IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

България отново пред фалит?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от blah blah Разгледай мнение
    Понеже Джей говори за Варна, аз като софиянец ще кажа нещо, което ми направи голямо впечатление в столицата. Ако отидете към 11 часа вечерта пред НДК ще забележите, че почти няма лампи, които да светя, само тук - таме. Това много силно контрастира с предишни години.
    Във Варна е същото! 1/3 от уличното осветление в центъра на града не свети. На места пък в страни от 10 лампи свети една.
    Понеже колегата спомена Сърбия, там май са доста по-добре. Който е ходил в Белград тази година казва, че е супер. Имат и много туристи.
    Last edited by Jay Gould; 16.07.2010, 13:33.
    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
      Целия ЕС до към 2025 г. ще бъде сдъвкан от руската мелачка..
      ехее ... а добре че ги съжалиха, че ги поканиха в Г 7 и станаха Г 8 въпреки, че извън Г то има и много по-развити държави от тях. Иначе само Холандия (Страна, една човешка длан) има БВП колкото Русия. Руснаците освен суровини и малко оръжие за третия свят (Освен ако не си провалят сами сделката, както осраха тази с Индия) не продават почти нищо друго, а скоро Китай ще ги избута и от оръжейния пазар, което вече става впрочем. Там се държат още заради горивата, но вече си ядат резервите малко по малко. Развитие имат в селското стопанство - Тази година трябваше дори да минат САЩ по добив на жито (нещо нечувано за Русия която от революцията насам внася храната си), но е голяма суша в момента, точно в житния им пояс и не се знае какво ще стане.
      Last edited by Jay Gould; 16.07.2010, 13:30.
      http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Понеже Джей говори за Варна, аз като софиянец ще кажа нещо, което ми направи голямо впечатление в столицата. Ако отидете към 11 часа вечерта пред НДК ще забележите, че почти няма лампи, които да светя, само тук - таме. Това много силно контрастира с предишни години.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
          В Бургас не знам как е, но тук вчера идва една мома от Хамбург (Момичето е от Варна, но е омъжена там) и първото което ми каза бе; "Варна е ужасно западнала!" На Златните имам познати по хотелите, също са зле. Криво ляво ще избутат сезона, ами после? Пампорово и моловете ли ще ни дърпат икономиката? Ако се издъни и пшеницата ни и от селото няма да влезе почти нищо, но там дори да влезе валутата е в много малко на брой фирми, които я изнасят обратно на вън. Тоест, валутни приходи няма да има големи. И въобще, ако не са ни 3 милиона имигранти които пращат по малко на роднините си които са още тук, то и държавната администрация нямаше да си взема вече заплатите, или щеше с тях да си купува по един чорапогащник като в 97 ма.
          Магистрала Хемус няма да я направят. Не искат.
          Извинявай за въпроса, но няма как да не ти го задам. Ти да не вземаш антидепресанти?
          МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Първоначално изпратено от SPEKO Разгледай мнение
            Аз обаче мисля, че е по-добре ШОКОВ фалит на държавата и бизнеса и ориентиране веднага към Русия.
            Само че Русия не ни иска и при това с пълно право ...Дори Хрушчов е бил категорично против това , да станем 16 -та съветска република . Човекът още тогава е прозрял ,че сме ялово племе и СССР с нас ще бере само ядове .....И българите сигурно щяхме да сринем Съветския съюз още през 1970 г.

Сърбия единственна от цяла Европа се радва на некакви необолшевишки симпатии , извоювани през 20 -30 те години на миналия век . Целия ЕС до към 2025 г. ще бъде сдъвкан от руската мелачка и само сърбите имат малък шанс да се " адаптират " в новите условия .
            Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

...
              В Бургас не знам как е, но тук вчера идва една мома от Хамбург (Момичето е от Варна, но е омъжена там) и първото което ми каза бе; "Варна е ужасно западнала!" На Златните имам познати по хотелите, също са зле. Криво ляво ще избутат сезона, ами после? Пампорово и моловете ли ще ни дърпат икономиката? Ако се издъни и пшеницата ни и от селото няма да влезе почти нищо, но там дори да влезе валутата е в много малко на брой фирми, които я изнасят обратно на вън. Тоест, валутни приходи няма да има големи. И въобще, ако не са ни 3 милиона имигранти които пращат по малко на роднините си които са още тук, то и държавната администрация нямаше да си взема вече заплатите, или щеше с тях да си купува по един чорапогащник като в 97 ма.
              Магистрала Хемус няма да я направят. Не искат.
              Last edited by Jay Gould; 16.07.2010, 13:20.

Коментар

Ей, дали оправиха магистралата Шумен-Варна, че имам пътуване до Варна другия месец?
                Вервай ми полудях преди 2 седмици!
                Както си караш с 60 км. по магистралата и изведнъж трапове по 20-25 см дълбоки!УЖАС

Ужас! Не може с повече от 50 км да караш!
                Мисля да мина през Нови пазар и Девня тоя път!
                До миналата седмица не беше оправена. Движението е отбито, големи дупки има чат-пат. За сметка на това трафик колкото душа ти сака.
                Според тиквените глави по министерствата обаче, трафик там няма, и Хемус се бъде завършена или към 2050 или към 2100 година.

Коментар

Ами Джей, то Варна и Бургас леко дръпнаха заради летния сезон, ама София вече започна да затъва!!
                  Ама след края на септември ще стане страшно!!!
                  Макар, то вече е страшно навсякъде в малките и средните градове!
                  А стига бе - кой септември - тоя или след 5 години, тва за септември го слушаме вече от няколко години. Ми ако не стане страшно след края на септември тогава кво ще правиш - да не вземеш да се разочароваш за пореден път.

