча от 1,4717 и после намери подкрепа в лъча от 1,6035. Моите очакваквания са тази седмица да го пробием и него.
Но сега цената се е върнала нагоре и е над лъча от 1,4717, който в понеделник е на ниво 1,3389. Отгоре на ниво 1,3441 в понеделник е лъч 1х5 от 1,2329. Ако по правилото за всички ъгли целта на движението е последния лъч 1х10 от 1,2329 (на чертежа означен с ниво 1,2896), то можем да предположим, че цената ще получи съпротива от лъч 1х5 и ще поеме надолу.
Ако имаме дневен връх на петъчния ще строя ново ветрило от 1,3266 нагоре и това ще доведе до промяна на картинката. Т.е. ще се появат малко подкрепи над това ниво.
Ако моделът се повтаря може да очакваме цената в края на седмицата да е достигнала до ниво 1,3132.
Тук отмяната на спада започва при пробив на нивата 1,3597 до 1,3536 на лъч 1х1 от 1,5046.
Пожелавам ви весели празници и успехи през седмицата!
Коментар
-
Първоначално изпратено от kokoот зоната 3357-77 трябва да тръгне за 3315-25 откъдето пък за 3407-37 но да видим
http://golohoro.hit.bg/2503.PNG
Услушвам се за дълга в интервала 1,3290-1,3320 със къс стоп под 1,3280 и цел 1,3420
Успех
Коментар
-
Е нали ти казах нивата и времето - точно на 15 мин - значи до 14,30ч трябва да е връх около 3375 после до края на деня требе да ходи некъде в интервала 1,3290-1,3320 - от там мисля че ще иде до 1,3435 но това ми е в утрешните планове - там дето говорихме за нивата на твоя приятел мърлей http://golohoro.hit.bg/25031.PNG
Коментар
-
Първоначално изпратено от kokoИма още едно слизане което да финишира тази 5та вълна от 3817 и сетне ще корегираме според мен целият спад от 1,51
а иначе шорттерм ако тръгне сега корекция ще корегираме това от 1,35 докъде 1,3435 както писах днес http://golohoro.hit.bg/2503.PNG
А според мен бързаш с таз 5-та. Виж каво недоносче ще стане...
Коментар
-
Първоначално изпратено от GoDimТова не го споря. Въпросът е сега почна ли корекция или ще има още едно слизане? И ако има корекция, кое ще коригираме? Целия спад от 1,3815 или само от 1,3567?
а иначе шорттерм ако тръгне сега корекция ще корегираме това от 1,35 докъде 1,3435 както писах днес http://golohoro.hit.bg/2503.PNG
Коментар
Коментар