IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Абсурд... какво прави Лукоил???

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнение
    цената на всички нефтени продукти се вдига освен заради поскъпването на нефта и заради безумията на финансовия ни министър който качи акциза .
    +1
    Горивата в момента са на цени каквито бяха по времето на рекорда на петрола 150 USD/барел!!!
    Според мен в заглавието на темата "Лукойл" трябва да се смени с "държавата"!!!
    Мин. Фин. казва на Лукойл какви да са цените на горивата и после си харчи акциза + ДДС-то за каквото им скимне .....
    А държателя на "златната акция" е нищо друго освен един посредник за преговори между държавата и производителя - обаче - доста "тлъстичък" посредник .....
    Баланса е доста тънък - ако Лукойл реши да се изнесе от България - бюджета се продънва с около 1/3-та
    remember remember the fifth of november

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
      Виждам че се вълнуваш защо цената на дизела била такава или онакава и какви били маржовете... Цената на дизела ще продължава да се вдига не само защото цената на базовата суровина /нефта/ ще се вдига, но и защото цената на дизела ще се вдига и спрямо цената на бензина... Обясних защо...
      цената на всички нефтени продукти се вдига освен заради поскъпването на нефта и заради безумията на финансовия ни министър който качи акциза .

Коментар

• Първоначално изпратено от atb Разгледай мнение
        Че аз, какво съм казал по-различно?
        Виждам че се вълнуваш защо цената на дизела била такава или онакава и какви били маржовете... Цената на дизела ще продължава да се вдига не само защото цената на базовата суровина /нефта/ ще се вдига, но и защото цената на дизела ще се вдига и спрямо цената на бензина... Обясних защо...
        Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

atb, губят ти се основни положения...

Всяка рафинерия ЗАДЪЛЖИТЕЛНО произвежда и дизел и бензин. Няма как да произвежда само дизел или само бензин... Такава е технологията! Защо реши, че цената на дизела задължително трябва да е по-ниска от цената на бензина? Няма такъв филм... Всичко е икономика - въпрос на търсене и предлагане!

Ето защо когато всички вземат да пълнят само дизел по бензиностанциите, цената на дизела ще скочи много над цената на бензина... И махалото ще отиде в другата посока - ще започнат да купуват повече бензинови коли защото ще стане много по-изгодно...
          Че аз, какво съм казал по-различно? естествено, че произвеждат всичко, естествено, че дизелът се получава след бензина, като остатъчен продукт. направи си труда и виж колко от дистрибуторите, от обикновените граждани вече карат само дизелови коли. ако не знаеш да те светна, че при ниски обороти дизеловият двигател достига много по-бързо максималния въртящ момент. про комънрейл двигателя имаме предкамерно впръскване под много високо налягане, имаме също смесване 18:1, което при бензиновите е от порядъка на 8,5-10:1. и ето ти икономията, която прави твоята кола. от там нататък, кой печатал, кой крал и тн... всичко е спекула и пир по време на чума....

Коментар

а хайде обясни ми тогава, като беше 150 долара, що пак бензина беше 2,4, а? що като беше петрола 60 долара бензина пак беше 2,2.
            Защото, драги ми atb, когато нефта бе 150 долара курса евро/долар бе над 1,60 а когато цената бе 60 долара курса евро/долар бе 1,18... Плюс това, не забравяй да добавиш към цената и постоянно увеличаващите се акцизи, с които държава се опитва да кърпи бюджета.

Никога не забравяй, че цената на нефта по борсите е в долари, а ти го плащаш по цени в левове по бензиностанциите!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Ядете големия, защото нефта по борсите се продава в долари. А чичо Сам е пуснал печатарката за пачки на 3 смени. Затова се вдигат цените на суровини, метали, храни, горива и всякви други борсови стоки.
              Стига, бе! Сигурно за това и цената на долара пада! Пфу!!! Ся не разбрах, аз като имам лефчета по-богат ли ставам, по-беден ли ...или ти имаш акции на Лукойл?
              Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

Ами цената на дизела е висока, защото вече всеки скача на дизелов двигател. Комън рейл двигателя дава разход от 4-5л извън града, естествено зависи от мощността, но са много по-икономични от бензиновите....
                atb, губят ти се основни положения...

