IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Австралиецо - aud/usd , aud/jpy , eur/aud

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• При мен 200МА е точно 0.8577 . Не знам на каква цена я смята платформата, но винаги 200МА е силна подкрепа/съпротива. Погледни еур/усд.

По принцип и според мен средносрочно ауд/усд ще пада, но сега мисля, че 200МА ще задържи курса , та даже ще провокира корекция.

Но въпреки всичко ауд не скъсявам поради високата лихва. Еур беше много по добър избор за скъсяване, ако не не от 1.50 , то след пробива на 200МА.

МА и Болинджърите дават много ценна информация - за средната стойност и стандарнотото отклонение. Аз друго не гледам при взимането на решение.

Първоначално изпратено от
    Първоначално изпратено от SStoilov
    ти ще кажеш , ама за сега изгледи няма

Не подценявай 200МА на дневна
    Ами то МА200 има сума ти варианти - за Open,Close,High,Low,Median Price и т.н.-всички те дават различна стойност на МА200,така че е въпрос на случайност кой вариант ще проработи,ако изобщо проработи.
    МА200 по цени на затваряне е 1.8550,а това 1.8577 не знам как си го изчислил,при мен не се получава при никакъв вариант на МА200.Лично мое мнение е,че откатът от 0.8577 се дължи по-скоро от наличието на подкрепа около 0.8570:

http://prikachi.com/files/1342258j.gif

Коментар

• ти ще кажеш , ама за сега изгледи няма

Не подценявай 200МА на дневна

ауд/усд наистина може да падне много , НО само ако затвори под 0.8577 .

Да се играе къси сега е доста рисково.

По скоро бих избрал дълги в еур/ауд , отколкото късо ауд/усд в момента.
      Чукнахме 0.8577,дали ще затворим под него?

Коментар

• ауд/усд наистина може да падне много , НО само ако затвори под 0.8577 .

Да се играе къси сега е доста рисково.

По скоро бих избрал дълги в еур/ауд , отколкото късо ауд/усд в момента.

Коментар

• Ми ще си говорим след няколко дни. И евро и астралиец са (пред) ключови (според мен) нива. Има голяма вероятност за корекция.

Коментар

• ДОста рисково, в предвид, че не е пробило 200МА . т.е. да продаваш на сегашните нива.

Коментар

• Първоначално изпратено от SStoilov
              Таа позиция зема та излезна на + , бех я отписал

средна цена - 1.59 , таргет 1.5780(90) . по-изключение стоп на +1

Имам незначителна къса от 1.58 , ще добавям на 1.5950 (при неблагоприятно развитие)

Първоначално изпратено от bgg_red
              Добрю ютрю
              Скъсих АВСТРАЛИЕЦО ОТ 1.58302
              с цел 300 пипа.
              SStoilov ти скъси ли го ??????
              Аз това го затворих сабахлента на 20-30 пипа плюс
              Нещо не съм оптимист в момента за АВСТРАЛИЕЦО.
              Мисля си , че е пробит отгоре и само ще пада
              в следващите месеци.
              Освен , ако американците не врътнат китайците с
              обещания и жълтурите не отворят нови програми
              за стимулиране за много стотин милиарда долара !!!
              --е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
              http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg

Коментар

• Триъгълника е много коварна фигура и аз по-принцип се правя, че не ги забелязвам

Коментар

• Таа позиция зема та излезна на + , бех я отписал

средна цена - 1.59 , таргет 1.5780(90) . по-изключение стоп на +1

Имам незначителна къса от 1.58 , ще добавям на 1.5950 (при неблагоприятно развитие)

Първоначално изпратено от bgg_red
                  Добрю ютрю
                  Скъсих АВСТРАЛИЕЦО ОТ 1.58302
                  с цел 300 пипа.
                  SStoilov ти скъси ли го ??????

Коментар

• СТатии не съм чел, ама гледам графики. Обикновено на големи фреймове триъгълниците обръщат тренда.

Примери - еур/ауд 2008 , еур/усд - когато беше 0.80 и още куп други . Видиш ли триъгълник , които е около 200 Болинджър на седмична/месечна - да знаеш че е обръщащ Требе да напишем статия по въпроса

Коментар

• Първоначално изпратено от
                      ако ми посочиш една статия,където триъгълникът е посочен като обръщаща фигура,ще си скъсам дипломата!!!
                      А каква диплома имаш?

Коментар

• 2008 падаше с по 6 фигури на ден .
                        За днес си има обяснение - 0.8780 задържа твърде дълго.

п.с.

Колкото и да съм австралиецо насочен - паритет е доста оптимистично дори за мене. Триъгълниците обикновено са обръщащи фигури.

Коментар

• Дългосрочно - ДА !!!

Принципния проблем е ако РБА вдигне лихвата на 4% другия месец.

Лихвен диференциал 8:1 . Това което беше края на 2008 /пролетта 2009 няма да се повтори.

При настоящия лихвен диференциал (лихвените очаквания) това граничи с невъзможното.
                          Само лихвения диференциал ли движи пазара?Това предполагаемо от мен движение нагоре при gbp/aud може да дойде от срив в aud/usd примерно до 0.6300,докато кабелът се покачи примерно до 1.7 - не виждам принципен проблем за едно такова статукво на пазара

Коментар

• Преди имаше паника , сега няма . Прди имаще много кери трейд, сега не е чак толкова много.

ауд/усд и еур/усд може да паднат и под предишните нива , но еур/ауд - макс 1.80 .

2.12 стигна щото в началото еврото беше необяснимо силно.

Коментар

• Първоначално изпратено от SStoilov
                              При настоящия лихвен диференциал (лихвените очаквания) това граничи с невъзможното.

От друга страна пък - от невъзможното се изкарват най-много пари

НЯкой ако ми беше казал, че еур/ауд ще падне от 2.12 до 1.55 немаше да повЕрвам.

До 1.70 - да , до 1.60 граничещо с фантастиката , ама до 1.55

Голям потенциал виждам и при gbp/aud ,ако излезем над 1.8350 - това ще отвори път към 2.7100 в дългосрочен план:

http://prikachi.com/files/1339537G.gif
                              Незнам , но нещата вървят към.....W му викат май,
                              пък в разговорния имаме цветущи изрази.
                              Суровините ще ги пребият от бои и много
                              големия губещ ще е АВСТРАЛИЕЦО.
                              Пък и златото , ако го хванат в капан направо
                              не ми се мисли.
                              Дали пък нива от над 2 няма да са актуални след
                              5-6 месеца пак ??????
                              Успех !!!
                              --е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
                              http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg

Коментар

• При настоящия лихвен диференциал (лихвените очаквания) това граничи с невъзможното.

От друга страна пък - от невъзможното се изкарват най-много пари

НЯкой ако ми беше казал, че еур/ауд ще падне от 2.12 до 1.55 немаше да повЕрвам.

До 1.70 - да , до 1.60 граничещо с фантастиката , ама до 1.55

Голям потенциал виждам и при gbp/aud ,ако излезем над 1.8350 - това ще отвори път към 2.7100 в дългосрочен план:

http://prikachi.com/files/1339537G.gif

Коментар

Working...
                                X