IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Демо версията на традер.бг дава ли реална представа...

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Незнам какво да кажа , гледам и не вярвам на очите си .Знанието прави един човек по-неграмотен , защо ли ? Защото всеки който знае малко , си мисли , че знае много и от там идват погромите и големите загуби .Аз съм начинаещ в това не разбирам почти нищо от вашите термини , но според мене сичко е интуиция , до сега загуба не съм реализирал важното е сам да си анализираш пазара , не да разчиташ само на една таблица , в традер.бг има просто обяснение как може да се разчита таблицата за късите поръчки , която доста помага не виждам смисъл да се дават пари за уроци и т.н ! УСПЕХ !

    Коментар


    • Re: Демо версията на традер.бг дава ли реална представа...

      Избрал си супер куца платформа за търгуване. Функционалността, кяото предлагат, е направо смешна на фона на МетаТрейдър 4.

      Първоначално изпратено от Hack0
      Преди няколко дена се регистрирах в традер.бг с демо сметка и си поиграх малко на брокер.

      Коментар


      • Уважаващият себе си посредник дава възможност на начинаещите да тренират на демоверсия, която е на 100% еднаква с реалната. Така че, каквото и да видите на демото, би трябвало да знаете, че същото е и при реална търговия.
        Платформата "метарейдър4", на която аз работя сега (и , както стигнах до заключението от мои наблюдения) е една от предпочитаните за работа, дава възможност за изключително взаимосвързани поръчки - ако желаеш такива, или за абсолютно несвързани и независими една от друга - ако предпочиташ това.
        Всичко е въпрос на зададени поръчки от страна на трейдъра.

        Коментар


        • КОНКРЕТНО за Trader.bg

          Мислите ли че има друг посредник при който - няма значение демо или реална търговия - може да ви се изпълни лимит и стопа да остане, или да ви се изпълни лимит, а разбира се слкед него и стопа и да се окажете с някаква отворена позиция. Или пък хич нищо да не ви се изпълни. Или да получите съобщение - при волатилен пазар - "поръчката не може да бъде изпълнена".

          Иначе са много удобни за начинаещи.
          между другото колкото за метода ти дето гледаш че е достигнат някакъв връх и отваряш обратна позиция, аз ще ти кажа едно. И аз бях така преди години в самото начало -нормално - обаче един познат по-сериозен трейдър ми разказа тогава нещо което ме озадачи като млад трейдър.
          Та следното - на някаква двойка долар/йена да речем - май така беше - отваря къса, тя му излиза на печалба, след това отваря втора къса която продължава на +, след това повечето индикатори като RSI вече са стигнали дъното, обаче той отваря трета къса и в края на деня взима печалба и от трите позиции - е това ме убеди тогава че нещата хич не са толкова прости, защото тогава на негово място аз все дълги щях да отварям :-) :-)

          Коментар


          • ...

            дъълго мислили и дъъъълго се 4удили и най накрая решили да се запишат на курсуве и да си купуват книжки

            ше падна от смях

            Коментар


            • ами като немаш, що по - добре не си беше замълчал..

              Коментар


              • а за дамата с нейната одисея по долу
                думи немам

                Коментар


                • ....

                  е това е едно от най-лошите неща
                  пита някой нещо за форекс и веднага една камара глупаци се изсипват
                  да му обясняват

                  Коментар


                  • Здравей. Както си седях тази нощ пред платформата и чаках цената да завърши танца си върху графиката и да се установи накъде ще поеме (този път), съзнанието ми пое едно дълго пътуване към началото на моите интереси към форекс търговията. И аз като теб започнах с регистрация на демо сметка в тейдър.бг, спечелих няколко пъти огромни виртуални пари и... хоп! регистрирах си реална сметка пак там... И запретнах ръкави да печеля!... е да, ама не! Като назло, в момента,в който заиграх с реални пари, започнах да губя. Аз купувам, пазарът тръгва надолу. Аз продавам, пазарът - нагоре. Ах, Боже, станах лудичка! Мръдне пазарът 5-10 пипса и аз затварям, защото губя! Да не говорим, колко пъти затварях погрешно, защото в платформата на Трейдър.бг няма поръчка "затвори на пазар", ами трябва да си въведеш сумата и поръчката ръчно. И в паниката, че губиш, натискаш не този бутон, и вместо да затвориш късата, като купиш, вземеш, че продадеш още веднъж! Ама не си догледал , каква сума си въвел и си продал не 1000, ами 2000 или 5000, или, недай си боже 10000. И загубата ти се увеличила многократно, без да се усетиш.
                    Ама и тази беда не е достатъчна, защото, даже да не искаш да затвориш, ами просто да си откриеш още една позиция в същата посока, платформата вземе, че ти усредни котировката! Ти искаш да отвориш две позиции с разлика 50 пипса например, платформата ти ги усредни и ти каже, че си купил или продал някъде по средатааа... И тотално и самоволно подмени твоите собствени желания и намерения с нейните си .
                    Недай си Боже да решиш, че искаш да хеджираш откритата къса позиция и вземеш, че откриеш дълга със същата сума и на същия инструмент. Платформата автоматично и без да те пита , решава, че просто си си закрил позицията!
                    Почнах да усещам аз, че нещо не е така.
                    И тръгнах да се ограмотявам. Защото, като човек със здрав разум реших, че грешките са си преди всичко мои.
                    Тръгнах най-напред на безплатни семинари, записвах се на безплатни уебинари, ходих на обучения в х-л Вега... Е, да , ама колкото повече научавах, толкова по безжалостно ми ставаше ясно, колко малко знам. И колко малко ти поднасят на безплатните обучения. И че това е материя, която хората изучават с години и няма как да станеш грамотен с 2-3 или 10 часа, прекарани в слушане на обяснения за класичекия технически анaлиз. Дааа, тук има нещо друго! Ами да! Светна ми в един момент, че трябва да си платя учебните часове, трябва да си купя учебна литература, да си изтегля такава и от нета и здраво да залегна над вълните на Елиът.

