IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

И кога ще паднат цените на тези имоти според вас?!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от iivan
    Аз ще купя ако паднат,ако не да не съм луд на тези цени.Те тези дето продават знаят ли как се изкарват 60,70 000 евро че да ги дам просто така.
    Аха. Значи викаш сега който купува е луд и ти лично ще чакаш да паднат. Мисля че не сгреших като се допитах до мнението ти. А ще ми кажеш ли на колко евра на квадрат за ЧЖП ти е таргета?

Коментар

• Аз ще купя ако паднат,ако не да не съм луд на тези цени.Те тези дето продават знаят ли как се изкарват 60,70 000 евро че да ги дам просто така.

Коментар

• Re: И кога ще паднат цените на тези имоти според вас?!

Първоначално изпратено от iivan
        => т.е. ако някой предприемач сега почне да строи... догодина вече ще има нови строежи построени с по-ниски цени на суровините => този предприемач веднага ще подбие сегашните цени защото има РЕАЛНАТА ВЪЗМОЖНОСТ...

И той за какво да ги подбива като може да ги продаде на по големи цени.
        Аз мисля че в БГ има страшно много предлагане в последните 2 години просто защото се повишиха много цените им и всяка бабичка с 1,2 имота а пък и не само бабичка започна да продава като видя колко много пари може да вземе за панелката примерно.А преди пак си ги имаше тези апартаменти но просто не са ги обявили за продан.Тей че ако случайно почнат да падат цените те не са на зор и със сигурност няма да е лавинообразно движението.
        Абе цялата работа ще стане много мудно ако въобще стане със сигурност няма да е като курса GBPUSD )
        Евалата пич, отвори ни очите. Понеже виждам потенциала в теб, кажи ми къде ще купуваш апартамент да взема и аз един при теб, защото съм сигурен, че ще направиш мъдра инвестиция?

Коментар

• Re: bate Goiko

Първоначално изпратено от supertrader
          Ще бъде единственния който купува стига да намери пък някой който да му продаде наистина. Най лесно ще намери нотариус , точно за 5 минути ще мине сделката понеже нотариусите са абсолютно свободни и безработни. Какви времена само ! Да не повярваш.
          Това ми хареса. Защото много от тях си бЕха повЕрвали, ама много. На някои от канторите имаше надписи в стил - ако не си за сделка -изобщо и не чукай (в смисъл не звъни, де), а БЕГАЙ. Може обаче скоро за нотариална заверка на подпис да предлагат сандвич и кафе.

Коментар

=> т.е. ако някой предприемач сега почне да строи... догодина вече ще има нови строежи построени с по-ниски цени на суровините => този предприемач веднага ще подбие сегашните цени защото има РЕАЛНАТА ВЪЗМОЖНОСТ...

И той за какво да ги подбива като може да ги продаде на по големи цени.
            Аз мисля че в БГ има страшно много предлагане в последните 2 години просто защото се повишиха много цените им и всяка бабичка с 1,2 имота а пък и не само бабичка започна да продава като видя колко много пари може да вземе за панелката примерно.А преди пак си ги имаше тези апартаменти но просто не са ги обявили за продан.Тей че ако случайно почнат да падат цените те не са на зор и със сигурност няма да е лавинообразно движението.
            Абе цялата работа ще стане много мудно ако въобще стане със сигурност няма да е като курса GBPUSD )

