IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

"Данске банк": Банкрут заплашва България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от wolf66
    Честно, не те разбирам за какво накърнено самочувствие говориш? И за каква критика, просто изказах предположение, че има условия ( и вероятно се прави от спекуланти) за арбитраж. Бил съм посредник и участник в такива сделки в други рискови времена, при обезценяването на лева и рекордните лихви.
    Съгласен съм. И според мен има такива спекуланти.

Коментар

• Първоначално изпратено от Negramoten
      Първоначално изпратено от експерт-строител
      Това не е разговор между зрели хора. Отказвам се.... А вие си говорЕте, не ми прЕчите
      Прав си и то много, вълчо66 прилича на тинейджър с накърнено самочувствие, който неможе да преживее глупостта която написа преди няколко дни и се мъчи да се яде с този който го поправи.

wolf66, никой не обича критиката, избягвай да критикуваш близките си, защото подсъзнателно всеки се обижда, но в анонимен форум не трябва да ти пука, а е добре да се замислиш, защото понякога се случва тази критика да е градивна, а във форума никой не се церемони да критикува...
      Честно, не те разбирам за какво накърнено самочувствие говориш? И за каква критика, просто изказах предположение, че има условия ( и вероятно се прави от спекуланти) за арбитраж. Бил съм посредник и участник в такива сделки в други рискови времена, при обезценяването на лева и рекордните лихви.

Коментар

Първоначално изпратено от fenixsz
        след рекорд на Leonina, а иначе са тип топ...
        ами всички лихви на междубанков са високи ( и почнаха да падат), виж либор примерно...
        А случайно да забеляза лаг от 1-2 седмици...и това, че падането при нас и оборотът намаля?
        SapFiConsultant.com

Коментар

Първоначално изпратено от fenixsz
          Първоначално изпратено от wolf66
          Първоначално изпратено от Repoman
          ... банките ни дават добри лихви, лева е вързан и банките ни поне досега са по-сигурни от исландските примерно ...
          Абе лихвата у нас за левове е добра, ама рискът си е огромен. Особено ако си чужденец и не следиш постоянно състоянието на банките, на борда у нас, инфлацията, и т.н.
          Не мисля че си струва за 2-3% отгоре.
          риск си има навсякъде. поне досега тук е по-малък
          И как така бележеха рекорд след рекорд на Leonina, а иначе са тип топ...
          ами всички лихви на междубанков са високи ( и почнаха да падат), виж либор примерно...
          Хахаха, всички са високи и за това и Loenia e висока, и няма нищо общо с риска...

Коментар

• Първоначално изпратено от fenixsz
            ... банките ни дават добри лихви, лева е вързан и банките ни поне досега са по-сигурни от исландските примерно ...
            Абе лихвата у нас за левове е добра, ама рискът си е огромен. Особено ако си чужденец и не следиш постоянно състоянието на банките, на борда у нас, инфлацията, и т.н.

Коментар

• Първоначално изпратено от QUANTUM
              Be tezi sumi deto gi nahwyrliate prede danyk li sa ili sled danyk?

Istinata e, ce nikoi ne kazwa istinata. ) i kato sloji, ce wseki prikazwam cul nedocul moje da se pishat takiwa gluposti, ce edna baba w Germania wzima takiwa pari. Cowek moje i 10x 4000 ewro da wzima ako si ima castna pensia, no da dawa Germania takiwa pari kato dyrjawna pensia e powece ot absurd.
              Аз ги нахвърлих, като имах реални примери, но явно не съм отчел дали е държавна пенсията или частна.
              Петер(Петар) даде инфо, че средната държавна пенсия в Германия е 780 евро. Така че имаме човек казал истината за държавната пенсия.

Коментар

• Първоначално изпратено от експерт-строител
                Това не е разговор между зрели хора. Отказвам се.... А вие си говорЕте, не ми прЕчите
                Прав си и то много, вълчо66 прилича на тинейджър с накърнено самочувствие, който неможе да преживее глупостта която написа преди няколко дни и се мъчи да се яде с този който го поправи.

wolf66, никой не обича критиката, избягвай да критикуваш близките си, защото подсъзнателно всеки се обижда, но в анонимен форум не трябва да ти пука, а е добре да се замислиш, защото понякога се случва тази критика да е градивна, а във форума никой не се церемони да критикува...

Коментар

• Be tezi sumi deto gi nahwyrliate prede danyk li sa ili sled danyk?

Istinata e, ce nikoi ne kazwa istinata. ) i kato sloji, ce wseki prikazwam cul nedocul moje da se pishat takiwa gluposti, ce edna baba w Germania wzima takiwa pari. Cowek moje i 10x 4000 ewro da wzima ako si ima castna pensia, no da dawa Germania takiwa pari kato dyrjawna pensia e powece ot absurd.

