IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Абсурд... какво прави Лукоил???

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Е, стига де - това с некачествените добавки точно при тях не мога да го проумея! Защо им е? Едни от най-големите са!

Коментар

• за съжаление си добят добавки и това ми влияе зле на колата.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
        Рафинерията е една и горивото идва от нея. Слагат обаче добавки различните вериги бензиностанции а руснаците просто нямат дори разработки защото са много напред.
        Не знам какво слагат ама колко лъжат - не е истина бутилката ми е 30 литра а те успяват да ми продадат 37

Коментар

• Грую Груев

Рафинерията е една и горивото идва от нея. Слагат обаче добавки различните вериги бензиностанции а руснаците просто нямат дори разработки защото са много напред.
          D.Y.F-091066

Коментар

• На Лука ми събира 45 лева газовата бутилка
            На ОМВ , ЕКО и т.н 37 лева.
            На малките частни 32 лева. при всичките всеки път карам по 210-230 километра!

На Шел пак 37 лева , но минавам 170 километра.

Коментар

• Никога не съм зареждал в Лукоил.Само веднъж съм спирал на бензиностанция на Лукоил да Ботевград за да ползваме тоалетната и пихме кафе.В Плевен ми е удобна но не я ползвам.До миналата година година зареждах в Шел щото са ми най удобни.Но ме ядосаха.Миналия декември ни принудиха да си похарчим точките и след Нова година най цинично предложиха отстъпки на горива срещу точки.Пожелах им успехи в живота и се разделихме.Аз кат се разделя с някой нямам спомен да съм се връщал.Започнах да зареждам на Петрол и съм много доволен.Бензина им е много добър двигателят ми работи по добре стана по пъргав.Нафтат също им е по добра.Дават и осем стотинки отстъпка през почивните дни и пет през делниците.През лятото отстъпките бяха 10 стотинки и осем за делниците.Когато ми се наложи да зареждам на друго място предпочитам ОМВ и Ромпетрол.В Плевен имат една бензиностанция и една в Долни Дъбник.Преди две седмици бях в Румъния.Там има две големи Румънски вериги Петром и Ромпетрол.Имаше и още една но не и запомних името.Също така видях и много бензиностанции на Лукоил.До Трансилвания хубави пътища и много бензиностанции.Много приятно съм изненадан от румънците.Желая им успех.Край Плоещ видях рафинерии и топлоелектрически централи.

Коментар

• Така, да взема и аз страна по спора - баш ме брига за Лукойл, принципно, там никой не говори нищо и омертата е на много високо ниво, така че точна и ясна позиция не мога да взема, тъй като нямам точни и ясни данни, на които да стъпя. Карам дизелов Аурис, така че за мен е важно какво сипвам, а не толкова от кого го сипвам. Не съм специалист в областта, но доколкото съм чувал от приятели, които са си правили тестове, най-добрият дизел е премиума на омв, така че слагам от него. Говорил съм и с познат, който бачка шеВче в ромпетрол и той твърди, че техните горива са най-добрите в Бг, но им е слабо развита мрежата, така че оставам в омв. Иначе съм съгласен, че е редно да се направи бойкот на Лукойл, но този бойкот е малко тип - не ща мтел, отивам при глобул, ама те и виваком не ставам, абе от 3 л@йна, да избираш на вкус, не е най-добрият вариант

Колкото до Карфур и кауфланд и Изберете българското, то аз винаги избирам българското, ако имам такъв избор изобщо, но в магазина (вчера), след като си закупих униклани розови (все още градински) домати, продавачката ми каза - добре, че сте вие да купувате, че другите не ги харесват - искат си пластмасовите турски боклуци, щото имали правилна форма, а грдинските са криви. Ами какво да кажа - като си свикнал на боклуци, после се чудиш и маеш, ако ти дадат качествено и дори не можешп да го оцениш. Същото е и сбензина и дизела - хората масово слагат някакви ултра шитове от полулегални местни бензиностанции, или пък крадено гориво с абсолютно неясен произход, и после се чудят за какво да се хванат, за да се оплачат, че таралясникът им не върви...

Ще е хубаво, ако и други препоръчат хубав бензин/дизел за Бг - цената за мен поне не е водеща

Първоначално изпратено от Bango Разгледай мнение
                С оглед бойкотирането на Лукойл, което аз прилагам вече 3-4 години специално за дизела вариантите са следните:

1. Еко-гръцка нафта, с карта кято всеки можеда вземе отстъпкат е 7стот. длнични дни и 10 стот. празнични;
                2.Ромпетрол-румънска нафта с изключение на Южна България, където ми споделих, че ползвали и ЛукойлскалСъщо има карти за отстъпка от 6 стотл
                3.Газпром-сръбски горива от собствена рафинерия. Имат карта за отстъпка 5-6 стот.

Негарантирано, но съм чувал че скъпите горива Премиум и Ниро на ОМВ и Шел били внос. По-рано и на новите Префект бензиностанции на Петрол доставяха италианска нафта и газ, но сега май не е така, но дори купувайки от тях на дребно, не пълните догоре гушата на Лукойл.

