IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Австралиецо - aud/usd , aud/jpy , eur/aud

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Позицията се развива прекрасно....

На 76 ще затварям половината , и евентуално добавяне ако върне надолу...

И въпреки всичко - избързах със 2 дни ....

Първоначално изпратено от SStoilov Разгледай мнение
    добавка на 72.50 , средна цена около 74

Във връзка с поста на Хоската , въпреки спада на ауд/йена и въпреки, че позицията още е на загуба , откакто е открита имам затворени печалби около 30$ от нея .

то тая волатилност кефи 1-2 фигури за нищо ги няма

Не пиша всички сделки , щото са много , но системата е на едно ниво откривам две сделки - една краткосрочна с цел 100 пипса , една дългосрочна с цел кери и поне 3-5 фигури таргет.

Мине ли 100 пипса на плюс слагам трейлинг стоп на дългосрочната.
    Last edited by SStoilov; 26.05.2010, 18:28.

Коментар

• Не е заради форекса ....

Позицията е рискова , но няма да я затварям , въпреки , че вече е на някакъв плюс.

Интуицията ми подсказва, че 72 (или около него) е локално дъно.

Ман-е , това с лихвите не става бързо и неочаквано , съответно няма аналогия със стоп.

Започне ли РБА да намалява лихвите и аз намалявам големината на позициите. Няма ли лихвен диференциал -> няма позиции .

Това разбира се може да е съпроводено с известни загуби , това се случи 2008 при еур/нок . Но там загубата се дължеше на психологически фактор. Ако бях спазвал стратегията , нямаше да имам загуба.

Абе губил съм , не е като да нямам никакви загуби. Но загубите са били единствено заради недобра психика и оттам неспазване на стратегията , оттам и загуби.

А това дойде от леко изалчняване 2008-ма и игра с по-големи суми, отколкото е здравословно.

Първоначално изпратено от emos
      Първоначално изпратено от SStoilov

Във връзка с поста на Хоската , въпреки спада на ауд/йена и въпреки, че позицията още е на загуба , откакто е открита имам затворени печалби около 30$ от нея .

Не пиша всички сделки , щото са много , но системата е на едно ниво откривам две сделки - една краткосрочна с цел 100 пипса , една дългосрочна с цел кери и поне 3-5 фигури таргет.

сега вися с първоначалната от 76,50 и една добавка на 75 , общо на цена 75.50
      Рано или късно ще я извадя на печалба.
      Стоилов теб сън не те лови бе.Това не е хубаво бе човек,а колкото до начина ти на търговия с риск да почнат да ме поучават и плюят моят начин на търговия на 80-90% прилича на твоя.Ще се радвам ако публикуваш повече сделки пък аз ще ти играя контра в тези за парцелите около София.Успех

Коментар

• Първоначално изпратено от Хоската
        Слагането на стоп съдържа "логиката",че ако цената мине съответното ниво, ще отиде още много по-далеч и така трейдърът се предпазва от по-голяма загуба,но практиката показва,че това става изключително рядко-обикновено след като ти ударят стопа цената се връща в твоята посока.
        Приятел, въпросът за "стопа" е много по-комплексен и изисква детайлно познаване на различните стратегии за търговия за да можеш да извлечеш логиките на които почива. Не е моя работа да го изследвам, но накратко:
        Всъщност основната идея, която съдържа стопа е че удрянето му отрича изначалната причина, която стои зад отварянето на позицията. В ТА това е счупване на тренд, напускане на рейндж, пробив на С&П, отричане на сетъп. А това къде ще отиде пазара след стопа принципно не те вълнува, следва ново дебнене и нов вход. За да е приложим на практика обаче е нужно стратегията ти да има строги правила, които не търпят изключения.
        Вашият тип "стратегия" обаче няма такива ценови правила, които да отричат резонноста на позицията, както няма и такива времеви. Съответно няма причина за стоп. За твоята стратегия не знам, но тази на Стоилов има едно единствено правило което е закон, както той е декларирал много пъти и то е:
        Керита къси не играя . Закон !
        Каква е мотивацията му за това правило не знам, но съществуването му означава, че ако утре австралийците смъкнат драстично лихвите и фед ги качи, и керито се обърне, той ще влезе в ситуация, която е против правилата му за трейд, т.е. трябва да си тегли стопа. Това е и единственият смислен за него стоп.
        Успех

Апропо, ти не си ли Хоската, известен с керито на лира/йена?

Коментар

• Първоначално изпратено от SStoilov

Стоилов теб сън не те лови бе.Това не е хубаво бе човек,а колкото до начина ти на търговия с риск да почнат да ме поучават и плюят моят начин на търговия на 80-90% прилича на твоя.Ще се радвам ако публикуваш повече сделки пък аз ще ти играя контра в тези за парцелите около София.Успех
          За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

• добавка на 72.50 , средна цена около 74

Коментар

• Първоначално изпратено от Хоската
              Системата на ССТоилов е подобна на моята и това е единствената печеливша система във форекса,особено в дългосрочен план,така че за мен е ясно кой печели в този форум и разцъква само на демо...........
              Предразсъдъците са пагубни за трейдъра :P
              А как разбра горното твърдение ?