                    От началото на моята одисея изминаха 6 месеца. В началото изобщо не знаех, че нищо не знам. После узнах, че не знам. Сега вече знам, колко малко знам. Мисля, че имам напредък - помъдрявам!
                    Само че колkoто повече научавах, колкото повече попивах от моите учители, толкова по-безжалостно ми ставаше ясно, че с платформата на трейдър.бг нещата не са ... да речем, удовлетворителни. Тази платформа ти подменя волята по свое усмотрение или, по скоро, по волята на своите собственци. Вече по-горе ти обясних как го прави. А защо го прави? Ами ти си направи сам изводите.
                    Стана ми ясно, че графичното изображение, което предлага платформата, е с крайно ниско качество и по тази причина ти отнема възможността да разгледаш и преброиш вълните удовлетворително.
                    Стана ми ясно, че не мога нормално да си спусна нивата на Фибоначи. Има там някаква функция, която трябва да спуска тези нива, ама тя си ги пуска върху цялата скала на котировките, а не върху конкретната вълна, чиито нива искаш да фиксираш... И така на практика те лишава от един изключително важен инструмент за техническия анализатор, пък било то и начинаещ.

                    А междувременно бях изгубила не двеста лева, а в пъти повече.
                    В замяна на това пък научих няколко много, много важни неща :
                    1.Технически анализатор за два дни не се става. Трябват години упорита работа, без гаранция, че наистина имаш талант за това.
                    2. Човек трябва много внимателно да подходи към избора на брокер, при който ще си открие сметка; и на платформа, на която ще търгува.
                    3. Не трябва да се боиш от загубите - те са неизбежни и разумният трейдър приема този риск като част от играта. Само че, като разумен човек, се стреми да ги ограничи и минимализира. Как? Е, това е вече въпрос на обучение.

                    Решаваш, плащаш си и отиваш да се учиш.
                    А къде да го направиш ? Ами възможности и избор има. Няма да ти давам съвети тук, за да не ме обвини някой в разпространяване на преднамерена реклама. Това - кого да избереш за твой учител, трябва наистина да решиш сам.
                    И ако наистина искаш да се занимаваш с Форекс търговия, и разказаната тук одисея не те е стреснала, желая ти УСПЕХ!

                    Коментар


                    • Здравейте на всички.
                      Моят скромен съвет е, докато не си убеден, че искаш да се пробваш с истиснски пари, до тогав не се зарибявай с тези демота.
                      Сега на дневен ред седи съвета защо не ти препоръчвам да се занимаваш с това(ще ти кажа неща както съветвам мойте приятели).
                      Нямаш си и на идея как ще те промени това начинание(занимание или която думи искаш тази си избери).Повечето от промяната ще е отрицателна за теб(няма начин), а положителните неща ще са, че реално ще разбереш истината за върховете и паденията котио живота ти предоставя.Обратен пример са БФБ и Имотите.Там трябваше да минат 4 години и отгоре за да разберат хората, че пазара има и обратна посока.А пък сръвнен с за бизнес в реалната икономика тези цикли и падения отнемат дори и повече години.Форекса това го виждат многократно на ден.С две думи ти отваря очите и изведнъж виждаш колко много по рисково е да си вложиш парите в някакво начинание в реалният бизнес.
                      Ще трябва да се бориш със себе си постоянно.Алчност и страх, които преобръщат живота ти постоянно.Тук може да се говори много, но ще дам пример за мойта първа отворена позиция.
                      Евро/йена отворих дълга(като цял ден блеех в тези графики) и се почна.Абе точно сега ли ще тръгне на обратно(а движението беше само 10 пипса ), оп 5 нагоре , оп 5 надолу и так поне час(отворих я към 9 вечерта) и малко преди полунощ(тогава имаше добри игри за суап)и каквидях зелено и пляс - печалбата ми беше 7 евроцента.Нямаш си и на идея какъв купон си направих,поводът е че спечелих някакви пари по този нестандартен начин(тогав така мислих).
                      Най-важното е, не позволявай да те опсеби форекс търговията.
                      Сега брокера не съм го ползвал , но попринцип брокерите се опитват каквото е на демото такъв и реала(е може да има малки разлики при спред, суап и т.н) които за чаовек без никакъв опит с реални пари няма да е от голямо значение(пък и трябва ти някакво ниво на сръвнение за по нататък).
                      Надявам се да съм ти бил полезен.
                      Лек и печеливш ден на всички..