Коментар

• Първоначално изпратено от [url
              http://dnes.dir.bg/2008/11/19/news3620795.html[/url]]Падат цените на имотите в София
              19 ноември 2008 / News.dir.bg
              За периода 18 октомври - 18 ноември т. г. се е понижила офертната цена на всеки десети имот, който се продава в София.
              Спадът е средно със 7,2 на сто, съобщава вестник "Труд", цитиран от БГНЕС. Имотите с падащи цени в столицата вече са два пъти повече отколкото през периода 20 септември -20 октомври. Най-често това се случва при панелните апартаменти. А по вид на имота преобладават многостайните и двустайните жилища. В другите големи градове до промяна в офертните цени прибягват по-малко продавачи, но те са по-смели.
              Най-агресивно действат във Варна. Ако прибегне до тази стъпка, собственикът на имот там понижава офертата си средно с 9,9%. В Пловдив намаляват цените с 9,8%, а в Бургас - с 8,7%.
              В Пловдив корекция са претърпели 5% от офертите на пазара, във Варна - 3,7%, в Бургас - едва 0,9 на сто.
              Столичните комплекси “Обеля”, “Надежда” и “Дружба” заемат челните три места в класацията за софийски райони с намаляващи цени. За последните 30 дни собственици на апартаменти в “Обеля 2” са свалили продажните цени средно с 15,8%. Офертите в жк “Надежда 6” са паднали с 15,4%, а тези в “Дружба 2” - с 10,5%. Най-често в столицата прибягват до намаление в комплексите “Надежда 6” и “Надежда 5”. Там е регистрирано понижение съответно при 58% и при 41% от обявите на пазара. Сред кварталите с голям брой имоти с падащи цени са “Западен парк”, “Илинден” и “Манастирски ливади”.

Коментар

• Тръгнахме надолу от септември октомври и падането е нормално да е с от 1- 2 до максимум 3% на месец. Т.е след една година ги чакай с 20-30% надолу.

Коментар

• много ми е интересно , ако днес някои реши да купува (което си е лудост)
                  как ще му сметнат общите части ...или ще са бонус....
                  да няма коледно намаление , при покупки в брои общите части са подарък.....

Коментар

• Между другото не ти препоръчвам да си купуваш на зелено... може да си отговориш сам защо....
                    Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• iivan

Всъщност от апартаментите които няма да се построят може да намериш да ти продадат..там може и паднала цена и всичко може и нотариалните разходи няма смисъл да се правят. Хвърляш парите и ги забравяш
                      D.Y.F-091066

Коментар

• bate Goiko

Ще бъде единственния който купува стига да намери пък някой който да му продаде наистина. Най лесно ще намери нотариус , точно за 5 минути ще мине сделката понеже нотариусите са абсолютно свободни и безработни. Какви времена само ! Да не повярваш.
                        D.Y.F-091066

Коментар

И аз ми се иска да паднат ама не виждам такова нещо да става.Като гледам и повечето от вас им се иска това да стане.
                          Ама май няма да е скоро.!
                          Ииване кой е казал ,че ще падат имотите няма такова нещо посоката е само нагоре точно е сега е момента за апартамента дърпай един кредит и взимай още един апартамент няма какво да му мислиш

Коментар

• Първоначално изпратено от nns
                            Сега ще дойдат 100 човека да ти обяснят. Виж темата дето са свръх надценни имотите кога е започнала да се пише и си направи сметката кога ще паднат
                            Подобно на новите блокове и темите за НИ продължават да никнат като гъби.
                            Не е препоръка.

Коментар

• Сега ще дойдат 100 човека да ти обяснят. Виж темата дето са свръх надценни имотите кога е започнала да се пише и си направи сметката кога ще паднат

Коментар

хехехе

101% цените ще паднат... Не знам за добро или лошо
                                Тоз който си е купил скоро иска да скачат... а тези които смятат да си купуват скоро искат да паднат....

ИНАК много ясно че ще почнат да падат цените!!! ЗАЩО... първо поради свръхпредлагането и намалянето на търсенето... второ поради засилващия се вторичен пазар на НИ ... и трето (най-важното от всичко) ... Всички суровини паднаха до цени от 2003-2004 (някои паднаха до 3-4 пъти, някой наполовина)...=> следователно да построиш нещо сега ти излиза много по-евтино от това което се е построило през 2006, 2007, 2008, => т.е. ако някой предприемач сега почне да строи... догодина вече ще има нови строежи построени с по-ниски цени на суровините => този предприемач веднага ще подбие сегашните цени защото има РЕАЛНАТА ВЪЗМОЖНОСТ...

И аз ми се иска да паднат ама не виждам такова нещо да става.Като гледам и повечето от вас им се иска това да стане.
                                Ама май няма да е скоро.!
                                Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

Working...
                                X