Първоначално изпратено от tony1975
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Песимизъм на БФБ
Collapse
X
-
Last edited by първи стъпки; 05.02.2012, 23:33.
-
Първоначално изпратено от първи стъпки Разгледай мнениеНе съм съгласен с теб, че няма компания, която да е 3 год. на печалба и още по-малко, че няма компании, спечелили повече през 2011. Може и да се окажеш прав, че борсата ни е в момента набълбочена, но ми прави впечатление, че напоследък започвам по-трудно да купувам на нея....
Коментар
-
Първоначално изпратено от msimov Разгледай мнениеМоите критерии са, че дружествата показаха влошаване спрямо предходната година от тук на сетне не виждам качване. Има и изключения но са толкова малко.
Печалбата е нещо много нестабилно в България,. днес я има а утре не само, че я няма ами сме и на загуба. Колко дружества показаха хоп уж печалба а на другата година отидоха на загуба.
И накрая ко аз трябва непрекъснато да намалявам акцията 10 пъти и да я увеличавам според критерия печалба. Повече тия таботи нема да ги има.
От тук на сетне едно дружество поне 3 години ще покаже, че задържа една печалба, че да го качим до една цена. Не се шегувам критериите за оценка на акциите трябва да бъдат подобрени а от това набалончената ни борса и в момента има нужда от една хубава корекция.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
С малки изключения повечето дружества добре пострадаха от управлението Борисов и аз не виждам подобрение за в бъдеще а само плямпаници Борисови.Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!
Коментар
-
Първоначално изпратено от първи стъпки Разгледай мнениеСимов, кои са твоите критерии за надцененост и коефициентите влизат ли в сметките? Гледам навън, на развитите борси компаниите са с по П/Е 14,15 , тука има маса компании с 7, 6 и т.н.
Печалбата е нещо много нестабилно в България,. днес я има а утре не само, че я няма ами сме и на загуба. Колко дружества показаха хоп уж печалба а на другата година отидоха на загуба.
И накрая ко аз трябва непрекъснато да намалявам акцията 10 пъти и да я увеличавам според критерия печалба. Повече тия таботи нема да ги има.
От тук на сетне едно дружество поне 3 години ще покаже, че задържа една печалба, че да го качим до една цена. Не се шегувам критериите за оценка на акциите трябва да бъдат подобрени а от това набалончената ни борса и в момента има нужда от една хубава корекция.Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!
Коментар
-
Първоначално изпратено от msimov Разгледай мнение
Също така за мен борсата е пълна с надценени компании в момента и нямам предвид Енергони а дружества и от Sofix и от BG40.
С две думи желая успех на участниците в борсовата търговия.
Коментар
-
Първоначално изпратено от hommedome Разгледай мнением симов, на колко ти е средната цена на HDPAT?Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеСимов ти само ХДПАТ ли харесваш
В Хдпат риск печели и риск губи е много голям и както може да спечеля така може и да загубя и всичко там зависи от собствениците.
С инвестиции носещи до 20-30% на година ама хич не се занимавам и с това изключваме голяма част от сигурните компании които изобщо не са чак толкова много.
Да виждам и други добри компании за инвестиция но ХДпат не пускам ще пукна в него но няма да го пусна или разменя за момента.Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!
Коментар
-
Първоначално изпратено от msimov Разгледай мнениеОловно цинковия комплекс го нареждам на първо място като най-опасна и най-надценена спрямо реалната си цена и в момента акция.
Това, че нещо е било на незнам си каква цена през 2007-ма ни най-малко не значи, че някога ще се върне на нея.
С две думи огромен брой от акциите на борсата не само, че няма да се качат въпреки паданията си и по 10 пъти ами е много вероятно да паднат и с още и ако започна да пиша примери ще стане грозна гледка.
Също така за мен борсата е пълна с надценени компании в момента и нямам предвид Енергони а дружества и от Sofix и от BG40.
С две думи желая успех на участниците в борсовата търговия.
Коментар
-
Оловно цинковия комплекс го нареждам на първо място като най-опасна и най-надценена спрямо реалната си цена и в момента акция.
Това, че нещо е било на незнам си каква цена през 2007-ма ни най-малко не значи, че някога ще се върне на нея.
С две думи огромен брой от акциите на борсата не само, че няма да се качат въпреки паданията си и по 10 пъти ами е много вероятно да паднат и с още и ако започна да пиша примери ще стане грозна гледка.
С две думи желая успех на участниците в борсовата търговия.Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеhttp://www.investor.bg/novini-i-anal...2012-g,129714/
Има и добри компании
Всичко е въпрос на съотношението между риска и печалбата.
Колкото е по-голям риска толкова е и по-голяма печалбата. А колкото е по-малък риска толкова е по-малка и печалбата.Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!
Коментар
Коментар