Коментар

• Ами Джей, то Варна и Бургас леко дръпнаха заради летния сезон, ама София вече започна да затъва!!

Ама след края на септември ще стане страшно!!!

Макар, то вече е страшно навсякъде в малките и средните градове!

Ей, дали оправиха магистралата Шумен-Варна, че имам пътуване до Варна другия месец?
                    Вервай ми полудях преди 2 седмици!
                    Както си караш с 60 км. по магистралата и изведнъж трапове по 20-25 см дълбоки!УЖАС

Ужас! Не може с повече от 50 км да караш!
                    Мисля да мина през Нови пазар и Девня тоя път!

Коментар

• Според тези които не са излизали от София и не се занимават с частен бизнес, всичко е супер. Според тези от частния бизнес и извън София е зле. Сега някой форумни герои ще напишат, че са в частния и са супер и че цъфтят от всякъде, но аз ни в София ни във Варна съм видял на живо някой да се хвали, че е добре и че има много работа.
                      Блестящите приходи от туризма например ги има само във фантазиите на някой хора на 500 км от морето, както и някой други цифри от стъкмистиката ни. Дали ще фалираме или не не зная, но дори да фалираме до последния миг някой ще обясняват как няма да го направим което е обяснимо. В 2007 година например, колко бяха съгласни, че ще има криза в България и че ще стане зле поради тъпа икономическа политика? Е, криза обаче има и то не привнесена от вън, а родна и наша. Естония например няма нашите проблеми и запитайте се защо. Само заем няма да ни оправи, а само ще забави нещата. Ако към фирмената и обща задлъжнялост добавим и такава държавна с това няма да се помогне. Реално ако не са парите на имигрантите ни в чужбина които пращат на близките си валутния резерв да е издухан отдавна. За да плащаме само лихвите по частния дълг, ни трябват 2-3 до 5 милиарда евро положително търговско салдо годишно.
                      Има внос без който не можем - Храна, лекарства и горива, а като няма търговия, туризъм и производство няма валута, няма постъпления на данъци, няма потребление.
                      Когато те намалеят (а те намаляват) ще започнат да не стигат пари и за заплатите в държавната администрация. Тогава ще се паникьосат, ще теглят заеми, но те само ще забавят нещата.
                      Нужни са структурни промени в съдебната система, администрацията, почти навсякъде и чието решение не изисква повече от 3 месеца, но такива не се очертава да има.
                      В някой страни влизат чужди инвестиции (Естония) от тук дори нашите излизат.
                      Колко ще се удържи така ще се види.
                      Както се казва в оня стар виц:
                      - Всички перспективи са блестящи!
                      - Тогава кои акции ще ми препоръчате да си купя?
                      - Аз имам едни много добри, ще ви ги продам.
                      Last edited by Jay Gould; 16.07.2010, 13:08.

Коментар

• Първоначално изпратено от emos Разгледай мнение
                        Е то трябваше да изберат болен мозък и щеше да вържеме та да цъфнеме.
                        По-добре болен мозък, отколкото тотална липса на мозък !!!
                        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• http://money.ibox.bg/news/id_1173940884

Завалията, колко е смешен!

Че къде беше преди година бе, Костов?

Поне е в час, че България вече е фалирала и освен МВФ няма кой да ни помага!

ХАХАХАХА

Макар, че МВФ трябва да ни даде поне 6,7 млрд $ за да може да кретаме на сегашното ниво 3,4 г. и после пак при братушките!!!!!

Аз обаче мисля, че е по-добре ШОКОВ фалит на държавата и бизнеса и ориентиране веднага към Русия, отколкото заем от МВФ или емитиране на външен дълг!!!!!

КРАЙ!! Това беше!!От тук само проблеми, ВЕРВАЙТЕ МИ!
                          Last edited by SPEKO; 16.07.2010, 12:13.

Коментар

• Недоверието към финансовата система беше посято и пусна дълбоки корени.
                            За нещастие всички опити за манипулации и прикриване на истината имат обратен ефект.
                            Сега всички са в очакване на развръзката .
                            Недоверието до този повратен момент би следвало да нараства.

Увеличено потребление може да има не заради върнато доверие , а заради страхове от обезценка на парите .

Коментар

• Първоначално изпратено от emos Разгледай мнение
                              Виждаш ли,че и да нямаш пари си е предимство или както е казал народа.Малки деца,малки ядове .Големи деца големи ядове.Та и с паричките така.
                              Не само нашите пари няма да са това което са. Световната криза беше причинена от няколко фундаментални грешки в обръщението на парите, както и от едни неблагоприятни натрупвания, довели до балонизиране на пазарите. Кризата трябва да коригира тези отклонения при срещана съпротива и да нормализира стоково-паричните отношения. Това ще стане малко по-грубо, тъй като трябва да се промени отношението към производството и потреблението, да се прекрати производството на junk и търговията да започне да изпълнява своите функции по отношение на производството.

Коментар

• Първоначално изпратено от Мрънкалото Разгледай мнение
                                от тази и теми като за ПК си правя извода , че АКО имам пари те ще са прад очите ми!
                                много опасно е да са под чужда и неблагоразумна опека...ставащото в съседите Гърция и Румъния би ме подлудило ако имах повече пари. Парите в БГ може скоро да не са това което са.
                                Успехи на хората с пари!
                                Виждаш ли,че и да нямаш пари си е предимство или както е казал народа.Малки деца,малки ядове .Големи деца големи ядове.Та и с паричките така.
                                За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

Working...
                                X