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от bokogega
                        Първоначално изпратено от greedforsuccess
                        брех тоя форекс, голяма мания, голямо нещо, днеска един колега и той ми вика че някакъв негов колега се бил зарибил и четял книжки. То бива да има мода и хитове, ама чак пък толкова
                        Кажи на твоя колега да остави книжките,да прочете Елементарните неща,да си отвори реална сметка към някой брокер с минимум средства,като я занули пак с минимум средства докато започне да схваща за какво иде реч.Така хем ще загуби малко пари,хем ще научи повече за пазара,отколкото ако прочете всички книжки,и си отвори голяма сметка,или бичи на демото и прави големите печалби.
                        Не, не , на мен мисълта ми беше че всичко, сякъш е луднало, води се по какви ли не мнения на разни индивиди и започва да прави глупости. В смисъл че "ТО" си няма и идея от пазар и какво е и че въобще и не го влече, но започва да се занимава и впоследствие като не му върви и започва да изкарва всичко и всички виновни и т.н. а не вижда че причината е единствено и главно в него самото. Все пак спортните автомобили, са хубави автомобили, но за да можеш да ги караш ти е необходим и хубав път
                        Тhere is no good direction to trade, short or long; there is only the money-making way to trade.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от greedforsuccess
                          брех тоя форекс, голяма мания, голямо нещо, днеска един колега и той ми вика че някакъв негов колега се бил зарибил и четял книжки. То бива да има мода и хитове, ама чак пък толкова
                          Кажи на твоя колега да остави книжките,да прочете Елементарните неща,да си отвори реална сметка към някой брокер с минимум средства,като я занули пак с минимум средства докато започне да схваща за какво иде реч.Така хем ще загуби малко пари,хем ще научи повече за пазара,отколкото ако прочете всички книжки,и си отвори голяма сметка,или бичи на демото и прави големите печалби.
                          "църна му земя - невеста, тънка му пушка - зълвица, я чифт пищови - девери"

                          Коментар


                          • брех тоя форекс, голяма мания, голямо нещо, днеска един колега и той ми вика че някакъв негов колега се бил зарибил и четял книжки. То бива да има мода и хитове, ама чак пък толкова
                            Тhere is no good direction to trade, short or long; there is only the money-making way to trade.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Hack0
                              Знам че има адреналин, затова и искам да опитам. Защо да нямам шанс? Според скромните ми наблюдения при всяка една валутна двойка през целия ден има движение нагоре-надолу, нагоре-надолу... Печалбите са ми от тези малки разлики и по скоро от количеството валута, а не от голяма разлика в курса. А пък и правя това главно за забавление, а не с мисълта за някакви невероятни печалби.
                              Предложете някаква чужда подобна платформа щом смятате, че българските брокери въртят номера.

                              http://www.capital.bg/show.php?storyid=234147

                              Да търгуваш на ръба
                              При маржин търговия с валута печалбите са неограничени, но и рискът от загуба е много голям
                              От Христо Шемтов

                              Всеки любител на силните усещания може да се пробва да търгува на маржин основа с валута .
                              Около 10 финансови къщи и инвестиционни посредници в България предлагат на клиентите си търговия на международния валутен пазар, наричан на жаргон форекс (forex). Техните клиенти могат да търгуват с широк набор от валути - от най-популярните евро, долар, швейцарски франк, британски паунд и японска йена до по-екзотичните новозеландски долар, норвежка крона и т.н. Най-често търгуваните валутни двойки си остават онези, в които участва щатският долар - евро/долар (EUR/USD), долар/йена (USD/JPY ), паунд/долар (GBP/USD) и др. Достъпът до търговия е сравнително лесен. Минимално необходимата сума за откриване на сметка е от порядъка на няколкостотин лева. Отскоро и Райфайзенбанк съобщи, че започва да предлага услугата маржин търговия. При тях обаче изискваният маржин е 5%, а минималният обем на сделка е 50 хил. евро. По всеобщо мнение не са много хората в България, които търгуват активно на форекс - няколко хиляди души. Камен Колчев, изпълнителен директор на „Елана холдинг“, не очаква този бизнес да се разраства много. От друга страна, Бисер Варчев, собственик и управител на „Варчев финанс“, казва, че през последните години се наблюдава повишаване на интереса и поява на професионални играчи, за които форекс търговията е основна дейност.
                              Валутната търговия е примамлива с възможността да се натрупват

