Е, стига де - това с некачествените добавки точно при тях не мога да го проумея! Защо им е? Едни от най-големите са!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Абсурд... какво прави Лукоил???
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеРафинерията е една и горивото идва от нея. Слагат обаче добавки различните вериги бензиностанции а руснаците просто нямат дори разработки защото са много напред.
Коментар
-
Никога не съм зареждал в Лукоил.Само веднъж съм спирал на бензиностанция на Лукоил да Ботевград за да ползваме тоалетната и пихме кафе.В Плевен ми е удобна но не я ползвам.До миналата година година зареждах в Шел щото са ми най удобни.Но ме ядосаха.Миналия декември ни принудиха да си похарчим точките и след Нова година най цинично предложиха отстъпки на горива срещу точки.Пожелах им успехи в живота и се разделихме.Аз кат се разделя с някой нямам спомен да съм се връщал.Започнах да зареждам на Петрол и съм много доволен.Бензина им е много добър двигателят ми работи по добре стана по пъргав.Нафтат също им е по добра.Дават и осем стотинки отстъпка през почивните дни и пет през делниците.През лятото отстъпките бяха 10 стотинки и осем за делниците.Когато ми се наложи да зареждам на друго място предпочитам ОМВ и Ромпетрол.В Плевен имат една бензиностанция и една в Долни Дъбник.Преди две седмици бях в Румъния.Там има две големи Румънски вериги Петром и Ромпетрол.Имаше и още една но не и запомних името.Също така видях и много бензиностанции на Лукоил.До Трансилвания хубави пътища и много бензиностанции.Много приятно съм изненадан от румънците.Желая им успех.Край Плоещ видях рафинерии и топлоелектрически централи.
Коментар
-
Така, да взема и аз страна по спора - баш ме брига за Лукойл, принципно, там никой не говори нищо и омертата е на много високо ниво, така че точна и ясна позиция не мога да взема, тъй като нямам точни и ясни данни, на които да стъпя. Карам дизелов Аурис, така че за мен е важно какво сипвам, а не толкова от кого го сипвам. Не съм специалист в областта, но доколкото съм чувал от приятели, които са си правили тестове, най-добрият дизел е премиума на омв, така че слагам от него. Говорил съм и с познат, който бачка шеВче в ромпетрол и той твърди, че техните горива са най-добрите в Бг, но им е слабо развита мрежата, така че оставам в омв. Иначе съм съгласен, че е редно да се направи бойкот на Лукойл, но този бойкот е малко тип - не ща мтел, отивам при глобул, ама те и виваком не ставам, абе от 3 л@йна, да избираш на вкус, не е най-добрият вариант
Колкото до Карфур и кауфланд и Изберете българското, то аз винаги избирам българското, ако имам такъв избор изобщо, но в магазина (вчера), след като си закупих униклани розови (все още градински) домати, продавачката ми каза - добре, че сте вие да купувате, че другите не ги харесват - искат си пластмасовите турски боклуци, щото имали правилна форма, а грдинските са криви. Ами какво да кажа - като си свикнал на боклуци, после се чудиш и маеш, ако ти дадат качествено и дори не можешп да го оцениш. Същото е и сбензина и дизела - хората масово слагат някакви ултра шитове от полулегални местни бензиностанции, или пък крадено гориво с абсолютно неясен произход, и после се чудят за какво да се хванат, за да се оплачат, че таралясникът им не върви...
Ще е хубаво, ако и други препоръчат хубав бензин/дизел за Бг - цената за мен поне не е водеща
Първоначално изпратено от Bango Разгледай мнениеС оглед бойкотирането на Лукойл, което аз прилагам вече 3-4 години специално за дизела вариантите са следните:
1. Еко-гръцка нафта, с карта кято всеки можеда вземе отстъпкат е 7стот. длнични дни и 10 стот. празнични;
2.Ромпетрол-румънска нафта с изключение на Южна България, където ми споделих, че ползвали и ЛукойлскалСъщо има карти за отстъпка от 6 стотл
3.Газпром-сръбски горива от собствена рафинерия. Имат карта за отстъпка 5-6 стот.
Негарантирано, но съм чувал че скъпите горива Премиум и Ниро на ОМВ и Шел били внос. По-рано и на новите Префект бензиностанции на Петрол доставяха италианска нафта и газ, но сега май не е така, но дори купувайки от тях на дребно, не пълните догоре гушата на Лукойл.
