IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мистър 50%!!! Нека тука да споделяме за корупцията в БГ

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• За масрафите, за подкупите за катаджии, за крадването...Скачаме, но май не с/у когото трябва :-(
    Всъщност, би трябвало да се борим срещу пораждащите корупцията явления и не винаги държавни служители са в нейната основа. Странно ли ви се струва? А да сте чували за корупция в къде "по-частни" държави, като напр. US, Италия, Япония, Корея? Не сте ?!? :-(
    И там процъфтява, само че, на по-високо ниво. Вярвате или не, търпението на частника и отдалечеността на инвеститора от проблемите в производството на собственото му АД също са немалък прокорупционен фактор.
    И така, познат на мой приятел над половин година не може да размърда определени "фактори" в някакъв холдинг. Човекът им предлага единствен функционалност на оборудването, от което се нуждаят за едно от големите си предпхриятия. Аналози някакви западни и много източни има, но бледи. Цената, която нашенецът им предлага, е в пъти под подобни вносни изделия, които, освен това, по функционалност изостават.
    И какво прави местният шеф-бащица? Ами, за начало, когато човекът им отива на крака, дори не благоволява да го приеме. След това, с месеци се крие зад задължителното изчакване на три сходни оферти, декларира прозрачност, която, обаче, "забравя" да докаже на дело. Понятно е, че оферти по оборудване с поне същата функционалност може да дойдат, стига да имаше кой да я предлага и да му ги поискат. За искането не знам, по зла ирония, обаче, куца именно предлагането. И? Ефектът?
    Ами, за начало, страдат продажбите на същия този шеф-бащица. Но той е на сигурна хранилка "отгоре", защо му е да си мърда задника? Акционерът го храни, предположително, ежемесечно с четирицифрени суми, сигурно и надеждно.
    Така, налага се приятелят ми да търси странични канали дори да добие информация докъде са нещата, т.к. същата мълчаливо му се отказва въпреки твърденията, че уж било прозрачно. въпросите му се игнорират, на телефона никой не отговаря...
    Ха сега, осъдете познатия на приятеля ми, или го начукайте на мазния служител, който се ебава с акционерите си, като се отнася безотговорно към техните инвестиции. Веднъж, в друга тема, поради смъмряне оттам, трих постинг, да не навредя на моя човек. Понеже, така сме "поставяли в неудобно положение бедния шефец и колегите му, които не заслужавали подобно отношение". Резултатът? - Онзи още повече се окопа в леността и безхаберието си.
    Това не е приказка, героите и случаите на са измислени, нереализираните ползи за акционерите са действителни, а курсът на акциите ... как мислите, ако споделим тук итинските имена и факти, дали ще устоят?

Коментар

• В тоая връзка възниква и друг въпрос - сбирките на Катарино и Банско не бяха на правителството, не бяха на парламента, те бяха партийни сбирки на тройната коалиция - тогава защо масрафите се платиха от държавния бюджет, т.е. от нашите данъци???????????

Коментар

• Това събиране на Бузлуджа е ярък пример за корупцията в БКП-откакто дойдоха на власт на комунистите им устройват безплатна екскурзия с безплатни кифтета ,а си спомням преди 4 години горкичките им спряха парното на Позитано за неплащане на сметките.Комуняги ,казвайте откъде ви дойдоха сега парите,откъде ги откраднахте?
        http://milom.blog.bg/

Коментар

• Първоначално изпратено от be_google
          много ми харесва как се борят с корупцията в Китай....
          Четири-цифрено число такива присъди тук, ще ни решат проблема поне за 50 години.
          http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• [в бг завих на дясно да питам катаджията за пътя понеже табели няма (бабите пекат чушки на тях) а той ми написа акт за неспазване на знак за задължителен ляв завой [/quote]

еми правилно

Коментар

• Първоначално изпратено от AfterDark
              Първоначално изпратено от maverik
              Първоначално изпратено от wannarock
              афтъре отдавна втория начин е първия начин
              който се опитва да прави нещата по първия е балък, а останалите са тарикатите
              Wannarock, като се промени мисленето и се осъзнае факта, че по втория начин е подло и нечестно, тогава БГ може да се оправи.
              Афтъре, я кажи в Гърция дава ли се подкуп на катаджия и кво би се случило ако опиташ?
              В Гърция се дават подкупи на много места и за много работи, на мен лично не ми се е налагало, може би е късмет ...