                              Големи и бързи печалби

                              и лесната техническа и финансова достъпност. Достатъчно е наличието на компютър и интернет връзка, а необходимата минимална сума е от порядъка на няколкостотин лева. Повечето български брокери предлагат електронни платформи за търговия на форекс, които позволяват на клиента да сключва сделки с едно кликване на мишката. Платформите съдържат котировки в реално време, графики на различните валутни двойки и икономически и геополитически новини, които имат отношение към пазара. Някои български брокери като „Елана“, „Делтасток“, „Варчев финанс“, „Еврофинанс“, Trader.bg и други са разработили собствени платформи за търговия. Други предлагат платформите на големи чуждестранни валутни брокери. Така например „Бенчмарк финанс“ предлага на клиентите си платформата на „Саксобанк“, а „Популярна каса 95“ предлага Meta Trader - платформата на един от най-големите руски брокери „Алпари“.
                              Ниският размер на гаранционния минимум (маржин) позволява на клиентите да откриват позиции, многократно надвишаващи парите, с които разполагат (така нареченият ливъридж). Маржин от 1% означава, че с 10 хил. лв. човек може да открие позиция, чиято левова равностойност е 1 млн. лв. При такава голяма сума дори и слабо изменение на валутния курс може да донесе голяма печалба или тежка загуба. Дори и клиентите да не откриват позиции на толкова висока стойност, големият ливъридж мултиплицира както печалбите, така и загубите.
                              В основата на успеха или неуспеха от авантюрата на форекс пазара е

                              Умението да се прогнозира

                              валутният курс, което не винаги е много лесно (виж карето за анализа). По мнение на хора от бранша повечето от тях не са добре подготвени и губят пари. Особено трудно е краткосрочното прогнозиране на валутните курсове. Те са силно чувствителни на всякакъв род събития - от избухването на поредната бомба някъде по света до изказвания на ключови фигури от финансовия свят. Понякога валутните курсове реагират рязко, когато важни икономически данни за САЩ, еврозоната и Япония се разминават с очакванията. Така дори и човек правилно да предвиди дългосрочното движение, остава рискът от тежки загуби, породени от резки курсови изменения. Те могат да предизвикат изпълнение на стоп поръчка (виж карето) или просто да изнервят играча и той да затвори позиция на загуба. А когато пазарът е силно динамичен, подадените стоп и лимитирани поръчки може да се изпълнят на по-неизгодни нива. Точното и коректно изпълнение на поръчките е основен критерий при избор на валутен брокер.
                              Най-новият играч в България Райфайзенбанк като банкова група самостоятелно предлага услугата маржин търговия. Една част от брокерските къщи са представители на чужди брокери. Такива са например „Елана“ и „Бенчмарк“. Всички позиции, които клиентите откриват при тях, се откриват и при международните брокери, с които работят. При други посредници като „Варчев финанс“ и „Еврофинанс“ няма директно изнасяне на клиентските позиции навън. „Когато клиентите имат противоположни позиции, те се покриват взаимно. Откриваме навън позиции, когато преценим, че има по-голям риск“, казва Бисер Варчев, собственик и управител на „Варчев финанс“. По подобен начин се процедира и в „Еврофинанс“. Според експерти обаче и в двата случая клиентите не са съвсем гарантирани от риск. Наскоро един от най-големите международни валутни брокери „Рефко“ влезе в процедура по несъстоятелност и прекрати плащания към свои контрагенти. А при брокерите, които задържат част от позициите, не се упражнява достатъчен контрол върху начина на водене на клиентски сметки и покриване на клиентските позиции. Това се отнася особено за финансовите къщи, които не са и инвестиционни посредници, регулирани от Комисията за финансов надзор.
                              Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...

                              Коментар


                              • Знам че има адреналин, затова и искам да опитам. Защо да нямам шанс? Според скромните ми наблюдения при всяка една валутна двойка през целия ден има движение нагоре-надолу, нагоре-надолу... Печалбите са ми от тези малки разлики и по скоро от количеството валута, а не от голяма разлика в курса. А пък и правя това главно за забавление, а не с мисълта за някакви невероятни печалби.
                                Предложете някаква чужда подобна платформа щом смятате, че българските брокери въртят номера.

                                Коментар

                                Working...
                                X