Коментар

• Първоначално изпратено от INSIDER-A
                    Първоначално изпратено от INSIDER-A
                    Първоначално изпратено от Negramoten
                    Бивша детска учителка взема 1800Е пенсия, Професор в Хохшуле взема 4000Е пенсия. Бил съм им на гости многократно, както и те, на мен.
                    трябва да се има впредвид обаче, че преподавателската работа е относително /спрямо стандарта/ по-добре платена от Б-я

И въобще, защо занимавате хората, които четат форума за недвижими имоти с глупости. Ако сте стигнали до консенсус - с колко ще се повишават имотите, направете си тема: "Празни приказки между слабо информирани" или нещо такова....
                    експерт-строител, аз се извиних, за непредставителната информаця която дадох, виж ми поста в който цитирах Петер(Петар), но сладкия вълк66 не може да преживее глупостта която написа - че чужденците не си изтегляли парите, а ги слагали на депозити в наши банки... и от там злобата го подхвана да се яде, дори след като се извиних...
                    Колкто вълка може да е сигурен, че ги държат на депозит, толкова и ти, че ги теглят. Можеш ли да докажеш твърденията си или продължаваш с голословенето?
                    Поредната глупост, достойна за бисери-вицове. Вълка66 е"сигурен", че ги държат на депозит, защото така му изнася, докато обратната теза беше публикувана на доста места. Ето някои:
                    Бизнесът масово разпродава активите си, но няма купувачи
                    http://paper.standartnews.com/bg/art...article=252595
                    Жеваго зарязва “Кремиковци”
                    http://paper.standartnews.com/bg/art...article=252635
                    Спадът на борсата се дължи на изтеглянето на чуждестранни инhttp://svejo.net/home/link_summary/1...ститори
                    Притиснати от проблемите на собствените си икономики чуждестранните участници започнаха да изтеглят инвестиции ...
                    http://www../content/view/11097/101/

Това са само празни приказки и нито 1 факт! Кое от тези неща е факт?

Коментар

SapFiConsultant.com

Коментар

• Първоначално изпратено от експерт-строител
                        Първоначално изпратено от Negramoten
                        Бивша детска учителка взема 1800Е пенсия, Професор в Хохшуле взема 4000Е пенсия. Бил съм им на гости многократно, както и те, на мен.
                        трябва да се има впредвид обаче, че преподавателската работа е относително /спрямо стандарта/ по-добре платена от Б-я

И въобще, защо занимавате хората, които четат форума за недвижими имоти с глупости. Ако сте стигнали до консенсус - с колко ще се повишават имотите, направете си тема: "Празни приказки между слабо информирани" или нещо такова....
                        експерт-строител, аз се извиних, за непредставителната информаця която дадох, виж ми поста в който цитирах Петер(Петар), но сладкия вълк66 не може да преживее глупостта която написа - че чужденците не си изтегляли парите, а ги слагали на депозити в наши банки... и от там злобата го подхвана да се яде, дори след като се извиних...
                        Колкто вълка може да е сигурен, че ги държат на депозит, толкова и ти, че ги теглят. Можеш ли да докажеш твърденията си или продължаваш с голословенето?
                        Поредната глупост, достойна за бисери-вицове. Вълка66 е"сигурен", че ги държат на депозит, защото така му изнася, докато обратната теза беше публикувана на доста места. Ето някои:
                        Бизнесът масово разпродава активите си, но няма купувачи
                        http://paper.standartnews.com/bg/art...article=252595
                        Жеваго зарязва “Кремиковци”
                        http://paper.standartnews.com/bg/art...article=252635
                        Спадът на борсата се дължи на изтеглянето на чуждестранни инhttp://svejo.net/home/link_summary/1...ститори
                        Притиснати от проблемите на собствените си икономики чуждестранните участници започнаха да изтеглят инвестиции ...
                        http://www../content/view/11097/101/
                        Ти четеш ли внимателно, или и на теб трябва да повтарям отделно? Къде видя написано, че "вълка е сигурен"? И защо ми пействаш подбрани откъси от статийки?

Коментар

2-3% отгоре на 5% са 50% повече доходност??? Малко ли е?
                          пича отрЕза лихвения арбитраж, при положение, че валутен риск нЕма, освен , ако не падне борда.....
                          То ако нямаше риск, цяла европа да си държи парите в нашите банки и да са свалили вече лихвите, ама риск има и за това и лихвите са по-високи... май ви се губи връзката риск-доходност...

Коментар

• Първоначално изпратено от Negramoten

Познатият ми не преувеличава. Знам че взима толкова. А за бабите знам от туроператор, които се занимава именно с немски баби почиващи в Златните.

..
                            ..от племеника, на вуйчото, а от него чул и баджанака.

Коментар

Така става, преди беше много уверен, че всичко е излязло, сега казваш, че няма как да знаем...все е напредък.
                              И преди ти го казах, ама по шеговито и явно чувството ти за хумор не ти е помогнало да го разбереш, сега ще ти го преведа.
                              "Писах им и ги питах къде са си инвестирали парите, ще ти кажа като ми отговорят" да се разбира "Никой не знае къде всеки един си е преместил парите"

Дадох ти пример, ако ти беше инвестирал в Украйна, то дали след като си продадеш спекулативно купените акции или имоти, ще си държиш парите в техни банки или ще си ги прибереш и ще обмисляш къде да инвестираш...

Отделно ако парите които си инвестирал там са от кредит на който лихвата е по-голяма.

В UK, ако не си разбрал след като им поскъпнаха имотите, много хора изтеглиха втора ипотека, която обезпечиха именно с промяната на цената на имота им, след това инвестираха или в Испания или у нас или Кипър и т.н. ние по едно време бяхме втората дестинация след Испания... имаше охромна рекламна кампания, в почти всеки вестник имаше реклама на БГ имоти.

Така че може пък и да са си погасили предсрочно втората ипотека и да са си прибрали печалбата, вместо да си държат парите в наша банка. Предполагам не смяташ че там, къдети е нормално да живееш на кредит, всички имат много свободен кеш който могат да си позволят да рискуват неоправдано (виж нашия кредитен рейтинг виж този на UK )...

Коментар

• Първоначално изпратено от INSIDER-A
                                2-3% отгоре на 5% са 50% повече доходност??? Малко ли е?
                                пича отрЕза лихвения арбитраж, при положение, че валутен риск нЕма, освен , ако не падне борда.....

Коментар

Working...
                                X