Монопола на Лукойл бе затвърден от Бат Бойковото правителство, което въведе безумни изисквания за внос, съхранение и акциз на вносителите на горива, на които нито един малък, среден и дори голям търговец можеше да отговори и ги принуди да купуват само от Лукойл, който преди това "прибра" най-големите митнически складове на горива от Петрол.
                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от marto76 Разгледай мнение
                  Леле, като те чете човек - явно не си фен на нито една бензиностанция!
                  Какво значи да си фен на бензиностанция? Те трябва да са ни фенове, че им пълним гушите. Посочил съм достатъчно на брой вериги с отстъпките им и определени техни продукти, които не са с произход Лукойл и имат добро качество, което за мен е определящо откъде да зареждам.
                  Който е фен на Лукойл, нека сподели от какво се определя фенството му към тях и никой не му пречи да си купува каквоти си иска от тях. Аз, за компания която всячески се опитва да затвърди и възползва от монопола си у нас, с всевъзможни средства, при всякаква липса на пазарно поведение и брутално ощетяване на държавния бюджет, не мога да бъда клиент, още по-малко пък "фен".

Коментар

• Още 2 ст. надолу днес за Лукоил и имаме бензин за 2.31 и дизел 2.38. Според вас, ако се запазят сегашните нива на петрола - до колко може да падне до средата на Декември, за когато са настоящите ниски цени на фючърсните контракти за петрола ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Bango Разгледай мнение
                      С оглед бойкотирането на Лукойл, което аз прилагам вече 3-4 години специално за дизела вариантите са следните:

1. Еко-гръцка нафта, с карта кято всеки можеда вземе отстъпкат е 7стот. длнични дни и 10 стот. празнични;
                      2.Ромпетрол-румънска нафта с изключение на Южна България, където ми споделих, че ползвали и ЛукойлскалСъщо има карти за отстъпка от 6 стотл
                      3.Газпром-сръбски горива от собствена рафинерия. Имат карта за отстъпка 5-6 стот.

Негарантирано, но съм чувал че скъпите горива Премиум и Ниро на ОМВ и Шел били внос. По-рано и на новите Префект бензиностанции на Петрол доставяха италианска нафта и газ, но сега май не е така, но дори купувайки от тях на дребно, не пълните догоре гушата на Лукойл.

Монопола на Лукойл бе затвърден от Бат Бойковото правителство, което въведе безумни изисквания за внос, съхранение и акциз на вносителите на горива, на които нито един малък, среден и дори голям търговец можеше да отговори и ги принуди да купуват само от Лукойл, който преди това "прибра" най-големите митнически складове на горива от Петрол.
                      Леле, като те чете човек - явно не си фен на нито една бензиностанция!

Коментар

• Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение
                        С някакъв кух патриотизъм до никъде няма да го докарате.
                        А от къде си купувате храна от "НАШИТЕ" КАУФЛАНД И КАРФУР?
                        Що не бойкотирате и тях?
                        Яжте само БГ бре,а верно,то бг стоки вече почти няма
                        Кой ти говори за патриотизъм ? В случая става въпрос за пазарен реализъм .
                        Ясно е, че на теб не ти пречат 5-10 ст.. горница на бензина ... както и на мен .
                        Проблема е друг - в тая държава много хора забравиха, че не всички ядат бял хляб а някои въобще нямат.
                        За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от Обективен Разгледай мнение
                          Още 5 ст. днес надолу. Лукоил е с 2.33 на А-95, а според експерти:

"Сривът на цените на течните горива в момента е резултат от поевтиняването на суровия петрол на международните борси от средата на септември. Очаква се бензинът и дизелът да поевтинеят още и да достигнат най-ниските си нива в периода 20-30 ноември, когато ще се отразят най-ниските цени на петрола в рамките на тази година, които бяха достигнати през последните две седмици."
                          Не си много обективен
                          http://www.energy.eu/fuelprices/
                          Днес само в Португалия, Румъния и Словакия карат с по-скъп дизел от нашия

Коментар

• Първоначално изпратено от Обективен Разгледай мнение
                            ".. Очаква се бензинът и дизелът да поевтинеят още и да достигнат най-ниските си нива в периода 20-30 ноември, когато ..."
                            Боко ще направи новото правителство.
                            Дааа, и този филм вече ни е прожектиран.
                            Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Още 5 ст. днес надолу. Лукоил е с 2.33 на А-95, а според експерти:

"Сривът на цените на течните горива в момента е резултат от поевтиняването на суровия петрол на международните борси от средата на септември. Очаква се бензинът и дизелът да поевтинеят още и да достигнат най-ниските си нива в периода 20-30 ноември, когато ще се отразят най-ниските цени на петрола в рамките на тази година, които бяха достигнати през последните две седмици."

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                                Колега, тая Вашата рафинерия не е на нашата страна.
                                Някой ден може и да стане ако ги вкарат в регулация като ЕРП
                                Каквото и да говорят сега цените са като при най-високите цени на петрола.
                                Айде да не си говорим детски приказки - курса на $ бил друг (двоен ?) или може би са увеличили заплатите в рафинерията тройно ...
                                С някакъв кух патриотизъм до никъде няма да го докарате.
                                А от къде си купувате храна от "НАШИТЕ" КАУФЛАНД И КАРФУР?
                                Що не бойкотирате и тях?
                                Яжте само БГ бре,а верно,то бг стоки вече почти няма
                                Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

Working...
                                X