Всяка рафинерия ЗАДЪЛЖИТЕЛНО произвежда и дизел и бензин. Няма как да произвежда само дизел или само бензин... Такава е технологията! Защо реши, че цената на дизела задължително трябва да е по-ниска от цената на бензина? Няма такъв филм... Всичко е икономика - въпрос на търсене и предлагане!

Ето защо когато всички вземат да пълнят само дизел по бензиностанциите, цената на дизела ще скочи много над цената на бензина... И махалото ще отиде в другата посока - ще започнат да купуват повече бензинови коли защото ще стане много по-изгодно...

Коментар

Ядете големия, защото нефта по борсите се продава в долари. А чичо Сам е пуснал печатарката за пачки на 3 смени. Затова се вдигат цените на суровини, метали, храни, горива и всякви други борсови стоки. Затова са и гладните бунтове в някои страни от 3-ия свят. А вие сте взели да говорите за маржове?!... Кви маржове, кви 5 лева? Не следите ли цената на нефт сорта Брент до къде отиде?
                  а хайде обясни ми тогава, като беше 150 долара, що пак бензина беше 2,4, а? що като беше петрола 60 долара бензина пак беше 2,2.

Коментар

• Ами цената на дизела е висока, защото вече всеки скача на дизелов двигател. Комън рейл двигателя дава разход от 4-5л извън града, естествено зависи от мощността, но са много по-икономични от бензиновите. всеки гледа вече да има такава кола. ама карай сега ние сме в България, да не очаквате някой да се затъжи за нас. тия акцизи, честно казано са вятър работа, както с тия на цигарите. само изкуствено сега наще хора надуват инфлацията и накрая ще ядем големия бахур...

Коментар

имат такъв марж от купува и продава, че ние го ядем големия....
                      Ядете големия, защото нефта по борсите се продава в долари. А чичо Сам е пуснал печатарката за пачки на 3 смени. Затова се вдигат цените на суровини, метали, храни, горива и всякви други борсови стоки. Затова са и гладните бунтове в някои страни от 3-ия свят. А вие сте взели да говорите за маржове?!... Кви маржове, кви 5 лева? Не следите ли цената на нефт сорта Брент до къде отиде?

Коментар

• Без да се правя на разбирач, но отдавна цената на дребно трябваше да е 2.10 - 2.15 а нафтата под 2.
                        Боко нали се вози на държавен бензин и не му мига окото.
                        И това ще мине ...

Коментар

• Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнение
                          Дано и Лукойл си променят цената така както я променят в посока повишение
                          Блаженни са верующите. Ти мислиш ли, че тия ще се откажат от кокала? лошото е, че като много храни, така и тука имаме картел. има фирми, които вкарват от вън и пак са на същата цена. давам един пример. как може примерно газ да бъде 1,3 на повечето места, на едни определени такива струва само 1,20. ясно колко е качествена, ама ме навежда на мисълта, че имат такъв марж от купува и продава, че ние го ядем големия....

Коментар

• Първоначално изпратено от Вълчо-34 Разгледай мнение
                            По тоя въпрос почва и на мене да ми писва, то бива грабене, ама тия направо си ни цакат бетер от мангалите!
                            В същото време са данъчна ваканция. Били на загуба.

Коментар

• По тоя въпрос почва и на мене да ми писва, то бива грабене, ама тия направо си ни цакат бетер от мангалите!
                              И това ще мине ...

Коментар

• http://www.investor.bg/news/article/111426/365.html
                                "Цената на петрола падна под 88 долара за барел до най-ниското си ниво за последните близо два месеца ......"
                                в същото време май и долара е на двумесечен минимум спрямо еврото ..............
                                а резултата????
                                remember remember the fifth of november

Коментар

Working...
                                X