Монопола на Лукойл бе затвърден от Бат Бойковото правителство, което въведе безумни изисквания за внос, съхранение и акциз на вносителите на горива, на които нито един малък, среден и дори голям търговец можеше да отговори и ги принуди да купуват само от Лукойл, който преди това "прибра" най-големите митнически складове на горива от Петрол.Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от marto76 Разгледай мнениеЛеле, като те чете човек - явно не си фен на нито една бензиностанция!
Който е фен на Лукойл, нека сподели от какво се определя фенството му към тях и никой не му пречи да си купува каквоти си иска от тях. Аз, за компания която всячески се опитва да затвърди и възползва от монопола си у нас, с всевъзможни средства, при всякаква липса на пазарно поведение и брутално ощетяване на държавния бюджет, не мога да бъда клиент, още по-малко пък "фен".
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bango Разгледай мнениеС оглед бойкотирането на Лукойл, което аз прилагам вече 3-4 години специално за дизела вариантите са следните:
1. Еко-гръцка нафта, с карта кято всеки можеда вземе отстъпкат е 7стот. длнични дни и 10 стот. празнични;
2.Ромпетрол-румънска нафта с изключение на Южна България, където ми споделих, че ползвали и ЛукойлскалСъщо има карти за отстъпка от 6 стотл
3.Газпром-сръбски горива от собствена рафинерия. Имат карта за отстъпка 5-6 стот.
Негарантирано, но съм чувал че скъпите горива Премиум и Ниро на ОМВ и Шел били внос. По-рано и на новите Префект бензиностанции на Петрол доставяха италианска нафта и газ, но сега май не е така, но дори купувайки от тях на дребно, не пълните догоре гушата на Лукойл.
Монопола на Лукойл бе затвърден от Бат Бойковото правителство, което въведе безумни изисквания за внос, съхранение и акциз на вносителите на горива, на които нито един малък, среден и дори голям търговец можеше да отговори и ги принуди да купуват само от Лукойл, който преди това "прибра" най-големите митнически складове на горива от Петрол.
Коментар
-
Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнениеС някакъв кух патриотизъм до никъде няма да го докарате.
А от къде си купувате храна от "НАШИТЕ" КАУФЛАНД И КАРФУР?
Що не бойкотирате и тях?
Яжте само БГ бре,а верно,то бг стоки вече почти няма
Ясно е, че на теб не ти пречат 5-10 ст.. горница на бензина ... както и на мен .
Проблема е друг - в тая държава много хора забравиха, че не всички ядат бял хляб а някои въобще нямат.За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от Обективен Разгледай мнениеОще 5 ст. днес надолу. Лукоил е с 2.33 на А-95, а според експерти:
"Сривът на цените на течните горива в момента е резултат от поевтиняването на суровия петрол на международните борси от средата на септември. Очаква се бензинът и дизелът да поевтинеят още и да достигнат най-ниските си нива в периода 20-30 ноември, когато ще се отразят най-ниските цени на петрола в рамките на тази година, които бяха достигнати през последните две седмици."
http://www.energy.eu/fuelprices/
Днес само в Португалия, Румъния и Словакия карат с по-скъп дизел от нашия
Коментар
-
Първоначално изпратено от Обективен Разгледай мнение".. Очаква се бензинът и дизелът да поевтинеят още и да достигнат най-ниските си нива в периода 20-30 ноември, когато ..."
Дааа, и този филм вече ни е прожектиран.Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!
Коментар
-
Още 5 ст. днес надолу. Лукоил е с 2.33 на А-95, а според експерти:
"Сривът на цените на течните горива в момента е резултат от поевтиняването на суровия петрол на международните борси от средата на септември. Очаква се бензинът и дизелът да поевтинеят още и да достигнат най-ниските си нива в периода 20-30 ноември, когато ще се отразят най-ниските цени на петрола в рамките на тази година, които бяха достигнати през последните две седмици."
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеКолега, тая Вашата рафинерия не е на нашата страна.
Някой ден може и да стане ако ги вкарат в регулация като ЕРП
Каквото и да говорят сега цените са като при най-високите цени на петрола.
Айде да не си говорим детски приказки - курса на $ бил друг (двоен ?) или може би са увеличили заплатите в рафинерията тройно ...
А от къде си купувате храна от "НАШИТЕ" КАУФЛАНД И КАРФУР?
Що не бойкотирате и тях?
Яжте само БГ бре,а верно,то бг стоки вече почти нямаАко един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.
Коментар
Коментар