Поздрави и успехи !
              Безмоторен форекс птеродактил говорещ за себе си в 3-то ЛИЦЕ, със непостоянна маниакална депресия, п

Коментар

• Системата на ССТоилов е подобна на моята и това е единствената печеливша система във форекса,особено в дългосрочен план,така че за мен е ясно кой печели в този форум и кой разцъква само на демо -например ще цитирам един такъв разцъквач от вчера:

Първоначално изпратено от tandem
                Първоначално изпратено от tandem
                Сел по еврото от И от 1,2490 стоп 1,2590 цел 1,17
                Пак фира
                Такъв тип сделка е пълна аматьорщина и безумие-100 пипса стоп, както и да го погледнеш, няма никаква логика и на картинката се вижда защо:

Слагането на стоп съдържа "логиката",че ако цената мине съответното ниво, ще отиде още много по-далеч и така трейдърът се предпазва от по-голяма загуба,но практиката показва,че това става изключително рядко-обикновено след като ти ударят стопа цената се връща в твоята посока,точно такъв е случаят и на горната картинка.Тъпото в случая е,че стопът е 100 пипса,което ти нанася много сериозна загуба-няколко такива загуби и акаунтът отива на кино.Ако пък се слага плитък стоп,с цел загубата да е малка,то такъв стоп почти винаги се задейства също,поради постоянните осцилации на цената-за да ти оцелее плитък стоп ти трябва дяволски късмет, щом става въпрос на късмет,това се превръща в лотария.Затова единствената система,която превръща търговията от лотария в бизнес е тази ,по която търгува ССтоилов,всичко останало е безумен хазарт.

Коментар

• Браво за излизането.
                  Еврото и авст. долар ще стане за скъсяване след 200 - 250 пипса от нива 154 - 155
                  т.е. към края на дръгата седмица.
                  Успехи.

Коментар

• Излязох (чукна ми два плюсови стопа) от част от позицията.

Че подраних - подраних, ни мисля само с няколко дена , чак пък месеци ...

Аз за 60-65 съм подготвен . Но лихвения диференциал е голям и надали тия нива ще се задържат дълго време , ако изобщо ги видим. Както и да е - технически всичко говори за спад.

Въпроса е да изловя дъното

Яд ме е , че най доброто нещо за игра беше дълго еур/ауд от 1.40 , ама ....

Той май и ред-а изпусна там .......

Коментар

• Стоилов поздравления за всичките те сделки и печеливши и губущи, но се опасявам че в момента натиска спрямо рисковите валути ще продължи с месеци.
                      Ниво 60 -65 в кроса с йената няма да е изненада . Дано да устискаш до там или да излезеш преди това с печалба.
                      Успехи!!

Коментар

• ок, успех
                        Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• Ами вече печеля, т.е излязох на плюс. ДОбавки на 74 и 73 , т.е купувал съм , както писах на всяка фигура надолу.

Керита къси не играя . Закон !

Първоначално изпратено от XY
                          Понапълни ли още малко ... Като гледам бая се е засилило надолу... а от това можеше пари да печелиш, вместо да губиш

Коментар

• Понапълни ли още малко ... Като гледам бая се е засилило надолу... а от това можеше пари да печелиш, вместо да губиш
                            Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• Факт е ,че надад в темата няма нито една губеща сделка

Но късметът не е безкраен. Настоящата може да се окаже и дългосрочна позиция ...

За печен - не съм , още тренирам , главно психиката ...

1. Кое му е лошото на добавките
                              2 . също на контренето - имам вход съгласно стратегията ми (която досега носи печалби)

3. Защо ми е стоп след като не ползвам левъридж ? Няма опасност от маржин кол и няма и да има ....

Засега позицията е няма и половин акаунт , така , че има място да добавям ......

п.с.

Анон , не ми се мисли какво ще стане ако японците решат някога да вдигнат лихвата на йената

Първоначално изпратено от XY
                              Ами за 9 години би трябвало да си научил, че е порочна практика да :

1. Добавяш към губещи позиции
                              2. Да контриш тренда
                              3. Да не слагаш стопове

Все пак ти си знаеш де, но сдеклите ти ми се струват абсолютно новаторски... Е, съществува и вариантът да си много печен трейдър, който знае какво прави, но не мисля, че това е случаят... Ти кажи?

Коментар

• Първоначално изпратено от SStoilov
                                Аз съм кери търговец , играх дълги на долен 200 д ББ , което си е премерен риск.

Засега не уцелих точния вход , но мисля, че няма да пада още много. Направени добавки на 76 и 75 .

Занимавам се от 2001 г , но любителски .....
                                Горе-долу, оттогава датира и кери търговията през последните 30-на години т.е. нашият максимален форекс трейд опит.
                                Имай го като едно наум.
                                Успех.

Коментар

Working...
                                X