НО ... недопустимо е дадеш подкуп на катаджия, като последствията за теб могат да стигнат до задържане под арест, започване на разследване и т.н. ... така че си седиш, мълчиш кротко и изпълняваш ... ако хората нямат вяра в пътната полиция, няма как да имат вяра в нищо ...

Между другото пътната полиция също не дебне в храстите да лови хора, които карат със 70 км/ч при безмислен знак за ограничение с 40 км/ч ...

Адпропо ... ако си платиш глобата първата седмица имаш 50% отстъпка ... а глобите са прилични ...

8)
              в бг завих на дясно да питам катаджията за пътя понеже табели няма (бабите пекат чушки на тях) а той ми написа акт за неспазване на знак за задължителен ляв завой
              Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от maverik
                Първоначално изпратено от wannarock
                Wannarock, като се промени мисленето и се осъзнае факта, че по втория начин е подло и нечестно, тогава БГ може да се оправи.
                Афтъре, я кажи в Гърция дава ли се подкуп на катаджия и кво би се случило ако опиташ?
                В Гърция се дават подкупи на много места и за много работи, на мен лично не ми се е налагало, може би е късмет ...

НО ... недопустимо е дадеш подкуп на катаджия, като последствията за теб могат да стигнат до задържане под арест, започване на разследване и т.н. ... така че си седиш, мълчиш кротко и изпълняваш ... ако хората нямат вяра в пътната полиция, няма как да имат вяра в нищо ...

Между другото пътната полиция също не дебне в храстите да лови хора, които карат със 70 км/ч при безмислен знак за ограничение с 40 км/ч ...

Адпропо ... ако си платиш глобата първата седмица имаш 50% отстъпка ... а глобите са прилични ...

8)

Коментар

• Първоначално изпратено от wannarock

Коментар

• много ми харесва как се борят с корупцията в Китай....

Коментар

• афтъре отдавна втория начин е първия начин
                      Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

• Наскоро се виждах поотделно с двама мои познати, на които децата им сега завършиха училище ...

Понеже децата им не могат да влезнат по нормалния начин в университет и двамата ги уреждат по втория начин ...

Същите тези хора многократно са плюли пред мен срещу управлението, корупцията и безхаберието и когато ги попитах защо постъпват по този ориенталски начин и откъде накъде някой, който си е учил няма да влезе, защото тяхното отроче ще е на негово място, мълчаха и имам чувството, че ми се обидиха ...

Корупцията е резултат от липсата на човещина и нормалност в главите на обикновените хора, населяващи страната, а това което се случва по висшите и не толкова висшите етажи на властта е просто проявление на горното и нищо повече ...

Не може да се прави разграничение между "ние пострадалите" и "те лошите, корумпирани политици", първо защото ние ги избираме, а второ защото те постъпват по същия начин просто с по-големи мащаби като нормалните хора в ежедневието си ... спомняйте си затова всеки път когато сте спестили някой лев от данъци, дали сте рушвет на катаджия, уредили сте си нещо да стане бързо и точно по втория начин и т.н. ...

8)

Коментар

• Re: Мистър 50%!!! Нека тука да споделяме за корупцията в БГ

Първоначално изпратено от justpassingby
                          Държавни служители искат подкупи до 50% от стойността на европроекти
                          30 Юли 2008

Държавни чиновници искат от кандидати по европрограми златни бижута и маркови парфюми, а „цената” на спечелен проект е между 15 и 50% от стойността му, твърди Милена Дачева от неправителствената мрежа БАРДА в интервю за Дойче Веле.....
                          Няма такава простотия - ама имам предвид това което тази е казала. Щото веднага става ясно че е боса като баба ми без галошите! И после що сме за смях мале мале мале
                          Ами че който разбира ни се смее на простотията, а който не разбира ни се смее на евтината кражба. И все сме си осрали имиджа.
                          На тази трябва да и опаковат главата като на Ангел Бончев и слънце да не види

Коментар

• А, да понапраиме малко парички, па като тръгна пак БФБ нагоре, ше напусна.....

Мисля си, че който и да дойде на власт след сегашните, пак ше си краде.... поне в следващите десетина годинки.... и предишните краднеха.... и по-предишните...
                            На никого нищо не препоръчвам

Коментар

• Puk i tehnite dni sa broeni veche!

Коментар

• Struva li si da padash tolkova nisko ))

Коментар

Working...
                                X